|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Piłkarze Standardu już w Krakowie http://standard.sudpresse.be/multime...?lng=fr&id=418 Szczególnie uważałbym na gościa ze zdjęcia nr 23, który wysiadł z samolotu na ośnieżoną płytę lotniska w krótkich spodenkach. To daje do myślenia.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Moskal mowi ,że przed meczem wszyscy sa zdrowi czyli Sobolewski tez ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
![]() AS82, o Sobolu chyba zapomniał. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
![]() ![]() "Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Trener Standardu powiedział na konferencji prasowej, że oglądał Wisłę tylko na video, ponieważ liczył obejrzeć na żywo mecz o Superpuchar. Prawdopodobnie na video Belgowie obejrzeli mecze z Odense na wyjeździe i z Twente u siebie (w tych meczach I trenerem był Moskal).
Z Odense wyszedł następujący skład: Pareiko - Jovanović, Diaz, Chavez, Paljić - Nunez, Wilk, Jirsak - Małecki, Genkov, Iliev. Natomiast z Twente zagraliśmy tak: Pareiko - Jovanović, Bunoza, Diaz, Nunez - Wilk, Jirsak, Melikson, Garguła, Boguski - Genkov. W żadnym z tych meczów nie wystąpiła para stoperów Czekaj - Jaliens, a jak wiemy to chyba właśnie najbliżej takiego pomysłu jest trener Moskal. Co więcej w obu meczach zagrali Jirsak i Genkov, którzy jutro pewnie usiądą na ławce, jeśli Kazio zdecyduje się na Meliksona w ataku. Jeśli moje przypuszczenia co do wiedzy Belgów na temat naszego zespołu się sprawdzą, to Standard może być jutro mocno zaskoczony PS. 1:0 dla Wisły biorę w ciemno ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Jutrzejszy mecz traktuje jako mały bonusik, jaki nam życie przyniosło. Mam jednak nadzieję, że ani na murawie, ani na trybunach nikt nie odpuści.
Oglądałem mecz z Anderlechtem. Szczęki na podłodze nie miałem. Ale realnie szanse na przejście nie są wielkie. Głównie z powodu naszych słabości a nie z nieogarniętej siły Standardu. Były tu takie głosy, żeby ich zaatakowac pressingiem. Ja się raczej boje, co będzie jak oni nam zrobia pressing. Mamy dwóch, moze trzech zawodników, którzy z zawodnikiem na plechach potrafią sie utrzymać przy piłce i wygrać pojedynek 1 na 1. Reszta może co najwyżej szybko celnie podać, zanim ktos do nich dobiegnie. Problemem może tez być obrona, zarówna nasza jak i ich. Nasza, że słaba ich, że za mocna. Ich problemem może być mróz/śnieg i podświadome przeświadczenie, że jest jeszcze rewanż. I że nie trzeba sie w związku z tym angażować na sto procent. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
A przyjmowanie pozytywne ewentualnego wyniku 1-0 nie jest lekceważeniem(bo patrząc na ich wyniki w LE a nasze w tym sezonie , to byłby absurd) a wręcz przeciwnie. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Sobol najwcześniej wróci w połowie marca - więc o nim nawet się nie mówi w kontekście najbliższych spotkań.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
No tak tylko tutaj chodzi o to co my na dzis gramy.. a kto to wie sparingi sa tylko sparingami,szkoda ze tego meczu o SP nie bylo Belgowie sa do ogrania ale nie wolno dac im "poszalec" bo tak to beda sobie grali swoje ,jak z Anderlechtem a jak sie ich przycisnie to sie gubia,i dlatego jutro musimy walczyc na 100% . ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
najgorsze jest to że oni są w trybie meczowym a my mamy dopiero pierwszy mecz. Pamiętacie Lecha, ładnie grał ale po rundzie zimowej mieli nogi jak z waty i byli mniej skuteczni. Pocieszeniem jest że wrócił Małecki i Melikson którzy robią różnicę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Moim zdaniem ten mecz wcale nie jest najważniejszy, ważniejsza jest liga i odrobienie tam strat, bo to nam daje przepustkę do pucharów w przyszłym sezonie ewentualne przejście Standardu nam w tym nie pomoże.Liczę, że Wisła poradzi sobie z Belgami, ale jeżeli nie, nie będę z tego robił tragedii.Tragedia będzie jeżeli skończymy ligę poza podium.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Michaels troche glupoty piszesz....bo ten dwumecz jest zarowno wzny jak i liga, bo w LE gramy o punkty do rnkingu a na ta chwile nie mamy jeszcze pewnego rozstwienia nawet w 3 rundzie el LM(o ile dobrze pamietam), wiec jest o co grac
