|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
P.s nie 1 styczeń a luty
Odnośnie tych meczy, to byłem przekonany, że to jest podział na dwie grupy. Jednak myliłem się Z chęcią zobaczyłbym Wisłę na tle mocniejszego przeciwnika niż będący w pierwszej fazie przygotowań mistrz Szwecji. Ciekawe, czy teraz trener Moskal, zagra trochę zmodyfikowanych składem, tzn. zamiast Genkova zobaczymy Bitona od pierwszej minuty i czy za Jaliensa wejdzie Chavez. I jakoś mnie ten Andraż Kirm nie przekonuje dalej... Swoją drogą dziwne, bo za Maaskanta narzekano, że daje grać Holendrom a Moskal robi dokładnie to samo ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
W turnieju Copa del Sol moglibysmy zagrac - tak sa takie druzyny jak FC Kopenhaga czy Andzy. Jezeli graja pierwszymi składami to moze by wystapił Roberto Carlos - to byloby cos dla Naszych zawodnikow. To byłba ostatnia szansa gdyz Carlos zapowiedział, ze to jego ostatni rok i zawiesza buty na kołku
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 30.01.2012 o godz. 12:07.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Finał z Dinamem Zagrzeb byłby chyba najciekawszy dla nas
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2011
Offline |
|
|
Jakaś pula $$$ tego turnieju czy za friko
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Friko lub jakieś marne grosze. To bardziej jest w formie przygotowania, takie tam sparingi niż jakiś puchar
![]() Drużyny często nawet jak awansują dalej to olewają dalszą gre tam i idą swoim planem... W tym roku zostajemy tam na obozie do końca, więc możemy rozegrać final ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Nie wiem, czy ktos juz podawal ale jak co to nizej link do oficjalnej strony Turnieju The Atlantic Cup 2012.Swoja droga to ten puchar nieco podobny do Pucharu Uefa
http://www.theatlanticcup.eu/fixtures.asp |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że wizja trenera Moskala nie obejmuję gry Jaliensa w wyjściowej jedenastce. Fakt faktem, ze Szwedami zagrał dobrze ale czy nie popełnił za dużo ważnych błędów by dostać kolejna szanse? Oby nikt nie kierował się tym, że dużo zarabia to musi grać. Ja niestety w umiejętności tego pana już nie wierzę.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Obawiam się, że jednak obejmuje. Więc wtedy pada mit o przywiązaniu Maaskanta do obu Holendrów ( Jaliensa i Lameya) bo trener Moskal nadal wystawia obu zawodników w pierwszym składzie. |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
I co w tym złego, że Holendrzy grają w pierwszym składzie? Jak są w formie to niech grają jak najwięcej. A mit by upadł, gdyby grali lipe przez jakiś czas a treneiro udawał, że wszystko w porządku (jak za Maaskanta). Gdyby Moskal miał im nie dać szansy, to równie dobrze można od razu kontrakty z nimi rozwiazać, bo po co płacić komuś, kto z góry jest skreślony. Swoją drogą, coś czuje, że Jaliens i Kirm w tej rundzie mogą odkupić winy z jesieni.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jednak dziwne jest to, że Jovanović, Iliew, Garguła, a zwłaszcza Biton na ławie, a gra np. Kirm. Mam nadzieję, że słowo konkurencja nie jest obce K. Moskalowi i będą grać ci co wygrają wewnętrzna rywalizację, np. Biton za Genkowa, a i za Kirma grać może np. Iliew, lub w innej koncepcji Garguła (z Meliksonem i Małeckim na flankach). Nic tak nie podnosi poziomu gry drużyny jak zdrowa konkurencja, a grać powinni jednak ci lepsi, a nie ulubieńcy trenera, bo koncepcja koncepcją, ale to umiejętności i forma zawodników powinna decydować o grze w wyjściowej jedenastce.
Wielu pisało o zmianach u KM względem RM a tymczasem mamy na teraz pełną kontynuację, co nie jest moim zdaniem rozwiązaniem optymalnym, cóż pozostaje liczyć na korekty w składzie w kolejnych meczach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Tak, bierzmy pod uwagę skład z meczu towarzyskiego, nie zwracając uwagi w ogóle na ostatnie jesienne mecze w wykonaniu Wisły.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
a)bo ma fajniejsze sztuczki b)... c)... "Nic tak nie podnosi poziomu gry drużyny jak zdrowa konkurencja" A skąd wiesz ze teraz konkurencja jest niezdrowa? Rozumiem że jestes teraz z chłopakami i przyglądasz sie treningom i stąd ten wniosek. Drużyna ma grać i wygrywać. Nieważne czy na stoperze będzie Jaliens czy Barowy, jeśli będą 3 punkty i dobra gra nikt złego słowa nie powie (no chyba ze wieczny malkontent) Niektórzy naprawde nie wiedzą dlaczego Melikson nie gra na skrzydle? Tyle spotkań było, kilka wywiadów a Wy dalej nic. sny : ale "dobra gra" z reguły ma powiązania ze "stylem"
Ostatnio edytowane przez szprotson : 30.01.2012 o godz. 18:56.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Oho, ciekawe co na to wszyscy eksperci od "stylu", których się na tym forum zaroiło po przegranej w Nikozji. Nie chce też wyprzedzać faktów, ale wiele wskazuje na to, że podstawowymi zawodnikami nadal będą Jaliens i Lamey. Ciekaw jestem jak poradzą sobie z tą sytuacją zwolennicy spiskowej teorii o promowaniu swoich przez Maasakanta. |
|
|
|
Banita
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Yes yes.
milosz jak zwykle udaje mądrego po to chyba są sparingi żeby ta konkurencja była. Niezdrowa? hmm hahaha. Niezdrowo by było gdyby Moskal powiedział Kirmowi że już nie zagra u niego albo Jaliensowi czy innemu zawodnikowi. Na dzień dzisiejszy szansę dostaję Lamey czy Genkov bo dają więcej do zaoferowania zespołowi niż ich konkurenci. |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
No Genkov to akurat więcej zespołowi nie daje niż Dudu.
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Czy ja wiem?
Potrafi się utrzymać przy piłce i widać, że w nie każdym meczu Biton jest lepszą opcją od Genkova. Dlatego myślę że Moskal ćwiczy ustawienie z Genkovem, z którym zagramy w pierwszym meczu a w drugi zagra Biton. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Genkov to tylko od gry dwoma napastnkami - bo bedzie sie tak jak mowisz dobrze utrzymywal przy pilce, zastawial sie z pilka a strzelac gole bedzie wtedy drugi napastnik - w tym przypadku Biton. Jezeli gramy jednym napastnikiem to Genkov dodatkowo ma strzelac gole bo od tego jest napastnik - niestety to mu sie nie udaje. Moze w Atlantic Cup trener Moskal sprobuje chociaz raz zagrac 4-4-2.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Przecież problemem Jaliensa nie było to, że stawiał na niego Maaskant, tylko że grał megapytę. Biorąc pod uwagę, że facet ma jeszcze 2 lata niemałego kontraktu i brak ofert z innych klubów pozostaje się tylko modlić o to, by nawiązał obecną formą do chlubnych zapisów w swoim CV.
Więc niech gra, jeśli jest na treningach i meczach lepszy od Chaveza czy Bunozy. Niech grają najlepsi, a nie ci z najlepszymi nazwiskami. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
.
Ostatnio edytowane przez milosz : 31.01.2012 o godz. 01:05.
|
||
|
|
Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Nie wiem czy ktoś już o tym pisał czy nie ale ja widzę jedno - w drużynie widać uśmiech i zadowolenie, taka atmosfera powinna pomóc chłopakom.
![]()
TYLKO WISŁA !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
To są sparingi, ma grać każdy zdrowy. Dlatego nie ma mowy o żadnych wyborach personalnych. Chodzi tylko o to żeby żaden z kadry nie poczuł się pomijany. I miał możliwość pokazania swojej formy i zaangażowania. To elementarz warsztatu trenera o który tak sie niektórzy martwili. Moskal te sprawy rozumie bo sam byl zawodnikiem. Efektem takiego podejścia do prowadzenia zespołu jest dobra atmosfera, a kolejnym zadowalające wyniki. Jeszcze ten turniej wygramy
, a Legia dostanie łomot, który zostanie odnotowany grubą czcionką w notesach statystyków.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Tomas Jirsak wierzy w tytuł i finał Ligi Europy
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...ropy,id,t.html |
|
|
|
Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
"– Zawsze drażniło mnie wybijanie długiej piłki, począwszy od bramkarza. Nie potrafiłem tego zrozumieć. Wymagam, abyśmy rozgrywali piłkę już w linii obrony" – powiedział niedawno trener Moskal.
No w końcu głos rozsądku! Mam duże nadzieje co do Moskala. Zdaje się, że wie co robi. Mam przeczucie, że ta runda będzie wyjątkowa. Zadowoliłbym się 2 miejscem zaraz za Śląskiem w E i awansem do następnej rundy LE. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zaś K. Moskalowi życzę w dobrze rozumianym własnym interesie jak najlepiej. I powtórzę co już kiedyś sygnalizowałem, że priorytet to nie mecz z L (o sparingach nawet tu nie ma co wspominać), puchary europejskie, tylko liga polska i miejsce w pierwszej trójce na koniec sezonu, bo to da możliwość gry w pucharach europejskich w nowym sezonie (a jak będzie jeszcze lepiej to …jeszcze lepiej). ____________ samsung_08 Zasadniczo masz rację, ale akurat nasz Pareiko wybija piłkę całkiem , całkiem.. nogą:. http://www.sport.pl/pilka/10,118633,...kow__2_1_.html ręką: http://www.youtube.com/watch?v=b9UuV...eature=related , Choć rzecz jasna też bardziej podoba mi sie barcelońska tiki taka, a jak mam być szczery to i tęsknie do naszej tzw. krakowskiej piłki, z dużą ilością podań. Fakt, byle były zwycięstwa, ale uroda gry też jest ważna, a trzeba przyznać że nasz trener do tego zdąża, aby było i ładnie i skutecznie.
Ostatnio edytowane przez milosz : 31.01.2012 o godz. 17:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Pisałem o sparingach, w meczach o stawkę, jesteś tak dobry jak ostatni mecz. Prosta zasada.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
cóż do spotkania ze Standardem ciekawa będzie rywalizacja na kilku pozycjach...
o 1 miejsce w pomocy stoczą bój Kirm, Iliev i Garguła na prawej obronie jednak postawiłbym na Jovanovica bo daje dużo pary w meczu i bardziej potrafi zabiegać rywala, Lamey jest dobry, ale na słabe zespoły na środku ból głowy, ale ponieważ Jaliens wielokrotnie zawodził, postawiłbym na Chaveza i Czekaja mój skład więc: Pareiko Jovanovic Chavez Czekaj Diaz Wilk Nunez Melikson Małecki brakujące miejsce w pomocy- nie wiem, może ktoś złapie życiową formę natomiast co do reszty to radziłbym Moskalowi zacząć już to zgrywać... ogrywanie Jaliensa i Lameya jak dla mnie nie ma największego sensu, bo moim zdaniem na Standard to za mały potencjał, jak Moskal zagra zachowawczo może dużo stracić |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Jestem prawie pewny że to on wyjdzie w I składzie. Co do meritum - mam wielka nadzieje ze w tej rundzie przynajmniej jeden z naszych skrzydłowych wróci do formy. Bo na jesień i Kirm i Małecki grali beznadziejnie. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Pierwsza połowa w naszym wykonaniu:
- kopanina - dzidy - zero gry bez piłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Wrzuć ktoś bramkę Ilieva do ściągnięcia (jeśli to możliwe to z komentarzem LIVE)
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|