|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
JLB
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Awans do IV rundy el. LM był wart 2,1 mln EUR. Nie wiem jak kwoty za przejście II rundy.
Ostatnio edytowane przez Bartosz : 31.01.2012 o godz. 13:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
- 2,1 mln euro za fazę PO LM - 1,6 mln euro za dotychczasową grę w LE - 1,2 mln euro z "market pool" - 1,5 mln euro za bilety, gadżety, itd. (myślę, że się tyle spokojnie uzbierało / uzbiera za 7 meczy domowych) TOTAL: 6,4 mln euro = 27 mln PLN (wg kursu z wczoraj) |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
BC w rankingu tygodnika "WPROST" ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Nie wiem właściwie gdzie o tym napisać ale chyba da się to podpiąć pod sport i finanse. Chodzi mi o kampanię promocyjną sprzedaży karnetów. Moim zdaniem jest strasznie słaba. Wiadomo że klub zazwyczaj raczej ogranicza się do info w internecie i poprzez plakaty na mieście ale czy to nie za mało żeby przyciągnąć nowych kibiców? A co do plakatów to nie wiem jak Wam ale mi się strasznie nie podobają i wieją nuuuuudą :/ Wyglądają jakby zachęcały do kupna karnetu do kina a nie na stadion. Gdzie tu emocje jakie się udzielają podczas meczu?
Może przydałoby się coś zasugerować działowi marketingu w tej sprawie? Chyba że fakt sprzedanych już 8 tys karnetów otrąbili jako wielki sukces i więcej w tym kierunku nie mają zamiaru robić:/ Co sądzicie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Może przeoczyłem, ale takiego tematu nie widziałem.
Zapewne historycy Wiślaccy więcej nam opowiedzą o sponsorach. A było ich kilkdziesięciu i nie były to tylko ciekawe firmy ( UNIMIL!!!!!) ale i różne osoby powiedzmy prywatne. a oto najnowsza plotka w tym temacie : http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html nowy sponsor już w czwartek ![]()
Take me down
To the paradise city Where the grass is green And the girls are pretty Oh, won't you please take me home G 'n' R |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
To juz chyba byl by cud. Po tylu latach wkońcu byłby sponsor. To była by wkońcu jakas miła wiadomość w tym nudnym okienku transferowym.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Tylu, czyli 2...
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
ale nie ma pewności, że chodzi o sponsora głównego.
Może to być jakaś mniejsza forma współpracy. Na innej stronie, jeden forumowicz napisał, że chodzi o Herbalife - a współpraca ma polegać na: REKLAMA - w zamian za -DOSTARCZANIE PRODUKTÓW DO KLUBU.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 06.02.2012 o godz. 13:31.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
No chyba sobie JAJA robisz .
![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
ja jaj sobie nie robię, zacytowałem innego forumowicza. Mam nadzieje, że ten sponsor to nie taki jak napisałem wyżej.
Ale do momentu oficjalnego info ciężko więcej powiedzieć. EDIT: widząc post poniżej, to niestety ale ten forumowicz miał chyba racje... cóż należy się cieszyć z każdego sponsora.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 06.02.2012 o godz. 14:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
No chyba coś jednak jest na rzeczy:
http://www.blog.odchudzanko.pl/2012/...life-w-polsce/ Gdyby to była prawda to w całkiem przyzwoitym towarzystwie byśmy się znależli http://sports.herbalife.com/en-us/biographies/teams.htm |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli pieknie sie zapowiadało a oczywiście rozczarowanie.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Pytanie tylko czy Herbalife miałoby być partnerem Wisły czy sponsorem, bo w tym artykule na onecie oba te zwroty były używane tak jakby autor tekstu nie widział różnicy w ich znaczeniu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Zamiast grubej kasy i sponsora głównego dostaniemy skrzynke ziółek do zaparzenia...paranoja
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Zaraz mnie ....ica strzeli.Sponora nie ma, źle, jest też źle.....a masakra.
Najlepsze jest to, że ludzie narzekają a nawet nie wiedzą kto nim rzeczywiscie jest. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Basałaj to chyba nie wie jakiego sponsora ma znaleźć...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To mnie strzeli , bo zamiast walczyć o sponsora dającego 5 mln rocznie za reklamę nam koszulkach , mamy DARMOWĄ HERBATĘ . Tyle jest warta marka Wisła Kraków . ![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Ktoś gdzieś napisał o Herbalife i już się gruba rozkmina zaczyna. Basał to łajza bo załatwił nam skrzynkę ziół ![]() Do czwartku ten temat będzie pełen "kwiatków" ![]() ![]()
LUBELSZCZYZNA
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Panowie wyluzujcie, przecież to na razie plota (po tych linkach bardzo prawdopodobna), ale nie znamy szczegółów tej współpracy.
Cóż jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. Ciężko powiedzieć, dlaczego Lech ma sponsora, Legia ma, Polonia podobno coś kombinuje - a my dalej bez. Basałąj pie....li, że u nas rynek słaby, owszem ale słaby też jest nasz dział marketingu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Słaby jest też nasz stadion, który nie zagwarantuje odpowiednich standardów jeśli chodzi o biura, loże itp.Słabe jest też to, że Cupiał żąda dużych pieniędzy za logo na koszulkach, dlatego woli mieć telefonike.Era Tyskie czy BaH płaciły duże pieniądze.Dlatego należy się cieszyć z kogokolwiek kto miałby Wisłe wspierać , zwłaszcza w tych czasach.
A nawet gdyby to był Herbalife.... Faktycznie to ....a prawdziwy wstyd.Jakaś Barcelona Shalke czy Valencja nie pogardziły- za to my możemy, ponieważ jesteśmy mistrze Polski i wszechświata hahahah.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 06.02.2012 o godz. 15:08.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale chyba nie rozumiesz nas. Po prostu każdy oczekiwał że to bedzie ten obiecany sponsor tytularny o którym tak pięknie opowiadał Basałaj. Nikt nie narzeka na Herbalife tylko że to nie jest to na co czekali kibice.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
![]() ![]() Nie wiemy czy to rzeczywiście ta firma, nie wiemy jaki zakres itd. Z komentarzami wstrzymałbym się do oficjałki. Też bym chciał sponsora za 2 mln Euro, ale każda forma sponsoringu jest dobra. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Niektórzy nie rozróżniają pewnych kwestii. Nie jest problemem znaleźć sponsora. Nawet w czasie słabej koniunktury. Każdy klub (chyba każdy) w Ekstraklasie ma takiego to myślicie, że Wisła nie znalazłaby? Szybko i bezboleśnie. Ważne jest, żeby nam się to opłacało. Naszym problemem (chociaż czy to jest problem?) jest to, że Cupiał woli reklamować Telefonike na koszulkach niż za grosze sprzedać to atrakcyjne miejsce komuś innemu. Należy pamiętać, że Telefonika nie może bez powodu przelać Wiśle X milionów złotych. To tak nie działa, że my będziemy mieli np. Orange na koszulkach, a TF dalej będzie nam przelewała jakąś kase. Nie mamy żadnego ciśnienia na nowego sponsora i to jest nasz plus. Szczególnie w negocjacjach. I nie myślcie, że przyjście sponsora na koszulki zamiast TF to będzie dla nas wielki zastrzyk finansowy. Nie będzie. Bo my sponsor mamy więc naszym zyskiem będzie tylko różnica w obu kontraktach.
Jeżeli chodzi o newsa z onetu to myśle, że to chodzi o sponsora głównego, ale nic poza intuicją nie mam na obrone swojej tezy. PS. I skończcie z tym sponsorem tytularnym bo chyba nie wiecie co mówicie. Chyba, ze chcecie za paczke fajek się sprzedać i kibicować w najlepszym wypadku Orange Wisła Kraków.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 06.02.2012 o godz. 15:41.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2010
Offline |
|
|
A nie sądzicie że gdyby to miał być sponsor "na koszulki" to by się wstrzymali z oklejaniem trybun w środku
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Z czystej ciekawości - który z większości przedmówców zna warunki umowy z potencjalnym sponsorem, to raz. Dwa, który wie jaka to firma?
Jakiś kuwa onet się tu robi... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ciężko nawet skomentować krytyczne stanowiska dotyczące (ewentualnego) nowego sponsora , szczególnie widząc kogo do tej pory sponsoruje na całym świecie . Nie mają one absolutnie logicznych podwalin . Chyba że stoją za nimi bojówki Liptona lub Sagi
![]()
Ostatnio edytowane przez Karherop : 06.02.2012 o godz. 17:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Poziom wypowiadających się tutaj niektórych zakrawa na skrajny kretynizm, no chyba że jest to niesamowicie zawoalowana ironia. I to nie tylko w tym temacie.
Warto zauważyć, że nawet jeśli, to nazwa tej firmy to nie jest HERBATALIFE tylko Herbalife, i dobrze sprawdzić czym się zajmuje. Krótki wycinek: Cytat:
Cytat:
) |
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|

|
||||||