|
|
|
|
Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
A ja nie widzę potrzeby ustalania priorytetów. I takie same podejście prezentują w wypowiedziach piłkarze i sztab. Wszystko jest ważne i na obecny moment nie ma czegoś takiego, że tu możemy sobie odpuścić i bardziej skupić się na innym froncie. To do niczego nie dprowadzi, bo każdym kolejnym meczem trzeba budować swoją siłę niezależnie w jakich rozgrywkach teraz gramy. Liczy się każdy najbliższy mecz i w nim trzeba dać z siebie wszystko jako drużyna.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Jak ktoś oglądał ktoś mecz APOEL-Lyon to wie że drużyna z Cypru była jak polska 3 liga, 1 strzał nieczysty,posiadanie piłki to była miażdżącą przewaga Lyonu, Apoel nawet z własnej połowy nie wyszedł, zespół typowo sezonowy, 1 sezon dobry później wyprzedaż/koniec kontraktów i drużyna się rozsypuje.Ciekaw jestem czy nasi wytrzymają kondycyjnie, wierzę że trener Bahr wykonał dobrą pracę przed wiosną.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
APOEL zagrał ostrożnie i swoje osiągnął - nie przegrał kilkukrotną różnicą bramek , zupełnie jak kilka miesięcy temu w pewnym pięknym mieście nad Wisłą. W rewanżu Lyon polegnie, ich słabość ukazała końcówka meczu we wtorek, kiedy to zespół z Cypru zepchnął ich! do defensywy ( no proszę , kolejny element, który coś mi przypomina....) APOEL to sensacja tych rozgrywek większa niż AS Monaco 8 lat temu , bo Cypryjczycy wydają na ten klub śmieszne pieniądze , a mają zespół o ogromnej sile rażenia. ![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostrożnie, pomyliło ci się ze szczęśliwie
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2012
Offline |
|
|
też się zgadzam, że APOEL zagrał całkiem dobre zawody i ma duże szansę na awans. Taki przyjęli styl na ten mecz i swoje osiągnęli a w końcówce ostro przycisnęli i mogli wyrównać. Niebywałe, że drużyna zbudowana za finanse zbliżone do Wisły robi taką karierę drugi rok z rzędu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Hmmm jestem optymistą. W grudniu, na urodziny dostałem wygraną nad Twente, oraz sensacyjny awans. Jutro imieniny, więc oczekuję podobnego
Jedyne co mnie martwi, to brak rozegranych meczów o punkty w naszym wykonaniu. Ciężko będzie, ale liczę na wygraną z synami cHE. P.S czy tylko ja już mam takie ciśnienie? Jak ja usiedzę w pracy? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Haha, Wy wymagacie, żeby oni tłukli Lyon, który należy do czołówki europejskiej?
Hahahaha!
a podjum to co? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Do tego ci Cypryjczycy przegrali drugi mecz na wyjezdzie w tej edycji LM a graja od 2 rundy...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Nie wiem, na ile zasady "przyczepności" z mokrej/grząskie murawy, przenoszą się na takie boisko jak dzisiaj..Bo napewno idealne o no nie bedzie..
Ale jeśli choc trochę tak, to ja bym stawiał na "malutkich".. -------------Pareiko---------------- Jova - Jaliens - Chavez -------------Wilku---------------- Małecki-----Nunez-----Garguła -------------Melex---------------- ------------Genkov/Biton-------- Melex zmieniany na pozycjach i z Małeckim i z Gargułą... ![]()
[][][][]> T S W <[][][][]
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jaliens-Chavez nie bo raz że są mało zwinni i szybcy, dwa nie za dobrze grają, ktoś z pary Bunoza-Chavez albo Czekaj-Jaliens
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|