The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
fresh.cie
Senior Member

Od: 09.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.02.2012, 16:37
Jak dla mnie to korzystny wynik przed rewanżem jest minimum 2-0. Chyba nie chcecie powtórki z rozrywki? Nie ma co się podniecać wygraną 1-0 bo może być drugi Apoel, nie lekceważcie Standardu!
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 15.02.2012, 17:40
Też wydaję mi się że 1-0 to musi być plan minimum, ostrożnie w defensywie, i ostro w ataku, trzeba przewyszyć rywala walecznością i determinacją, chwila nieuwagi i może być pozamiatane, najlepiej gdybyśmy grali 2 liniami(obrona-atak)
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.02.2012, 17:42
1:0 to bardzo dobry wynik! Pewnie że można potem na wyjeździe zmaścić, jak z APOEL-em, ale nie popadajmy znowu w paranoję, że jak raz się tak zdarzyło, to już zawsze 1:0 u siebie będzie oznaczać porażkę w dwumeczu.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
mihaq
Member

Od: 11.2011

Stary 15.02.2012, 17:45
Piłkarze Standardu już w Krakowie http://standard.sudpresse.be/multime...?lng=fr&id=418 Szczególnie uważałbym na gościa ze zdjęcia nr 23, który wysiadł z samolotu na ośnieżoną płytę lotniska w krótkich spodenkach. To daje do myślenia.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 15.02.2012, 17:45
Każde zwycięstwo bez straty gola będzie sukcesem. 1:0 biorę w ciemno. Pamiętajmy, że Standard to nie Odra Wodzisław tylko wicemistrz Belgii

2:0 lub wyżej byłoby genialnym rezultatem....
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 15.02.2012, 17:57
Moskal mowi ,że przed meczem wszyscy sa zdrowi czyli Sobolewski tez ?
Odpowiedz cytując
Lacrima
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 15.02.2012, 18:00
mihaq napisał(a):Wyświetl post
Piłkarze Standardu już w Krakowie http://standard.sudpresse.be/multime...?lng=fr&id=418 Szczególnie uważałbym na gościa ze zdjęcia nr 23, który wysiadł z samolotu na ośnieżoną płytę lotniska w krótkich spodenkach. To daje do myślenia.
Ten gość to Laurent Ciman, ich środkowy obrońca. Lepiej uważać na kogo innego, a nie na niego.

AS82, o Sobolu chyba zapomniał.
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 15.02.2012, 18:00
a to zdjęcie to prawie jak słynna Afganka z NG
Odpowiedz cytując
Pan B
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 15.02.2012, 19:44
a na banerze u góry Sivakov
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.02.2012, 19:54
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Jakieś tam były - zgrali się przynajmniej nieco lepiej, jest stabilizacja. A to malutki plusik.
No, nie wiem za bardzo kiedy.
Przecież mieliśmy plagę kontuzji i niemal nieustanną rotację w defensywie więc o zgraniu nie może być mowy. Chyba że Jaliensa z Chavezem, ale czy to najlepsza opcja?..
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
zgrybus
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 15.02.2012, 20:43
wolfy napisał(a):Wyświetl post
No, nie wiem za bardzo kiedy.
Przecież mieliśmy plagę kontuzji i niemal nieustanną rotację w defensywie więc o zgraniu nie może być mowy. Chyba że Jaliensa z Chavezem, ale czy to najlepsza opcja?..
Ta obrona zgrywa się od roku i zgrać się nie może. Ja osobiście życzył bym sobie Jova-Czekaj-Chavez-Diaz. Ale to tylko moje skromne zdanie
"Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 15.02.2012, 20:45
Trener Standardu powiedział na konferencji prasowej, że oglądał Wisłę tylko na video, ponieważ liczył obejrzeć na żywo mecz o Superpuchar. Prawdopodobnie na video Belgowie obejrzeli mecze z Odense na wyjeździe i z Twente u siebie (w tych meczach I trenerem był Moskal).

Z Odense wyszedł następujący skład: Pareiko - Jovanović, Diaz, Chavez, Paljić - Nunez, Wilk, Jirsak - Małecki, Genkov, Iliev.

Natomiast z Twente zagraliśmy tak: Pareiko - Jovanović, Bunoza, Diaz, Nunez - Wilk, Jirsak, Melikson, Garguła, Boguski - Genkov.

W żadnym z tych meczów nie wystąpiła para stoperów Czekaj - Jaliens, a jak wiemy to chyba właśnie najbliżej takiego pomysłu jest trener Moskal. Co więcej w obu meczach zagrali Jirsak i Genkov, którzy jutro pewnie usiądą na ławce, jeśli Kazio zdecyduje się na Meliksona w ataku. Jeśli moje przypuszczenia co do wiedzy Belgów na temat naszego zespołu się sprawdzą, to Standard może być jutro mocno zaskoczony

PS. 1:0 dla Wisły biorę w ciemno
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 15.02.2012, 21:30
Jutrzejszy mecz traktuje jako mały bonusik, jaki nam życie przyniosło. Mam jednak nadzieję, że ani na murawie, ani na trybunach nikt nie odpuści.

Oglądałem mecz z Anderlechtem. Szczęki na podłodze nie miałem.
Ale realnie szanse na przejście nie są wielkie. Głównie z powodu naszych słabości a nie z nieogarniętej siły Standardu.

Były tu takie głosy, żeby ich zaatakowac pressingiem. Ja się raczej boje, co będzie jak oni nam zrobia pressing. Mamy dwóch, moze trzech zawodników, którzy z zawodnikiem na plechach potrafią sie utrzymać przy piłce i wygrać pojedynek 1 na 1. Reszta może co najwyżej szybko celnie podać, zanim ktos do nich dobiegnie.

Problemem może tez być obrona, zarówna nasza jak i ich. Nasza, że słaba ich, że za mocna.

Ich problemem może być mróz/śnieg i podświadome przeświadczenie, że jest jeszcze rewanż. I że nie trzeba sie w związku z tym angażować na sto procent.
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 15.02.2012, 21:57
Cytat:
Nie ma co się podniecać wygraną 1-0 bo może być drugi Apoel, nie lekceważcie Standardu!
Według mnie APOEL jest co najmniej o klasę lepszy od Standardu , dlatego o tyle o ile wtedy wynik 1-0 wcale nie był dobry , to teraz może oznaczać dużo większe szanse na awans.
A przyjmowanie pozytywne ewentualnego wyniku 1-0 nie jest lekceważeniem(bo patrząc na ich wyniki w LE a nasze w tym sezonie , to byłby absurd) a wręcz przeciwnie.
Odpowiedz cytując
delukas96
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 15.02.2012, 23:16
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Moskal mowi ,że przed meczem wszyscy sa zdrowi czyli Sobolewski tez ?
Sobol najwcześniej wróci w połowie marca - więc o nim nawet się nie mówi w kontekście najbliższych spotkań.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 15.02.2012, 23:57
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Według mnie APOEL jest co najmniej o klasę lepszy od Standardu , dlatego o tyle o ile wtedy wynik 1-0 wcale nie był dobry , to teraz może oznaczać dużo większe szanse na awans.
A przyjmowanie pozytywne ewentualnego wyniku 1-0 nie jest lekceważeniem(bo patrząc na ich wyniki w LE a nasze w tym sezonie , to byłby absurd) a wręcz przeciwnie.

No tak tylko tutaj chodzi o to co my na dzis gramy..

a kto to wie

sparingi sa tylko sparingami,szkoda ze tego meczu o SP nie bylo

Belgowie sa do ogrania ale nie wolno dac im "poszalec" bo tak to beda sobie grali swoje ,jak z Anderlechtem

a jak sie ich przycisnie to sie gubia,i dlatego jutro musimy walczyc na 100% .
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 16.02.2012, 09:45
najgorsze jest to że oni są w trybie meczowym a my mamy dopiero pierwszy mecz. Pamiętacie Lecha, ładnie grał ale po rundzie zimowej mieli nogi jak z waty i byli mniej skuteczni. Pocieszeniem jest że wrócił Małecki i Melikson którzy robią różnicę
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 16.02.2012, 10:03
Moim zdaniem ten mecz wcale nie jest najważniejszy, ważniejsza jest liga i odrobienie tam strat, bo to nam daje przepustkę do pucharów w przyszłym sezonie ewentualne przejście Standardu nam w tym nie pomoże.Liczę, że Wisła poradzi sobie z Belgami, ale jeżeli nie, nie będę z tego robił tragedii.Tragedia będzie jeżeli skończymy ligę poza podium.
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 16.02.2012, 10:08
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Może jako drużyna jest w tym sezonie lepszy, oni grają sezon życia 200% z nich Jovanovic wyciągnął, ale indywidualnie lepszych piłkarzy ma Standard.
Odpowiedz cytując
|el0|ManoeL
Member

Od: 05.2011

Stary 16.02.2012, 10:23
Michaels troche glupoty piszesz....bo ten dwumecz jest zarowno wzny jak i liga, bo w LE gramy o punkty do rnkingu a na ta chwile nie mamy jeszcze pewnego rozstwienia nawet w 3 rundzie el LM(o ile dobrze pamietam), wiec jest o co grac wiadome ze najpierw zeby grac w el. trzeba w lidze podjum zajac wiec to oczywiste ze liga wazn ale punkty tez sie nam bardzo przydadza i wierze w awans... a dzis typuje 3:0 dla Wisly
Odpowiedz cytując
mihaq
Member

Od: 11.2011

Stary 16.02.2012, 10:31
A ja nie widzę potrzeby ustalania priorytetów. I takie same podejście prezentują w wypowiedziach piłkarze i sztab. Wszystko jest ważne i na obecny moment nie ma czegoś takiego, że tu możemy sobie odpuścić i bardziej skupić się na innym froncie. To do niczego nie dprowadzi, bo każdym kolejnym meczem trzeba budować swoją siłę niezależnie w jakich rozgrywkach teraz gramy. Liczy się każdy najbliższy mecz i w nim trzeba dać z siebie wszystko jako drużyna.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 16.02.2012, 10:32
Jak ktoś oglądał ktoś mecz APOEL-Lyon to wie że drużyna z Cypru była jak polska 3 liga, 1 strzał nieczysty,posiadanie piłki to była miażdżącą przewaga Lyonu, Apoel nawet z własnej połowy nie wyszedł, zespół typowo sezonowy, 1 sezon dobry później wyprzedaż/koniec kontraktów i drużyna się rozsypuje.Ciekaw jestem czy nasi wytrzymają kondycyjnie, wierzę że trener Bahr wykonał dobrą pracę przed wiosną.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.02.2012, 10:58
syryls napisał(a):Wyświetl post
Jak ktoś oglądał ktoś mecz APOEL-Lyon to wie że drużyna z Cypru była jak polska 3 liga, 1 strzał nieczysty,posiadanie piłki to była miażdżącą przewaga Lyonu, Apoel nawet z własnej połowy nie wyszedł, zespół typowo sezonowy, 1 sezon dobry później wyprzedaż/koniec kontraktów i drużyna się rozsypuje.Ciekaw jestem czy nasi wytrzymają kondycyjnie, wierzę że trener Bahr wykonał dobrą pracę przed wiosną.
Kpisz ? Czy o drogę pytasz , ekspercie.
APOEL zagrał ostrożnie i swoje osiągnął - nie przegrał kilkukrotną różnicą bramek , zupełnie jak kilka miesięcy temu w pewnym pięknym mieście nad Wisłą.
W rewanżu Lyon polegnie, ich słabość ukazała końcówka meczu we wtorek, kiedy to zespół z Cypru zepchnął ich! do defensywy ( no proszę , kolejny element, który coś mi przypomina....)
APOEL to sensacja tych rozgrywek większa niż AS Monaco 8 lat temu , bo Cypryjczycy wydają na ten klub śmieszne pieniądze , a mają zespół o ogromnej sile rażenia.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 16.02.2012, 11:01
Ostrożnie, pomyliło ci się ze szczęśliwie
Odpowiedz cytując
Partyzant88
Banita

Od: 02.2012

Stary 16.02.2012, 11:06
też się zgadzam, że APOEL zagrał całkiem dobre zawody i ma duże szansę na awans. Taki przyjęli styl na ten mecz i swoje osiągnęli a w końcówce ostro przycisnęli i mogli wyrównać. Niebywałe, że drużyna zbudowana za finanse zbliżone do Wisły robi taką karierę drugi rok z rzędu
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.02.2012, 11:10
Hmmm jestem optymistą. W grudniu, na urodziny dostałem wygraną nad Twente, oraz sensacyjny awans. Jutro imieniny, więc oczekuję podobnego

Jedyne co mnie martwi, to brak rozegranych meczów o punkty w naszym wykonaniu. Ciężko będzie, ale liczę na wygraną z synami cHE.

P.S czy tylko ja już mam takie ciśnienie? Jak ja usiedzę w pracy?
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.02.2012, 11:11
Haha, Wy wymagacie, żeby oni tłukli Lyon, który należy do czołówki europejskiej?
Hahahaha!

|el0|ManoeL napisał(a):Wyświetl post
Michaels troche glupoty piszesz....bo ten dwumecz jest zarowno wzny jak i liga, bo w LE gramy o punkty do rnkingu a na ta chwile nie mamy jeszcze pewnego rozstwienia nawet w 3 rundzie el LM(o ile dobrze pamietam), wiec jest o co grac wiadome ze najpierw zeby grac w el. trzeba w lidze podjum zajac wiec to oczywiste ze liga wazn ale punkty tez sie nam bardzo przydadza i wierze w awans... a dzis typuje 3:0 dla Wisly
Możesz się tymi punktami wypchać, jak eliminacji do LM nie będzie, co?

a podjum to co?
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 16.02.2012, 11:14
Do tego ci Cypryjczycy przegrali drugi mecz na wyjezdzie w tej edycji LM a graja od 2 rundy...
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.02.2012, 11:15
Nie wiem, na ile zasady "przyczepności" z mokrej/grząskie murawy, przenoszą się na takie boisko jak dzisiaj..Bo napewno idealne o no nie bedzie..
Ale jeśli choc trochę tak, to ja bym stawiał na "malutkich"..
-------------Pareiko----------------
Jova - Jaliens - Chavez - Paljic
-------------Wilku----------------
Małecki-----Nunez-----Garguła
-------------Melex----------------
------------Genkov/Biton--------

Melex zmieniany na pozycjach i z Małeckim i z Gargułą...
[][][][]> T S W <[][][][]
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 16.02.2012, 11:19
Jaliens-Chavez nie bo raz że są mało zwinni i szybcy, dwa nie za dobrze grają, ktoś z pary Bunoza-Chavez albo Czekaj-Jaliens
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów