|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Chyba jeszcze nie było:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...a_skrot_meczu/ z 20 to czasem nie Biton grał?Jesli tak, to akcja z 3:50 te zwody, to palcde lizać ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Piekutowski - Stolarczyk ,Paszczulewicz ( Kokoszka) , Kowalczyk , Mijailovic - Piotr Brożek , Uche ,Gołoś/ Baretto/Ekweume, Penksa - Paulista (Dawidowski) , Kuźba ( Kryszałowicz) Pierwszy skład wygladał tak : Majdan - Baszczyński , Głowacki , Kłos , Dudka - Błaszczykowski , Cantoro , Sobolewski , Zieńczuk - Frankowski , Brożek tyle że wtedy do LM zabrakło 5 minut , miejmy nadzieję że w tym roku nie zabraknie ani minuty
Ostatnio edytowane przez Karherop : 21.07.2011 o godz. 14:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Dalin - Wisła
http://www.youtube.com/watch?v=p12iY...layer_embedded |
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
jakie szanse ma wisla w atlantic cup
Helsingborg IF v Wisla Krakow http://www.theatlanticcup.eu/fixtures.asp
Ostatnio edytowane przez FraMat : 16.12.2011 o godz. 12:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Będzie okazja podziękować Odense za walkę do końca
![]() ![]()
Mialem za duzy podpis. Teraz nie bede mial w ogole.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Mecze od 28 stycznia do 7 lutego z dość silnymi rywalami.
Rywale chyba jednak też na etapie przygotowań do sezonu, więc tak naprawde mecze o nic - próbowanie nowych graczy, próbowanie ustawień i taktyki. Po zakończeniu turnieju zostaną 3 dni do rozegrania meczu o sperpuchar Polski i tydzien na spotkanie w 1/16 LE ze Standard Liege. Podejrzewam, że Wisła w Australii nie zostanie do finału.... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2011
Offline |
|
|
Gdzie mamy obozy
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
a wiadomo juz z kim gramy na tym pierwszym obozie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=26264
Wisła rozegra w Portugalii trzy mecze. Najpierw zmierzymy się ze szwedzkim Helsingborgiem (28 stycznia, godz. 17 czasu lokalnego, czyli, jeśli dobrze liczymy, 18 w Polsce), później z duńskim FC Midtjylland (1 lutego, godz. 20) zaś naszym trzecim rywalem będzie (tak, tak) - Odense BK. Mecz ten odbędzie się 5 lutego o godz. 20. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Cytat:
|
||
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
Poprawiam bo znane są już dokładne daty obozów i sparingów: 13 stycznia - 23 stycznia - obóz w hiszpańskiej Olivie 18 stycznia - Sparing I - rywal nieznany 21 stycznia Sparing II - rywal nieznany 26 stycznia - 8 luty - obóz w Faro, udział w turnieju Atlantic Cup 2012 28 stycznia 18:00 - Wisła Kraków - Helsinborg 1 luty 20:00 Wisła Kraków - FC Midtjylland 5 luty 20:00 Wisła Kraków - Odense BK 7 luty 20:00 - mecz finałowy ( oczywiście jeżeli awansujemy z grupy) |
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Czy nie wydaje się wam, że zimowy okres przygotowawczy jest zbyt krótki? Od 12 stycznia do 16 lutego kiedy gramy mecz ze Standardem to jest zaledwie 4.5-5 tygodni, gdzie trzeba wypracować formę fizyczną, ale także zgranie i świeżość aby wejść w optymalną formę już na 1 mecz pucharowy...! Według mnie to nie jest możliwe w tak krótkim czasie. Standard będzie już wtedy w normalnym rytmie meczowym, a skoro szanse są mniej więcej wyrównane to może to być czynnik decydujący...
Ktoś napisze, że Maskaant dokładnie rok temu w takim mniej więcej okresie przygotował piłkarzy tak, że zdobyli tego Mistrza, albo że formę się buduje na całe rozgrywki a nie na 1 dwumecz tylko. Niemniej jednak, po pierwsze Maskaanta zastępuje teraz Kazek i nie wiadomo na dobrą sprawę co on wymyśli, a po drugie zespół o ile był przyzwoicie przygotowany to nie odpalił od razu. Sam nie wiem co o tym myśleć... Konkludując- przygotowania chyba powinny rozpocząć się minimum 1 tydzień wcześniej czyli około 4-6 stycznia i meczów także powinno być więcej, ale może ja się nie znam ;p |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Ale pamiętajmy o tym, że ten rok dla wielu piłkarzy był bardzo wymagającym. Wiem, wiem, że na zachodzie mają krótkie przerwy. Jednak nasi piłkarze mieli bardzo krótką przerwę w letnim okresie. Do tego rozegraliśmy sporo meczy w pucharach. Więc dłuższa przerwa wynikać może z regeneracji.
Po drugie, jak wszyscy albo przynajmniej większość podstawowych graczy będzie zdrowa i przejdzie cały cykl przygotowawczy plus nie będzie drastycznych zmian personalnych to powinno być dobrze, bo to nie chłopcy grający w piłkę dla zabawy a profesjonaliści. edit: w zeszłym sezonie chyba Arka zaczęła bardzo wcześnie przygotowania, pierwszy mecz w sezonie przegrała u siebie z nami a potem spadła z ligi. więc czym wcześniej nie zawsze znaczy lepiej ![]() Powód: p.s. Arka
Ostatnio edytowane przez omen69 : 31.12.2011 o godz. 13:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
http://www.malopolskatv.pl/wisla-wznowila-treningi/ - melikson, biton po wakacjach oraz kilka ujęć z pierwszego treningu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
za SKWK....... |
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
będą mieli lepiej naładowane akumulatory przed sezonem!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
niepokojące jest to żę Jaliens jest zdrowy ;/
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Piorun w samolot?
I dolecieli na szczęście.. No to teraz już na bank nikt nas nie pokona ![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
![]() ![]()
- Jasiu, czemu akurat Wisła Kraków ?
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle, a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle. - Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był menelem a matka prostytutką? - To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Piłkarze Wisły dotarli już do miejscowości Oliva Nova, gdzie po raz czwarty będą przygotowywać się do rundy wiosennej. Wcześniej drużyna w tym samym miejscu obozy miała w 2008, 2009 i 2011 roku.
czy nie zwróciliście na coś uwagi (daty) E: ZANOSI SIĘ NA KOLEJNE MISTRZOSTWO
Ostatnio edytowane przez 19sebawro06 : 13.01.2012 o godz. 22:45.
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Jak zobaczyłem nagłówek o piorunie to mi się czarne wizje włączyły w głowie, przez te kilka sekund przefrunęło przez mózg tysiąc myśli łącznie z rokiem 58' i tragedią MU. Dobrze że nic się nie stało.
Nie mogę się doczekać pierwszego sparingu. Nudno bez tej naszej piłki. szkoda tylko, że w tym roku zarząd zafundował nam tak dramatycznie słabych przeciwników. Nie mówię tylko o tej przerwie, ale też o letniej. Do tej pory, za ery TF, mieliśmy 1-2 przeciwników z wyższej półki, ewentualnie zbliżonych do nas, teraz nie wygląda to dobrze. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ja obiecalem sobie ze do 1. meczu w rundzie wiosennej nie bede wypowiadal sie na temat tego co dzieje sie w Wisle... Na obecna chwile moge powiedziec tylko tyle ze jestem lekko zdziwiony/zaniepokojony tym ze w przededniu bardzo waznych meczy dla klubu kompletnie nic sie nie dzieje odnosnie wzmocnien..... Ale jak mowie, napisze dluzszego posta po 1. oficnalnym meczu w rundzie wioseneej.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|