The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.01.2012, 12:14
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Co do mediów to już byś sie nie ośmieszał. Dlaczego rydzyk nie dostał koncesji? To nie ograniczanie wolności słowa? Powiedz ze KRRiT jest niezależna.
Bo nie wpłacił obowiązkowych 10 mln PLN tak jak wszyscy inni, którzy dostali koncesję?
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 12.01.2012, 12:22
tomek100 napisał(a):Wyświetl post
Bo nie wpłacił obowiązkowych 10 mln PLN tak jak wszyscy inni, którzy dostali koncesję?
Eska rock TV wpłaciła 10 mln? Skąd masz takie informacje? Wrzuć jakiegoś linka może. Bo KRRiT nic o 10 mln nie wspominała. Przynajmniej ja nie słyszałem.
Hej Nasz TS !!
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.01.2012, 12:23
Krótko i na temat, w stylu debaty:
PO ile benzyna/diesel ?
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 12.01.2012, 12:27
Ceny paliw tutaj
http://www.e-petrol.pl/index.php/not...e-paliw-europa

W Budapeszcie za ON zapłaciłbym dzisiaj 6,5 zł zamiast 5,6 zł w Warszawie.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 12.01.2012 o godz. 12:31.
tomek100
Senior Member

Stary 12.01.2012, 12:28
Eska rock TV wpłaciła 10 mln? Skąd masz takie informacje? Wrzuć jakiegoś linka może. Bo KRRiT nic o 10 mln nie wspominała. Przynajmniej ja nie słyszałem.
Czytałem na ten temat artykuł jakiś tydzień temu - sam bym przecież tego nie wymyślił. Nie pamiętam czy w GW czy w Rz. Była tam też informacja, że Rydzyk zaapelował do słuchaczy, żeby zbierać kaskę na ten cel. Nie wiem, czy mi się uda znaleźć ten tekst więc proponuję, żebyśmy obaj poszukali go w necie.

edit:

znalazłem:

http://m.wyborcza.pl/wyborcza/1,1052...y_o_cyfre.html

Sprostowanie z mojej strony: chodzi raczej o rodzaj wadium w wysokości 10 mln, które gwarantować ma funkcjonowanie stacji przez min. 10 lat, a nie o fizycznie wpłacenie tej kwoty do KRRiT. Podobne informacje podawała też "Rz" i chyba tam właśnie to czytałem.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez tomek100 : 12.01.2012 o godz. 12:44.
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 12.01.2012, 13:00
emj10 moja propozycja jest taka żeby sobie darować temat sytuacji na Węgrzech z prostej przyczyny. Orban rządzi tam od 20 miesięcy a zgodzimy się że dostał kraj w katastrofalnym stanie. Spodziewałes się cudu w tym czasie?. To mniej więcej to samo co u nas.Pis rządził 18 m-cy a lemingi wypominają ilu tam punktów swojego programu nie zrealizowali.
Żeby być sprawiedliwym musisz dodać też że Węgry są szantażowane przez MFW oraz korporacje międzynarodzowe Z powodów oczywiście finansowych a w zakresie różnym zależnym od form nacisku jakie mają na Orbana.Powoduje to różnego rodzaju zawirowania na rynku finansowym Budapesztu co ma spowdować przywrócenie status quo . I wcale nie ma gwarancji że Orban wygra tą batalię, bo wpływ zagranicznych ośrodków finansowych na życie zwykłych obywateli jest bardzo duży i łatwo jest wyprowadzić ludzi na ulicę obniżając ich status życia. Tylko świadomi ludzie moga zgodzić sie na czasową obniżkę swojego statusu czy zwiększenie obciążeń żeby w tym czasie budować swój przemysł, instytucję niezależne działające z zagranicznymi na zasadach partnerskich a nie zależnych czy chronić swoje dobra .
I temat konstytucji. Jeśli ktoś jest oburzony ze Orban delegalizuje partię wywodzącą się wprost z komuny, z członakami tej partii którzy byli katami Węgrów i na nich zbili majątki i twierdzi że to zamach na demokrację to znaczy ze chyba różnie rozumiemy to pojęcie. Bandyta jest bandytom, złodziej złodziejem. Jeśli złodziej swoimi sposobami przetrwał na wolności 20 lat i teraz jest teraz pięknie ubranym politykiem w garniturze od Armaniego to nie znaczy że nie można go złapać,osądzić i zakazać działalności publicznej.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Drozd
Senior Member

Stary 12.01.2012, 13:14
tomek100 napisał(a):Wyświetl post
Czytałem na ten temat artykuł jakiś tydzień temu - sam bym przecież tego nie wymyślił. Nie pamiętam czy w GW czy w Rz. Była tam też informacja, że Rydzyk zaapelował do słuchaczy, żeby zbierać kaskę na ten cel. Nie wiem, czy mi się uda znaleźć ten tekst więc proponuję, żebyśmy obaj poszukali go w necie.

edit:

znalazłem:

http://m.wyborcza.pl/wyborcza/1,1052...y_o_cyfre.html

Sprostowanie z mojej strony: chodzi raczej o rodzaj wadium w wysokości 10 mln, które gwarantować ma funkcjonowanie stacji przez min. 10 lat, a nie o fizycznie wpłacenie tej kwoty do KRRiT. Podobne informacje podawała też "Rz" i chyba tam właśnie to czytałem.
Czyli trzeba wpłacić i inni wpłacili czy to tylko obiecali ze wpłacą. Raczej ciężko to traktować jako wytłumaczenie dla nieprzyznania miejsca na multipleksie. Można by takie warunki stawiać stacjom rozpoczynającym nadawanie, ale Trwam ma już chyba jakieś doświadczenie i raczej sie rozwija niż ledwo wiąże koniec z końcem.

Powód jest tylko jeden. Tak jak łyżka dziegciu potrafi zepsuć beczkę miodu. Tak słowo prawdy potrafi podrzeć misternie i czasochłonnie tkaną ściemę. Dlatego cóż z tego ze prawie cała przestrzeń medialna bębni w ten sam bęben jak Rydzyk swoim malutkim bębenkiem może zakłócić rytm. Nie wolno do tego dopuścić i dlatego Rydzyka ma nie być. Medioci oczywiście w siódmym niebie bo już nikt im nie będzie burzył światopoglądu.
Hej Nasz TS !!
tomek100
Senior Member

Stary 12.01.2012, 13:25
Powód jest tylko jeden. Tak jak łyżka dziegciu potrafi zepsuć beczkę miodu. Tak słowo prawdy potrafi podrzeć misternie i czasochłonnie tkaną ściemę. Dlatego cóż z tego ze prawie cała przestrzeń medialna bębni w ten sam bęben jak Rydzyk swoim malutkim bębenkiem może zakłócić rytm. Nie wolno do tego dopuścić i dlatego Rydzyka ma nie być. Medioci oczywiście w siódmym niebie bo już nikt im nie będzie burzył światopoglądu.
dobry jesteś - masz talent
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.01.2012, 13:32
Szpen napisał(a):Wyświetl post
Opisał pierdoły, a tak naprawdę chodzi o coś zupełnie innego. Także nie to, że mają 2/3 głosów - mają tyle, bo tyle osób na nich zagłosowało. I dla mnie to jest ok, skoro lud chciał. Tylko teraz kręcą lody z konstytucją.

[/b]
Dziwię się, że kręcenie lodów w Służbie Zdrowia, jak to mówiła, posłanka Sawicka wcale Ci nie przeszkadza?
Afera hazardowa z udziałem głównych mord z PO też nie?

To pikuś, najważniejsze, żeby Polska nie zrobiła kroku wstecz pod rządami Kaczyńskiego hehe
[][][][]> T S W <[][][][]
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 12.01.2012, 14:43
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Oj prawda Ci to, prawda. Wystarczy, aby sytuację Węgier przekonwertować na nasze krajowe realia i od razu miny by zrzedly piewcom Orbana. Tuska za takie reformy też byście kochali? Ja bym był jednym z pierwszych którzy chcieliby go za to powiesić za jajca.
Sądzę, że wątpię jak mawia klasyk.....

- całkowite przejęcie środków z OFE i włącznie ich do budżetu (likwidacja II filaru)
- podniesienie podatku VAT do 27% (wyższy poziom niż maksymalny VAT w UE).
Różnica działań w tym zakresie pomiędzy Orbanem a Tuskiem polega na tym, że Orban przeciwdziała temu co otrzymał w spuściznie (olbrzymie zadłużenie finansów publicznych), a Tusk temu co sam dokonał (czyli powiększenie długu publicznego nominalnie w ciągu 4 lat o jakieś +/- 330-350 mld zł)

- uznanie PiS za partię faszystowską, która działa na szkodę państwa przez to, że bojkotuje działania rządu i jest zagrażeniem dla dobra narodowego
Skoro nie rozróżniasz Węgierskiej Socjalistycznej Partii Robotniczej (odpowiednika naszej PZPR) od Węgierskiej Partii Socjalistycznej (odpowiednika naszego SdRP i SLD) to znaczy, że przepisujesz od kogoś, a co za tym idzie z deka się komrpomitujesz. Fakt, że ta druga uwłaszczyła się na majątku tej pierwszej (identycznie jak w Polsce) i podkreślenie tego, nie jest równe delegalizacji istniejącej WPS.

Stawianie PiS na poziomie węgierskich komunistów - toś k...a zasłużył na

- zmiany w NBP, poszerzenie RPP o członków mianowanych przez premiera oraz v-ce szef NBP.
Wiesz, Orban nie miał takiego szczęścia, że Prezes BC zginął w katastrofie lotniczej. Platforma takie szczęście miała i w NBP przeprowadziła czystkę, a tam gdzie nie było to takie łatwe do przeprowadzenia (IPN) odpowiednio zmieniła ustawę. Wóczas nie protestowałeś, więc

- przyjęcie Karty Praw Podstawowych
Z tego co się orientuję, to KPP Węgry przyjęły wraz z Traktatem Lizbońskim w 2008 roku, a wtedy Orban był w opozycji, rządziły chłopaki z WPS - czyli klasyczni euroidioci..... Nie rozumiem jednak do czego się odnosisz.......

- ograniczenie kompetencji Trybunału Konstytucyjnego
Ale niby po co miałby to robić Tusk, skoro w TK siędzą w wiekszości "swoi" sędziowie, a zdania odrębne to tylko trochę krzyku....

- brak zakazu aborcji w Konstytucji
To teraz ten zakaz jest
- wymiana sędziów PKW na swoich
Lepszych macherów w PKW w świetle ostatnich wyborów i przywracania terminów z kalendarza wyborczego (sprawa list Nowego Ekranu) chyba nie potrzebuje ? Po co ma zmieniać coś, co funkcjonuje wg życzeń Tuska?

- zmiana ordynacji wyborczej pod PO (ponad 50% mandatów w okręgach jednomandatowych)
- nowa ustawa medialna ograniczająca wolność słowa przez dyscyplinowanie mediów opozycyjnych drakońskimi karami
- odebranie częstotliwości posiadanej przez Radio Maryja (nie przyznanie, a odebranie)
Zmiana prawa wyborczego już była - efekty widoczne w Senacie....
Dyscyplinowanie mediów opozycyjnych w wykonaniu Orbana - prosze szerzej bo jak na razie mamy hasła - sorry ale rodem z WybGazety czy TVN -nie obrażając Cię....
Odebranie koncesji przez Orbana - u nas wprowadzono ograniczenie dostępu do informacji publicznej - jakoś nie bolało ? Ba domeny polska.pl, i poland.pl przekazano prywatnemu przedsiębiorcy - to oczywiście jest normalne ?

Pewnie Orban nie jest jakimś ideałem, pewnie popełniał, popełnia i będzie popełniał błedy. Na pewno jednak podjął walkę z kryzysem państwa:
1) finansowym - starając się zredukować stopień zadłużenia państwa jak najmniejszym kosztem społeczeństwa - opodatkowanie banków czy hipermartketów było na samym początku.... Tusk nawet o tym nie pomyslał
2) wewnętrznym - usunął z przestrzeni postkomunistyczny salon, co stanowi główną przyczynę ujadania na Orbana - gdyby Tusk idąc tropem Orbana odchwaszczył instytucje państwowe z różnego rodzaju salonowych piesków - tylko przyklasnąłbym tym czynom.....
Innymi słowami - Orban przeprowadza to czego na Węgrzech czy w Polsce nie zrobiono od razu dekomunizacji i lustracji. Wykluczenie ludzi powiązanych w różnorakim stopniu z poprzednim systemem - komunizm jest dobra dla państwa.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 12.01.2012, 14:47
Belzebub napisał(a):Wyświetl post
Dziwię się, że kręcenie lodów w Służbie Zdrowia, jak to mówiła, posłanka Sawicka wcale Ci nie przeszkadza?
Afera hazardowa z udziałem głównych mord z PO też nie?

To pikuś, najważniejsze, żeby Polska nie zrobiła kroku wstecz pod rządami Kaczyńskiego hehe
widzisz, bo ja widzę to wszystko z normalnej strony, a ty od dupy.

Afera w służbie zdrowie jest, ale z głupiego powodu, błędów urzędników, NFZ i samych lekarzy.. Lekarze nie chcą mieć na sobie odpowiedzialności za kogoś (NFZ). Nie dziwe im się i jestem za nimi.Mam nadzieję, że to się wreszcie skończy.

Tylko cała ta afera przykrywa prawdziwą twarz tej ustawy. Wreszcie skończy się licytacja lekami. Ceny w każdej aptece będą takie same, koniec kupczenia. Co więcej, teraz aptekarz musi Cię poinformować o zamiennikach - zazwyczaj tańszych i tak samo skutecznych. Lekarz choć wypisze lek, nie jest pewny że go kupisz. Możesz wziąć inny. Koniec sponsorowania (a przynajmniej zmniejszenie procederu) lekarzy przez firmy farmakologiczne. I to jest dobre, normalne.

Normalny, zdrowo myślący człowiek widzi przy zmianach szanse - Ty widzisz tylko same zagrożenia. Wyluzuj, bo wpadniesz w depresję, a frustracja wyskoczy ponad Twój sufit.

Powidz mi kto, bo odgrzewasz kotelty stare, gdzie dziś jest Drzewiecki z Chlebowskim?
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 12.01.2012, 15:25
widzisz, bo ja widzę to wszystko z normalnej strony, a ty od dupy.

Afera w służbie zdrowie jest, ale z głupiego powodu, błędów urzędników, NFZ i samych lekarzy.. Lekarze nie chcą mieć na sobie odpowiedzialności za kogoś (NFZ). Nie dziwe im się i jestem za nimi.Mam nadzieję, że to się wreszcie skończy.

Tylko cała ta afera przykrywa prawdziwą twarz tej ustawy. Wreszcie skończy się licytacja lekami. Ceny w każdej aptece będą takie same, koniec kupczenia. Co więcej, teraz aptekarz musi Cię poinformować o zamiennikach - zazwyczaj tańszych i tak samo skutecznych. Lekarz choć wypisze lek, nie jest pewny że go kupisz. Możesz wziąć inny. Koniec sponsorowania (a przynajmniej zmniejszenie procederu) lekarzy przez firmy farmakologiczne. I to jest dobre, normalne.

Normalny, zdrowo myślący człowiek widzi przy zmianach szanse - Ty widzisz tylko same zagrożenia. Wyluzuj, bo wpadniesz w depresję, a frustracja wyskoczy ponad Twój sufit.

Powidz mi kto, bo odgrzewasz kotelty stare, gdzie dziś jest Drzewiecki z Chlebowskim?
Lenin żyje!!!
...And Justice For All
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.01.2012, 15:25
"Ceny w kazdej aptece beda takie same" i "to jest dobre, normalne".
Slyszales o czyms takim jak wolny rynek? Bo raczej normalna to jest sytuacja ze cena danego towaru w Warszawie, Krakowie i Wieldządzu jest rozna. Gospodarke centralnie planowana juz w Polsce przerabialismy.
WISŁA PANY !!
Belzebub
Senior Member

Stary 12.01.2012, 15:26
Jeśli chodzi o afere z kreceniem lodów przy prywatyzacji sluzby zdrowia, to mialem na mysli tą z agentem Tomkiem w roli głównej..Co mnie obchodzi, gdzie dzisiaj jest Chlebowski czy Drzewiecki, ważne gdzie (jak wysoko) byli wtedy..
Odgrzewam kotlet, bo nie jestem w stanie pojąć, jak partia mająca tyle za uszami, jest w stanie wygrywać wybory z takim poparciem? A odpwoiedź wydaję się byc tylko jedna: media piorą berety i to nie te moherowe
Szpen
Senior Member

Stary 12.01.2012, 15:44
orzeu napisał(a):Wyświetl post
"Ceny w kazdej aptece beda takie same" i "to jest dobre, normalne".
Slyszales o czyms takim jak wolny rynek? Bo raczej normalna to jest sytuacja ze cena danego towaru w Warszawie, Krakowie i Wieldządzu jest rozna. Gospodarke centralnie planowana juz w Polsce przerabialismy.
kolejny raz się orzeu nie popisałeś. A wydawałeś się inteligentny. Widocznie z y w środku.

Chodzi o leki refundowane. teraz to Państwo ustala cenę - gdzie przez dużą skalę łatwiej o rabaty.
Reszta leków, tj, gripexy, sreksy itd zaleza od hurtowni i apteki.
Szpen
Senior Member

Stary 12.01.2012, 15:45
Belzebub napisał(a):Wyświetl post
Jeśli chodzi o afere z kreceniem lodów przy prywatyzacji sluzby zdrowia, to mialem na mysli tą z agentem Tomkiem w roli głównej..Co mnie obchodzi, gdzie dzisiaj jest Chlebowski czy Drzewiecki, ważne gdzie (jak wysoko) byli wtedy..
Odgrzewam kotlet, bo nie jestem w stanie pojąć, jak partia mająca tyle za uszami, jest w stanie wygrywać wybory z takim poparciem? A odpwoiedź wydaję się byc tylko jedna: media piorą berety i to nie te moherowe
jak przeciwnik jest słaby to się wygrywa. Już 6 razy z rzędu. To jakby Craxa pokonała Wisełkę 6 razy pod rząd. Wyobrażasz to sobie?
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 12.01.2012, 16:03
Karamazow napisał(a):Wyświetl post
Lenin żyje!!!
A czy ktoś mówił, że umarł ? To, że na Placu Czerownym leży nie znaczy, nie znaczy że jego ducha nie ma z nami.

To tacy typowi obalacze komunizmu i socjalizmu. Dla nich to normalne i traktują to jako zaleta, że rząd coś będzie regulował! A no i jest demokracja, ale głos powinien być jeden sluszny słyszalny. Inny to zakazać. I dobrze aby to rząd decydował ktory to glos jest dobry a który zły.

Panie Szpane, nie wiem ktoś Ty ale dałeś do pieca tak, że głowa mała. Lenin nomen omen byłby z Pana dumny. Co najmniej z dwóch powodów
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 12.01.2012 o godz. 18:03.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Drozd
Senior Member

Stary 12.01.2012, 16:16
Co za pajac. Na Białorusi też są słabi przeciwnicy. A w Rosji jacy słabi .
Hej Nasz TS !!
Belzebub
Senior Member

Stary 12.01.2012, 16:19
jak przeciwnik jest słaby to się wygrywa. Już 6 razy z rzędu. To jakby Craxa pokonała Wisełkę 6 razy pod rząd. Wyobrażasz to sobie?
Słaby, bo? Jak przeciwnik jest słaby to się go leje, bez wsparcia całej medialnej armi (nawet cwel wojewódzki, 3 pierwsze minuty ostatniego odcinka przedwyborczego, poswiecil na agitacje przeciwko Kaczyńskiemu), to nie wysadza się jego praktycznie jedynej "armaty" propagandowej (tv trwam).. Przed "pierwszymi" wyborami, gdy nie było aż takiej nagonki na PiS, jakoś dziwnym trafem wygrali i prezydenckie i parlamentarne(wtedy głosowałem na ryżego ), no ale potem się zaczęło "krzywienie" obrazu Kaczyńskich w mediach mainstreamowych..
Drozd
Senior Member

Stary 12.01.2012, 16:28
Dokładnie w 2005 tez głosowałem na Rokite. Ale w prezydenckich już na Lecha. Kwik jaki się rozpętał wszystko wyjaśnił.
Hej Nasz TS !!
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.01.2012, 17:01
kolejny raz się orzeu nie popisałeś. A wydawałeś się inteligentny. Widocznie z y w środku.

Chodzi o leki refundowane. teraz to Państwo ustala cenę - gdzie przez dużą skalę łatwiej o rabaty.
Reszta leków, tj, gripexy, sreksy itd zaleza od hurtowni i apteki.
Drugi raz juz probujesz mnie sprowokowac obrazajac, naprawde myslisz ze Ci sie to uda? Nie licz na to. Nie mam frajdy w mowieniu komus zza klawiatury czy jest inteligentny czy nie, zreszta nie mi to oceniac.

"Panstwo ustala cene lekow refundowanych i dzieki temu latwiej o rabaty". Taaa.... najlepszym "rabatem" jest konkurencja i wolny rynek. Ustalanie cen odgornych i wskazywanie monopolisty -> daje czas najdalej do wrzesnia 2012 ze beda aresztowania w Ministerstwie Zdrowia na tej samej podstawie co wczoraj byly za kontrakty na komputery a przedwczoraj za łupki.
WISŁA PANY !!
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.01.2012, 17:16
Co do wyroku dzisiejszego:

Nie oczekiwałem, że ktoś pójdzie siedzieć. To znaczy, chciałbym, ale umówmy się - to nierealne. Choćby ze względu na wiek pozwanych. Ale ważny jest aspekt symboliczny. Wprowadzenie stanu wojennego zostało uznane przez sąd za przestępstwo. Jaruzelski i Kiszczak - za komunistycznych zbrodniarzy. Do tego stwierdzono, że nie było zagrożenia sowiecką inwazją. Wybija to jakiekolwiek argumenty z rąk obrońców Jaruzela i "człowieka honoru" Kiszczaka. To przestępcy i zasługują na potępienie, a nie wychwalanie.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 12.01.2012 o godz. 18:05.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
gosc2332
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 12.01.2012, 18:01
orzeu napisał(a):Wyświetl post

Czyli jesli jakies wydarzenie uchwycil aparat trzymany przez reportera Gazety Polskiej to znaczy ze wydarzenie nieprawdziwe albo aparat sfalszowany? Mistrz!
Zastanowilbys sie lbie raczej jak to mozliwe ze na oficjalnych obchodach z okazji Powstania Warszawskiego nie ma zadnych mediow ani politykow. Media i obecna wladza obsrywa polska historie i ludzi ktorzy walczycli za to zebys teraz mogl negowac nagrania z aparatu bo trzyma go nie ta reka co ci sie podoba a ty szukasz problemow gdzies obok.
I kolejny, co to przeczyta, ale zrozumieć już nie zrozumie, chodzi o to, że Arapaho pisał, że było to aresztowanie w blasku fleszy, więc co to za aresztowanie w blasku fleszy gdy jedyna Gazeta Polska tam była, a tylko dlatego że ktoś od nich tam szedł z kibicami, zapewne mając nadzieje na takie atrakcje i zrobić z siebie ofiarę. Tak jak z tym pobiciem, żałosne jest samemu najpierw prowokować byleby móc zrobić z siebie ofiarę. Co ciekawe ofiara gazu przy tym zatrzymaniu, to Marek Wernic ten sam co dzielnie się rzucił na strażników podczas "brutalnego pobicia" Strózyka.
Jak niema mediów i polityków ?
http://www.mmwarszawa.pl/379506/2011...tegory=kultura
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 12.01.2012, 18:21
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Co do wyroku dzisiejszego:
(...)
Wprowadzenie stanu wojennego zostało uznane przez sąd za przestępstwo. Jaruzelski i Kiszczak - za komunistycznych zbrodniarzy. Do tego stwierdzono, że nie było zagrożenia sowiecką inwazją. Wybija to jakiekolwiek argumenty z rąk obrońców Jaruzela i "człowieka honoru" Kiszczaka.
Nic tam nie wybija. Dadzą sobie radę. Wyleją kubeł pomyj na sędziego i tyle. To w sferze propagandowej.

Zaczyna się wycofywanie na upatrzone pozycje, ewidentnie system szlag trafia,bo finansowo nie daje rady. Pudrowanie trwa ale na ile starczy pudru nie wiadomo.

Wygląda to na celowe poświęcenie niepotrzebnych towarzyszy. Starzy, schorowani, rzuceni na pożarcie RM, GP i tym podobnym. Ci drudzy mają dziś swój dzień. Swiętując będą mogli sobie wypić Ruskoje za pątkę z Biedronki. Tyle im z renty wystarczy, czy emerytury. Generał Kiszczak pewnie jakiegoś Dom Perigniona wyciągnie, bo cóż mu zostało, przegrał. Pewnie nie będzie mógł sobie dać z tym rady i na jakieś Seszele się szarpnie. Eh porażka gorzką bywa. Agrument z ręki co niektorym został wytrącony, że w Polsce nie osądza się kacyków tamtego systemu. A właśnie, że się osądza. I co teraz ma powiedzieć taki Ziemkiewicz? Kiszczak to wg niego ojciec założyciel III RP. No to trzymając się tego, musi bardzo nieciekawie się dziać, skoro ojca założyciela się oskarża i skazuje.

Na to na zdrowie!
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 12.01.2012 o godz. 18:23.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
SkMk
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 12.01.2012, 18:49
gosc2332 napisał(a):Wyświetl post
I kolejny, co to przeczyta, ale zrozumieć już nie zrozumie, chodzi o to, że Arapaho pisał, że było to aresztowanie w blasku fleszy, więc co to za aresztowanie w blasku fleszy gdy jedyna Gazeta Polska tam była, a tylko dlatego że ktoś od nich tam szedł z kibicami, zapewne mając nadzieje na takie atrakcje i zrobić z siebie ofiarę. Tak jak z tym pobiciem, żałosne jest samemu najpierw prowokować byleby móc zrobić z siebie ofiarę. Co ciekawe ofiara gazu przy tym zatrzymaniu, to Marek Wernic ten sam co dzielnie się rzucił na strażników podczas "brutalnego pobicia" Strózyka.
Jak niema mediów i polityków ?
http://www.mmwarszawa.pl/379506/2011...tegory=kultura
Może jemu przez wyrażenie "W blasku fleszy" chodziło o to, że na zatrzymanie Starucha było medialne zapotrzebowanie i kiedy to się stało wszystkie tuby propagandowe od GW po TVN o tym mówiły. Bez kitu pojawiłeś się na tym forum tuż przed wyborami, udzielasz się jedynie w temacie politycznym, bronisz aktualnego reżimu... Przyznaj się jak jesteś jesteś powiązany z PO i zasugeruj przełożonym żeby przysłali tu kogoś bardziej kompetentnego i o większym potencjale intelektualnym. Nie wymagam, żeby umiał dyskutować merytorycznie, bo takiego polityka z tej formacji jak żyję nie widziałem. Naprawdę nie macie tam nikogo lepszego? Ja rozumiem bronić aktualnej władzy, ale ty robisz to w sposób prostacki ,schematyczny, infantylny i przewidywalny do "bulu".

A Wam naprawdę chce się z nim gadać ?
W życiu ważne są tylko chwile...
gosc2332
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 12.01.2012, 19:01
SkMk napisał(a):Wyświetl post
Może jemu przez wyrażenie "W blasku fleszy" chodziło o to, że na zatrzymanie Starucha było medialne zapotrzebowanie i kiedy to się stało wszystkie tuby propagandowe od GW po TVN o tym mówiły. Bez kitu pojawiłeś się na tym forum tuż przed wyborami, udzielasz się jedynie w temacie politycznym, bronisz aktualnego reżimu... Przyznaj się jak jesteś jesteś powiązany z PO i zasugeruj przełożonym żeby przysłali tu kogoś bardziej kompetentnego i o większym potencjale intelektualnym. Nie wymagam, żeby umiał dyskutować merytorycznie, bo takiego polityka z tej formacji jak żyję nie widziałem. Naprawdę nie macie tam nikogo lepszego? Ja rozumiem bronić aktualnej władzy, ale ty robisz to w sposób prostacki ,schematyczny, infantylny i przewidywalny do "bulu".

A Wam naprawdę chce się z nim gadać ?
Pokaż mi gdzie bronie jakiegoś reżimu ? Bo ja tu widze jedynie wysłanników z PiS, którzy co by się nie działo będą ich bronic.
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 12.01.2012, 19:14
I kolejny, co to przeczyta, ale zrozumieć już nie zrozumie, chodzi o to, że Arapaho pisał, że było to aresztowanie w blasku fleszy, więc co to za aresztowanie w blasku fleszy gdy jedyna Gazeta Polska tam była, a tylko dlatego że ktoś od nich tam szedł z kibicami, zapewne mając nadzieje na takie atrakcje i zrobić z siebie ofiarę.
Po pierwsze, były tam wszystkie media. Obchody Powstania, to pokazówka Hani. "Postawy patriotyczne i przywiązanie do tradycji" władz miasta zawsze jest dobrze udokumentowane.
Po drugie - Staruch jak i duża część kibiców Legii w obchody rocznicy PW jest zaangażowana od dłuższego czasu ( 9 lat ) i właśnie podczas zapalania zniczy w miejscach pamięci, został przez Koziołka sprowokowany.
A po trzecie, Staruch nie miał najmniejszego zamiaru robić z siebie ofiary. Te 4 miesiące aresztu były ciężkie. I bynajmniej, po zwykłej bójce nie spodziewał się aresztowania.
Dopiero w radiowozie dowiedział się, że był namierzany i że "wiedzieli,że do nich trafi tylko nie wiedzieli z jakiego paragrafu ".

Aha.. i dostał taki sam wyrok jak Kiszczak za Stan Wojenny. 2 miesiące w zawieszeniu na 5 lat.
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 12.01.2012, 21:08
I kolejny, co to przeczyta, ale zrozumieć już nie zrozumie, chodzi o to, że Arapaho pisał, że było to aresztowanie w blasku fleszy, więc co to za aresztowanie w blasku fleszy gdy jedyna Gazeta Polska tam była, a tylko dlatego że ktoś od nich tam szedł z kibicami, zapewne mając nadzieje na takie atrakcje i zrobić z siebie ofiarę.
Człowieku czy ty normlny jesteś? Wkleiłem ci linka do relacji TVN Warszawa z aresztowania a ty bredzisz wkoło o Gazecie Polskiej. Jakąś traume przeżywasz że do ciebie nic dociera? Kogoś z rodziny ci Macierewicz zlustrował i teraz marne 4 klocki renty bierzecie za wierną służbe Polsce Ludowej? Bo bronisz komuchów i ich sługusów z zamkniętym oczami i z upartością godną lepszej sprawy
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.01.2012, 21:21
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Człowieku czy ty normlny jesteś? Wkleiłem ci linka do relacji TVN Warszawa z aresztowania a ty bredzisz wkoło o Gazecie Polskiej. Jakąś traume przeżywasz że do ciebie nic dociera? Kogoś z rodziny ci Macierewicz zlustrował i teraz marne 4 klocki renty bierzecie za wierną służbe Polsce Ludowej? Bo bronisz komuchów i ich sługusów z zamkniętym oczami i z upartością godną lepszej sprawy
Jak widać gość 2332 jest tak obeznany z zasadami zatrzymania przez policję Starucha, że pewnie objaśni nam powody najścia policji na halę Wisły podczas meczu koszykarek w europejskich pucharach i jej prowokacyjne zachowanie. Działania takie stają się już normą a Polska pod rządami PO i Tuska staje się krajem policyjnego bezprawia i łamania praw obywatelskich. Niedługo będą ludziom wchodzić na imieniny czy prywatki i filmować zgromadzonych.
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 12.01.2012, 22:46
Przemyślenia po dzisiejszym wyroku:

1. Dobrze że wreszcie zło zostało nazwane po imieniu, Kiszczak nazwany zbrodniarzem komunistycznym przez sąd. Ciekawe co na to wiodące media - "człowiek honoru" zbrodniarzem

2. Jaruzelski to przywódca organizacji przestępczej która wprowadziła nielegalnie stan wojenny - jw

3. "Sąd stwierdził w uzasadnieniu, że wprowadzenie stanu wojennego było efektem realizacji z góry powziętego planu, nie zaś próbą zapobieżenia interwencji z zewnątrz - o czym mówił wielokrotnie generał Jaruzelski. Również Stanisław Kania twierdzi, i powtórzył to po wyroku, że groźba interwencji była realna do końca.
- Nie ulega wątpliwości, że w momencie wprowadzenia stanu wojennego nie było bezpośredniego zagrożenia zbrojną interwencją ze strony wojsk Układu Warszawskiego, którego państwa oczekiwały rozwiązania sytuacji w Polsce poprzez polskie władze - stwierdził sąd w uzasadnieniu wyroku wobec autorów stanu wojennego."
Po tylu latach tłuczenia Polakom, że Jaruzelski uratował Polskę, okazuje się, że była to jedna wielka lipa.

No i tak na boku ciekawostka - Niesiołowski to ma już chyba jakąś macierofobię.

"Niesiołowski odniósł się natomiast do wydarzeń w sądzie w udziałem między innymi byłego posła III kadencji Sejmu Adama Słomki. Polityk wraz ze swoimi zwolennikami domagał sie ukarania wszystkich sprawców stanu wojennego i zablokował salę sądu przed ogłoszeniem wyroku. Sąd skazał go za to na 14 dni aresztu za naruszenie powagi i porządku czynności sądowych.
Zdaniem Niesiołowskiego Słomka jest "politycznym chuliganem" a jego sprawą "powinien się zająć lekarz". Stefan Niesiołowski skrytykował też Antoniego Macierewicza, nie wiadomo jednak w jakim kontekscie, ponieważ nie uczestniczył on w demonstracji Adama Slomki ani w ogóle nie było go w sądzie.

http://www.polskieradio.pl/5/3/Artyk...e-ma-znaczenia

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów