The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.01.2012, 12:14. Anitifa publikuje nazwiska Polaków
Pół tysiąca nazwisk, adresów, telefonów. Antifa publikuje „listę polskich neonazistów” i wzywa do „podjęcia działań” przeciwko nim. Wśród setek osób internauci, którzy przed laty kupili ubrania w sieci.

Hakerzy z grupy Anonymous zaatakowali wiele stron internetowych, które uznali za neofaszystowskie, nazistowskie i nacjonalistyczne. Z serwerów tych stron wykradziono bazy danych. „Operacja Blitzkrieg” (z niem. wojna błyskawiczna) polegała na wykradzeniu list użytkowników z witryn m.in. Narodowosocjalistycznej Partii Niemiec, międzynarodowego forum neonazistowskiej organizacji Blood & Honour oraz internetowych sklepów z odzieżą firmy Thor Steinar. Łupem hakerów padły tysiące nazwisk i adresów osób, które uznano za „neonazistów”. Wszystkie dane trafiły do sieci.

W ubiegły weekend lista ok. 450 polskich nazwisk wraz z adresami i numerami telefonów pojawiła się m.in. na stronie polskiej Antify. Są na niej osoby z całego kraju, a także z Wysp Brytyjskich i Irlandii. Polacy bez jakiejkolwiek weryfikacji zostali zrównani z neonazistami z NPD i neonazistowskiej organizacji Blood & Honour. Lewacy apelują o „wyszukiwanie” ludzi ze swoich okolic. „Zachęcamy do przejrzenia listy i podjęcia działań, nikt nie wziął się tam z przypadku” – czytamy na stronie Antify.

Lista polskich nazwisk pochodzi prawdopodobnie z któregoś ze sklepów internetowych zaatakowanych przez Anonimowych. Świadczy o tym kompletność danych. Wszystkie zawierają adres z numerem mieszkania i kodem pocztowym. Takie dane są konieczne do wysyłki.

http://antifa.bzzz.net/artykuly/wiad...skich-faszytow
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 10.01.2012, 12:22
Czy oni aby nie powinni za to dostać wyroku? Publikacja prywatnych danych jest chyba nielegalna.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 10.01.2012, 13:00
Oni wogóle są śmieszni sami prpagują zachwania Nazistowskie pragne przypomnieć że Aborcja jest "Zbrodnią Hitlerowską" i przez Hitlera została jako pierwsza wprowadzona do Polski.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 10.01.2012, 13:27
alkoholik napisał(a):Wyświetl post
Aborcja jest "Zbrodnią Hitlerowską"
yhy yhy, a jeżdżenie Volkswagenem to kolaboracja z germańskim oprawcą.
Odpowiedz cytując
jakkfk
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 10.01.2012, 13:38
jova napisał(a):Wyświetl post
.... z historią, bujaj się BMW, dzwoń z Siemensa, śmierdź Hugo Bossem, a jak będziesz łykał aspirinę, zastanów się czy podobnie smakował cyklon.

Tylko nie dziel się ze mną opinią, pożartuj sobie sam z siebie.

Cytat:
Śmiej się pajacu!
Cytat:
(...)Mój Boże, każdy z nas wie o sobie, że umrze, a jednak to mu nie przeszkadza pracować dla siebie, zdobywać sobie majątku, stanowiska, wpływów itd. Naszym zadaniem jako członków narodu nie jest zapewnienie mu wiecznego istnienia, ale tylko wydobycie z niego jak największych sił, wywalczenie mu jak najszerszego, najbogatszego, pod każdym względem najpełniejszego życia.
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 10.01.2012, 13:39
Ano dokładnie - dokładnie według miary, jaka mamhiva przykłada do polityki. Im się wszystko kojarzy z faszyzmem (pomijając, ze sam termin wypaczony).

Żeby była jasność - B&H od lat robi to samo w drugą stronę na znanej witrynie. Enesów i tych, dla których ludzkie wybory sprowadzają się do koloru skóry nigdy mi żal nie będzie. Natomiast wrzucanie do jednego wora endecji, kibiców, państwowców z nazistami jest równie żałosne jak wnioskowanie, które podałeś w przykładzie z volkswagenem.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.01.2012, 13:52
Mam nadzieję, że policja równie mocno się zaangażuje w sprawę jak w przypadku Blood&Honour (która robi dokładnie to samo, tylko że z przeciwnej strony barykady). Oba te środowiska zasługują na potępienie, a te listy są po prostu śmieszno-niebezpieczne (nawet sąsiad z ulicy obok się na niej znalazł ). Jednakże nie sądzę aby w mediach był tego taki odzew jak w przypadku Blood&Honour (od której to środowiska narodowe się zdecydowanie odcinają i słusznie).
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.01.2012, 13:57
Ta Grupa Anonymous to ostatnio tez zasłynęła atakiem na skrzynki e-mail Zakonu, który przywołal do raportu medialną gwiazdę postkomunistycznych mediów GW i TVN - Bonieckiego. Pewnie ich kolesie z Krytyki POlitycznej typu Szczuka podsunęli adresy i pomysł.
Powód: poprawka
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 10.01.2012 o godz. 13:58.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 10.01.2012, 14:03
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
Żeby była jasność - B&H od lat robi to samo w drugą stronę na znanej witrynie. Enesów i tych, dla których ludzkie wybory sprowadzają się do koloru skóry nigdy mi żal nie będzie. Natomiast wrzucanie do jednego wora endecji, kibiców, państwowców z nazistami jest równie żałosne jak wnioskowanie, które podałeś w przykładzie z volkswagenem.
Zgadzam się.
Skomentowałem tekst o aborcji, bo śmieszą mnie takie prostackie rozumowania, niezależnie od tego jaka grupa się ich dopuszcza. To przecież błąd logiczny - założenie, że rzeczy dające się powiązać z czymś złym też są złe. Czytając takie wypowiedzi żałuję, że Polska nigdy nie była w stanie wojny z Imperium Rzymskim. Wtedy niektórzy inteligenci brzydziliby się używać alfabetu łacińskiego i nigdy nie trafiliby na to forum.
Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 10.01.2012, 14:22
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Czy oni aby nie powinni za to dostać wyroku? Publikacja prywatnych danych jest chyba nielegalna.
Raczej napewno: http://www.slangcb.pl/dane_osobowe.php
Do tego możnaby dorzucić jeszcze to: http://pl.wikipedia.org/wiki/Mowa_nienawi%C5%9Bci
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Stary 10.01.2012, 14:28
Zgadzam się.
Skomentowałem tekst o aborcji, bo śmieszą mnie takie prostackie rozumowania, niezależnie od tego jaka grupa się ich dopuszcza. To przecież błąd logiczny - założenie, że rzeczy dające się powiązać z czymś złym też są złe. Czytając takie wypowiedzi żałuję, że Polska nigdy nie była w stanie wojny z Imperium Rzymskim. Wtedy niektórzy inteligenci brzydziliby się używać alfabetu łacińskiego i nigdy nie trafiliby na to forum.
A więc drogi Hłopcze Aborcja w Polsce została wprowadzona 9 Marca 1943 roku przez 3 rzesze a dokładnie Ustawa mówiła tak "Ministerstwo Sprawiedliwości Rzeszy uchyliło 9 marca 1943 roku karalność zabijania dzieci nienarodzonych, jeśli były to dzieci „robotnic wschodnich” a jak znamy historie Aborcja u robotmic wschodich była przymusowa nie będe podawał zródła bo to można znalezć w książkach do Histori. Mnie bardziej śmieszy twój brak znajomości Histori. Aborcja została wprowadzano po raz pierwszy w Polsce prze Hitlera i nie próbuj zaprzeczac prawdą Historycznym. A jak wiemy ta cała antifa jako jeden z glównych swoich postulatów stawia wprowadzenie Aborcji na życzenie
Ostatnio edytowane przez alkoholik : 10.01.2012 o godz. 14:31.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 10.01.2012, 14:38
Kompletnie nie zrozumiałeś o co chodzi użytkownikowi jova.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 10.01.2012, 14:43
A więc drogi Hłopcze Aborcja w Polsce została wprowadzona 9 Marca 1943 roku przez 3 rzesze a dokładnie Ustawa mówiła tak "Ministerstwo Sprawiedliwości Rzeszy uchyliło 9 marca 1943 roku karalność zabijania dzieci nienarodzonych, jeśli były to dzieci „robotnic wschodnich” a jak znamy historie Aborcja u robotmic wschodich była przymusowa nie będe podawał zródła bo to można znalezć w książkach do Histori. Mnie bardziej śmieszy twój brak znajomości Histori. Aborcja została wprowadzano po raz pierwszy w Polsce prze Hitlera i nie próbuj zaprzeczac prawdą Historycznym. A jak wiemy ta cała antifa jako jeden z glównych swoich postulatów stawia wprowadzenie Aborcji na życzenie
Nigdy nie twierdziłem, że mylisz się co do historii. Napisałem, że ocenianie aborcji przez pryzmat jakiegoś faktu historycznego jest prostackie. Podobnie jak każde inne oceny wydawane na podstawie asocjacji.
Edit:
Wiem o co mu chodziło ale popropstu nie cierpie prób ośmieszania, a ten post który umieścił był taką próbą, mogł w troche wyważony sposób to napisać
Gdybyś zrozumiał sens mojej wypowiedzi wiedziałbyś, że sam się ośmieszyłeś.
Ostatnio edytowane przez jova : 10.01.2012 o godz. 14:56.
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Stary 10.01.2012, 14:44
Arked napisał(a):Wyświetl post
Kompletnie nie zrozumiałeś o co chodzi użytkownikowi jova.
Wiem o co mu chodziło ale popropstu nie cierpie prób ośmieszania, a ten post który umieścił
był taką próbą, mogł w troche wyważony sposób to napisać
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 10.01.2012, 16:26
Ja chciałbym usłyszeć tylko nazwiska osób które to udostępniły. Łatwo kogoś oskarżać anonimowo.
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 10.01.2012, 18:35
Biorąc pod uwagę "siłę" rodzimej antify to mieszkańcy naszego kraju znajdujący się na tej liście mogą raczej spać spokojnie.
A co do samego udostępnienia danych to nie sądze żeby nasze media sie tym zajęły, przecież kazia i kumple mogli by je oskarżyć o: wspieranie nazizmu, bycie nienowoczesnym lub ( co gorsza) nieeuropejskim

Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 10.01.2012, 19:37
Antifa wykryła w Lublinie "faszystę"

"Antifa opublikowała na swojej stronie internetowej listę 450 osób z całej Polski, które według twórców tego spisu mają związek z ruchami nazistowskimi. Wśród tych osób znalazł się m.in. Krzysztof Kokowicz z Lublina.
Mężczyzna od 20 lat pracuje w Muzeum na Majdanku, przygotowuje wystawy i publikacje upamiętniające ofiary nazistów. Teraz dowiedział się, że jest faszystą.

- Nie ma najmniejszego powodu, by moje nazwisko na "liście faszystów" figurowało - przyznaje Krzysztof Kokowicz.

Mężczyzna zapowiada, że nie zostawi sprawy samej sobie."

http://www.polskatimes.pl/artykul/49....html?cookie=1

I ciekawostka - o dziwo za "gazietką" - wypowiedź z jakiegoś forum:
""Tak sobie myślę, że niektórzy to jednak mają w życiu pecha... Na liście znalazł się gość, który widnieje na Redwatchu"
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.01.2012, 20:22
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
""Tak sobie myślę, że niektórzy to jednak mają w życiu pecha... Na liście znalazł się gość, który widnieje na Redwatchu"
Może gość jest towarzyski i lubi poznawać nowych ludzi?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów