The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.01.2012, 19:53
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
Przyjacielu arti rywal z Hiszpanii Jimenez piotrek06 pokaż mi mecz w którym zawieszonego szkoleniowca zastępuje trener juniorów.Co do Moskala to małe sprostowanie Moskal może ale niekoniecznie musi być zawieszony akurat w spotkaniu ze Standardem.Ale sezon jest długi Wisła musi gonić czołówke. Więc może być nerwowo na ławce jak i na boisku i w razie W Moskal może być wtedy zawieszony nawet na kilka meczy i to raczej Musiał asystent przejmuje stery i naprawdę może być tragicznie
To zależy jak rozumiesz słowo zawieszony, bo jeśli chodzi ci o czerwone kartki to:
1) przypomnij mi kiedy ostatnio jakiś trener Wisły był zawieszony
2)Moskal to chyba raczej spokojny człowiek
3)Nawet przy zawieszeniu to moskal będzie ustalał skład i taktykę a podejrzewam że nawet ewentualne zmiany, Musiał będzie tylko stał sobie przed ławką rezerwowych i co najwyżej krzyczał jakieś drobne wskazówki więc z tą tragedią nie przesadzaj
jeśli słowo zawieszony rozumiesz jako odsunięty od drużyny( w pierwszej chwili myślałem że o to ci chodzi) to żeby daleko nie szukać, Kasperczaka zastąpił Kulawik który jego asystentem nie był.

PS. odnieś się do drugiej części mojego posta i podaj jakie warunki twoim zdaniem powinien spełniać asystent trenera Wisły

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 04.01.2012, 19:58
Gercu napisał(a):Wyświetl post
Dlatego nie ma problemu, abym to w lipcu odszczekał
To lepiej nie kracz bo wykraczesz .
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 04.01.2012, 23:17
piotrek06 szczerze czy młody Musiał sie sprawdzi jak asystent nie sądze o ile Moskal da rady na swoim stanowisku o tyle Musiał raczej długiej kariery nie zrobi w Wiśle. Jedynie będzie w cieniu Moskala i Kulawika.Czasem nazwisko to za mało liczy się też doświadczenie.Czas pokaże czy nowy asystent będzie bynajmniej dobry jak Kulawik albo Moskal.Aczkolwiek marne szanse by uczeń(Musiał ) dorównał ewentualnie przerósł mistrza(Moskal)
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 04.01.2012, 23:20
http://www.weszlo.com/news/9061-Kazi...c_mi_odpowiada - super wywiad z Kazkiem polecam
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.01.2012, 18:47
ponoc Klub złożył oferte pracy trenerowi Zoranowi Milinkoviciovi ale Serb odmówił....i dobrze.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

jakiś oszałamiających wyników to on nie miał,pewnie taki drugi Okuka
Ostatnio edytowane przez AYALA : 06.01.2012 o godz. 18:53.
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 09.01.2012, 19:11
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...40e240ab,1,3,4

Cytat:
Jak przyjął Pan decyzję o tym, że trener Kazimierz Moskal zostaje z wami na stałe?
Ta informacja bardzo mnie ucieszyła, bo to trener Moskal dał mi prawdziwą szansę. Za trenera Maaskanta jej nie dostałem. W ogóle nie brał mnie pod uwagę, mimo że na treningach, w mojej ocenie, prezentowałem się dobrze.

Ma Pan o to żal do Holendra?
Oczywiście. Uważam, że nie patrzył na mnie obiektywnie.

Rozmawiał Pan z nim na ten temat?
Nie widziałem takiej potrzeby. Trener podejmował decyzje i musiałem się z tym pogodzić. Oczywiście były żal, złość, bo to normalne odruchy u piłkarza, który nie gra. Gdy przyszedł trener Moskal wiele się zmieniło. Dla mnie najważniejszą zmianą było to, że zaczęli grać ci, którzy pokazywali się z najlepszej strony na zajęciach. Trener traktuje wszystkich równo i sprawiedliwe.

Rzeczywiście jest tak, że u trenera Moskala do końca nie wiecie kto wyjdzie w podstawowym składzie?
U trenera Maaskanta skład na sobotę był jasny już w poniedziałek. Teraz niczego nie można być pewnym. Żaden zawodnik nie ma poczucia, że jest pomijany, a z drugiej strony nikt nie może poczuć się pewnie. Każdy musi walczyć o swoje.

A jeśli chodzi o samą grę, to co się zmieniło najbardziej?
Chyba każdy widzi, że przede wszystkim staramy się grać piłką. Nikt nie wybija jej na oślep do przodu. Oczywiście jeszcze nie zawsze taka gra przynosiła efekty, ale nie zapominajmy też, że trener Moskal pracował z nami bardzo krótko. Wszyscy mamy nadzieję, że jak popracuje dłużej, to nasza gra będzie wyglądała jeszcze lepiej.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 09.01.2012, 19:28
huhu, że Boguś się zdecydował na takie wyznania...
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 09.01.2012, 19:28
Śmieszny jest ten Boguski. Taka z niego ciapa że nie mógł powiedzieć tego Maaskantowi tylko płakać do prasy po jego odejściu. Zresztą dostał szanse a jak sie spisał było widać.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 09.01.2012, 19:36
Ma_niek napisał(a):Wyświetl post
Śmieszny jest ten Boguski. Taka z niego ciapa że nie mógł powiedzieć tego Maaskantowi tylko płakać do prasy po jego odejściu. Zresztą dostał szanse a jak sie spisał było widać.
oczywiście anonimowe osoby na forum mają więcej odwagi

Możecie się z niego nabijac , ale fakty sa takie że z nim w pierwszym składzie Wisła jesieną tylko wygrywała. Potrafi to czego nie potrafi Małecki czy Biton - czyli grać zespołowo , nie ma klapek na oczach . Moskal dobrze widział co robi wystawiając go do 1 składu . Obronił swoje decyzje .
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 09.01.2012, 19:58
Boguś jest 1000000000000000000 razy lepszy od *-$^% Kirma lub takiego Jirsaka , widać że chłop się stara i chce najlepiej dla drużyny więc wara od niego
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 09.01.2012, 20:05
Ciekawy fragment ze składem znanym w poniedziałek. Mimo wszystko fajny wywiad no i potwierdza się trochę więcej o Maaskancie który nie bardzo chciał szukać optymalnego składu. Czekaj nie skomentował pytania dlaczego nie grał u holendra, a Boguś powiedział jak to wyglądało w jego sytuacji.

Ogólnie najbardziej mi się podoba rotacja zawodników u Moskala.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 09.01.2012, 20:14
Czekaj jest jeszcze młody, nie chciał zawalić sobie piłkarskiego życia, będzie miał szacunek to powie sobie takie rzeczy, nie wszystko może powiedzieć młody piłkarz.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 09.01.2012, 23:42
O ile mnie pamięć nie myli to Boguś dostał szansę gry w całym meczu w Limanowej i wyszło to chyba dosyć średnio. Żalenie sie w tym kontekście że RM nie dawał mu szansy brzmi trochę dziwnie.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 10.01.2012, 00:11
Oczywiście masz rację, ale mecz z drugoligowcem czyli z przeciwnikiem który może podejść do gry zbyt ambicjonalnie w dodatku na dziurawym boisku to szansa prędzej na kontuzję przynajmniej mogło mu to chodzić po głowie. Dlatego tego meczu nie licze. Reszta nie grala na tyle koncertowo zeby wczesniej nie mogl zagrac polowki.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 10.01.2012, 00:31
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście masz rację, ale mecz z drugoligowcem czyli z przeciwnikiem który może podejść do gry zbyt ambicjonalnie w dodatku na dziurawym boisku to szansa prędzej na kontuzję przynajmniej mogło mu to chodzić po głowie. Dlatego tego meczu nie licze. Reszta nie grala na tyle koncertowo zeby wczesniej nie mogl zagrac polowki.
Wszystko prawda tylko jakos tak krzywo to wygląda gdy gość który partolił w tym meczu niemiłosiernie ma pretensje do trenera że ten nie był uczciwy i preferował innych. Myślałem że akurat Boguś ma trochę kindersztuby.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 10.01.2012, 13:39
Dariook napisał(a):Wyświetl post
No i znowu Maaskant be. Widać nie tylko ja go lubiłem...
AYALA napisał(a):Wyświetl post
ponoc Klub złożył oferte pracy trenerowi Zoranowi Milinkoviciovi ale Serb odmówił....i dobrze.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

jakiś oszałamiających wyników to on nie miał,pewnie taki drugi Okuka
Noo niezły ogór, jeszcze do tego nam odmówił.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.01.2012, 13:49
cfa napisał(a):Wyświetl post
Ciekawy fragment ze składem znanym w poniedziałek. Mimo wszystko fajny wywiad no i potwierdza się trochę więcej o Maaskancie który nie bardzo chciał szukać optymalnego składu. Czekaj nie skomentował pytania dlaczego nie grał u holendra, a Boguś powiedział jak to wyglądało w jego sytuacji.

Ogólnie najbardziej mi się podoba rotacja zawodników u Moskala.

Tak jest, umyślił sobie, że będzie grał gorszymi tylko po to żeby nie dać szansy Bogusiowi.

Rafał całe dwa miesiące zbierał się na odwagę żeby donieść o niesprawiedliwości, która go dotknęła. Dobrze, że wreszcie prawda ujrzała światło dzienne. Boguski nie grał, bo uwziął się na niego trener...
Ostatnio edytowane przez snyrting : 10.01.2012 o godz. 13:54.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 10.01.2012, 13:59
Wiadomo że teraz takie gadanie nic nie wnosi, ale fakt jest taki ze nie grał. Nawet na końcówki nie wchodził. Nie wiem czy to ze wtedy nic się nie odzywał to źle. Teraz może to brzmieć jako usprawiedliwienie, a czy to tylko takie gadanie to zobaczymy jak zaczną grać. Czy wykorzysta szansę której się domagał u Maaskanta. Bo potencjał ma.

ps. Nie wiem co sobie Maaskant umyślił, ale Kirm grał w każdym meczu od początku do końca, choć kopał się po czole niemiłosiernie, a jak raz na ruski rok coś strzelił to leciał całować trenera. .
Ostatnio edytowane przez Drozd : 10.01.2012 o godz. 14:02.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 10.01.2012, 14:02
Spokojnie, niech kontuzje zostawi w szafie i będzie dobrze.

"dziewczyno" wierzymy !
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 10.01.2012, 14:10
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Tak jest, umyślił sobie, że będzie grał gorszymi tylko po to żeby nie dać szansy Bogusiowi.

Rafał całe dwa miesiące zbierał się na odwagę żeby donieść o niesprawiedliwości, która go dotknęła. Dobrze, że wreszcie prawda ujrzała światło dzienne. Boguski nie grał, bo uwziął się na niego trener...
Napisze tylko Kew Jaliens.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 10.01.2012, 14:15
cfa napisał(a):Wyświetl post
Napisze tylko Kew Jaliens.
No i Michael Lamey. Kosztem bardzo utalentowanego Polaka i niezłego Serba.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.01.2012, 14:18
To ja napisze tylko - inna pozycja.

Ale abstrahując już nawet od aspektu sportowego, forma w jaki Boguski dzieli się swoimi przemyśleniami jest moim zdaniem żenująca.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 10.01.2012, 15:03
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
No i Michael Lamey. Kosztem bardzo utalentowanego Polaka i niezłego Serba.
KOALO, o kim myslisz ? Kto jest tym bardzo utalentowanym polakiem na prawej stronie ?
A Marko to troche meczy wisiał przez swoje problemy zdrowotne.

Lamey jest jaki jest, ale naprawde byli wiele słabsi. Ile bramek ma Kirm ile Lamey ? Ile bramek ma Paljic? Ile bramek ma Jovanovic czy nawet Illiev ?

Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 10.01.2012, 15:21
Dla mnie Marko powinien grać albo na stoperze, albo na def pomocniku.

Na prawej obronie na szybko przypominają mi się 3 poważne błędy:
- w rewanżu z APOELem dał się łatwo minąć skrzydłowemu i padła bramka na 3:1
- w meczu z Legią popełnił błąd przy jednej z bramek gubiąc krycie skrzydłowego
- w meczu z Górnikiem źle podał i padła bramka.

Do tego naprawdę dziwię się zachwytom nad jego wyjściami ofensywnymi. Poza meczem z Lechem to jego "szarże" są tyle efektowne co i nieefektywne. Robi dużo wiatru, jest szybki, ale zazwyczaj kiepsko dośrodkowuje albo traci piłkę. Obejrzyjcie jego mecze na spokojnie. To Lamey ma mniej spektakularne wyjścia ale nie traci tylu piłek. Gra o wiele spokojniej. Dla mnie Holender jest solidnym zawodnikiem. Bez szału, ale i też nie taki słaby jak wszyscy o nim mówią. Zupełnie co innego Jaliens. Ten gra dramatycznie słabo.

Poza tym Lamey jak na obrońcę to strzelił dla nas bardzo ważne bramki, o czym niektórzy zapominają.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 10.01.2012, 15:27
Krujfik, Marko na środku ? No way.
Przeciez on na środku wygląda jakby miał granat w spodenkach z wyciągnięta zawleczką.
Owszem, ma te swoje przeboje a`la Bunoza czy też podania a`la Diaz, ale to wszystko jest na za....istym ryzyku. Nie pamietam juz z kim to było, ale jak wszedł na stopera w trakcie meczu to od razu zgubił linię !
Do tego ...chłopak lubi pojeździć na dupie. Okej, wslizgi okej sa wazne dla stopera ale jeśli sie jest Puyolem czy Terrym. Jakos spokoju u mnie ten jakże ambitny piłkarz nie wprowadza. IMHO bok obrony dla niego idealny, bo ma chyba najlepsze wrzutki z boku w całej druzynie, do tego szybkosc, chaotycznośc i nawet niezła technika. Takie zrywy do przodu moze robic jako fullback ale nie jako stoper!

Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 10.01.2012, 15:40
Jova tylko na prawo. Szybki jest i ma dobre wrzutki a na środku gra niepewnie. Boguski niech sie weźmie za prace na treningach a nie wylewanie żali.
Odpowiedz cytując
mihaq
Member

Od: 11.2011

Stary 10.01.2012, 15:41
Wrzutki to akurat ma najlepsze Lamey. Tylko że to jest główny i chyba jedyny jego silny atut.
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 10.01.2012, 15:52
Proud napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie Marko powinien grać albo na stoperze, albo na def pomocniku.

Na prawej obronie na szybko przypominają mi się 3 poważne błędy:
- w rewanżu z APOELem dał się łatwo minąć skrzydłowemu i padła bramka na 3:1
- w meczu z Legią popełnił błąd przy jednej z bramek gubiąc krycie skrzydłowego
- w meczu z Górnikiem źle podał i padła bramka.
a to sa błędy wynikające z gry na prawej obronie? Skorelowane z pozycją, na której występujesz? Albo inaczej - grając na stoperze by ich nie popełnił (gdyby "skrzydłowego" zastapić "napastnikiem" oczw)?

poza tym, o jakiej Ty bramce apoelu piszesz? Bo jesli o 3 to podziękuj "radarowej parze" Lamey - Ilic za ścisłe i agresywne krycie. Marko zbiegał do asekuracji, musiał pójść w ciemno i "na raz", zakrył światło bramki przed gościem z piłką.

http://www.goal.mu/201108/euro/europ...play-offs.html
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 10.01.2012, 16:15
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
a to sa błędy wynikające z gry na prawej obronie? Skorelowane z pozycją, na której występujesz? Albo inaczej - grając na stoperze by ich nie popełnił (gdyby "skrzydłowego" zastapić "napastnikiem" oczw)?

poza tym, o jakiej Ty bramce apoelu piszesz? Bo jesli o 3 to podziękuj "radarowej parze" Lamey - Ilic za ścisłe i agresywne krycie. Marko zbiegał do asekuracji, musiał pójść w ciemno i "na raz", zakrył światło bramki przed gościem z piłką.

http://www.goal.mu/201108/euro/europ...play-offs.html
No właśnie. On bardzo często wchodzi na raz.

Myślę, że takich błędów na stoperze by nie popełnił, bo na tej pozycji nie ryzykuje się pewnych podań i zupełnie inaczej kryje się zawodników.

Jak dla mnie na prawej obronie jest On bardzo chaotyczny. Już wolę Lameya, i chyba Moskal też ma podobne zdanie.

Ogólnie, to tak naprawę nie wiem na jaką pozycję by się nadał. Niby widać w nim duży potencjał ale mnie nie przekonuje. Szkoda go jakoś nie wykorzystać jednak ciężko go gdzieś ulokować.
Ostatnio edytowane przez Proud : 10.01.2012 o godz. 16:23.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 10.01.2012, 16:29
Proud napisał(a):Wyświetl post
No właśnie. On bardzo często wchodzi na raz.

Myślę, że takich błędów na stoperze by nie popełnił, bo na tej pozycji nie ryzykuje się pewnych podań i zupełnie inaczej kryje się zawodników.

Jak dla mnie na prawej obronie jest On bardzo chaotyczny. Już wolę Lameya, i chyba Moskal też ma podobne zdanie.
Czyli jeśli chaos i "chodzenie na raz" (abstrahując od tego, czy tak rzeczywiscie jest) to lepiej przesunąć je bliżej centrum, do środka obrony. Nowość.

Poza tym - słowoklucz - musiał (i nie mam na myśli naszego nowego nabytku w sztabie szkoleniowym) : w tej sytuacji musiał pójść na raz i zachować się tak, jak się zachował. Wybitnym obrońcą nie jest, a tylko tacy zaradziliby w takim momencie.

W ogóle wg mnie optymalną pozycję dla piłkarza dobiera się pod kątem jego predyspozycji a nie pojedynczych błędów więc nawet, jesl popełniał te, które mu zarzucasz, metoda doboru jest nieodpowiednia.
Możesz oczw stwierdzić, ze Marko ma predyspozycje do popełniania błędów (i pewnie o to Ci chodziło) - ja uważam, że nie, ze gra i kryje solidnie, bez rewelacji ale solidnie. A wpadki przytrafiają się każdemu i te błędy, które mu przypisujesz, gdyby miały się pojawiać regularnie to dyskwalifikowałyby go jako obrońcę, nie tylko bocznego ale nawet w głównej mierze środkowego.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów