The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.01.2012, 09:55
flamengista napisał(a):Wyświetl post
To nie jest śmieszne, to jest tragiczne. W tym kraju nic nie może działać porządnie.

Policja od 15 lat nie potrafią złapać zabójcy swojego szefa. To jest chyba ewenement na skalę światową.

Teraz mamy wypadek, w którym ginie prezydent i rządowa komisja interpretuje, że w kokpicie mówi coś szef lotnictwa wojskowego. Po pół roku przychodzą inni eksperci i mówią, że to nie on.

W międzyczasie media - całkiem słusznie z resztą* - zrobili z Błasika głównego winowajcę tej tragedii. No bo mieli chyba prawo uwierzyć ekspertom, którzy zbadali taśmy. A teraz okazuje się, że ci eksperci to totalni amatorzy. Słuchałem u Olejnik tłumaczeń pana Laska (wiceszef Państwowej Komisji Badania Wypadków Lotniczych). Olejnik była jak na siebie wyjątkowo taktowna i pozwoliła mu się tłumaczyć, nie przerywając (co ma w zwyczaju).

Nic to nie pomogło, facet wypadł przerażająco źle, zupełnie skompromitował siebie i komisję. Znając życie - nic się nie stanie. W cywilizowanym kraju następnego dnia zostałby zdymisjonowany.

Moje zaufanie do tego państwa i jego instytucji jest od dawna znikome, więc mnie to w zasadzie nie szokuje. Ale jak tu się dziwić krewnym ofiar, którzy snują szalone teorie spiskowe? Takie "rewelacje" jak ostatnia tylko ich w tym przekonaniu o prawdziwości teorii spiskowej utwierdzają.

Żeby nie było: ja w żądne sztuczne mgły i spisek Rosjan nie wierzę. Wypadek i tyle, do tego wypadek spowodowany brawurą i głupotą ludzką. Ale sprawę wypadku trzeba zbadać z pełną starannością i profesjonalizmem, a nie podawać nie sprawdzone hipotezy mediom.

Zbadanie sprawy z pełną starannością oznacza także konieczność przeniesienia wraku samolotu do Polski, przeczesania całego terenu w poszukiwaniu każdej śrubki. A następnie zbadaniu wszystkiego po 10 razy. To zajmie nie 6 miesięcy, nie rok - ale pewnie całe lata. Ale na miły Bóg - to trzeba zrobić porządnie!

* W tym sensie, że swoje tezy opierali jednak o jakieś dowody. Dowody, które teraz okazują się niewiarygodne.
ja cie tylko spytam czemu nie byles na spotkaniu ,wszyscy pytali o ciebie kolego? pisze tu bo tu brylujesz najbardziej ....
aha zeby bylo na temat ogladalem LISA zgadzam sie z wami wszystkimi tak tak...strzaly slychac ewidentnie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zasady wysyłania postów