The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.01.2012, 13:48
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
A co do meritum: gdyby w Bełchatowie lub Zabrzu grał choć jeden reperezentant kraju europejskiego to okazałoby sie że wpływy w UEFA ma nie tylko Śląsk ale i Bełchatów z Zabrzem.
A w Śląsku jacyś reprezentanci krajów europejskich grają? Śląsk pewnie się martwi, że ci z Legii nie wystąpią w reprezentacji?
UEFA nie ma nic tu do rzeczy. Śląskowi to pasuje, że Legia będzie zmęczona - w Portugalii pewnie mecz będzie o 22.00, Legia przyleci do kraju w piątek, w sobotę trening i w niedzielę mecz z wypoczętym głównym rywalem. Ja się nie dziwię i rozumiem. Ale UEFA i reprezentacja nie mają nic do tego.
W Warszawie są tylko kibice Legii i JW:
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.01.2012, 16:49
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Jak nie przyjedzie to walkower i po sprawie - wielkie mi rzeczy. Co do jakies wzgledy specjalne macie miec czy co
I spoko. Dla jednych piłka nożna dla kibiców dla innych piłka nożna dla wyników.

Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 28.01.2012, 17:15
Zawsze można zrezygnować z LE, lub posłać młodzież. Wieczne szukanie dziury w całym.. Na zachodzie nikomu nie przeszkadzają puchary w znalezieniu daty na lige, albo narzekaniu na Nią.
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 28.01.2012, 17:25
Ale czy Ty rozumiesz o co idzie rozmowa? Nie o to czy mecz przełożyć czy nie (bo oczywiście, że nie - liga jest święta) tylko o stwierdzenie, że "Warszawka" nie ma nic do gadania, w sytuacji gdy mówimy o meczu na stadionie, który nie powinien dostać licencji na ligę.

Krótko mówiąc na razie nawet nie ma czego przekładać i Legia powinna jak kiedyś OM olać ten mecz albo żądać przeniesienia na stadion, który spełnia wymogi. Nie za bardzo rozumiem dlaczego "Warszawka" ma się łaskawie zgadzać na granie bez swoich kibiców, tylko dlatego że Śląskowi się czegoś nie chce czy mu się nie opłaca.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 28.01.2012, 21:25
A ja jestem ciekaw jak sobie Legia bedzie radzić w pierwszych meczach na wiosnę, bez Borysiku, Radovica i Lubojli. Co by nie mówić, solidne straty.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.01.2012, 21:28
-ja123- napisał(a):Wyświetl post
A w Śląsku jacyś reprezentanci krajów europejskich grają? Śląsk pewnie się martwi, że ci z Legii nie wystąpią w reprezentacji?
UEFA nie ma nic tu do rzeczy. Śląskowi to pasuje, że Legia będzie zmęczona - w Portugalii pewnie mecz będzie o 22.00, Legia przyleci do kraju w piątek, w sobotę trening i w niedzielę mecz z wypoczętym głównym rywalem. Ja się nie dziwię i rozumiem. Ale UEFA i reprezentacja nie mają nic do tego.
Ostatnio nawet jeden z zawodników Śląska strzelił bramkę dla reprezentacji.
A jeśli chodzi o meritum cytaty z piątkowego PS (jeśli jesteś zainteresowany znajdź sobie więcej, na temat tej dyrektywy popełnili tam cały artykuł):
"Skłania się ku temu, by mecz odbył się w niedzielę. Powołuje się na dyrektywę FIFA mówiącą o tym, że piłkarze powołani do reprezentacji muszą stawić się na zgrupowaniu najpóźniej 48 godzin przed rozpoczęciem meczu. Bo właśnie w środę, 29 lutego, biało-czerwoni zmierzą się na Stadionie Narodowym z Portugalią (godz. 20.30). I jeśli mecz Śląska z Legią odbyłby się w poniedziałek, a selekcjoner chciał skorzystać z piłkarzy obu drużyn, ci nie mieliby szans dotrzeć na zgrupowanie kadry na czas."
I sam Franek:
"Nie mówię, że nie powołam zawodników Legii czy Śląska, bo jeszcze nie przyszedł czas na wysyłanie nominacji, ale powtarzam: najwyżej nie zagrają. Przecież jeżeli mecz faktycznie będzie w poniedziałek, to pojawią się na zgrupowaniu w poniedziałek wieczorem, we wtorek rozruch, a w środę już mecz - stwierdził Smuda."
A zatem jednoznacznie: UEFA (a nawet FiFA) i reprezentacja są tu czynnikiem decydującym.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 28.01.2012 o godz. 21:31.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 29.01.2012, 00:16
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
A ja jestem ciekaw jak sobie Legia bedzie radzić w pierwszych meczach na wiosnę, bez Borysiku, Radovica i Lubojli. Co by nie mówić, solidne straty.
Mnie bardziej ciekawi jak Złotousty Maciej przygotuje drużynę pod względem fizycznym, bo u nas na wiosnę różnie to bywało...
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 29.01.2012, 00:22
yy a dlaczego tym razem miało by być inaczej? Bo to Legia?
Nie raz Nas nie wpuszczali na rózne stadiony, Jaga to już nawet nie pamiętam ile lat, i inne im podobne ekipy.

A teraz wielka krzywka bo Legia nie może wejsc?
Fakt faktem ,jestem zdania, że skoro Ślask nie spełnia wymogów - to niech wraca na Oporowską.
Lechii nikt na ręke nei poszedł, i warunek (szczególnie od miasta) był twardy.
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 29.01.2012, 00:47
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Mnie bardziej ciekawi jak Złotousty Maciej przygotuje drużynę pod względem fizycznym, bo u nas na wiosnę różnie to bywało...
Biorąc pod uwagę warunki w jakich przygotowywali się piłkarze (m.in. jakość sparingpartnerów), ciśnienie klubu na sukcesy (a raczej totalny brak ciśnienia), kontuzje kluczowych piłkarzy i jeszcze sprzedanie podstawowego zawodnika - możecie byś spokojni, bedziecie przed nami.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 29.01.2012, 10:16
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Nie za bardzo rozumiem dlaczego "Warszawka" ma się łaskawie zgadzać na granie bez swoich kibiców, tylko dlatego że Śląskowi się czegoś nie chce czy mu się nie opłaca.
Jakoś tej Warszawce nie przeszkadza to, że Wisła gra ponad 2 lata bez swoich kibiców w Kielcach i udaje, że jest bezradna w tej sprawie, łaskawie zgadzajac sie na taki stan rzeczy. A sprawa jest prosta jak drut, skoro nie ma budowy a Kielce nie są w stanie zapewnić bezpieczeństwa na stadionie to groźba utraty licencji bardzo szybko przywołała by do pionu kieleckich czereśniaków.
Powód: poprawka
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 29.01.2012 o godz. 10:17.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 30.01.2012, 22:28
Trzymajcie 022
http://legionisci.com/news/46592_Szc...1993_roku.html

Szczęsny: Nie przyjąłbym medalu za mistrzostwo z 1993 roku
Bodziach, źródło: Przegląd Sportowy

Legii odebrano mistrzostwo Polski z 1993 roku po wygranym w ostatniej kolejce wyjazdowym meczu z Wisłą 6-0. Przez wiele lat trwały rozmowy na temat zwrócenia mistrzowskiego tytułu na Łazienkowską. Maciej Szczęsny, który w tym spotkaniu był rezerwowym bramkarzem Legii przekonuje, że medalu za MP z 1993 roku by nie przyjął. "Gdyby zwracali nam ten tytuł, to wyjechałbym z listą podziękowań dla tych, którzy z nami 'przegrali'" - mówi w rozmowie z Przeglądem Sportowym.

"Wielu kibiców, nie tylko Legii, wie doskonale, które mecze ich drużyny były kupione. I mają to serdecznie w d... Nie boli ich to. Zatem nie ma kogo oświecać. A to, które mecze były kupione, nie najmniejszego znaczenia w tej konkretnej sprawie. Jasno mówię: były kupione. Nie przyjąłbym medalu za mistrzostwo z 93 roku. Cieszę się, że po tamtym spotkaniu z Wisłą, w którym siedziałem na ławce, nie cieszyłem się razem z kolegami. Mój stary to widział, powiedział, że jest ze mnie dumny" - mówi w rozmowie z Przeglądem Sportowym.

Jak odbywało się kupowanie meczów? "'Wujo' opracował znakomity system. Pieniądze nie wpływały na nasze konto, tylko odbieraliśmy je w kasie. Podpisywaliśmy listę z premiami. Ale wypłacano tylko połowę tego, co podpisaliśmy. Na pytanie o resztę, usłyszałem, żebym poszedł do trenera. (...) Zabierali nam po tyle samo. Nieważne, czy ktoś zarabiał 40 mln, czy 80. Płacił 20" - mówi Przeglądowi Sportowemu.

Szczęsny wspomina również o tym, że był znienawidzony przez ówczesnego trenera, Janusza Wójcika. W Legii został tylko dlatego, że był przekonany, że to Wójcik szybciej opuści klub, niż on przestanie być bramkarzem. "Nie miałem żadnych szans na grę i doskonale o tym wiedziałem. Bronił Zbyszek Robakiewicz. I choćby nie wiem, jak był bez formy, nie miał nawet okazji popełnić błędu. Mecze były kupione i nikt nie strzelał w światło jego bramki" - wspomina.

Szczęsnemu, jak każdemu bramkarzowi zdarzało się puścić 'bablola'. Przejmował się tylko pod wodzą Wójcika. "Puściłem babola? Przejmowałem się tylko, że nie powinno się to zdarzyć przy jednym trenerze. Bo jak jest nim Wójcik, który cię nienawidzi jak psa, a ty właśnie dałeś mu argument, to gotów jest namówić na transfer Olka Kłaka. I Olek z rozpadniętym barkiem, wyciągany z dyskoteki, będzie bronił, bo cię gość nienawidzi" - mówi po latach.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 31.01.2012, 10:18
Dobre są komentarze pod tekstem, ze przecież cala Polska kupowała - żenada.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 31.01.2012, 12:18
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Dobre są komentarze pod tekstem, ze przecież cala Polska kupowała - żenada.
To też pokazuje jaką mają mentalność. Kupić, sprzedać, byle nie mówiło się o tym głośno. Nawet ich były piłkarz jest też dla nich h.... bo powiedział im prawdę w oczy. Zresztą to co wiedziała wtedy cała Polska. A i tak jak widać nie ma to dla nich żadnego znaczenia.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 31.01.2012, 12:36
Szczesny dla wielu od zawsze byl ch.... tak gwoli scislosci Mielismy go na codzien,widzielismy co pozniej wyprawial.Pilkarze tez o nim wiele mowili np Kowalczyk.

Co do 93 - Nikt tego MP nie powinien dostac. Tamten sezon jak i kilka wczesniejszych jak i pozniejszych smierdzialo na kilometr. Tak, wszyscy kupowali i sprzedawali, to sa fakty bo takie byly czasy. Nikt nikogo tu nie wybiela, nikt nikogo nie wskazuje palcami. Jedni frajerzy kupowali, inni frajerzy sprzedawali Jedno i drugie jest ze tak powiem... malo ekskluzywne. Gdyby jakims cudem to MP wrocilo do Legii i tak bym go nie uznawal, NIGDY. Oczywiscie nie wroci, i dobrze.

Wiem, Wisla sama ukarala zawodnikow, Legia nie, ale reszta w ogole do dzisiaj ma sie dobrze To jakis tam plus prawda?

Temat stary jak swiat, z wielu powodow nie kazdy sie z faktami umie pogodzic. Takie czasy.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 31.01.2012 o godz. 12:51.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 31.01.2012, 12:55
Wreszcie rozsądny głos Legionisty w sprawie 1993. Wszyscy kupowali? Ok, czyli nikt nie zasłużył na tytuł! Niby oczywiste, ale nie dla wszystkich.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 31.01.2012, 12:58
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Trzymajcie 022
http://legionisci.com/news/46592_Szc...1993_roku.html

Sobie autorytet znalazłeś. Facet sam mówi, że nienawidzi Wójcika i generalnie uważa, że gość nie dość, że w lidze kupował wszystko to kupił również Olimpiadę i kupował w Reprze. A wszystko dlatego, że bronił chujowy i wiecznie pijany Robakiewicz ( ). Ja swoje powiedziałem i przy swoim zostaję. Nie mam zamiaru odgrzewać tematu kolejny raz, zwłaszcza biorąc pod uwagę pewne indywiduum, które się w nim udziela.

Mam ten komfort, że nie muszę
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 31.01.2012 o godz. 13:01.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 31.01.2012, 13:01
Przecież to jest jedna z częściej powtarzanych opinii. Też mam bardzo podobne zdanie, choć rozumiem po części rację osób, które chcą zwrotu MP żeby nie miał go Leszek, który dostał go przy zielonym stoliku.
Kiedyś już pisaliśmy na temat tego ile tytułów z lat 1990-2005 jest podejrzanych. Prawie połowa.

Co do starego Szczęsnego to gość prawdy nie odkrył, ale jego persona nie jest na Legii mile widziana za całokształt (głównie w połowie lat 90-tych).
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 31.01.2012, 17:20
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Szczesny dla wielu od zawsze byl ch.... tak gwoli scislosci Mielismy go na codzien,widzielismy co pozniej wyprawial.Pilkarze tez o nim wiele mowili np Kowalczyk.

Co do 93 - Nikt tego MP nie powinien dostac. Tamten sezon jak i kilka wczesniejszych jak i pozniejszych smierdzialo na kilometr. Tak, wszyscy kupowali i sprzedawali, to sa fakty bo takie byly czasy. Nikt nikogo tu nie wybiela, nikt nikogo nie wskazuje palcami. Jedni frajerzy kupowali, inni frajerzy sprzedawali Jedno i drugie jest ze tak powiem... malo ekskluzywne. Gdyby jakims cudem to MP wrocilo do Legii i tak bym go nie uznawal, NIGDY. Oczywiscie nie wroci, i dobrze.

Wiem, Wisla sama ukarala zawodnikow, Legia nie, ale reszta w ogole do dzisiaj ma sie dobrze To jakis tam plus prawda?

Temat stary jak swiat, z wielu powodow nie kazdy sie z faktami umie pogodzic. Takie czasy.
tak dokładnie, Wisła swoich ukrarała Legia nie, reszta ma sie dobrze
tylko jak to sie ma do legijnych haseł oddac nam tytul 93 ! ?
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 31.01.2012, 19:30
Takie tam, animozje klubowe ;-)
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 04.02.2012, 15:04

Sobie autorytet znalazłeś. Facet sam mówi, że nienawidzi Wójcika i generalnie uważa, że gość nie dość, że w lidze kupował wszystko to kupił również Olimpiadę i kupował w Reprze. A wszystko dlatego, że bronił chujowy i wiecznie pijany Robakiewicz ( ). Ja swoje powiedziałem i przy swoim zostaję. Nie mam zamiaru odgrzewać tematu kolejny raz, zwłaszcza biorąc pod uwagę pewne indywiduum, które się w nim udziela.

Mam ten komfort, że nie muszę
Autorytet? Może tak może nie.
Byłem na wiadomym meczu, nie życzę nikomu widowiska w którym ulubieńcy dają d.py 6 razy. Przychodzę oglądać mecz i zapłaciłem jakąś tam niemałą kasę, a tu przekręt w strasznym stylu.
Co do galactico Wójcika to po 1992 spuśćmy zasłonę milczenia. 1992/93 - no comments, a potem... repra - bez cudów, Śląsk nad przepaścią, Świt Nowy Dwór, coś jeszcze?
1992/93 - czarny sezon dla polskiej piłki, zresztą niejedyny, ale tu zakończnie było najbardziej spektakularne. MP ani dla Was, ani dla ŁKS czy Lecha. Dla nikogo...:(
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 06.02.2012, 04:06
Hmm, a ja mam takie pytanie ktore mnie "dreczy" od pewnego czasu; nie wydaje wam sie ze konkurencja w polskiej lidze jesli chodzi o runde wiosenna jest taka, jakiej nie bylo od lat?
Jest Slask, bez blysku ale solidny do bolu plus chyba najlepsze stale fragmenty w calej ekstraklasie. Jest Legia, najlepsza od lat. Jest Polonia, do ktorej Jozek wkoncu zaczal sprowadzac pilkarzy a nie kopaczy, no i ktory juz nie zwalnia po jednym przegranym meczu (wytrzymal nawet 0:4 ze Slaskiem na jesien ). Jest Lech, z problemami, bardzo nierowny, ale... wciaz z pilkarzami ktorzy jeszcze niedawno "szaleli" w Europie, i... tak do konca tego nie zapomnieli (np. mecz Lech- Legia, gdzie ladnie legionistow cisneli), no i jestesmy my... z naprawde niezlym potencjalem ofensywnym jesli chodzi o nasze realia (troche "psutym" przez defensywe).

Reasumujac, 5 druzyn na 4 miejsca w pucharach. Malo tego, o zadnej druzynie nie mozemy powiedziec ze wprzypadku dostania sie przez nia do pucharow ma wpiernicz gwarantowany (tak jak bylo w tym sezonie z Jagielonia, czy w tamtym z Ruchem).

Oczywiscie nie mowie ze to niewiadomo jaki poziom, trafi nam sie jakis np. Metalis i po eliminacjach (na 90%). Ale no wlasnie, wciaz to jest, wydaje mi sie, rzecz jakiej w polskiej pilce nie bylo dawno. No bo rok temu po kim mozna sie bylo spodziewac czego wiecej niz ewentualnej kompromitacji? Po Wisle, i byc moze po Legii. Teraz natomiast po tych 5 druzynach mozna oczekiwac jesli nie fazy grupowej, to przynajmniej odpadniecia z honorem. Nie macie takiego samego wrazenia?

P.S
Tak swoja droga ciekawe jak to sie przelozy w pucharach za sezon....
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 06.02.2012 o godz. 04:11.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.02.2012, 20:36
Świerczewski trenerem ŁKS-u ?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,53714,t...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 06.02.2012, 20:52
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Świerczewski trenerem ŁKS-u ?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,53714,t...wiadomosc.html
Następny specjalista od siedmiu boleści. Zwykły cham i prostak, co to potrafi tylko wyzwać od pedałów, kapusiów i startować do bijatyki jak na wiejskiej imprezie. Skandale takie jak z policją i pobicie jednego z dziennikarzy po meczu z Irlandią, bo ten ośmielił się skrytykować "wielkiego" Piotrusia piłkarza powinny dać wszystkim do myślenia jaki to człowiek. Przegra trzy pierwsze mecze i wyrzucą go, obstawiam.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 06.02.2012, 20:54
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
Hmm, a ja mam takie pytanie ktore mnie "dreczy" od pewnego czasu; nie wydaje wam sie ze konkurencja w polskiej lidze jesli chodzi o runde wiosenna jest taka, jakiej nie bylo od lat?
Jest Legia, najlepsza od lat.
Może i masz rację, ale Legia 'była najlepsza od lat', a nie jest. Skończyło się. Nie chodzi nawet o sprzedanie Borysiuka. Chodzi o to, że nasi pojebani działacze nie dali żadnego wsparcia drużynie po ewidentnym sukcesie. Tradycyjnie okazało się, że dobry wynik jest problemem. Bo media/kibice wymagają kolejnego kroku do przodu. Lepiej być zdaniem tych debili przeciętniakiem, trzecim, czwartym.

U nas dobrze już w tym roku było i do rundy wiosennej przystępujemy osłabieni, rozwaleni przez kontuzje, po zgrupowaniu pełnym parodii (boiska, sparingpartnerzy) i z jasnym sygnałem od działaczy, że tradycyjnie nie ma ciśnienia na wynik.

Generalnie po dwóch kolejkach powinno być jasne, że co najwyżej gramy o awans do pucharów (w....... od Sportnigu, Śląska, może jakiś remis w Zabrzu i może Superpuchar - ale nie sądzę).

I zapewne tak do usranej śmierci z tym właścicielem. Kolejny raz nachapali się od sponsorów, UEFY, z transferów, niby jest największy budżet, ale wszystko .... a nie na rozwój klubu. W lecie pewnie będą oddawać co bardziej utaletowanego juniora za max milion euro by jak najszybciej zrobić skok na kasę. Nie da się tak robić klubu. Nic z tego nie będzie.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 06.02.2012 o godz. 20:58.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 06.02.2012, 21:20
Już tak nie płacz, że żeście nikogo nie kupili, bo Wisła i Lech też się nikim nie wzmocniły. Także Śląsk i Polonia sprowadzili tylko po dwóch zawodników i wcale nie jest powiedziane, że podniosą ich poziom. Fakt, nowi piłkarze Czarnych Koszul budzą respekt, ale respekt budził też i Sobiech i Smolarek, ale jakoś nie poprowadzili oni warszawskiego klubu do sukcesów.

Teraz zobaczycie co to strata przez kontuzje dwóch najlepszych zawodników. Wisła sobie z tym niespecjalnie poradziła, bo w lidze cieniowała, w pucharach jednak jakoś dała radę. Czas teraz na Legię. Sam jestem ciekaw, kto będzie waszym liderem pod nieobecność Rado i chyba Ljuboji (bo słyszałem że on też kontuzjowany, ale pewności nie mam). Podobno Rybus ładnie się w sparingach prezentował, tak samo Kosecki. Kto wie, może to młodzi Polacy zastąpią serbski duet.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 06.02.2012, 21:27
Nie płaczę. Realnie oceniam. Tak się składa, że od wielu lat obserwuję mój klub i rzadko się mylę w przeczuciach co do nadchodzących rozgrywek. Będzie bardzo przeciętnie.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 06.02.2012, 21:31
Nie płaczę. Realnie oceniam. Tak się składa, że od wielu lat obserwuję mój klub i rzadko się mylę w przeczuciach co do nadchodzących rozgrywek. Będzie bardzo przeciętnie.
Czego sobie, Tobie i innym kibicom życzę iwko_wks_ts_bks:
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 06.02.2012, 21:32
U nas dobrze już w tym roku było i do rundy wiosennej przystępujemy osłabieni, rozwaleni przez kontuzje, po zgrupowaniu pełnym parodii (boiska, sparingpartnerzy) i z jasnym sygnałem od działaczy, że tradycyjnie nie ma ciśnienia na wynik.
Skorża, Janas i Terziotti odwalili kawał dobrej roboty, jak u nas 2 lata temu
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 06.02.2012, 21:34
Nigdy nie sadzilem ze do tego dojdze, ale... tak, w dyskusji z kibicem Legii bede "bronil"... Legii. Hmm, no dobra, w zasadzie to bronie ITI, a nie Legie, ale mniejsza o szczegoly

Ale do rzeczy...

0 22
Personalnie dalej ta Legia jest najlepsza od lat (nieliczac poprzedniej rundy). I by musili sprzedac jeszcze ze... 2-3 (lekko liczac) pilkarzy zeby cos sie w tej kwestii zmienilo. Moze bede bezczelny, ale Legia w latach 2003-2010 byla zawsze i niezmiennie cienka jak dupa weza (interesuje sie pilka od 2002, takze nie moge powiedziec jak to bylo z Legia miedzy pamietnym sezonem w LM, a 2003 rokiem).

Dalej, ja widze sprawe jasno; "czolowa trojka" (czyli Wisla, Legia i Lech) nie wzmocniaja sie nie dlatego bo nie chca, tylko... bo nie ma pieniedzy (co zrobic, kryzys jest). Z Legia tak samo. Akurat czytalem niedawno artykul o tym wiec... bede szczegolowy. Legia przechodzi na samofinansowanie (czyli to co u nas i co w Lechu), czyli koniec "prezentow" od ITI. Wiec tak, w roku 2010 macie cos okolo 30 mln przychodu. W tym sezonie macie budzet wynoszacy ok. 70 mln zlotych. ITI grosza juz nie da. Czyli jak mozna latwo dojsc macie dziure budzetowa wynaszaca 40 mln zl. Tzn. nie macie, bo LE, kontrakty sponsorskie, Borysiuk, itd, ta dziure "zakopaly". Czy jest nadwyzka ktora ITI zwinelo? Tego nie wiem, ty sie tym interesujesz to ty poszperaj Ale jak na moja glowe... jesli macie jakas nadwyzke to jest minimalna (rzedu 1-2 mln zlotych, gora). No chyba ze UEFA placi wam podwojne stawki

------------------------------------------------------------------------------------
edit; ale nie ma tak ze Ljuboja poprostu nie chce ryzykowac kontuzji i dlatego nie trenuje na obozie? Bo z tego co sie orientuje to wczoraj czy przedwczoraj gral w sparingu. No i chyba przez cala runde jesienna rowniez opuszczal treningi... Tak, czy nie ?
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 06.02.2012 o godz. 21:37.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 06.02.2012, 21:40
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
Moze bede bezczelny, ale Legia w latach 2003-2010 byla zawsze i niezmiennie cienka jak dupa weza (interesuje sie pilka od 2002, takze nie moge powiedziec jak to bylo z Legia miedzy pamietnym sezonem w LM, a 2003 rokiem).
Cóż widocznie słabo się interesujesz tą piłką. W lidze bywało w tym okresie dużo lepiej niż teraz i to przez cały sezon, a nie jedną rundę. Owszem zagraliśmy kozacko w pucharach tylko, że to już było. Ze Sportingiem nie ma cienia szans (w jakim by nie był kryzysie - nie i już, oby tylko z godnością i twarzą), a w lidze tradycyjnie w pierwszej piątce, pewnie w pucharach.

Nie broń iti bo się nie da. Nie podejmuję rękawicy, bo zwyczajnie mi się nie chce setny raz udowadniać, że mamy właściciela dla którego najważniejsze nie są wyniki tylko zbudowanie Odry Wodzisław na skalę Europy Środkowej.

Opchnąć, zarobić i funkcjonować po kosztach.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów