The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.01.2012, 10:36
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym zapytać skąd informacje o powiązaniu Boniego z SB? Były jakieś doniesienia na ten temat?

Zorientowane osoby prosiłbym o wyjaśnienie. Dziękuję.
Poszperaj w archiwach telewizyjnych, sam się do tego przyznał. Ze łzą w oku swym.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 25.01.2012, 11:14
Czym skorupa za młodu nasiąknie tym na starość trąci

Ciągle nie mogę zrozumieć czemu Czesi mogli 15 lat temu powiedzieć STOP i dzisiaj żaden UBek nie ma prawa pracy w żadnych strukturach państwowych a u nas cała masa siedzi w TV, Firmach już o Parlamencie nie wspomnę.

Schemat przepychania ACTA to tylko przykład naleciałości z poprzedniego systemu.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 25.01.2012, 11:38
snyrting napisał(a):Wyświetl post
A teraz proszę powiedz jak to się K U R W A ma do tematu dyskusji?

Chcecie sobie popolitykować? To macie odpowiedni temat. Nie róbcie tutaj śmietnika.

ps.
To samo się tyczy wszystkich fanów PO,SLD, PSL, Ruchu Palikota, Korwina i podobnych. Czy jakikolwiek polityk coś robi w celu walki z ACTA? Nie, ludzie muszą się sami organizować, bo ewidentnie, na naszą klasę polityczną nie warto liczyć. Weźcie to sobie wszyscy do serca- wasze zdanie jest dla nich ważne raz na cztery lata. Nie róbcie z siebie durniów i nie traćcie nerwów na bzdurne dyskusje broniąc ludzi, którzy mają was głęboko w poważaniu. Po prostu róbmy swoje.
Czy Ty całkiem oci...eś? Kto chce w imieniu Polaków podpisać ten cyrograf? Nie czasem POLITYCY? Więc cały ten temat to POLITYKOWANIE. Można by zapytać kto takich wybrał pare miesięcy temu? Co za debile tego dokonali?

Ty chcesz "walczyć z ACTA" ? Jak? Bo mam wrażenie że wystarczy nie podpisać i nie trzeba będzie walczyć. Niestety decyzję w tym temacie maja, nie przestrasz się, POLITYCY. Straszne ale prawdziwe. Więc wpłynięcie na nich, NIE POLITYKUJĄC jest niemożliwe. Chyba ze masz jakiś inny pomysł na "Walkę z ACTA"? Można ogolić jaja na znak protestu, tylko czy to coś zmieni?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 25.01.2012, 12:17
Drozd nie nerwuj się bo złość piękności szkodzi.
Czy ma to jakieś znaczenie kogo my do jakichś tam ciał wybieramy, skoro po dwóch latach po głosowaniu na tak w Parlamencie Europejskim przedstawiciel partii tak głosujących mówi, że gostkowie się pomylili i tyle.

Saper myli się tylko raz, a polityk może podkładać miny bez żadnych konsekwencji i to jest cały ból.

Do wszystkiego dochodzą, słuszne czy nie to temat na inną dyskusję, głosy ludzi kultury jak Hołdys; którzy najpierw przy stole ("Drugie Śniadanie Mistrzów") są zaciekliwymi wrogami polityki "Słońca Peru", a w krótkim czasie idą za jego pomysłami w ogień.

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia - szkoda, że u nas zależy to w większości od miejsca siedzenia w stacji telewizyjnej w jakiej w danej chwili się adwersarz znajduje.
Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 25.01.2012, 12:33
Trudno się dziwić że sie pomylili skoro dokumenty w tej sprawie były tajne, a glosowanie było nad przepisami regulującymi "walkę z piractwem w sieci". Tyle ze nikt nie dodaje że głosowanie było wstępne o wyrażeniu poparcia dla zajęcia sie tematem, a nie dla podpisywania dokumentów. Decyzję na ten temat, czyli podpisania przez Polskę dokumentów, podjęto na posiedzeniu komisji do spraw rybołówstwa. A gdyby nie młodzi internauci temat w mediach pewnie by nie zaistniał. Jak zaistniał od razu dowiadujemy się ze" PiS też sie zgodził". Lemingom to zrzuca kamień z serca ale sprawy nie rozwiązuje.

Dziennikarze i eksperty nie powiedzą nic bez przyzwolenia, więc nie ma się co dziwić chwiejności ich światopoglądu.

Sejm ma ratyfikować to co podpiszą w Japonii. Zobaczymy kto jak będzie głosował.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 25.01.2012, 13:11
Cytat:
Trudno się dziwić że sie pomylili skoro dokumenty w tej sprawie były tajne, a glosowanie było nad przepisami regulującymi "walkę z piractwem w sieci". Tyle ze nikt nie dodaje że głosowanie było wstępne o wyrażeniu poparcia dla zajęcia sie tematem, a nie dla podpisywania dokumentów
,,Pomylili się'' , bo głosowali tak jak prowadzący głosowanie w ich grupie politycznej(ECR) i tyle w tym filozofii.
Zejdźże chłopie na ziemię , bo w tym uwielbieniu dla PiS stajesz się mdły.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.01.2012, 13:42
Uważam, że to dobry pomysł na pokazanie pajacom, którzy kryją się za plecami rządu co o nich myślimy.
Niech pamiętają, że odpowiedzialność mają przede wszystkim wobec wyborców.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 25.01.2012, 14:57
Mareq napisał(a):Wyświetl post
,,Pomylili się'' , bo głosowali tak jak prowadzący głosowanie w ich grupie politycznej(ECR) i tyle w tym filozofii.
Zejdźże chłopie na ziemię , bo w tym uwielbieniu dla PiS stajesz się mdły.
Jaki mdły ? Jeżeli, to nie ja, tylko media napastują Jarkiem. I o to mnie chodziło, a nie wielbienie kogokolwiek. Ta umowa daje prywatnym narzędzia organów ścigania. Czy nie?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.01.2012, 15:08
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Czy Ty całkiem oci...eś? Kto chce w imieniu Polaków podpisać ten cyrograf? Nie czasem POLITYCY? Więc cały ten temat to POLITYKOWANIE. Można by zapytać kto takich wybrał pare miesięcy temu? Co za debile tego dokonali?

Ty chcesz "walczyć z ACTA" ? Jak? Bo mam wrażenie że wystarczy nie podpisać i nie trzeba będzie walczyć. Niestety decyzję w tym temacie maja, nie przestrasz się, POLITYCY. Straszne ale prawdziwe. Więc wpłynięcie na nich, NIE POLITYKUJĄC jest niemożliwe. Chyba ze masz jakiś inny pomysł na "Walkę z ACTA"? Można ogolić jaja na znak protestu, tylko czy to coś zmieni?

Akurat ty powinieneś wiedzieć, że z takiego politykowania niewiele wynika. Produkujesz się w każdym możliwym temacie, a jedyne co osiągnąłeś, to opinia, że jesteś pieniaczem i domorosłym politykiem, co to z żoną przy kawie omawia plan przejęcia władzy nad światem.

Nie trudź się z odpowiedziami, nie interesuje mnie to co masz do napisania.

Temat już i tak umarł w momencie kiedy tacy eksperci jak ty, Gwiaździsty i Kocur zaczęliście pisać o SB, PiSie, Kaczyńskim i podobnym. Tak trudno przyznać, że w tej sprawie oszukali nas wszyscy politycy? Zarówno Ci, którzy brali udział w tajnych negocjacjach jak i Ci, którzy jak barany głosowali nad projektem, o którym nie mieli pojęcia.
Z chwilą gdy problem ACTA ograniczymy do prostego stwierdzenia, że to wszystko wina Tuska i agenta SB Boniego, zabrniemy w ślepą uliczkę. Tutaj naprawdę nie o to chodzi. Ty tego nie ogarniasz dlatego też nie widzę sensu dalszej rozmowy.
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 25.01.2012, 15:41
Cytat:
Jaki mdły ? Jeżeli, to nie ja, tylko media napastują Jarkiem. I o to mnie chodziło, a nie wielbienie kogokolwiek. Ta umowa daje prywatnym narzędzia organów ścigania. Czy nie?
To po co ich(europosłów PiS) usprawiedliwiasz jakąś ,,tajnością'' , ,,wstępnym etapem'' czy ,,głosowaniem nad przepisami regulującymi walkę z piractwem w sieci'' . Zawsze musisz się bawić w ślepego adwokata PiSu ? Zagłosowali tak jak koleś który jest odpowiedzialny w ich frakcji za podnoszenie kciuka w górę lub w dół i tyle w tym filozofii , tak jak już pisałem. Zresztą widzę teraz , że Migalski opisał ten problem na swoim blogu.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 25.01.2012 o godz. 15:45.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 25.01.2012, 16:04
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Temat już i tak umarł w momencie kiedy tacy eksperci jak ty, Gwiaździsty i Kocur zaczęliście pisać o SB, PiSie, Kaczyńskim i podobnym. Tak trudno przyznać, że w tej sprawie oszukali nas wszyscy politycy? Zarówno Ci, którzy brali udział w tajnych negocjacjach jak i Ci, którzy jak barany głosowali nad projektem, o którym nie mieli pojęcia.
Z chwilą gdy problem ACTA ograniczymy do prostego stwierdzenia, że to wszystko wina Tuska i agenta SB Boniego, zabrniemy w ślepą uliczkę. Tutaj naprawdę nie o to chodzi. Ty tego nie ogarniasz dlatego też nie widzę sensu dalszej rozmowy.
Otóż z Twojego mędrkowania niewiele wynika, poza próbą zaciemnienia oczywistego faktu, że to rząd Tuska właśnie dzisiaj podpisał ten dokument (rękami swojego parobka w Japonii) a nie żaden Kaczyński czy PiS.
Takie rozmycie odpowiedzialności to typowa zagrywka jak w postkomunistycznych mediach, dużo sprzecznych informacji aby w ogólnym chaosie uwalić temat i prawdę. Tak to wina Tuska i konfidenta SB Boniego. To oni to podpisali a nie John Travolta czy Jan Kobuszewski.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 25.01.2012, 16:46

MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 25.01.2012, 16:51
Kocur napisał(a):Wyświetl post

Ciągle nie mogę zrozumieć czemu Czesi mogli 15 lat temu powiedzieć STOP i dzisiaj żaden UBek nie ma prawa pracy w żadnych strukturach państwowych a u nas cała masa siedzi w TV, Firmach już o Parlamencie nie wspomnę.
Polecam film "Nocna zmiana" wszystko jest pięknie wyjaśnione.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 25.01.2012, 17:17
Mareq napisał(a):Wyświetl post
To po co ich(europosłów PiS) usprawiedliwiasz jakąś ,,tajnością'' , ,,wstępnym etapem'' czy ,,głosowaniem nad przepisami regulującymi walkę z piractwem w sieci'' . Zawsze musisz się bawić w ślepego adwokata PiSu ? Zagłosowali tak jak koleś który jest odpowiedzialny w ich frakcji za podnoszenie kciuka w górę lub w dół i tyle w tym filozofii , tak jak już pisałem. Zresztą widzę teraz , że Migalski opisał ten problem na swoim blogu.
Dlatego, że o ile można było się zgodzić, nawet naiwnie, na zajęcie się sprawą, zwłaszcza że niewiele było o niej wiadomo. To porównywanie tego do podpisania umowy przez rząd Tuska jest rażące. Razi propagandą. I nie jestem adwokatem niczyim. Po prostu nie lubię zakłamania.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 25.01.2012, 18:13
Ja tam bym był za Akta... ale tylko jakby zakładał wyjebanie tego całego internetu łącznie z onetem i gazetą.pl włącznie
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Voin
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 25.01.2012, 18:18
Jest kamera live z dźwiękiem z protestu? Znalazłem tylko obraz - http://krakow.pl/multimedialny_krako..._krakowie.html
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.01.2012, 18:51
Dialog w wykonaniu rządu: usunięto negatywne wpisy z facebookowej strony KPRM, krytykujących zbanowano.
W trosce o poziom komentarzy - oczywiście.

Oto rozumienie pojęcia "dialog" przez rząd.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.01.2012 o godz. 21:09.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 25.01.2012, 19:09
Hypocrite napisał(a):Wyświetl post
Polecam film "Nocna zmiana" wszystko jest pięknie wyjaśnione.
I wystepują w nim m.in. obecni gwiazdorzy polityczni: Tusk&Pawlak a oficerem prowadzącycm jest ...Bolek, którego gra Lech Wałęsa.

Cytat:
Dialog w wykonaniu rządu: usunięto negatywne wpisy z facebookowej strony KPRM, krytykujących zbanowano.
W trosce o poziom komentarzy - oczywiście.

Oto pojęcia "dialog" przez rząd.
Pomyśleć, że Tusk nie tak dawno wzywał naiwnych do "obywatelskiego nieposłuszeństwa" w obronie jakoby zagrozonej demokracji . Oczywiście było to wtedy kiedy jeszcze sam nie dorwał się do władzy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.01.2012, 19:13
Gratulacje dla ludzi próbujących usprawiedliwiać to co robi PO wpadkami PiS-u lub usprawiedliwiać ignorancję tych drugich. PiS jest technicznie opóźniony w stopniu równie wysokim jak PO, ale to ma być argumentem za?

Będę szczery - uważam ludzi którzy głosowali za drugą kadencją PO za idiotów. Mój pogląd na intelekt tych dzięki którym mamy kolejne "sukcesy" to jedno, ale robienie z dyskusji o poważnym kryzysie demokracji (a jest nim skuteczne przepchnięcie ACTA przez PO z totalnym olaniem ekspertyz i bez dialogu z ośrodkami społecznymi) kolejnej partyjnej napierdalanki jest zwyczajnie szkodliwe. Ci idioci właśnie zostali uświadomieni i mogą się przydać. Mogą zrobić coś również we własnym interesie, zanim rząd ich złapie jeszcze krócej za mordę i będziemy mieli model rosyjski demokracji.
Można śmiać się (lub płakać) ze facebookowe ludki dopiero teraz zaczęły coś kojarzyć, ale nie wolno tracić z oczu celu. A właściwie dwóch:

1) Zapobieżenie niejasnym przepisom otwierającym drogę o nadużyć
2) Danie po łapach rządzącym tak, żeby następnym razem cztery razy się zastanowili zanim spróbują coś majstrować za plecami wyborców.

To się liczy, a nie: kto akurat miał rację.

P.S. Dla każdego wyborcy PO który poczuł się dotknięty: wyraziłem szczerze swoją prywatną opinię. W dupie mam to co sądzisz o Kaczyńskim, nie jestem wyborcą PiS-u, nie obchodzi mnie też jaki to ciąg myślowy skłonił cię do postawienia krzyżyka tam gdzie to rzeczywiście zrobiłeś. Nie dyskutujmy o tym tutaj.

P.S. 2: Coraz ciekawiej - Ministerstwo Kultury zdaniem RPO już przygotowało projekt nakazujący dostawcom śledzenie internautów. Brak mi słów...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.01.2012 o godz. 19:20.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 25.01.2012, 19:24
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Po prostu nie lubię zakłamania.
Większość raczej ma podobnie.
Więc niech nie kłamią, że się mylą ( obojętne czy PiS czy PO czy inna Solidarna Polska ) tylko robią to
do czego na mocy czynu wyborczego obywateli tego kraju zostali zobowiązani.
Bo o wywiązywaniu się ze swoich obietnic czyli dobrze pojętym honorze to wszyscy oni juz dawno zapomnieli

TuskVisionNetwork już i do protestów młodych ludzi dołączył "stadionowych bandytów"
więc czy nam ACTA groźne ?
Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
loozak84
Member

Od: 08.2007

Stary 25.01.2012, 19:27
wolfy napisał(a):
Gratulacje dla ludzi próbujących usprawiedliwiać to co robi PO wpadkami PiS-u lub usprawiedliwiać ignorancję tych drugich. PiS jest technicznie opóźniony w stopniu równie wysokim jak PO, ale to ma być argumentem za?

Będę szczery - uważam ludzi którzy głosowali za drugą kadencją PO za idiotów. Mój pogląd na intelekt tych dzięki którym mamy kolejne "sukcesy" to jedno, ale robienie z dyskusji o poważnym kryzysie demokracji (a jest nim skuteczne przepchnięcie ACTA przez PO z totalnym olaniem ekspertyz i bez dialogu z ośrodkami społecznymi) kolejnej partyjnej napierdalanki jest zwyczajnie szkodliwe. Ci idioci właśnie zostali uświadomieni i mogą się przydać. Mogą zrobić coś również we własnym interesie, zanim rząd ich złapie jeszcze krócej za mordę i będziemy mieli model rosyjski demokracji.
Można śmiać się (lub płakać) ze facebookowe ludki dopiero teraz zaczęły coś kojarzyć, ale nie wolno tracić z oczu celu. A właściwie dwóch:

1) Zapobieżenie niejasnym przepisom otwierającym drogę o nadużyć
2) Danie po łapach rządzącym tak, żeby następnym razem cztery razy się zastanowili zanim spróbują coś majstrować za plecami wyborców.

To się liczy, a nie: kto akurat miał rację.

P.S. Dla każdego wyborcy PO który poczuł się dotknięty: wyraziłem szczerze swoją prywatną opinię. W dupie mam to co sądzisz o Kaczyńskim, nie jestem wyborcą PiS-u, nie obchodzi mnie też jaki to ciąg myślowy skłonił cię do postawienia krzyżyka tam gdzie to rzeczywiście zrobiłeś. Nie dyskutujmy o tym tutaj.

P.S. 2: Coraz ciekawiej - Ministerstwo Kultury zdaniem RPO już przygotowało projekt nakazujący dostawcom śledzenie internautów. Brak mi słów...

Nikt sie do niczego nie przyda. Pamietasz rok temu afere z OFE i zwiazany z tym szum? A pamietasz wynik wyborow?
Nie mam najmniejszych watpliwosci, ze i teraz zupelnie nic sie nie zmieni.
http://kwejk.pl/obrazek/862925/nastroje,w,polsce.html
Odpowiedz cytując
przem
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 25.01.2012, 19:54
Ja się - w sumie to boję - scenariusza następującego:
-rozczarowanie PO -> o, to głosujemy na kogo innego (ale przecież nie na "kaczafiego")
-pierwsze przedwyborcze sondaże -> no tak, PJN, KNP, PRz, cokolwiek nie mają szans => na komuchów ani wsioków głosował nie będę. To zagłosuję na Palikota. I w ten sposób (jasne, może dostosowuję to do swojej tezy) miękkie lądowanie establishmentu, zgodnie z planem i skręceniem Polski w lewo jest zagwarantowane. Koalicja w miarę równorzędnych partnerów PO-PO-Lewica (Palikot). I dopiero na następne wybory może się zrealizować ciężki scenariusz ogromnych protestów (bo jednak większości mieszkańców RP nie pasuje nachalna gejoza, aborcja, eutanazja). Chyba, że Palikot pójdzie za pragmatyzmem i zrezygnuje z walki z cywilizacją łacińską. Co najwyżej klepnie się jakieś prawa rejestracji związków partnerskich, czy innych 'praw do informowania się o stanie zdrowia, do dziedziczenia i czegośtam jeszcze' (no bo wszędzie są, to tak trzeba; z drugiej strony, gdyby to nie był element walki kulturowej, sam bym za tym był - tj. możliwością przekazania tych praw dowolnej osobie - np. dobremu koledze, dobrej koleżance w momencie, kiedy z rodziną więzy kiepskie, żony/męża nie ma). Niniejszym wolę PO-PSL, gdzie PO udaje centroprawicę niż PO-Palikot. Chyba, że to byłby ten impuls, który doprowadziłby do 'kontrrewolucji'.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 25.01.2012, 20:02
przem napisał(a):Wyświetl post
Niniejszym wolę PO-PSL, gdzie PO udaje centroprawicę niż PO-Palikot. Chyba, że to byłby ten impuls, który doprowadziłby do 'kontrrewolucji'.
Ale Palikot to żadna opozycja wzgledem PO. Palikot kiedy zajdzie potrzeba to Tusk załozy mu z powrotem kaganiec. Narazie daje mu sie wysikać, więc ten biega wolno i ogłupia naiwną młodzież. Po to został spuszczony zresztą ze smyczy, aby udawał opozycje i przejął niezadowolonych aby nie zrobił tego PiS.
Odpowiedz cytując
Wsciekly Pies
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 25.01.2012, 20:23
Mnie najbardziej śmieszy jak ludzie mają sprane mózgi... Są tak sprani anty Kaczor że po porostu nie widzą żadnej alternatywy.... tutaj PO powinno uczyć resztę świata jak się baranów zwodzi...

PO przez to ma sytuacje marzenie... sami są przekrętasami... no ale cały czas nastawiają ludzi anty Kaczor bo wiedzą że nie mają innej silnej opozycji a nawet zbudowali sobie "opozycję" w postaci oszołoma Palikota który robi co mu każą...

P.S. Szkoda że temat się upolitycznił...

P.S. Moim zdaniem zanim się wybierze nowy jakikolwiek rząd trzeba by zrobić tak aby można było rozliczać w prost posłów wybranych (wraz z możliwością dymisji) i głosować na osobę, a nie na partię.
A ponad to stworzyć dwie partie tak aby ludzie mieli większą przejrzystość.
piknik jestem...pozdro dla kumatych... piknikow oczywiscie...
Odpowiedz cytując
LeszekABG
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.01.2012, 20:35
Do tematu - ktoś kto ogarniał to od strony prawnej. Jak wygląda sytuacja z portalem Chomikuj.pl po ewentualnym wprowadzeniu ACTA. Czy to, że są uiszczane opłaty w formie przelewu lub sms pozwala "spać spokojnie" po rozpoczęciu oddziaływania ACTA?
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez LeszekABG : 25.01.2012 o godz. 20:36.
Moskal Kazimierz! Nie rusz Kazika, bo zginiesz!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.01.2012, 20:48
loozak84 napisał(a):Wyświetl post
Nikt sie do niczego nie przyda. Pamietasz rok temu afere z OFE i zwiazany z tym szum? A pamietasz wynik wyborow?
Nie mam najmniejszych watpliwosci, ze i teraz zupelnie nic sie nie zmieni.
http://kwejk.pl/obrazek/862925/nastroje,w,polsce.html
Ale ja wynik wyborów mam gdzieś. Tu chodzi o dopilnowanie, żeby ACTA zostało ujebane, a już na pewno - niedopuszczenie do radosnej twórczości w polskich przepisach, o jakiej wspomniał RPO.

Wybory za cztery lata. Mnie za rok, góra półtora w tym kraju już nie będzie. Mógłbym wyjechać już dziś, ale bardziej opłaca mi się wpisać kilka punktów i certyfikatów do CV. I tu nie chodzi o zarobki (choć różnice są kolosalne), bo te w kraju są dla mnie naprawdę świetne - w porównaniu do cen. Bardziej o normalność.

Jest dokładnie tak, jak to opisał marszałek (z którym rzadko się zgadzam, ale tu trafił w sedno): już mi nie zależy, skoro idioci kręcą bicz na swoje dupsko, to niech później nie płaczą. Mnie tylko chodzi o to, żebym i ja nie oberwał za nieswoją głupotę.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.01.2012 o godz. 20:51.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.01.2012, 21:16
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Co Ty spales ostatnie 5 lat i sie wczoraj obudziles? Przeciez to jest glowny i jedyny powod popierania PO od dawna
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Puchatek
Member

Od: 12.2011

Stary 25.01.2012, 21:19
Tylko z tego co wiem to porozumienie ACTA ma być ratyfikowane w UE a nie tylko Polsce. Czy to coś zmienia ?
Oczywiście bo znając życie to nawet jak kilka krajów tego nie podpisze to panowie na stanowiskach w UE pogrożą paluszkiem i będą do skutku nalegały i wymuszały podpisanie tego paktu aby cała UE zgodnie go przyjęła bo jesteśmy zjednoczonymi państwami pod banderą demokratycznej unii niepodległych narodów. Platforma na tym nie straci no może troszkę co i tak wyrówna za parę miesięcy tak samo jak ,,wojna z kibolami,, mimo nagłośnienia zyskali.

Ale z drugiej strony patrząc na problem piractwa mam dość specyficzny pogląd. Teraz każdy sobie ściąga mp3, filmy, programy, systemy itp dzieli się nimi z innymi, zarabia pracując na nich, umila sobie czas płacąc groszowe sprawy za internet. Ale gdybyśmy mieli sobie kupić oryginalne płyty, mp3, książki, filmy, gry to myślę, że niektórym by wypłaty nie starczyło. Więc myślę, że ten protest to jest bardziej po to aby było tak jak jest chodź kwestia śledzenia użytkowników jest rzeczą złą.
Chcieli byście zamawiając iPada, Nokię, telewizor Sony, Nike dostać identycznie wyglądającą podróbkę z Chin ? Pewnie byście sprawę zgłosili na policję. To teraz wczujcie się w takiego reżysera, piosenkarza, pisarza, których to dzieła krążą w sieci dostępne za darmo. Fakt ceny filmów, książek, biletów do kina, oprogramowania są wysokie ale każdy ma prawo sprzedawać swój towar za ile chce ale kradzież to zawsze to samo czy ściągniesz Photoshopa z crackiem czy ukradniesz w sklepie batonika.

Co nie zmienia faktu, że jestem przeciw AKTA dlatego, że dobrze mi jest tak jak jest czyli mam wszystko za darmo nie płacąc za płatne rzeczy.
Ale nie samym ,,żarciem,, żyje człowiek dlatego nie oceniam wszystkich protestujących w tej kategorii bo może niektórzy protestują z innych pobudek np. światopoglądowych czy demokratycznych
Ostatnio edytowane przez Puchatek : 25.01.2012 o godz. 21:26.
W nas wiara siła i natchnienie! Szeregi rosną nasze wciąż! Niesiemy Polsce odrodzenie! My, nowe pokolenie!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.01.2012, 21:24
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Co Ty spales ostatnie 5 lat i sie wczoraj obudziles? Przeciez to jest glowny i jedyny powod popierania PO od dawna
Nie. Powody są inne, ale bezpośrednią przyczyną jest zidiocenie społeczeństwa.

Ale w kwestii ACTA to bez znaczenia. Fajnie, że czujemy się lepsi od wyborców PO, ale to jak cieszyć się z zabrania upośledzonemu dziecku lizaka. W dodatku - do niczego nie prowadzi.

Dzięki akcji Anonymous media zajęły się w ogóle problemem, a na facebookowe ludki padł blady strach. Nie przeraziły ich podwyżki podatków, to jak limity emisji dojebią ich budżetom, ale coś w końcu do nich jednak dotarło. Postanowili bronić własnego dupska.

Nic, tylko się cieszyć.

Naprawdę, skończmy z przepychankami. Niech każdy spróbuje coś zrobić. Na przykład podpisać petycję z interii, co skutkuje automatycznym wysłaniem maila do posłów z twojego okręgu wyborczego.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.01.2012 o godz. 21:29.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 25.01.2012, 21:28
Ponad 10000 ludzi w Krakowie. A teraz ok. 10000 ludzi idzie pod dom Tuska podobno.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów