The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.01.2012, 21:06
RAF napisał(a):Wyświetl post
Ja obiecalem sobie ze do 1. meczu w rundzie wiosennej nie bede wypowiadal sie na temat tego co dzieje sie w Wisle... Na obecna chwile moge powiedziec tylko tyle ze jestem lekko zdziwiony/zaniepokojony tym ze w przededniu bardzo waznych meczy dla klubu kompletnie nic sie nie dzieje odnosnie wzmocnien..... Ale jak mowie, napisze dluzszego posta po 1. oficnalnym meczu w rundzie wioseneej.
Najmądrzejszy post jaki przeczytałem na forum w związku z transferami. Powinien się ukazać jako cytat na górze w temacie "Polityka transferowa".
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 15.01.2012, 21:25
Mądry?
Skąd on może wiedzieć co się dzieje w klubie odnośnie wzmocnień? siedzi w zarządzie i śledzi na bieżąco wydarzenia? jeśli tak to zwracam honor.To że my o tym nie wiemy to przecież logiczne, to samo media. Którzy raz do czasu muszą z braku laku przymiezać kolejnych wymyślonych zawodników do Wisły, o których w większości Wisła nie wie że w ogóle istnieją.
Zamknie się okno transferowe to możemy zacząć komentować. Kupno piłkarza wiąże się z ogromnymi wydatkami, często długimi rozmowami i tak dalej. To nie jest zakup paczki fajek za 10 zł jak się niektórym tutaj wydaje. Już by chcieli, byle szybko, byle teraz. Już widze jak rzucacie swoimi pieniędzmi w kwotach kilkuset tysięcy euro na prawo i lewo. Spokojnie bo glówkujecie na temat całkowicie Wam obcy. Jesteście w tym biznesie tak ciemni jak i ja, zostawcie to fachowcom.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 15.01.2012 o godz. 21:35.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 15.01.2012, 21:33
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Mądry?
Skąd on może wiedzieć co się dzieje w klubie odnośnie wzmocnień? siedzi w zarządzie i śledzi na bieżąco wydarzenia? jeśli tak to zwracam honor. To że my o tym nie wiemy to przecież logiczne, to samo media. Którzy raz do czasu muszą z braku laku przymiezać kolejnych wymyślonych zawodników do Wisły, o których w większości Wisła nie wie o ich istnieniu.
Zamknie się okno transferowe to możemy zacząć komentować. Kupno piłkarza wiąże się z ogromnymi wydatkami, często długimi rozmowami i tak dalej. To nie jest zakup paczki fajek za 10 zł jak się niektórym tutaj wydaje. Już by chcieli, byle szybko, byle teraz. Spokojnie bo wyżej sracie niż dupe macie. Jesteście w tym biznesie tak ciemni jak i ja, zostawcie to fachowcom.
I to jest to do czego nam się trudno przyzwyczaić. Przez tyle lat były przecieki, a tu cisza. Wreszcie profesjonalne działanie. I to profesjonalne działanie niepokoi wielu kibiców. Najmądrzejszy może nie cały post, ale jego fragment "Ja obiecalem sobie ze do 1. meczu w rundzie wiosennej nie bede wypowiadal sie na temat tego co dzieje sie w Wisle". Ostatnio spada niezasłużona krytyka na Stana, stwierdzenia, że będziemy oceniali okno kiedy będą widoczne jego pierwsze efekty należy do rzadkości, niestety. I my Wiślacy krytykujemy często Stana, który nie podpadł jak dotąd niczym, a zrobił dużo więcej niż jego poprzednicy. Może przesadzę ze stwierdzeniem, ale to najlepszy pracownik (nie będący trenerem) Wisły Cupiała.
Odpowiedz cytując
Boruc
Member

Od: 12.2011

Stary 15.01.2012, 21:43
Mam pytanko, kiedy gramy pierwszy sparing (z Helsinborg?)?
Odpowiedz cytując
Lacrima
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 15.01.2012, 21:46
Boruc napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanko, kiedy gramy pierwszy sparing (z Helsinborg?)?
Po niezwykle długich i trudnych poszukiwaniach udało mi się znaleźć dla ciebie tę informację. Proszę:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/rozgry...owe_2011_2012/
Odpowiedz cytując
Boruc
Member

Od: 12.2011

Stary 15.01.2012, 21:57
Lacrima napisał(a):Wyświetl post
Po niezwykle długich i trudnych poszukiwaniach udało mi się znaleźć dla ciebie tę informację. Proszę:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/rozgry...owe_2011_2012/
Dziękuję Ci Kochany i przepraszam za kłopot :*

Edit

Ale dałeś plamę Kolego!
Zwracasz się do Kobiety!

WISŁAZWE
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 15.01.2012 o godz. 22:27.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 16.01.2012, 22:14
W relacji z Olivy zamieszczonej na stronie skwk znalazłem informację że kontuzji pleców doznał Kirm po tym gdy wykonywał ćwiczenie (test) polegające na przysiadzie i podskoku ze 125kg sztangą na plecach. Nie zamieszczono filmiku z tego cuda ale jeśli jest to to o czym myślę (przysiad ze 125kg sztangą i powstanie połączone z podskokiem) to nie mam słów... . Każdy kto choć trochę miał do czynienia z siłownią zdaje sobie sprawę jak bardzo niebezpieczne (i to nie dla nóg ale właśnie dla kręgosłupa) jest takie ćwiczenie. Statystycznie na dziesięć takich prób (z takim ciężarem) w jednej zdarzy się uraz. Jeśli nasi piłkarze ćwiczą w ten sposób to naprawdę mnie nie dziwi że potem połowa składu jest kontuzjowana. Proponowałbym autorowi tego pomysłu (a oni podobno nawet przeprowadzają w ten sposób testy!!) zrobienie dziesięciu przysiado-podskoków z tym ciężarem. Jak mu strzeli coś w krzyżach to da sobie może spokój z ruskimi metodami treningowymi.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 17.01.2012, 00:39
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
W relacji z Olivy zamieszczonej na stronie skwk znalazłem informację że kontuzji pleców doznał Kirm po tym gdy wykonywał ćwiczenie (test) polegające na przysiadzie i podskoku ze 125kg sztangą na plecach. Nie zamieszczono filmiku z tego cuda ale jeśli jest to to o czym myślę (przysiad ze 125kg sztangą i powstanie połączone z podskokiem) to nie mam słów... . Każdy kto choć trochę miał do czynienia z siłownią zdaje sobie sprawę jak bardzo niebezpieczne (i to nie dla nóg ale właśnie dla kręgosłupa) jest takie ćwiczenie. Statystycznie na dziesięć takich prób (z takim ciężarem) w jednej zdarzy się uraz. Jeśli nasi piłkarze ćwiczą w ten sposób to naprawdę mnie nie dziwi że potem połowa składu jest kontuzjowana. Proponowałbym autorowi tego pomysłu (a oni podobno nawet przeprowadzają w ten sposób testy!!) zrobienie dziesięciu przysiado-podskoków z tym ciężarem. Jak mu strzeli coś w krzyżach to da sobie może spokój z ruskimi metodami treningowymi.
też mnie coś tknęło jak to przeczytałem, ale nie myślałem że to oto chodzi...
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 17.01.2012, 00:42
moze 12,5 ?

niechce mi sie wierzyc zeby dzwigali 125kg
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 17.01.2012, 07:19
Może i ćwiczenie niebezpieczne, ale przy zachowaniu nienagannej techniki i przy odpowiedniej przeprowadzonej rozgrzewce profesjonalnemu zawodnikowi nie powinno się nic stać.No ale myślałem,że tego typu ćwiczenia robi się mniejszymi ciężarami.....bo jak domniemam mieli test na maksymalną moc mięsni, w tym wypadku "czwórki"

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 17.01.2012, 09:49
Mocny napisał(a):Wyświetl post
moze 12,5 ?

niechce mi sie wierzyc zeby dzwigali 125kg
Na oficjalnej stronie pisało 100 kg co też wydało mi się dziwne biorąc pod uwagę że z tym ciężarem na placach trzeba zgiąć kolana w 90 stopni i jeszcze podskakiwać przez 8 serii . Z początku pomyślałem ,że ktoś źle napisał , następnie próbowałem wyobrazić sobie tych szczuplejszych zawodników ( Melikson , Paljić , Boguski ) a zwłaszcza tych którzy mieli już poważne problemy z kolanami (Guła czy Boguski ) jak skaczą z takim ciężarem na plecach ze zgiętymi kolanami ... Trochę ćwiczę na siłowni ale za eksperta z pewnością się nie uważam w tej dziedzinie więc mimo niepokoju wypada mi wierzyć w profesjonalizm naszego sztabu szkoleniowego i oby to ćwiczenie nie spowodowało żadnego cięższego urazu .

Tutaj jest fota z tego treningu :
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri..._Olivie/57055/
Jak widać ciężar jest niemały .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 17.01.2012 o godz. 10:10.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.01.2012, 13:40
120 kg na nogi to nie jest duzo jak na pilkarza.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 17.01.2012, 16:21
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
120 kg na nogi to nie jest duzo jak na pilkarza.
Przy zwyklym przysiadzie tak... i przy jakis 10 powtorzeniach..

A pilkarze powinni robic nie wiecej jak 80-90kg po 20 szybkich powtorzen... Zwlaszcza patrzac na naszych zrebakow, bo poza Chavezem, Sobolem, Malym czy Bitonem, to nie widze pilkarzy ktorzy mieliby jakies supermocne nogi.

Ale 125kg z podskokiem to nawet 1 powtorzenie to jest bardzooo duzo. No ale pozniej dziwimy sie ze mamy kontuzje.

Jeśli ktoś uwaza ze to normalnosci, to podam przyklad, o ktorym malo osob wie...

A mianowcie dlaczego Głowa jest tak kontuzjogennym piłkarzem teraz? W wieku ok 23-24 lat doszedl do wniosku ze jest zbyt wielkie chucherko i ze trzeba by bylo zrobic nogi. Ale bez zadnych programow itp, tylko samowolka i zaczal chodzic na silownie do Parku Wodnego. 150,170kg i jechal maxy bez kontroli, za czesto. Nie wiele ponad rok i zaczely sie pojawiac kontuzje i do dzis mu to zostalo, przetrenowal miesnie i ponaciagal wielkie ścięgiel i ma teraz efekty.. Pojedyncza sila u pilkarza nie jest najwazniejsza, a sila dynamiczna. Trzeba miesnie tak dostowac, zeby nie bylo w stanie przytrzymac nog na 150% procent 4-5 razy w ciagu gry przy stykowych akcjach i pozniej dzialaly na 50%, tylko aby dzialaly miesnie na 100% przez 20-30 razy..

Z calym szacunkiem dla naszego sztabu, ale to to trzeba sprowadzic profesjonalistow z prawdziwego zdarzenia. Przyklad Malysza pokazuje wiele - wzial sie za niego Prof. Jerzy Żołądź, to do dziś prawdopodobnie Adam ma najmocniejsza moc wybicia, coś czym zwłaszcza w czasie współpracy z Prof Żołądziem pozwalało mu sie wybijać 2x wyżej od rywali..
Odpowiedz cytując
eto22
Member

Od: 08.2010

Stary 17.01.2012, 16:22
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze 100 kg to nie jest dużo nawet dla amatora. A po drugie to kontuzjogenność przysiadu to mit. Poprostu trzeba je wykonywać poprawnie, co chyba nie jest problemem dla profesjonalnego sportowcja zwłaszcza pod okiem trenera. A samo ćwiczenie wzmacnia kolana.
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 17.01.2012, 16:27
Mylicie ćwiczenia ze sztangą łamaną z tym hmm... w sumie ciężko mi to nazwać, 1 raz dopiero się z tym spotykam.

Przy ćwiczeniu ze sztangą łamaną trzyma się ją na karku i robi jedynie przysiady, przy czym 80-100 kg mogę wziąć ja - piłkarz amator, więc jak na zawodwców to jest tak naprawdę nic.
Ale jeśli mówimy o wyskoku ze sztangą z ciężarem 120 kg to chyba ktoś powinien puknąć się w głowę. Nie chodzi tu tyle o kontuzję mięśniową, ale problemy z kolanem lub kręgosłupem do cholery !

Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 17.01.2012, 18:56
eto22 napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze 100 kg to nie jest dużo nawet dla amatora. A po drugie to kontuzjogenność przysiadu to mit. Poprostu trzeba je wykonywać poprawnie, co chyba nie jest problemem dla profesjonalnego sportowcja zwłaszcza pod okiem trenera. A samo ćwiczenie wzmacnia kolana.
Kolego,
staraj się czytać to co napisałem a nie to co Ci się wydaje że napisałem. Nie ma wątpliwości że profesjonalny piłkarz powinien nie mieć problemów z przysiadami ze sztangą 125 kg. Umówmy się że chłop z ulicy pod takim ciężarem by padł ale wytrenowany sportowiec nie powinien mieć z tym problemu (choć ja osobiście uważam że tego typu ćwiczenia z takim obciążeniem dla piłkarzy są zupełnie bez sensu, w ten sposób to mogą sobie ćwiczyć ciężarowcy i trójboiści siłowi). Ja pisałem o przysiadzie i wyskoku ze sztangą. Kompletny bezsens który z takim ciężarem (125 kg) jest nieprawdopodobnie kontuzjogenny. Nie wiem czy ktoś sobie kosztem zdrowia piłkarzy zbiera materiały do pracy doktorskiej
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 17.01.2012 o godz. 18:58.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.01.2012, 19:30
gierka w siatkonogę...
http://www.youtube.com/watch?v=XUh__N9P5gM

a tutaj dla przypomnienia podobna gierka z 2007 roku
http://www.youtube.com/watch?v=nfR5u8zYOcc

E:
Cytat:
-Andraż Kirm- po podnoszeniu sztangi o wadze 125kg, zawodnikowi coś strzeliło w plecach
Podnoszenie....

gdzie dokłandie znaleźliście info o podskakiwaniu ze sztangą?
Ja rozumiem wykroki, ale podskakiwanie z takim samy cięzarem z jakim sie robi przysiady ? Nie uwierzę...
Ostatnio edytowane przez szprotson : 17.01.2012 o godz. 19:53.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 17.01.2012, 19:41
No i proszę: w dzisiejszych zajęciach nie brał udziału Kirm bo ma uszkodzony odcinek krzyżowo-lędźwiowy kręgosłupa. W sparingu z Eintrachtem najprawdopodobniej nie zagra. A wszystko dlatego że jakiś baran kazał mu podskakiwać ze 125 kg sztangą. Jak tak ma wyglądać ta "polska myśl trenerska" to ja już wolę jakiegoś Holendra.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.01.2012, 19:58
szprotson napisał(a):Wyświetl post

Podnoszenie....

gdzie dokłandie znaleźliście info o podskakiwaniu ze sztangą?
Ja rozumiem wykroki, ale podskakiwanie z takim samy cięzarem z jakim sie robi przysiady ? Nie uwierzę...
Z tym obciążeniem każda testowana osoba ugina kolana do kąta 90 stopni i następnie na sygnał podskakuje
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...przetestowane/
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.01.2012, 20:05
no niby tak, aczkolwiek nie widze nigdzie by Kirm skakał ze 125 kg, chociaz jest napisane ze skakali z ponad setką.

szczerze mowiac nie spotkałem sie nigdy z takim testem ,a kilka róznych miałem.
Myślałem ze to cwiczenie to po prostu przysiady wykroczne albo nożyce.Chcieli odczytać moc mogli sprawdzić ile wyciskają chłopaki w sumie. No ale może ten test jest dobry, po prostu Kirm to fajtłapa
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
bonzaj
Member

Stary 18.01.2012, 00:46
Hmm.

Wyskoki robi się przeważnie z półprzysiadu , ale jak ktoś zauważył nie z takim obciążeniem tylko nieco niższym...

125 kg na półprzysiad to naprawdę niewiele dla zawodowego sportowca, i takie ciężary wykonuję się po kilka powtórzeń w serii a takich serii tez może być kilka...

W przypadku Wisły wykonywali oni test sprawdzian, i CHYBA napisano błędnie że wykonywali z takimi obciążeniami wyskok, a zapewne chodziło o wyprost z półprzysiadu w jak najszybszym czasie i stąd to urządzenie zamontowane na GRYFIE czyli sztandze prostej o olimpijskiej wadze 20 kg na który zakłada się obciążenia.

Taki pomiar w jakiś tam sposób pozwoli określić z jakim maksymalnie ciężarem dany zawodnik wykonuje półprzysiad DYNAMICZNIE a od jakiego ciężaru zaczyna się u niego rzeźbienie w gównie i walko o przetrwanie...

To tak słowem domysłu, bo oczywiście są sportowcy dla których wykonanie wysokoku z półprzysiadu ze 125 kg na plecach naprawde nie stanowi jakiegoś szczególnego problemu i nie są to ciężarowcy więc też nie płaczcie nad kręgosłupami i ich kolanami bo goście mają odpowiednią ogólną podbudowę pod taką siłę i naprawde przy poprawnie wykonanym ćwiczeniu nikomu nic się stać nie powinno.

edit: na zdjęciu chyba 6 w galerii widać że wykonują wyskok z 1/2 P, ale tam na sztandze w życiu nie ma 125 kg... w okolicach gora 80-90 a to już spokojny ciężar na JEDEN wysok w serii testowej.
A już Wilk to ma chyba z 60 kg góra na plecach, ale nie mogę rozszyfrować ciężarów jaki mają pozakładany, bo te największe koła to nie wyglądają na 20 kg... raczej góra 15, mniejsze dychy a najmniejsze piątki...
Ostatnio edytowane przez bonzaj : 18.01.2012 o godz. 01:01.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 18.01.2012, 01:05
bonzaj napisał(a):Wyświetl post
To tak słowem domysłu, bo oczywiście są sportowcy dla których wykonanie wysokoku z półprzysiadu ze 125 kg na plecach naprawde nie stanowi jakiegoś szczególnego problemu i nie są to ciężarowcy więc też nie płaczcie nad kręgosłupami i ich kolanami bo goście mają odpowiednią ogólną podbudowę pod taką siłę i naprawde przy poprawnie wykonanym ćwiczeniu nikomu nic się stać nie powinno.
No więc jak widać Kirm nie ma "ogolnej podbudowy". Nawiasem mówiąc byłbym bardzo ciekaw w jaki sposób prezentuje się Twoja "ogólna podbudowa" testowana za pomocą wyskoków ze 125 kg sztangą na grzbiecie.
A tak na serio: naprawde znam sporo utytułowanych wyczynowych sportowców i nikomu z nich nie przyszło by do głowy aby skakać ze 125 kg sztangą. Chyba nikt kto miał choć trochę do czynienia z siłownią nie zaprzeczy że w takim wypadku ryzyko kontuzji (i to przede wszystkim kontuzji kręgosłupa) jest ogromne.
Odpowiedz cytując
bonzaj
Member

Stary 18.01.2012, 01:11
Bo też tak jak napisałem wcześniej wyskoków nie wykonuję się z takimi obciążeniami (125 kg) tylko mniejszymi i tutaj zgoda między nami że tak się nie ćwiczy.

Ja pisałem tylko że jest to dla wyczynowych sportowców do zrobienia, a że jest to szkodliwe dla zdrowia... SPORT WYCZYNOWY W CAŁOŚCI JEST SZKODLIWY, dlatego właśnie jest wyczynowy a nie rekreacyjny
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 18.01.2012, 01:20
Bo też tak jak napisałem wcześniej wyskoków nie wykonuję się z takimi obciążeniami (125 kg) tylko mniejszymi i tutaj zgoda między nami że tak się nie ćwiczy.

Ja pisałem tylko że jest to dla wyczynowych sportowców do zrobienia, a że jest to szkodliwe dla zdrowia... SPORT WYCZYNOWY W CAŁOŚCI JEST SZKODLIWY, dlatego właśnie jest wyczynowy a nie rekreacyjny
To jest do zrobienia nie tylko dla wyczynowych sportowców.
Zastanawiam się tylko jaki jest sens wystawiać pilkarzy na takie (zupełnie przecież niepotrzebne) ryzyko (a jest ono naprawdę bardzo duże). W imę zrobienia testu Przecież to nonsens. Jak Kazek będzie w ten sposób zdobywał swoje "doświadczenie trenerskie" to skończy się na szpitalu w drużynie.
Odpowiedz cytując
bonzaj
Member

Stary 18.01.2012, 01:26
Moim zdaniem tam błędnie napisali o tych 125 kg... na zdjęciach widać że mają zdecydowanie mniejsze ocbiążenia pozakładane ... na 6 fotce Mały robi wysok i tam ma założone CHYBA 80 kg maks.. pewnie mniej a mały to akurat chyba lepszy siłowo zawodnik przynajmniej wygląda na typ siłowy piłkarza.

Ja bym juz zostawił te 125 kg bo to ładnie wygląda w artykule a z prawdą ma zapewne tyle wspólnego co nasza fasztystowsko wiślacka inwazcja na warszawe w celu jej ponownego spalenia

dobrejnocy
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 18.01.2012, 01:38
Moim zdaniem tam błędnie napisali o tych 125 kg...
Opieram się o informację z Olivy zamieszczna przez Olgę na stronie skwk. Zgdzam się że jeśli skakali z mniejszymi ciężarami (powiedzmy te 80 kg) to można powiedzieć że przynajmniej nie ma przegięcia pały (aczkolwiek moim prywatnym zdaniem jest to również bez sensu).
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 18.01.2012, 15:02
Wisła Kraków
Pareiko
Jovanović
Chavez
Bunoza
Paljić
Brud
Nunez
Małecki
Garguła
Szewczyk
Biton

Rezerwowi:
Jaliens
Uryga
Melikson
Boguski
Diaz
Jirsak
Genkov
Wilk
Lamey
Iliev

Skład Wisły z oficjalnej strony.
Odpowiedz cytując
Silvestro
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 18.01.2012, 15:28
Szukałam jakiegoś linku live i znalazłam

http://www.football-endirect.com/mbs...weig-en-direct
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 18.01.2012, 15:42
Silvestro napisał(a):Wyświetl post
Szukałam jakiegoś linku live i znalazłam

http://www.football-endirect.com/mbs...weig-en-direct
W końcu jesteśmy rozpoznawalną marką na całym świecie

Standardowo przegrywamy w sparingach w tym okresie
Odpowiedz cytując
Michal_1990
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 18.01.2012, 15:44
Żeby coś takiego zrobić, ktoś musi być ślepy albo głupi
Załączone obrazki
Typ pliku: jpg WISŁA.jpg (94,8 KB, 210 wyświetleń)

"Nawet jeśli przegrywasz, to krótko musi trwać,
bo mistrza ten zdobywa, który potrafi grać"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów