The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.01.2012, 11:51
P.s nie 1 styczeń a luty

Odnośnie tych meczy, to byłem przekonany, że to jest podział na dwie grupy. Jednak myliłem się

Z chęcią zobaczyłbym Wisłę na tle mocniejszego przeciwnika niż będący w pierwszej fazie przygotowań mistrz Szwecji.

Ciekawe, czy teraz trener Moskal, zagra trochę zmodyfikowanych składem, tzn. zamiast Genkova zobaczymy Bitona od pierwszej minuty i czy za Jaliensa wejdzie Chavez. I jakoś mnie ten Andraż Kirm nie przekonuje dalej...

Swoją drogą dziwne, bo za Maaskanta narzekano, że daje grać Holendrom a Moskal robi dokładnie to samo
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 30.01.2012, 11:59
W turnieju Copa del Sol moglibysmy zagrac - tak sa takie druzyny jak FC Kopenhaga czy Andzy. Jezeli graja pierwszymi składami to moze by wystapił Roberto Carlos - to byloby cos dla Naszych zawodnikow. To byłba ostatnia szansa gdyz Carlos zapowiedział, ze to jego ostatni rok i zawiesza buty na kołku
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 30.01.2012 o godz. 12:07.
Odpowiedz cytując
iwan149
Member

Od: 05.2009

Stary 30.01.2012, 12:08
Finał z Dinamem Zagrzeb byłby chyba najciekawszy dla nas
Odpowiedz cytując
Manhunt
Senior Member

Od: 03.2011

Stary 30.01.2012, 14:06
Jakaś pula $$$ tego turnieju czy za friko
Odpowiedz cytując
mc-money
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 30.01.2012, 14:31
Friko lub jakieś marne grosze. To bardziej jest w formie przygotowania, takie tam sparingi niż jakiś puchar
Drużyny często nawet jak awansują dalej to olewają dalszą gre tam i idą swoim planem... W tym roku zostajemy tam na obozie do końca, więc możemy rozegrać final
Odpowiedz cytując
MaThEuS
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 30.01.2012, 15:39
Nie wiem, czy ktos juz podawal ale jak co to nizej link do oficjalnej strony Turnieju The Atlantic Cup 2012.Swoja droga to ten puchar nieco podobny do Pucharu Uefa

http://www.theatlanticcup.eu/fixtures.asp
Odpowiedz cytując
Sebastian
Junior Member

Od: 07.2011

Stary 30.01.2012, 16:11
Mam nadzieję, że wizja trenera Moskala nie obejmuję gry Jaliensa w wyjściowej jedenastce. Fakt faktem, ze Szwedami zagrał dobrze ale czy nie popełnił za dużo ważnych błędów by dostać kolejna szanse? Oby nikt nie kierował się tym, że dużo zarabia to musi grać. Ja niestety w umiejętności tego pana już nie wierzę.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 30.01.2012, 16:30
Sebastian napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że wizja trenera Moskala nie obejmuję gry Jaliensa w wyjściowej jedenastce. Fakt faktem, ze Szwedami zagrał dobrze ale czy nie popełnił za dużo ważnych błędów by dostać kolejna szanse? Oby nikt nie kierował się tym, że dużo zarabia to musi grać. Ja niestety w umiejętności tego pana już nie wierzę.

Obawiam się, że jednak obejmuje. Więc wtedy pada mit o przywiązaniu Maaskanta do obu Holendrów ( Jaliensa i Lameya) bo trener Moskal nadal wystawia obu zawodników w pierwszym składzie.
Odpowiedz cytując
sebb
Junior Member

Od: 08.2009

Stary 30.01.2012, 17:00
I co w tym złego, że Holendrzy grają w pierwszym składzie? Jak są w formie to niech grają jak najwięcej. A mit by upadł, gdyby grali lipe przez jakiś czas a treneiro udawał, że wszystko w porządku (jak za Maaskanta). Gdyby Moskal miał im nie dać szansy, to równie dobrze można od razu kontrakty z nimi rozwiazać, bo po co płacić komuś, kto z góry jest skreślony. Swoją drogą, coś czuje, że Jaliens i Kirm w tej rundzie mogą odkupić winy z jesieni.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 30.01.2012, 17:03
Jednak dziwne jest to, że Jovanović, Iliew, Garguła, a zwłaszcza Biton na ławie, a gra np. Kirm. Mam nadzieję, że słowo konkurencja nie jest obce K. Moskalowi i będą grać ci co wygrają wewnętrzna rywalizację, np. Biton za Genkowa, a i za Kirma grać może np. Iliew, lub w innej koncepcji Garguła (z Meliksonem i Małeckim na flankach). Nic tak nie podnosi poziomu gry drużyny jak zdrowa konkurencja, a grać powinni jednak ci lepsi, a nie ulubieńcy trenera, bo koncepcja koncepcją, ale to umiejętności i forma zawodników powinna decydować o grze w wyjściowej jedenastce.

Wielu pisało o zmianach u KM względem RM a tymczasem mamy na teraz pełną kontynuację, co nie jest moim zdaniem rozwiązaniem optymalnym, cóż pozostaje liczyć na korekty w składzie w kolejnych meczach.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 30.01.2012, 17:12
Tak, bierzmy pod uwagę skład z meczu towarzyskiego, nie zwracając uwagi w ogóle na ostatnie jesienne mecze w wykonaniu Wisły.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 30.01.2012, 18:39
milosz napisał(a):Wyświetl post
Jednak dziwne jest to, że Jovanović, Iliew, Garguła, a zwłaszcza Biton na ławie, a gra np. Kirm. Mam nadzieję, że słowo konkurencja nie jest obce K. Moskalowi i będą grać ci co wygrają wewnętrzna rywalizację, np. Biton za Genkowa, a i za Kirma grać może np. Iliew, lub w innej koncepcji Garguła (z Meliksonem i Małeckim na flankach). Nic tak nie podnosi poziomu gry drużyny jak zdrowa konkurencja, a grać powinni jednak ci lepsi, a nie ulubieńcy trenera, bo koncepcja koncepcją, ale to umiejętności i forma zawodników powinna decydować o grze w wyjściowej jedenastce.

Wielu pisało o zmianach u KM względem RM a tymczasem mamy na teraz pełną kontynuację, co nie jest moim zdaniem rozwiązaniem optymalnym, cóż pozostaje liczyć na korekty w składzie w kolejnych meczach.
Dlaczego Illiev moze grać zamiast Kirma ? dlaczego?
a)bo ma fajniejsze sztuczki
b)...
c)...

"Nic tak nie podnosi poziomu gry drużyny jak zdrowa konkurencja" A skąd wiesz ze teraz konkurencja jest niezdrowa? Rozumiem że jestes teraz z chłopakami i przyglądasz sie treningom i stąd ten wniosek.

Drużyna ma grać i wygrywać. Nieważne czy na stoperze będzie Jaliens czy Barowy, jeśli będą 3 punkty i dobra gra nikt złego słowa nie powie (no chyba ze wieczny malkontent)
Niektórzy naprawde nie wiedzą dlaczego Melikson nie gra na skrzydle? Tyle spotkań było, kilka wywiadów a Wy dalej nic.
sny : ale "dobra gra" z reguły ma powiązania ze "stylem"
Ostatnio edytowane przez szprotson : 30.01.2012 o godz. 18:56.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.01.2012, 18:54
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Drużyna ma grać i wygrywać. Nieważne czy na stoperze będzie Jaliens czy Barowy, jeśli będą 3 punkty i dobra gra nikt złego słowa nie powie (no chyba ze wieczny malkontent)

Oho, ciekawe co na to wszyscy eksperci od "stylu", których się na tym forum zaroiło po przegranej w Nikozji.

Nie chce też wyprzedzać faktów, ale wiele wskazuje na to, że podstawowymi zawodnikami nadal będą Jaliens i Lamey. Ciekaw jestem jak poradzą sobie z tą sytuacją zwolennicy spiskowej teorii o promowaniu swoich przez Maasakanta.
Odpowiedz cytując
mojzesz
Banita

Od: 01.2012

Stary 30.01.2012, 18:59
Yes yes.

milosz jak zwykle udaje mądrego po to chyba są sparingi żeby ta konkurencja była. Niezdrowa? hmm hahaha. Niezdrowo by było gdyby Moskal powiedział Kirmowi że już nie zagra u niego albo Jaliensowi czy innemu zawodnikowi.

Na dzień dzisiejszy szansę dostaję Lamey czy Genkov bo dają więcej do zaoferowania zespołowi niż ich konkurenci.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 30.01.2012, 19:11
No Genkov to akurat więcej zespołowi nie daje niż Dudu.
Odpowiedz cytując
mojzesz
Banita

Od: 01.2012

Stary 30.01.2012, 19:15
Czy ja wiem?

Potrafi się utrzymać przy piłce i widać, że w nie każdym meczu Biton jest lepszą opcją od Genkova. Dlatego myślę że Moskal ćwiczy ustawienie z Genkovem, z którym zagramy w pierwszym meczu a w drugi zagra Biton.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 30.01.2012, 19:36
mojzesz napisał(a):Wyświetl post
Czy ja wiem?

Potrafi się utrzymać przy piłce i widać, że w nie każdym meczu Biton jest lepszą opcją od Genkova. Dlatego myślę że Moskal ćwiczy ustawienie z Genkovem, z którym zagramy w pierwszym meczu a w drugi zagra Biton.
Genkov to tylko od gry dwoma napastnkami - bo bedzie sie tak jak mowisz dobrze utrzymywal przy pilce, zastawial sie z pilka a strzelac gole bedzie wtedy drugi napastnik - w tym przypadku Biton. Jezeli gramy jednym napastnikiem to Genkov dodatkowo ma strzelac gole bo od tego jest napastnik - niestety to mu sie nie udaje. Moze w Atlantic Cup trener Moskal sprobuje chociaz raz zagrac 4-4-2.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 30.01.2012, 20:03
Przecież problemem Jaliensa nie było to, że stawiał na niego Maaskant, tylko że grał megapytę. Biorąc pod uwagę, że facet ma jeszcze 2 lata niemałego kontraktu i brak ofert z innych klubów pozostaje się tylko modlić o to, by nawiązał obecną formą do chlubnych zapisów w swoim CV.

Więc niech gra, jeśli jest na treningach i meczach lepszy od Chaveza czy Bunozy. Niech grają najlepsi, a nie ci z najlepszymi nazwiskami.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 31.01.2012, 00:41
mojzesz napisał(a):Wyświetl post
Yes yes. milosz jak zwykle udaje mądrego po to chyba są sparingi żeby ta konkurencja była. Niezdrowa? hmm hahaha. Niezdrowo by było gdyby Moskal powiedział Kirmowi że już nie zagra u niego albo Jaliensowi czy innemu zawodnikowi.Na dzień dzisiejszy szansę dostaję Lamey czy Genkov bo dają więcej do zaoferowania zespołowi niż ich konkurenci.
Ho, ho ilu mamy tu klakierów jedynie słusznych wyborów kadrowych K.Moskala.
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
No Genkov to akurat więcej zespołowi nie daje niż Dudu.
No i dokładnie o tym piszę. Trochę krytycyzmu wyborów personalnych K.M. widać niektórych bardzo boli, ale myślę że nasz trener jest inteligentniejszy od naszych pseudo znawców i w trakcie sezonu będzie elastycznie reagował na dyspozycje i formę poszczególnych zawodników.
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Niech grają najlepsi, a nie ci z najlepszymi nazwiskami.
Jasne, tyle że napastnik powinien strzealać bramki, Dudu to robi, a Genkow różnie. Kirm zaś jak marnotrawił tak marnotrawi wisiłek całej drużyny, ale jasne niech grają realnie najlepsi !
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Genkov to tylko od gry dwoma napastnkami - bo bedzie sie tak jak mowisz dobrze utrzymywal przy pilce, zastawial sie z pilka a strzelac gole bedzie wtedy drugi napastnik - w tym przypadku Biton. Jezeli gramy jednym napastnikiem to Genkov dodatkowo ma strzelac gole bo od tego jest napastnik - niestety to mu sie nie udaje. Moze w Atlantic Cup trener Moskal sprobuje chociaz raz zagrac 4-4-2.
No tak 4-4-2, Genkow z Bitonem, tyle że u nas jest już przekonanie iż powinniśmy grać jednym napastnikiem i to lepiej tym co bramki strzelać będzie. Jak dla mnie to może być i Genkow, ale pod warunkiem że strzelał będzie jak ...Biton .
Ostatnio edytowane przez milosz : 31.01.2012 o godz. 01:05.
Odpowiedz cytując
FRANTIC
Member

Od: 08.2004

Stary 31.01.2012, 10:11
Nie wiem czy ktoś już o tym pisał czy nie ale ja widzę jedno - w drużynie widać uśmiech i zadowolenie, taka atmosfera powinna pomóc chłopakom.
TYLKO WISŁA !
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 31.01.2012, 10:42
To są sparingi, ma grać każdy zdrowy. Dlatego nie ma mowy o żadnych wyborach personalnych. Chodzi tylko o to żeby żaden z kadry nie poczuł się pomijany. I miał możliwość pokazania swojej formy i zaangażowania. To elementarz warsztatu trenera o który tak sie niektórzy martwili. Moskal te sprawy rozumie bo sam byl zawodnikiem. Efektem takiego podejścia do prowadzenia zespołu jest dobra atmosfera, a kolejnym zadowalające wyniki. Jeszcze ten turniej wygramy , a Legia dostanie łomot, który zostanie odnotowany grubą czcionką w notesach statystyków.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 31.01.2012, 13:14
Tomas Jirsak wierzy w tytuł i finał Ligi Europy

http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...ropy,id,t.html
Odpowiedz cytując
samsung_08
Member

Od: 09.2006

Stary 31.01.2012, 14:23
"– Zawsze drażniło mnie wybijanie długiej piłki, począwszy od bramkarza. Nie potrafiłem tego zrozumieć. Wymagam, abyśmy rozgrywali piłkę już w linii obrony" – powiedział niedawno trener Moskal.

No w końcu głos rozsądku! Mam duże nadzieje co do Moskala. Zdaje się, że wie co robi. Mam przeczucie, że ta runda będzie wyjątkowa. Zadowoliłbym się 2 miejscem zaraz za Śląskiem w E i awansem do następnej rundy LE.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 31.01.2012, 17:23
Drozd napisał(a):Wyświetl post
To są sparingi, ma grać każdy zdrowy. Dlatego nie ma mowy o żadnych wyborach personalnych. Chodzi tylko o to żeby żaden z kadry nie poczuł się pomijany. I miał możliwość pokazania swojej formy i zaangażowania. To elementarz warsztatu trenera o który tak sie niektórzy martwili. Moskal te sprawy rozumie bo sam byl zawodnikiem. Efektem takiego podejścia do prowadzenia zespołu jest dobra atmosfera, a kolejnym zadowalające wyniki. Jeszcze ten turniej wygramy , a Legia dostanie łomot, który zostanie odnotowany grubą czcionką w notesach statystyków.
Też staram sie myśleć pozytywnie i co do opisu meczów sparingowych pełna zgoda, ale z tymi wyborami personalnymi to ...nie chodzi bynajmniej mi o sparingi, ale również o mecze z końcówki sezonu. Jeśli Genkow zacznie strzelać bramki (jak z Twente) to okay, ale jeśli nie to jednak grać powinien w dużo większym wymiarze czasowym Biton. To samo dotyczy Kirma, jak złapie dobrą formę to również okay, ale stawianie na niego tak w końcówce jesieni jak i teraz do wyjściowej jedenastki jest niepokojące (podobnie teraz z Diazem na LO, choć może ten brak szybkości z poprzedniego sezonu jest do odrobienia, ale ta jego zwrotność, ech). Jednak faktem jest że oceny i tak powinny pojawić sie w ligowych meczach, a czasem bywają i miłe zaskoczenia. Tak czy owak chciałbym zobaczyć i Jovanovicia, Iliewa, Gagrułę, a zwłaszcza Bitona niekoniecznie na początku meczu na ławie, również tego sparingowego.

Zaś K. Moskalowi życzę w dobrze rozumianym własnym interesie jak najlepiej. I powtórzę co już kiedyś sygnalizowałem, że priorytet to nie mecz z L (o sparingach nawet tu nie ma co wspominać), puchary europejskie, tylko liga polska i miejsce w pierwszej trójce na koniec sezonu, bo to da możliwość gry w pucharach europejskich w nowym sezonie (a jak będzie jeszcze lepiej to …jeszcze lepiej).

ręką: http://www.youtube.com/watch?v=b9UuV...eature=related ,
Choć rzecz jasna też bardziej podoba mi sie barcelońska tiki taka, a jak mam być szczery to i tęsknie do naszej tzw. krakowskiej piłki, z dużą ilością podań. Fakt, byle były zwycięstwa, ale uroda gry też jest ważna, a trzeba przyznać że nasz trener do tego zdąża, aby było i ładnie i skutecznie.
Ostatnio edytowane przez milosz : 31.01.2012 o godz. 17:59.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 31.01.2012, 18:07
Pisałem o sparingach, w meczach o stawkę, jesteś tak dobry jak ostatni mecz. Prosta zasada.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 31.01.2012, 19:46
cóż do spotkania ze Standardem ciekawa będzie rywalizacja na kilku pozycjach...
o 1 miejsce w pomocy stoczą bój Kirm, Iliev i Garguła
na prawej obronie jednak postawiłbym na Jovanovica bo daje dużo pary w meczu i bardziej potrafi zabiegać rywala, Lamey jest dobry, ale na słabe zespoły
na środku ból głowy, ale ponieważ Jaliens wielokrotnie zawodził, postawiłbym na Chaveza i Czekaja
mój skład więc:
Pareiko Jovanovic Chavez Czekaj Diaz Wilk Nunez Melikson Małecki Biton

brakujące miejsce w pomocy- nie wiem, może ktoś złapie życiową formę
natomiast co do reszty to radziłbym Moskalowi zacząć już to zgrywać...
ogrywanie Jaliensa i Lameya jak dla mnie nie ma największego sensu, bo moim zdaniem na Standard to za mały potencjał, jak Moskal zagra zachowawczo może dużo stracić
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 01.02.2012, 10:04
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
na prawej obronie jednak postawiłbym na Jovanovica bo daje dużo pary w meczu i bardziej potrafi zabiegać rywala, Lamey jest dobry, ale na słabe zespoły
na środku ból głowy, ale ponieważ Jaliens wielokrotnie zawodził, postawiłbym na Chaveza i Czekaja
mój skład więc:

ogrywanie Jaliensa i Lameya jak dla mnie nie ma największego sensu, bo moim zdaniem na Standard to za mały potencjał, jak Moskal zagra zachowawczo może dużo stracić
Lamey dobry na słabe zespoły? Tylko chciałem przypomnieć ile bramek strzelił i w jakich meczach.
Jestem prawie pewny że to on wyjdzie w I składzie.

Co do meritum - mam wielka nadzieje ze w tej rundzie przynajmniej jeden z naszych skrzydłowych wróci do formy.
Bo na jesień i Kirm i Małecki grali beznadziejnie.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 01.02.2012, 22:04
Pierwsza połowa w naszym wykonaniu:

- kopanina
- dzidy
- zero gry bez piłki
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.02.2012, 22:27
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
mój skład więc:

ze składem się zgadzam całkowicie, a w miejsce pytajników po prostu albo Kirm albo Iliev, ale chyba ten drugi bardziej solidniejszy.

Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 01.02.2012, 23:00
Wrzuć ktoś bramkę Ilieva do ściągnięcia (jeśli to możliwe to z komentarzem LIVE)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów