The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.11.2011, 17:48
mzzzzz napisał(a):Wyświetl post
The Walking Dead 2 seria to porażka.Na pierwszy plan wysunęli rozterki bohaterów Można całkowicie zapomnieć o zombiakach.Liczyłem że w tym odcinku akcja wróci na dawne tory ,ale nic z tego .Szkoda pierwsza seria była naprawdę dobra
Jakbyś wiedział że serial jest oparty na komiksie to byś mógł sie na to przygotować. Akcja wróci do miasta dopiero w 3. sezonie z tego co mi wiadomo
Odpowiedz cytując
mzzzzz
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 22.11.2011, 18:14
Błędem nie jest to że akcja oddaliła się od miasta tylko np. poświęcanie całego odcinka Lori.Nie widziałem tego komiksu,ale jeśli rzeczywiście akcja w nim siadła to po co to pokazywać Nie lepiej skupić się na ciekawszych fragmentach?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.11.2011, 18:47
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Ekipa to było to.... Niech świadczy o tym mój avatar Z najlepszego odcinka jak dla mnie całego serialu. Turtle i E zakład o to kto pierwszy zaliczy

How I met.... również bardzo pozytywny. Barney świetna postać, świetnie zagrana, największy podrywacz serialu zagrany przez pedała.
Ari Gold postać nr.1 reszta nr2.
lepszego serialu nie ma nie było i nie będzie.
Kto nie ogladał ...temu zazdroszcze ze ma mozliwosc ogladniecia 8 sezonów które mozna ogladac jednym tchem
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Krzysiek
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 22.11.2011, 20:49
Owszem, Ekipa przednia Polecę również od siebie Supernatural (od trzeciego bądź czwartego sezonu akcja genialna), Grę o tron, Breaking Bad. Tyle na tę chwilę mi do głowy przychodzi.
I w każdej chwili, czy dobrej czy złej, będę kochał WISEŁKĘ na pewno to wiem!

Znów przyjdzie wiosna i lepsze czasy, powróci nasza Wisełka na czoło ekstraklasy!
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 10.12.2011, 12:33
Poszukuję opinii na temat nastepujących seriali:
1. Grimm
2. Homeland
3. Ringer
4. Statek
5. Impersonalni
6. Revenge
7. Justified
8. Żona idealna
9. Filary Ziemi.
Nie ogladam zazwyczaj seriali, ale na długie wieczory moze bym coś obejrzał przy piwku.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 10.12.2011, 12:42
mzzzzz napisał(a):Wyświetl post
The Walking Dead 2 seria to porażka.Na pierwszy plan wysunęli rozterki bohaterów Można całkowicie zapomnieć o zombiakach.Liczyłem że w tym odcinku akcja wróci na dawne tory ,ale nic z tego .Szkoda pierwsza seria była naprawdę dobra
Ah gdyby uśmiercili tą vel Sare Tancredi, babka mnie na max wk.....ia.

A co siądźcie o końcówce 2 sezonu Zakazanego Imperium ? Dla mnie końcówka niesamowita, dawno tak dobrego serialu nie widziałem. Ciekawe co wymyślą w ostatnim odcinku.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 22.12.2011, 10:50
Czarna seria polskich seriali... dopiero co Hanka zeszła, a tu zgon Ryśka z Klanu przewidują.

PS 1. Ogląda ktoś drugą część Zakazanego Imperium? Daje radę?

PS 2. Ogląda ktoś Homeland? O czym to?

PS 3. Jakie wrażenia po ostatnich 10 sekundach Dextera...?
Odpowiedz cytując
avangarda
Senior Member

Stary 22.12.2011, 11:12
rav napisał(a):Wyświetl post
Czarna seria polskich seriali... dopiero co Hanka zeszła, a tu zgon Ryśka z Klanu przewidują.

PS 1. Ogląda ktoś drugą część Zakazanego Imperium? Daje radę?

PS 2. Ogląda ktoś Homeland? O czym to?

PS 3. Jakie wrażenia po ostatnich 10 sekundach Dextera...?
ad.2.
Agentka CIA wraca z Iraku do USA, pewne nieprawdopodobne informacje od informatora w połączeniu z wydarzeniami które następują układają jej się w pewną całość, dzięki której jest na tropie na prawdę grubej afery, pod warunkiem tylko, że informator mówił prawdę. Polecam serial, jak dla mnie najlepszy debiut jesieni.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 22.12.2011, 11:22
Dzięki

Hmm, trochę nie przepadam za tego typu historiami - cia, fbi, koniecznie zagrożony prezydent usa... strasznie dużo tego wszędzie. Ale jak dobry, to może spróbuję.

Wolę coś z mniej typowym klimatem, jak Dexter właśnie, czy Borgias albo Broadwalk Empire.
Odpowiedz cytując
Dzinus
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2003

Stary 22.12.2011, 12:32
Homeland raczej nie podchodzi pod typowy serial tego typu, który opisujesz rav. Braku oryginalności mu na bank nie można zarzucić. Opis może sugerować podobieństwo np do 24 godzin a w rzeczywistości oba seriale nie mógłby się bardziej różnić. Homeland polecam bez wahania, szczególnie miłośnikom nieco ambitniejszych seriali niż typowe amerykańskie badziewia.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.12.2011, 12:37
Przyłączam się do głosów chwalących Homeland.

Jeżeli macie chwile wolnego w święta, to polecam nadrobić zaległości i obejrzeć najlepszy tegoroczny debiut serialowy.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 22.12.2011, 12:38
Już nic nie piszę, bo nie ma to jak "recenzować" film, którego się nie widziało. Biorąc pod uwagę, jaka stajnia to produkuje warto obejrzeć ze 2 pierwsze odcinki.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 09.01.2012, 22:23
a Dexter i Walking Dead to sie juz skończyły czy jakaś przerwa
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 09.01.2012, 22:32
Dexter - przerwa. Ppowrót jesienią 2012 i potem jeszcze przynajmniej jeden sezon w 2013.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 09.01.2012, 23:08
dzięki,trochę przesadzili z ta przerwa

WD widzę ze w lutym http://www.filmweb.pl/serial/Walking...pisodes#sezon2
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 09.01.2012, 23:24
Trochę może trywialne pytanie, ale czy ktoś ma jakieś informacje na temat tego, czy i kiedy pojawią się odcinki 7 sezonu 'Jak poznałem waszą matkę' z LEKTOREM?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 09.01.2012, 23:35
cos ktoś poleci ? Bo filmów fajnych jak na lekarstwo a coś bym .......nął na wieczór

ja sciagam house of lies, jakas nowosc

Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 09.01.2012, 23:41
Luther 2 krótkie sezony ale w fajnym klimacie kryminał ale dobry bo brytyjski
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.01.2012, 23:42
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Trochę może trywialne pytanie, ale czy ktoś ma jakieś informacje na temat tego, czy i kiedy pojawią się odcinki 7 sezonu 'Jak poznałem waszą matkę' z LEKTOREM?
Pewnie na wiosnę na CC zaczną pokazywać, tak było przynajmniej z 6. sezonem, to będzie lektor. Ale swoją drogą umówmy się - nie ma to jak napisy

Skończyłem oglądać pierwszy sezon Borgias. Im dalej, tym lepsze moim zdaniem, chociaż są i odwrotne opinie. Ale ja lubię wojenne klimaty, szczególnie z początków epoki nowożytnej, więc to pewnie dlatego. Nie mogę się doczekać kontynuacji.

Co tu jeszcze polecić? Seriale komediowe - Big Bang Theory, How I Met Your Mother oraz rewelacyjne IT Crowd (szkoda że są tylko 4 sezony po 6 odcinków i nie zapowiada się na więcej, ale te co są, warto obejrzeć). Do tego Boardwalk Empire, którego drugi sezon trzyma poziom z pierwszego, no i Dexter, gdzie fajny póki co (5 odcinków za mną) sezon pozwala zapomnieć o poprzednim, który mocno mnie rozczarował.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 09.01.2012, 23:43
Dexter to swietny serial, ale w ostatnich 2 sezonach niestety strasznie sie juz bledy mnoza. Mocno zakonczyli ostatni odcinek wiec mam nadzieje, ze w pazdzierniku bedzie ciekawie bo duzo watkow jest otwartych.

Walking dead - producenci moim zdaniem strzelaja sobie w stope ze sposobem emitowania odcinkow. W pierwszym sezonie tylko 6, w drugim juz 13, ale niepotrzebne podzielenie na 2 czesci. Te kilka odcinkow w pazdzierniku strasznie sie ciagnelo, dopiero koncowka 7 trzymala w napieciu i oby to byl rosnacy trend, a nie tylko chwilowy skok dla podtrzymania widowni. Polecam przeczytac komiksy, na podstawie ktorych nakrecono serial.

Ja teraz najbardziej czekam na Gre o tron oraz kolejny sezon Spartakusa, juz z nowym aktorem. Az dziwie sie, ze ten ostatni serial nie byl tutaj ostatnio wymieniany jako godny polecenia bo naprawde scenarzysci staneli na wysokosci zadania i zaserwowali niezle sceny bitewne oraz intrygi. Oby tak dalej.
Ostatnio edytowane przez Wasiu : 09.01.2012 o godz. 23:45.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 09.01.2012, 23:58
Luthera sciagam, mialem go na filmwebie juz zaznaczonego jako "do oglądniecia"

te seriale co np wymiena martin, to ja nawet nie tykam. Moze fajne ale pare lat temu leciały na comedy central i jakos mi nie przypadły szczegolnie IT Crowd i Big bang, wiec moze i sa zajebiste ale ich nie ruszę; )
Lepszego komediowego niz Ekipa nie będzie i tak !
Dexter mi sie znudził po którymś sezonie, Walking Dead jakby nie wprowadzili tej niezłej córki własciciela tego całego folwarku to też bym zostawił bo nic sie nie działo. A pierwsze odcinki były takie ..ciekawe.
Na gre o tron sie zbieram ale nie mam nawet kiedy tego sciagnac. Załuje ze cioty z USA zakonczyli Lie to me, bo takie seriale lubię.
Ostatnio serial który mi sie podobał to Suits. No i teraz wychodzi ciekawy serial - alcatraz.

Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 10.01.2012, 01:33
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
dzięki,trochę przesadzili z ta przerwa
Zawsze taka jest 12-odcinkowy sezon zaczyna się jakoś pod koniec września czy na początku października, koniec w grudniu, a potem kręcą kolejny :]
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 10.01.2012, 02:02
Dla miłośników horroropodobnych produkcji American Horror Story - rodzinka po przejściach postanawia przenieść się do nowego środowiska no i zaczynają się tam jaja
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Stary 10.01.2012, 08:46
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Luthera sciagam, mialem go na filmwebie juz zaznaczonego jako "do oglądniecia"

te seriale co np wymiena martin, to ja nawet nie tykam. Moze fajne ale pare lat temu leciały na comedy central i jakos mi nie przypadły szczegolnie IT Crowd i Big bang, wiec moze i sa zajebiste ale ich nie ruszę; )
Lepszego komediowego niz Ekipa nie będzie i tak !
Dexter mi sie znudził po którymś sezonie, Walking Dead jakby nie wprowadzili tej niezłej córki własciciela tego całego folwarku to też bym zostawił bo nic sie nie działo. A pierwsze odcinki były takie ..ciekawe.
Na gre o tron sie zbieram ale nie mam nawet kiedy tego sciagnac. Załuje ze cioty z USA zakonczyli Lie to me, bo takie seriale lubię.
Ostatnio serial który mi sie podobał to Suits. No i teraz wychodzi ciekawy serial - alcatraz.
Co do "Suits" to w lipcu czeka nas 2. sezon.

Jeśli chodzi o "Alcatraz" to za oceanem pompa marketingowa na ten serial jest potężna. Wiadomo - J.J. Abrams. Problem polega tylko na tym, że Abrams na dobrą sprawę nie robi seriali "proceduralnych", a Alcatraz na taki mniej więcej się zapowiada. Zresztą po stworzeniu bubla w postaci "Undercovers" moje zaufanie do tego twórcy nieco spadło, ale wciąż wolę postrzegać go przez pryzmat człowieka który dał światu najpierw "Alias", a potem wpadł na pomysł z "Lost".

Co do seriali wartych uwagi, to już niektórzy tutaj pisali. "Homeland" - naprawdę wysoki poziom serialu, trąci momentami proamerykańskością ale im bliżej końca sezonu tym bardziej punkt widzenia się zmienia. "Boardwalk Empire" - serial w moim uznaniu genialny, kapitalne odwzorowanie lat 20-tych, okresu prohibicji i wszystkich patologii z tego wynikających. Zwracam uwagę na fakt, że 29 stycznia na HBO debiutuje oficjalnie nowa produkcja "Luck". Główną rolę męską gra Dustin Hoffman, a sam serial będzie osadzony w klimatach hazardu związanego z wyścigami konnymi. Pierwszy odcinek (tzw. przedpremierowy wyciek) już gdzieś śmiga po sieci.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 10.01.2012, 14:06
Homeland - ciekawy serial ...ale w ostatnim odcinku jest to czego nie chciałem, czyli zasrana ameryka. Na pewno nie oglądne juz 2 sezonu.

American Horror Story - ciekawy Ta wejściówka sama AHS jest straszniejsza niz niektore całe horrory. Tylko ze no tez z biegiem czasu to wszystko staje sie gówno warte.

Boardwalk- oglądnełem 1 sezon, nawet spoko, ale jakos wole seriale w czasach rzeczywistych niz come backi.Ale jak nie bedzie nic na horyzonce to sprawdze co w drugim sezonie wyczynia Buszczemi

House of Lies - ciekawy serial o grupie konsultingowej. Na razie 1 odicnek, ale "nice"

The Killing - Twin Peaks 20 lat później

Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 16.01.2012, 15:30
serial o drużynie futbolowej w teksasie, główna postać to trener, potem tworzą drugą drużynę w mieście , trener obejmuje tą nową biedna ... ktoś kojarzy tytuł ? bo wyleciał mi z głowy ;/

dzięki!
Ostatnio edytowane przez Luu... : 16.01.2012 o godz. 20:51.
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Stary 16.01.2012, 16:05
Luu... napisał(a):Wyświetl post
serial o drużynie futbolowej w teksasie, główna postać to trener, potem tworzą drugą drużynę w mieście , trener obejmuje tą nową biedna ... ktoś kojarzy tytuł ? bo wyleciał mi z głowy ;/
Friday Night Lights
Odpowiedz cytując
janeknaa12
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 26.01.2012, 13:04
Ostatnio oglądam Deadwood. Amerykański western. Niezły, polecam, fajnie przedstawiona jest kolonizacja USA.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 29.02.2012, 00:45
nie samym LOSTem człowiek żyje, ale powiem wam że brakuje mi serialu właśnie w tym stylu - zagadkowego, pełnego tajemnic - jak się włączało nowy odcinek LOSTa, to siedziało się nieruchomo, czekając jak się zacznie odcinek i co będzie po czarnym ekranie.

no i teraz właśnie takie pytanie - znacie jakieś seriale w stylu LOSTa? takie pełne zagadek, z fajnym klimatem? wiem, że ciężko o tak dobry serial, ale powstają co chwila nowe produkcje i zawsze może coś ciekawego się znajdzie, w końcu LOST też nie odrazu miał być wielkim hitem. wiem też, że padają tu co chwile propozycje ciekawych seriali, ale interesowałby mnie ten konkretny kierunek.

dzisiaj wyczaiłem, że ABC zaczęło ostatnio "The River" i zapowiada się strasznie ciekawie.
Ostatnio edytowane przez Gucio25 : 29.02.2012 o godz. 00:47.
Odpowiedz cytując
Eryk
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 29.02.2012, 01:13
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
nie samym LOSTem człowiek żyje, ale powiem wam że brakuje mi serialu właśnie w tym stylu - zagadkowego, pełnego tajemnic - jak się włączało nowy odcinek LOSTa, to siedziało się nieruchomo, czekając jak się zacznie odcinek i co będzie po czarnym ekranie.

no i teraz właśnie takie pytanie - znacie jakieś seriale w stylu LOSTa? takie pełne zagadek, z fajnym klimatem? wiem, że ciężko o tak dobry serial, ale powstają co chwila nowe produkcje i zawsze może coś ciekawego się znajdzie, w końcu LOST też nie odrazu miał być wielkim hitem. wiem też, że padają tu co chwile propozycje ciekawych seriali, ale interesowałby mnie ten konkretny kierunek.

dzisiaj wyczaiłem, że ABC zaczęło ostatnio "The River" i zapowiada się strasznie ciekawie.
Takie zagadkowe to Pretty Litlle Liars bodajże. Moja kobieta to namiętnie ogląda i fakt faktem, jest to troche takie dziewczęce, ale nawet się trochę wciągnąłem i co 3ci odcinek oglądne .
W każdy razie sezon 2gi się konczy, a dalej nie ma odpowiedzi na pytania z pierwszego odcinka pierwszego sezonu

Natomiast zaczął się niedawno Alcatraz - nowy serial i całkiem fajnie sie zapowiada
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów