|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
1) przypomnij mi kiedy ostatnio jakiś trener Wisły był zawieszony 2)Moskal to chyba raczej spokojny człowiek 3)Nawet przy zawieszeniu to moskal będzie ustalał skład i taktykę a podejrzewam że nawet ewentualne zmiany, Musiał będzie tylko stał sobie przed ławką rezerwowych i co najwyżej krzyczał jakieś drobne wskazówki więc z tą tragedią nie przesadzaj jeśli słowo zawieszony rozumiesz jako odsunięty od drużyny( w pierwszej chwili myślałem że o to ci chodzi) to żeby daleko nie szukać, Kasperczaka zastąpił Kulawik który jego asystentem nie był. PS. odnieś się do drugiej części mojego posta i podaj jakie warunki twoim zdaniem powinien spełniać asystent trenera Wisły ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
To lepiej nie kracz bo wykraczesz
.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
piotrek06 szczerze czy młody Musiał sie sprawdzi jak asystent nie sądze o ile Moskal da rady na swoim stanowisku o tyle Musiał raczej długiej kariery nie zrobi w Wiśle. Jedynie będzie w cieniu Moskala i Kulawika.Czasem nazwisko to za mało liczy się też doświadczenie.Czas pokaże czy nowy asystent będzie bynajmniej dobry jak Kulawik albo Moskal.Aczkolwiek marne szanse by uczeń(Musiał ) dorównał ewentualnie przerósł mistrza(Moskal)
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
http://www.weszlo.com/news/9061-Kazi...c_mi_odpowiada - super wywiad z Kazkiem polecam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ponoc Klub złożył oferte pracy trenerowi Zoranowi Milinkoviciovi ale Serb odmówił....i dobrze.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html jakiś oszałamiających wyników to on nie miał,pewnie taki drugi Okuka
Ostatnio edytowane przez AYALA : 06.01.2012 o godz. 18:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...40e240ab,1,3,4
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
huhu, że Boguś się zdecydował na takie wyznania...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Śmieszny jest ten Boguski. Taka z niego ciapa że nie mógł powiedzieć tego Maaskantowi tylko płakać do prasy po jego odejściu. Zresztą dostał szanse a jak sie spisał było widać.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Możecie się z niego nabijac , ale fakty sa takie że z nim w pierwszym składzie Wisła jesieną tylko wygrywała. Potrafi to czego nie potrafi Małecki czy Biton - czyli grać zespołowo , nie ma klapek na oczach . Moskal dobrze widział co robi wystawiając go do 1 składu . Obronił swoje decyzje . |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Boguś jest 1000000000000000000 razy lepszy od *-$^% Kirma lub takiego Jirsaka , widać że chłop się stara i chce najlepiej dla drużyny więc wara od niego
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Ciekawy fragment ze składem znanym w poniedziałek. Mimo wszystko fajny wywiad no i potwierdza się trochę więcej o Maaskancie który nie bardzo chciał szukać optymalnego składu. Czekaj nie skomentował pytania dlaczego nie grał u holendra, a Boguś powiedział jak to wyglądało w jego sytuacji.
Ogólnie najbardziej mi się podoba rotacja zawodników u Moskala. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Czekaj jest jeszcze młody, nie chciał zawalić sobie piłkarskiego życia, będzie miał szacunek to powie sobie takie rzeczy, nie wszystko może powiedzieć młody piłkarz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
O ile mnie pamięć nie myli to Boguś dostał szansę gry w całym meczu w Limanowej i wyszło to chyba dosyć średnio. Żalenie sie w tym kontekście że RM nie dawał mu szansy brzmi trochę dziwnie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście masz rację, ale mecz z drugoligowcem czyli z przeciwnikiem który może podejść do gry zbyt ambicjonalnie w dodatku na dziurawym boisku to szansa prędzej na kontuzję
przynajmniej mogło mu to chodzić po głowie. Dlatego tego meczu nie licze. Reszta nie grala na tyle koncertowo zeby wczesniej nie mogl zagrac polowki.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Tak jest, umyślił sobie, że będzie grał gorszymi tylko po to żeby nie dać szansy Bogusiowi. Rafał całe dwa miesiące zbierał się na odwagę żeby donieść o niesprawiedliwości, która go dotknęła. Dobrze, że wreszcie prawda ujrzała światło dzienne. Boguski nie grał, bo uwziął się na niego trener...
Ostatnio edytowane przez snyrting : 10.01.2012 o godz. 13:54.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiadomo że teraz takie gadanie nic nie wnosi, ale fakt jest taki ze nie grał. Nawet na końcówki nie wchodził. Nie wiem czy to ze wtedy nic się nie odzywał to źle. Teraz może to brzmieć jako usprawiedliwienie, a czy to tylko takie gadanie to zobaczymy jak zaczną grać. Czy wykorzysta szansę której się domagał u Maaskanta. Bo potencjał ma.
ps. Nie wiem co sobie Maaskant umyślił, ale Kirm grał w każdym meczu od początku do końca, choć kopał się po czole niemiłosiernie, a jak raz na ruski rok coś strzelił to leciał całować trenera. .
Ostatnio edytowane przez Drozd : 10.01.2012 o godz. 14:02.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Spokojnie, niech kontuzje zostawi w szafie i będzie dobrze.
"dziewczyno" wierzymy ! ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
To ja napisze tylko - inna pozycja.
Ale abstrahując już nawet od aspektu sportowego, forma w jaki Boguski dzieli się swoimi przemyśleniami jest moim zdaniem żenująca. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
KOALO, o kim myslisz ? Kto jest tym bardzo utalentowanym polakiem na prawej stronie ?
A Marko to troche meczy wisiał przez swoje problemy zdrowotne. Lamey jest jaki jest, ale naprawde byli wiele słabsi. Ile bramek ma Kirm ile Lamey ? Ile bramek ma Paljic? Ile bramek ma Jovanovic czy nawet Illiev ? ![]()
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Dla mnie Marko powinien grać albo na stoperze, albo na def pomocniku.
Na prawej obronie na szybko przypominają mi się 3 poważne błędy: - w rewanżu z APOELem dał się łatwo minąć skrzydłowemu i padła bramka na 3:1 - w meczu z Legią popełnił błąd przy jednej z bramek gubiąc krycie skrzydłowego - w meczu z Górnikiem źle podał i padła bramka. Do tego naprawdę dziwię się zachwytom nad jego wyjściami ofensywnymi. Poza meczem z Lechem to jego "szarże" są tyle efektowne co i nieefektywne. Robi dużo wiatru, jest szybki, ale zazwyczaj kiepsko dośrodkowuje albo traci piłkę. Obejrzyjcie jego mecze na spokojnie. To Lamey ma mniej spektakularne wyjścia ale nie traci tylu piłek. Gra o wiele spokojniej. Dla mnie Holender jest solidnym zawodnikiem. Bez szału, ale i też nie taki słaby jak wszyscy o nim mówią. Zupełnie co innego Jaliens. Ten gra dramatycznie słabo. Poza tym Lamey jak na obrońcę to strzelił dla nas bardzo ważne bramki, o czym niektórzy zapominają. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Krujfik, Marko na środku ? No way.
Przeciez on na środku wygląda jakby miał granat w spodenkach z wyciągnięta zawleczką. Owszem, ma te swoje przeboje a`la Bunoza czy też podania a`la Diaz, ale to wszystko jest na za....istym ryzyku. Nie pamietam juz z kim to było, ale jak wszedł na stopera w trakcie meczu to od razu zgubił linię ! Do tego ...chłopak lubi pojeździć na dupie. Okej, wslizgi okej sa wazne dla stopera ale jeśli sie jest Puyolem czy Terrym. Jakos spokoju u mnie ten jakże ambitny piłkarz nie wprowadza. IMHO bok obrony dla niego idealny, bo ma chyba najlepsze wrzutki z boku w całej druzynie, do tego szybkosc, chaotycznośc i nawet niezła technika. Takie zrywy do przodu moze robic jako fullback ale nie jako stoper! ![]() ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Jova tylko na prawo. Szybki jest i ma dobre wrzutki a na środku gra niepewnie. Boguski niech sie weźmie za prace na treningach a nie wylewanie żali.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Wrzutki to akurat ma najlepsze Lamey. Tylko że to jest główny i chyba jedyny jego silny atut.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
poza tym, o jakiej Ty bramce apoelu piszesz? Bo jesli o 3 to podziękuj "radarowej parze" Lamey - Ilic za ścisłe i agresywne krycie. Marko zbiegał do asekuracji, musiał pójść w ciemno i "na raz", zakrył światło bramki przed gościem z piłką. http://www.goal.mu/201108/euro/europ...play-offs.html |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Myślę, że takich błędów na stoperze by nie popełnił, bo na tej pozycji nie ryzykuje się pewnych podań i zupełnie inaczej kryje się zawodników. Jak dla mnie na prawej obronie jest On bardzo chaotyczny. Już wolę Lameya, i chyba Moskal też ma podobne zdanie. Ogólnie, to tak naprawę nie wiem na jaką pozycję by się nadał. Niby widać w nim duży potencjał ale mnie nie przekonuje. Szkoda go jakoś nie wykorzystać jednak ciężko go gdzieś ulokować.
Ostatnio edytowane przez Proud : 10.01.2012 o godz. 16:23.
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() Poza tym - słowoklucz - musiał (i nie mam na myśli naszego nowego nabytku w sztabie szkoleniowym) : w tej sytuacji musiał pójść na raz i zachować się tak, jak się zachował. Wybitnym obrońcą nie jest, a tylko tacy zaradziliby w takim momencie. W ogóle wg mnie optymalną pozycję dla piłkarza dobiera się pod kątem jego predyspozycji a nie pojedynczych błędów więc nawet, jesl popełniał te, które mu zarzucasz, metoda doboru jest nieodpowiednia. Możesz oczw stwierdzić, ze Marko ma predyspozycje do popełniania błędów (i pewnie o to Ci chodziło) - ja uważam, że nie, ze gra i kryje solidnie, bez rewelacji ale solidnie. A wpadki przytrafiają się każdemu i te błędy, które mu przypisujesz, gdyby miały się pojawiać regularnie to dyskwalifikowałyby go jako obrońcę, nie tylko bocznego ale nawet w głównej mierze środkowego. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|