Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Anitifa publikuje nazwiska Polaków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8500)

Arapaho 10.01.2012 12:14

Anitifa publikuje nazwiska Polaków

Pół tysiąca nazwisk, adresów, telefonów. Antifa publikuje „listę polskich neonazistów” i wzywa do „podjęcia działań” przeciwko nim. Wśród setek osób internauci, którzy przed laty kupili ubrania w sieci.

Hakerzy z grupy Anonymous zaatakowali wiele stron internetowych, które uznali za neofaszystowskie, nazistowskie i nacjonalistyczne. Z serwerów tych stron wykradziono bazy danych. „Operacja Blitzkrieg” (z niem. wojna błyskawiczna) polegała na wykradzeniu list użytkowników z witryn m.in. Narodowosocjalistycznej Partii Niemiec, międzynarodowego forum neonazistowskiej organizacji Blood & Honour oraz internetowych sklepów z odzieżą firmy Thor Steinar. Łupem hakerów padły tysiące nazwisk i adresów osób, które uznano za „neonazistów”. Wszystkie dane trafiły do sieci.

W ubiegły weekend lista ok. 450 polskich nazwisk wraz z adresami i numerami telefonów pojawiła się m.in. na stronie polskiej Antify. Są na niej osoby z całego kraju, a także z Wysp Brytyjskich i Irlandii. Polacy bez jakiejkolwiek weryfikacji zostali zrównani z neonazistami z NPD i neonazistowskiej organizacji Blood & Honour. Lewacy apelują o „wyszukiwanie” ludzi ze swoich okolic. „Zachęcamy do przejrzenia listy i podjęcia działań, nikt nie wziął się tam z przypadku” – czytamy na stronie Antify.

Lista polskich nazwisk pochodzi prawdopodobnie z któregoś ze sklepów internetowych zaatakowanych przez Anonimowych. Świadczy o tym kompletność danych. Wszystkie zawierają adres z numerem mieszkania i kodem pocztowym. Takie dane są konieczne do wysyłki.

http://antifa.bzzz.net/artykuly/wiad...skich-faszytow

Drozd 10.01.2012 12:22

Czy oni aby nie powinni za to dostać wyroku? Publikacja prywatnych danych jest chyba nielegalna.

alkoholik 10.01.2012 13:00

Oni wogóle są śmieszni sami prpagują zachwania Nazistowskie pragne przypomnieć że Aborcja jest "Zbrodnią Hitlerowską" i przez Hitlera została jako pierwsza wprowadzona do Polski.

jova 10.01.2012 13:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alkoholik (Post 1208449)
Aborcja jest "Zbrodnią Hitlerowską"

yhy yhy, a jeżdżenie Volkswagenem to kolaboracja z germańskim oprawcą.

jakkfk 10.01.2012 13:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 1208455)

.... z historią, bujaj się BMW, dzwoń z Siemensa, śmierdź Hugo Bossem, a jak będziesz łykał aspirinę, zastanów się czy podobnie smakował cyklon.

Tylko nie dziel się ze mną opinią, pożartuj sobie sam z siebie.

Cytat:

Śmiej się pajacu!

Bóg Trybun (objawion) 10.01.2012 13:39

Cytat:

Ano dokładnie - dokładnie według miary, jaka mamhiva przykłada do polityki. Im się wszystko kojarzy z faszyzmem (pomijając, ze sam termin wypaczony).

Żeby była jasność - B&H od lat robi to samo w drugą stronę na znanej witrynie. Enesów i tych, dla których ludzkie wybory sprowadzają się do koloru skóry nigdy mi żal nie będzie. Natomiast wrzucanie do jednego wora endecji, kibiców, państwowców z nazistami jest równie żałosne jak wnioskowanie, które podałeś w przykładzie z volkswagenem.

Wizard 10.01.2012 13:52

Mam nadzieję, że policja równie mocno się zaangażuje w sprawę jak w przypadku Blood&Honour (która robi dokładnie to samo, tylko że z przeciwnej strony barykady). Oba te środowiska zasługują na potępienie, a te listy są po prostu śmieszno-niebezpieczne (nawet sąsiad z ulicy obok się na niej znalazł :)). Jednakże nie sądzę aby w mediach był tego taki odzew jak w przypadku Blood&Honour (od której to środowiska narodowe się zdecydowanie odcinają i słusznie).

Gwiaździsty 10.01.2012 13:57

Ta Grupa Anonymous to ostatnio tez zasłynęła atakiem na skrzynki e-mail Zakonu, który przywołal do raportu medialną gwiazdę postkomunistycznych mediów GW i TVN - Bonieckiego. Pewnie ich kolesie z Krytyki POlitycznej typu Szczuka podsunęli adresy i pomysł.

jova 10.01.2012 14:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bóg Trybun (objawion) (Post 1208461)
Żeby była jasność - B&H od lat robi to samo w drugą stronę na znanej witrynie. Enesów i tych, dla których ludzkie wybory sprowadzają się do koloru skóry nigdy mi żal nie będzie. Natomiast wrzucanie do jednego wora endecji, kibiców, państwowców z nazistami jest równie żałosne jak wnioskowanie, które podałeś w przykładzie z volkswagenem.

Zgadzam się.
Skomentowałem tekst o aborcji, bo śmieszą mnie takie prostackie rozumowania, niezależnie od tego jaka grupa się ich dopuszcza. To przecież błąd logiczny - założenie, że rzeczy dające się powiązać z czymś złym też są złe. Czytając takie wypowiedzi żałuję, że Polska nigdy nie była w stanie wojny z Imperium Rzymskim. Wtedy niektórzy inteligenci brzydziliby się używać alfabetu łacińskiego i nigdy nie trafiliby na to forum.

christof20 10.01.2012 14:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1208441)
Czy oni aby nie powinni za to dostać wyroku? Publikacja prywatnych danych jest chyba nielegalna.

Raczej napewno: http://www.slangcb.pl/dane_osobowe.php
Do tego możnaby dorzucić jeszcze to: http://pl.wikipedia.org/wiki/Mowa_nienawi%C5%9Bci

alkoholik 10.01.2012 14:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 1208475)
Zgadzam się.
Skomentowałem tekst o aborcji, bo śmieszą mnie takie prostackie rozumowania, niezależnie od tego jaka grupa się ich dopuszcza. To przecież błąd logiczny - założenie, że rzeczy dające się powiązać z czymś złym też są złe. Czytając takie wypowiedzi żałuję, że Polska nigdy nie była w stanie wojny z Imperium Rzymskim. Wtedy niektórzy inteligenci brzydziliby się używać alfabetu łacińskiego i nigdy nie trafiliby na to forum.

A więc drogi Hłopcze Aborcja w Polsce została wprowadzona 9 Marca 1943 roku przez 3 rzesze a dokładnie Ustawa mówiła tak "Ministerstwo Sprawiedliwości Rzeszy uchyliło 9 marca 1943 roku karalność zabijania dzieci nienarodzonych, jeśli były to dzieci „robotnic wschodnich” a jak znamy historie Aborcja u robotmic wschodich była przymusowa nie będe podawał zródła bo to można znalezć w książkach do Histori. Mnie bardziej śmieszy twój brak znajomości Histori. Aborcja została wprowadzano po raz pierwszy w Polsce prze Hitlera i nie próbuj zaprzeczac prawdą Historycznym. A jak wiemy ta cała antifa jako jeden z glównych swoich postulatów stawia wprowadzenie Aborcji na życzenie

Arked 10.01.2012 14:38

Kompletnie nie zrozumiałeś o co chodzi użytkownikowi jova.

jova 10.01.2012 14:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alkoholik (Post 1208484)
A więc drogi Hłopcze Aborcja w Polsce została wprowadzona 9 Marca 1943 roku przez 3 rzesze a dokładnie Ustawa mówiła tak "Ministerstwo Sprawiedliwości Rzeszy uchyliło 9 marca 1943 roku karalność zabijania dzieci nienarodzonych, jeśli były to dzieci „robotnic wschodnich” a jak znamy historie Aborcja u robotmic wschodich była przymusowa nie będe podawał zródła bo to można znalezć w książkach do Histori. Mnie bardziej śmieszy twój brak znajomości Histori. Aborcja została wprowadzano po raz pierwszy w Polsce prze Hitlera i nie próbuj zaprzeczac prawdą Historycznym. A jak wiemy ta cała antifa jako jeden z glównych swoich postulatów stawia wprowadzenie Aborcji na życzenie

Nigdy nie twierdziłem, że mylisz się co do historii. Napisałem, że ocenianie aborcji przez pryzmat jakiegoś faktu historycznego jest prostackie. Podobnie jak każde inne oceny wydawane na podstawie asocjacji.
Edit:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez alkoholik (Post 1208490)
Wiem o co mu chodziło ale popropstu nie cierpie prób ośmieszania, a ten post który umieścił był taką próbą, mogł w troche wyważony sposób to napisać

Gdybyś zrozumiał sens mojej wypowiedzi wiedziałbyś, że sam się ośmieszyłeś.

alkoholik 10.01.2012 14:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1208487)
Kompletnie nie zrozumiałeś o co chodzi użytkownikowi jova.

Wiem o co mu chodziło ale popropstu nie cierpie prób ośmieszania, a ten post który umieścił
Cytat:

był taką próbą, mogł w troche wyważony sposób to napisać

LanceTS 10.01.2012 16:26

Ja chciałbym usłyszeć tylko nazwiska osób które to udostępniły. Łatwo kogoś oskarżać anonimowo.

piotrek06 10.01.2012 18:35

Biorąc pod uwagę "siłę" rodzimej antify to mieszkańcy naszego kraju znajdujący się na tej liście mogą raczej spać spokojnie.
A co do samego udostępnienia danych to nie sądze żeby nasze media sie tym zajęły, przecież kazia i kumple mogli by je oskarżyć o: wspieranie nazizmu, bycie nienowoczesnym lub ( co gorsza) nieeuropejskim

BBudowniczy 10.01.2012 19:37

Antifa wykryła w Lublinie "faszystę"

"Antifa opublikowała na swojej stronie internetowej listę 450 osób z całej Polski, które według twórców tego spisu mają związek z ruchami nazistowskimi. Wśród tych osób znalazł się m.in. Krzysztof Kokowicz z Lublina.
Mężczyzna od 20 lat pracuje w Muzeum na Majdanku, przygotowuje wystawy i publikacje upamiętniające ofiary nazistów. Teraz dowiedział się, że jest faszystą.

- Nie ma najmniejszego powodu, by moje nazwisko na "liście faszystów" figurowało - przyznaje Krzysztof Kokowicz.

Mężczyzna zapowiada, że nie zostawi sprawy samej sobie."

http://www.polskatimes.pl/artykul/49....html?cookie=1

I ciekawostka - o dziwo za "gazietką" - wypowiedź z jakiegoś forum:
""Tak sobie myślę, że niektórzy to jednak mają w życiu pecha... Na liście znalazł się gość, który widnieje na Redwatchu"
:shock:

snyrting 10.01.2012 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BBudowniczy (Post 1208576)
""Tak sobie myślę, że niektórzy to jednak mają w życiu pecha... Na liście znalazł się gość, który widnieje na Redwatchu"
:shock:

Może gość jest towarzyski i lubi poznawać nowych ludzi? :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:55.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl