The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.01.2012, 14:48
Dariook napisał(a):Wyświetl post
A nie pomyślałeś że najzwyczajniej w świecie Brud jest po prostu za cięki w uszach żeby grać w wyjściowej 11?

Wymagając tego tylko dla tego że ma swojsko brzmiące nazwisko przyniesie piłkarzowi wiecej szkody niż pożytku.
Więcej niż wystawianie Jaliensa? Chodzi o ocenę jego potencjału: albo mu dajemy 5 meczów pod rząd na pokazanie umiejętności, albo go wypożyczamy. Gdyby nie kontuzje to Czekaj by nie dostał szansy, a się okazało, że już może grać w pierwszej "11". Ciekawią mnie Ci, którzy teraz pojechali na zgrupowanie - Uryga i Szewczyk.

Dariook napisał(a):Wyświetl post
Jeśli chodzi o tego Clebera to nie wydaje mi się zeby SV mogł na to coś poradzić. W tak młodym wieku chyba nie obowiazują zasady takie same jak w seniorskim futbolu, może skonczyć sie na symbolicznej kwocie za wyszkolenie i tyle.
Kiedyś junior posiadał kartę zawodnika, ot taka kartę inny klub mógł wykupić za komplet strojów i tuzin biedronek. Wiem że skala inna ale zapewne zasady pozostały takie same.
Cleber chce zmienic szkółkę to zmieni , nikt i nic w tym mu nie powinno przeszkodzić.
No dokładnie, dlatego nie rozumiem krytyki Stana. Mam nadzieję, że FIFA zmieni przepisy na takie, że kluby, które szkolą zawodnika przed 16. rokiem życia dostają w sumie 50% z pierwszego transferu zawodnika. Myślę, że to byłoby uczciwsze rozwiązanie nieblokujące rozwoju zawodnika, a motywujące biedne kluby do rozwoju szkolenia. Bo jaką teraz mają motywacje. Gdyby bałkańskie drużyny nie oddawały tylu talentów to pewnie by grały co sezon w 1/8 LM. Obecne przepisy w piłce sprawiają, że bogatsi stają się bogatsi, a biedniejsi stają się biedniejsi.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zasady wysyłania postów