The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.01.2012, 13:49
szprotson napisał(a):Wyświetl post
czyli 6.800 PLN zarobiliśmy grając i wygrywając w Lidze Europy
a ponad 11.2 miliona zarobiliśmy z samych eliminacji LM?
Awans do IV rundy el. LM był wart 2,1 mln EUR. Nie wiem jak kwoty za przejście II rundy.
Ostatnio edytowane przez Bartosz : 31.01.2012 o godz. 13:57.
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 31.01.2012, 14:30
Bartosz napisał(a):Wyświetl post
Według PS w obecnym sezonie za grę w pucharach ( el. LM i LE ) zarobiliśmy 18 milionów złotych. ( Wpływy od UEFA ).
Według mnie zarobiliśmy znacznie więcej (licząc total a nie tylko wpływy z UEFA):

- 2,1 mln euro za fazę PO LM
- 1,6 mln euro za dotychczasową grę w LE
- 1,2 mln euro z "market pool"
- 1,5 mln euro za bilety, gadżety, itd. (myślę, że się tyle spokojnie uzbierało / uzbiera za 7 meczy domowych)

TOTAL: 6,4 mln euro = 27 mln PLN (wg kursu z wczoraj)
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 01.02.2012, 08:34
tomek100 napisał(a):Wyświetl post
Według mnie zarobiliśmy znacznie więcej (licząc total a nie tylko wpływy z UEFA):

- 2,1 mln euro za fazę PO LM
- 1,6 mln euro za dotychczasową grę w LE
- 1,2 mln euro z "market pool"
- 1,5 mln euro za bilety, gadżety, itd. (myślę, że się tyle spokojnie uzbierało / uzbiera za 7 meczy domowych)

TOTAL: 6,4 mln euro = 27 mln PLN (wg kursu z wczoraj)
Widać, że szykuje się awans...

BC w rankingu tygodnika "WPROST"
Odpowiedz cytując
bellic88
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 04.02.2012, 22:41
Nie wiem właściwie gdzie o tym napisać ale chyba da się to podpiąć pod sport i finanse. Chodzi mi o kampanię promocyjną sprzedaży karnetów. Moim zdaniem jest strasznie słaba. Wiadomo że klub zazwyczaj raczej ogranicza się do info w internecie i poprzez plakaty na mieście ale czy to nie za mało żeby przyciągnąć nowych kibiców? A co do plakatów to nie wiem jak Wam ale mi się strasznie nie podobają i wieją nuuuuudą :/ Wyglądają jakby zachęcały do kupna karnetu do kina a nie na stadion. Gdzie tu emocje jakie się udzielają podczas meczu?
Może przydałoby się coś zasugerować działowi marketingu w tej sprawie? Chyba że fakt sprzedanych już 8 tys karnetów otrąbili jako wielki sukces i więcej w tym kierunku nie mają zamiaru robić:/ Co sądzicie?
Odpowiedz cytując
filoo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 06.02.2012, 12:50. Sponsorzy Wisły
Może przeoczyłem, ale takiego tematu nie widziałem.
Zapewne historycy Wiślaccy więcej nam opowiedzą o sponsorach. A było ich kilkdziesięciu i nie były to tylko ciekawe firmy ( UNIMIL!!!!!) ale i różne osoby powiedzmy prywatne.

a oto najnowsza plotka w tym temacie :

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

nowy sponsor już w czwartek
Take me down
To the paradise city
Where the grass is green
And the girls are pretty
Oh, won't you please take me home

G 'n' R
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 06.02.2012, 12:56
To juz chyba byl by cud. Po tylu latach wkońcu byłby sponsor. To była by wkońcu jakas miła wiadomość w tym nudnym okienku transferowym.
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.02.2012, 13:05
Tylu, czyli 2...
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 06.02.2012, 13:28
ale nie ma pewności, że chodzi o sponsora głównego.

Może to być jakaś mniejsza forma współpracy. Na innej stronie, jeden forumowicz napisał, że chodzi o Herbalife - a współpraca ma polegać na: REKLAMA - w zamian za -DOSTARCZANIE PRODUKTÓW DO KLUBU.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 06.02.2012 o godz. 13:31.
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Stary 06.02.2012, 13:53
Zwierze napisał(a):Wyświetl post
Tylu, czyli 2...
Ok ale czy to dla ciebie nie dziwne że klub taki jak Wisła od 2 lat nie ma sponsora. Gorzej jak to nie będzie sponsor tytularny.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.02.2012, 14:05
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
ale nie ma pewności, że chodzi o sponsora głównego.

Może to być jakaś mniejsza forma współpracy. Na innej stronie, jeden forumowicz napisał, że chodzi o Herbalife - a współpraca ma polegać na: REKLAMA - w zamian za -DOSTARCZANIE PRODUKTÓW DO KLUBU.
No chyba sobie JAJA robisz .
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 06.02.2012, 14:07
ja jaj sobie nie robię, zacytowałem innego forumowicza. Mam nadzieje, że ten sponsor to nie taki jak napisałem wyżej.

Ale do momentu oficjalnego info ciężko więcej powiedzieć.

EDIT: widząc post poniżej, to niestety ale ten forumowicz miał chyba racje... cóż należy się cieszyć z każdego sponsora.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 06.02.2012 o godz. 14:23.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.02.2012, 14:17
No chyba coś jednak jest na rzeczy:

http://www.blog.odchudzanko.pl/2012/...life-w-polsce/

Gdyby to była prawda to w całkiem przyzwoitym towarzystwie byśmy się znależli

http://sports.herbalife.com/en-us/biographies/teams.htm
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Stary 06.02.2012, 14:22
Czyli pieknie sie zapowiadało a oczywiście rozczarowanie.
Odpowiedz cytując
Kotwajca
Junior Member

Stary 06.02.2012, 14:31
Pytanie tylko czy Herbalife miałoby być partnerem Wisły czy sponsorem, bo w tym artykule na onecie oba te zwroty były używane tak jakby autor tekstu nie widział różnicy w ich znaczeniu.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 06.02.2012, 14:31
Zamiast grubej kasy i sponsora głównego dostaniemy skrzynke ziółek do zaparzenia...paranoja
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 06.02.2012, 14:34
Zaraz mnie ....ica strzeli.Sponora nie ma, źle, jest też źle.....a masakra.
Najlepsze jest to, że ludzie narzekają a nawet nie wiedzą kto nim rzeczywiscie jest.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 06.02.2012, 14:37
Basałaj to chyba nie wie jakiego sponsora ma znaleźć...
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Stary 06.02.2012, 14:48
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Najlepsze jest to, że ludzie narzekają a nawet nie wiedzą kto nim rzeczywiscie jest.

To mnie strzeli , bo zamiast walczyć o sponsora dającego 5 mln rocznie za reklamę nam koszulkach , mamy DARMOWĄ HERBATĘ . Tyle jest warta marka Wisła Kraków .
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
lodecki
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 06.02.2012, 14:51
hahaha, jeszcze jeden z drugim już wiedzą, że ta współpraca nam się nie opłaca.
Ktoś gdzieś napisał o Herbalife i już się gruba rozkmina zaczyna. Basał to łajza bo załatwił nam skrzynkę ziół
Do czwartku ten temat będzie pełen "kwiatków"
LUBELSZCZYZNA
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 06.02.2012, 14:55
Panowie wyluzujcie, przecież to na razie plota (po tych linkach bardzo prawdopodobna), ale nie znamy szczegółów tej współpracy.
Cóż jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma.

Ciężko powiedzieć, dlaczego Lech ma sponsora, Legia ma, Polonia podobno coś kombinuje - a my dalej bez.
Basałąj pie....li, że u nas rynek słaby, owszem ale słaby też jest nasz dział marketingu.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 06.02.2012, 15:05
Słaby jest też nasz stadion, który nie zagwarantuje odpowiednich standardów jeśli chodzi o biura, loże itp.Słabe jest też to, że Cupiał żąda dużych pieniędzy za logo na koszulkach, dlatego woli mieć telefonike.Era Tyskie czy BaH płaciły duże pieniądze.Dlatego należy się cieszyć z kogokolwiek kto miałby Wisłe wspierać , zwłaszcza w tych czasach.

A nawet gdyby to był Herbalife....
Faktycznie to ....a prawdziwy wstyd.Jakaś Barcelona Shalke czy Valencja nie pogardziły- za to my możemy, ponieważ jesteśmy mistrze Polski i wszechświata hahahah.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 06.02.2012 o godz. 15:08.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Stary 06.02.2012, 15:14
Ale chyba nie rozumiesz nas. Po prostu każdy oczekiwał że to bedzie ten obiecany sponsor tytularny o którym tak pięknie opowiadał Basałaj. Nikt nie narzeka na Herbalife tylko że to nie jest to na co czekali kibice.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.02.2012, 15:19
blanco napisał(a):Wyświetl post
To mnie strzeli , bo zamiast walczyć o sponsora dającego 5 mln rocznie za reklamę nam koszulkach , mamy DARMOWĄ HERBATĘ . Tyle jest warta marka Wisła Kraków .
Ci to dopiero się nie cenią

Nie wiemy czy to rzeczywiście ta firma, nie wiemy jaki zakres itd.
Z komentarzami wstrzymałbym się do oficjałki.

Też bym chciał sponsora za 2 mln Euro, ale każda forma sponsoringu jest dobra.
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.02.2012, 15:19
Słabe jest też to, że Cupiał żąda dużych pieniędzy za logo na koszulkach, dlatego woli mieć telefonike.Era Tyskie czy BaH płaciły duże pieniądze.Dlatego należy się cieszyć z kogokolwiek kto miałby Wisłe wspierać , zwłaszcza w tych czasach.

A nawet gdyby to był Herbalife....
Faktycznie to ....a prawdziwy wstyd.Jakaś Barcelona Shalke czy Valencja nie pogardziły- za to my możemy, ponieważ jesteśmy mistrze Polski i wszechświata hahahah.
Gdyby Cupiał nie mial wymagań finansowych na naszych koszulkach reklamowała by sie sieć "kefirek' lub" kozaczek .pl" W przypadku Ery a raczej TMobile byl taki pomysl jednak zostali sponsorem tytularnym Ekstraklasy. Tyskie ze względu na zakaz reklamowania alkoholu oraz niechęci kibiców amiki do Kompanii Piwowarskiej także zakonczył wspołpracę. BaH musiało zrezygnowac gdy rzad przyjął ustawe antyhazardową. Obecnie w dobie kryzysu mało jest firm ,ktore chcą wydać pieniądze na reklamę. Chyba ,ze jest to firma wchodząca na polski rynek. Pożyjemy zobaczymy.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.02.2012, 15:35
Niektórzy nie rozróżniają pewnych kwestii. Nie jest problemem znaleźć sponsora. Nawet w czasie słabej koniunktury. Każdy klub (chyba każdy) w Ekstraklasie ma takiego to myślicie, że Wisła nie znalazłaby? Szybko i bezboleśnie. Ważne jest, żeby nam się to opłacało. Naszym problemem (chociaż czy to jest problem?) jest to, że Cupiał woli reklamować Telefonike na koszulkach niż za grosze sprzedać to atrakcyjne miejsce komuś innemu. Należy pamiętać, że Telefonika nie może bez powodu przelać Wiśle X milionów złotych. To tak nie działa, że my będziemy mieli np. Orange na koszulkach, a TF dalej będzie nam przelewała jakąś kase. Nie mamy żadnego ciśnienia na nowego sponsora i to jest nasz plus. Szczególnie w negocjacjach. I nie myślcie, że przyjście sponsora na koszulki zamiast TF to będzie dla nas wielki zastrzyk finansowy. Nie będzie. Bo my sponsor mamy więc naszym zyskiem będzie tylko różnica w obu kontraktach.

Jeżeli chodzi o newsa z onetu to myśle, że to chodzi o sponsora głównego, ale nic poza intuicją nie mam na obrone swojej tezy.

PS. I skończcie z tym sponsorem tytularnym bo chyba nie wiecie co mówicie. Chyba, ze chcecie za paczke fajek się sprzedać i kibicować w najlepszym wypadku Orange Wisła Kraków.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 06.02.2012 o godz. 15:41.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
sebanop
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2010

Stary 06.02.2012, 16:40
A nie sądzicie że gdyby to miał być sponsor "na koszulki" to by się wstrzymali z oklejaniem trybun w środku
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 06.02.2012, 17:12
Z czystej ciekawości - który z większości przedmówców zna warunki umowy z potencjalnym sponsorem, to raz. Dwa, który wie jaka to firma?

Jakiś kuwa onet się tu robi...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 06.02.2012, 17:14
Ciężko nawet skomentować krytyczne stanowiska dotyczące (ewentualnego) nowego sponsora , szczególnie widząc kogo do tej pory sponsoruje na całym świecie . Nie mają one absolutnie logicznych podwalin . Chyba że stoją za nimi bojówki Liptona lub Sagi
Ostatnio edytowane przez Karherop : 06.02.2012 o godz. 17:25.
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 06.02.2012, 17:42
Poziom wypowiadających się tutaj niektórych zakrawa na skrajny kretynizm, no chyba że jest to niesamowicie zawoalowana ironia. I to nie tylko w tym temacie.

Warto zauważyć, że nawet jeśli, to nazwa tej firmy to nie jest HERBATALIFE tylko Herbalife, i dobrze sprawdzić czym się zajmuje. Krótki wycinek:
Cytat:
Herbalife International (NYSE: HLF) is a global nutrition, weight-loss and skin-care company.
Herbalife's product range includes protein shakes, protein snacks, nutrition, energy and fitness supplements and personal care products.[7] The Formula 1 protein shake, a soy-based meal-replacement shake, is the company's number one product and was one of the first products sold by the company. The range also includes products for heart health, digestive health and skin care. Some products are vegetarian, kosher or halal, and Herbalife provides testimonials and advice from health professionals as part of their product marketing.
Czyli jeśli Wisła nawiązała tego typu współpracę, co ktoś wkleił w linku http://www.blog.odchudzanko.pl/2012/...life-w-polsce/, to świadczy akurat o naszym klubie bardzo dobrze, bo bez suplementacji i odpowiednich odżywek profesjonalnego sportu nie ma, szczególnie, jeśli mielibyśmy dodatkowo zagwarantowane darmowe doradztwo.

Cytat:
"W styczniowym (2012) numerze magazynu Herbalife Today wypowiada się Dyrektor Generalny Herbalife naszego regionu Konrad Szałkiewicz: „Jednak najważniejszym wydarzeniem sposoringowym tego roku, z czego jesteśmy szczególnie dumni, jest rozpoczęcie współpracy z najlepszym polskim Klubem Piłkarskim – wielokrotnym Mistrzem Polski „Wisłą Kraków”. Jako Wyłączny Partner Odżywczy drużyny, doradzamy i odżywiamy piłkarzy zaspokajając ich specyficzne potrzeby żywieniowe, wspierając ich w drodze do kolejnego mistrzostwa”. Jednym słowem doczekaliśmy sponsoringu sportowego Herbalife także w Polsce."
A kwestia sponsora głównego, strategicznego itp... Ludzie, gdyby Basałaj był takim głupkiem, jakiego z niego robicie, to chyba Cupiał by pierwszy o tym wiedział, bo to jemu najbardziej na tym sponsorze powinno zależeć, prawda? (Szczególnie, że przypominają mi się jęki z innego tematu, że BC teraz tylko wypompowuje kasę z Wisły )
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 06.02.2012, 18:00
Karherop napisał(a):Wyświetl post
bojówki Liptona lub Sagi
you made my day!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź