The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.01.2012, 20:05
Tam gdzie beton posadzić bluszcze i po sprawie. Urośnie zarośnie i będzie wyglądało "uroczo" Sam sfinansuje nasiona to nie duży koszt.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 03.01.2012, 20:19
elliot_ness napisał(a):Wyświetl post
Tam gdzie beton posadzić bluszcze i po sprawie. Urośnie zarośnie i będzie wyglądało "uroczo" Sam sfinansuje nasiona to nie duży koszt.
Nasiona, nasiona ...

A kto w kryzysie sfinansuje torf? Nie mówiąc o doniczkach... a jak przyjdzie susza? To nie takie proste i w cale nie tanie

ps. No i nie można wykluczyć ataku biologicznego na naszą naturalną elewację
Ostatnio edytowane przez Drozd : 03.01.2012 o godz. 21:42.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 03.01.2012, 21:19
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Wydaje się naturalne że skoro ktoś płaci za projekt to powinien mieć decydujące zdanie jak ma on wyglądać. Zwłaszcza w kwestii estetycznej. Do projektanta należy dbałość o kwestie techniczne i bezpieczeństwa.

Mam rozumieć że miasto zapłaciło projektantowi za betonowy, obskurny szkielet teraz ten bubel wynajmuje Wiśle i to Wisła traci przez niego na wizerunku. Bo jak ktoś się przejdzie ulicą Reymana i nacieszy oko prowizorką, szpetnymi zaciekami i wszechobecną szarością skomentuje: k.... taki syf za pół miliarda, szkoda było kasy. To pretensje będzie miał do Wisły, Wisła zostanie w jego pamięci jako prowizoryczna, szara i zasyfiona. I nie mówię o Krakowianach bo ci w większości wiedzą kto jest odpowiedzialny. Mówię o Anglikach Holendrach i Włochach którzy już za pół roku będą się ulicą Reymana przechadzali.

Jeżeli taki jest problem z prawami do pomalowania bądź uestetycznienia elewacji to proponuję na każdym betonowym słupie z szblonu namalować. " Tą przecudowną elewację zaprojektowało biuro .............. na zamówienie ZIKiT w czasach gdy prezydentem miasta Krakowa był ........ " Zobaczymy czy ktoś to zamaluje czy będzie sie bał pozwu projektanta.

A co do malowania betonu. Mniej ważne jest co się maluje, istotniejsze czym się maluje. Jeżeli do pomalowania jest tak duża powierzchnia to opłaca się zlecić testy jaka " farba " najlepiej pokryje i nie odlezie po pół roku. Przypuszczam że majac w perspektywie zamówienie w metrach sześciennych, nie mówiąc o reklamie, jakiś "polifarb" testy przeprowadzi gratis. Podać im tylko technologię nanoszenia to z resztą sobie poradzą.
Czy zatem uważasz że jeżeli architekt zaprojektował bubel to właściciel musi do końca życia mieć takiego gniota który mu sie nie podobał?
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 03.01.2012, 21:36
A gdzie ja tak napisałem?
Dziwi mnie tylko stanowisko "prawników" którzy przekonują że na pomalowanie elewacji potrzebna jest zgoda projektanta.

Po mojemu jeżeli projektant skasował za projekt. To właściciel może sobie z gotowym obiektem robić co chce. Jeżeli nie pociąga to za sobą konsekwencji technicznych czy związanych z bezpieczeństwem. Pomalowanie ściany nie zagraża niczyjemu zdrowiu ani nie narusza konstrukcji.

Jeżeli architekt zaprojektował bubel a właściciel mu za niego zapłacił, to pytanie czy wiedział za co płaci, bo jeśli wiedział to pozamiatane. Oczywiście może być tak że właściciel ma to w d... bo i tak ten bubel komuś podnajmuje. I niech ten ktoś się martwi.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.01.2012, 22:04
Drozd - tak by było zgodnie ze zdrowym rozsądkiem. Niestety, prawo, a już szczególnie prawo budowlane, i zdrowy rozsądek często się rozmijają. Ja się wypowiadał w tej konkretnie sprawie nie będę, bo takich znawcą nie będę, ale uwierz mi, nie takie absurdy się w przepisach zdarzają.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 03.01.2012, 22:15
Czy ja wiem czy to taki absurd... Jeśli projektant zaprojektował jakiś obiekt, a właściciel nagle wpadł na pomysł, by "ozdobić" go dajmy na to wielkim, czarnym męskim narządem rozrodczym widniejącym, to chyba ma prawo wyrazić sprzeciw, szczególnie, że ten budynek może być kojarzony z jego nazwiskiem Głupie, ale może się zdarzyć.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 03.01.2012, 23:03
gypsy napisał(a):Wyświetl post
Czy ja wiem czy to taki absurd... Jeśli projektant zaprojektował jakiś obiekt, a właściciel nagle wpadł na pomysł, by "ozdobić" go dajmy na to wielkim, czarnym męskim narządem rozrodczym widniejącym, to chyba ma prawo wyrazić sprzeciw, szczególnie, że ten budynek może być kojarzony z jego nazwiskiem Głupie, ale może się zdarzyć.
No to przecież mówię podpisać naszą cudowną elewację nazwiskiem projektanta i właściciela dużą czcionką. Przecież powinni być dumni ze swojego dzieła. Mnie chodzi tylko o to żeby nikomu nie przyszło do głowy kojarzyć szarych betonowych obskurnych ścian z KLUBEM WISŁA KRAKÓW a na dzień dzisiejszy tak to wygląda, a wszyscy to olewają.

martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Drozd - tak by było zgodnie ze zdrowym rozsądkiem. Niestety, prawo, a już szczególnie prawo budowlane, i zdrowy rozsądek często się rozmijają. Ja się wypowiadał w tej konkretnie sprawie nie będę, bo takich znawcą nie będę, ale uwierz mi, nie takie absurdy się w przepisach zdarzają.
Co więc za problem wymusić na projektancie zgodę na doprowadzenie elewacji do porządku? Zbiesi się i nie pozwoli? To wyraźnie opisać dzięki komu wygląd elewacji stadionu za 500 baniek wywołuje odruch wymiotny. Takiego mieliśmy zdolnego projektanta i tyle. Niech świat wie.

Ja też w paragrafach nie siedzę i rozumiem ze prawo stanowi sejm więc wszystko jest możliwe, ale jak się nie da normalnie to trzeba sposobem i tyle.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 03.01.2012 o godz. 23:13.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.01.2012, 23:09
gypsy napisał(a):Wyświetl post
To jak gościowi tak zależy na reputacji, to niech sobie zagwarantuje w umowie, że nie można nic zmieniać bez jego zgody. Po co jakieś regulacje w tym temacie?
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 03.01.2012, 23:17
Panie i Panowie, niesamowite, wrecz niewyobrazalne przedsiewziecie Wisly na nowy rok, juz wkrótce ....

WCHODZĄ TERMINALE DO KART PŁATNICZYCH!!
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 03.01.2012, 23:28
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
Panie i Panowie, niesamowite, wrecz niewyobrazalne przedsiewziecie Wisly na nowy rok, juz wkrótce ....

WCHODZĄ TERMINALE DO KART PŁATNICZYCH!!
skąd takie info?
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Stary 03.01.2012, 23:36
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
skąd takie info?
nie moge powiedziec, ale info potwierdzone na 10000%, ale nie wiem kiedy dokladnie, chyba zaraz przed rozpoczeciem sprzedazy biletow i karnetow
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 03.01.2012, 23:44
Jak to mówią: szał ciał.

Ile trzeba było czekać, żeby można było normalnie płacić za karnet i bilety. Ale póki nie ogłoszą oficjalnie, nie będę świętował.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 04.01.2012, 00:04
Czyli jednak opłacało się robić zamieszanie
Brawo
Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 04.01.2012, 13:18
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
nie moge powiedziec, ale info potwierdzone na 10000%, ale nie wiem kiedy dokladnie, chyba zaraz przed rozpoczeciem sprzedazy biletow i karnetow

Wiem ale nie powiem .Kocham takich ludzi. Ja powiem że Wisła w lutym z zespołem z Europy Zach. Z jakim zespołem i skąd wiem tego powiedziec nie moge...
Ostatnio edytowane przez madenn : 04.01.2012 o godz. 17:15.
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.01.2012, 23:17
terminal terminalem a wg mnie sprzedaż rpzez internet jest wazniejsza
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
*KoTeK*
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 04.01.2012, 23:39
Ciekawe czy będzie PayPass czy będziemy czekać kolejne lata
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Stary 05.01.2012, 12:01
madenn napisał(a):Wyświetl post
Wiem ale nie powiem .Kocham takich ludzi. Ja powiem że Wisła w lutym z zespołem z Europy Zach. Z jakim zespołem i skąd wiem tego powiedziec nie moge...
A co mam napisac od kogo to wiem z imienia i nazwiska? A ja "kocham" Polakow, ktorzy wiecznie narzekaja i kwestionuja innych. Nie chcesz to nie wierz, Twoja sprawa... ale to najwyzej zachowaj dla siebie, nic Ci udowadniac ani ja ani nikt inny nie musi
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 05.01.2012, 18:45
Parking
TS Wisła Kraków zaprasza do korzystania z Parkingu dla samochodów osobowych i autokarów przy ul. Reymonta 22 (mapa).
Oferujemy 220 miejsc postojowych. Doskonała lokalizacja w śródmieściu Krakowa pozwoli Ci łatwo dotrzeć do nas oraz zostawić samochód w bezpiecznym miejscu.
Opłata za parking to jedyne 5 zł ZA WJAZD (opłata ważna do końca doby).
Dla stałych klientów oferujemy:
abonament miesięczny - 80 zł
abonament 5-dniowy - 30 zł.
Wszystkie informacje pod numerem telefonu: 12 630 45 09.

http://tswisla.pl/strona,9,parking.html
Ostatnio edytowane przez CH. : 05.01.2012 o godz. 23:04.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 05.01.2012, 22:55
CH. napisał(a):Wyświetl post
Parking
TS Wisła Kraków zaprasza do korzystania z Parkingu dla samochodów osobowych i autokarów przy ul. Reymonta 22 (mapa).
Oferujemy 220 miejsc postojowych. Doskonała lokalizacja w śródmieściu Krakowa pozwoli Ci łatwo dotrzeć do nas oraz zostawić samochód w bezpiecznym miejscu.
Drogo nie jest jak 5 zł za dobę... przynajmniej tą pierwszą
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.01.2012, 23:05
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Drogo nie jest jak 5 zł za dobę... przynajmniej tą pierwszą
6 PLN dziennie za pięć dni lub 2,60~2,67 PLN dziennie za miesiąc
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 06.01.2012, 19:25
O skyboxach i cateringu na stadionie Wisły

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...2c095209,1,3,5
Odpowiedz cytując
kuba_cf
Member

Od: 10.2007

Stary 06.01.2012, 19:39
CH. napisał(a):Wyświetl post
Parking

http://tswisla.pl/strona,9,parking.html

W dni meczowe parking funkcjonuje w taki sam sposób?
Odpowiedz cytując
Manhunt
Senior Member

Od: 03.2011

Stary 06.01.2012, 22:59
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...isly,id,t.html
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 11.01.2012, 23:49
praca i sprawa umowy na użytkowanie stadionu powoli dobiega końca:

http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...utym,id,t.html
Odpowiedz cytując
Pimko
Member

Od: 11.2010

Stary 12.01.2012, 21:18
Czy może mi ktoś podać adres na który powinienem pisać w sprawie zamontowania nagłośnienia na trybunie G?! No bo ileż tak można. Choć szczerze wątpię aby mail do klubu coś dał, to sprawą chyba trzeba się w końcu zająć... (Chyba że nie jestem na bieżaco i jest już postanowione, że coś z tym będzie zrobione na nową rundę)

Dzięki
Odpowiedz cytując
jarcze
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 13.01.2012, 00:24
Pytanko odnośnie trybuny G (południowej) właśnie: czy w niej zamontowany jest system oddymiania wedle tych nowych wymogów? Czy tam będzie można kupić już gorący posiłek? Jeśli tak to kiedy to montowali bo jakoś sobie nie mogę przypomnieć żadnej informacji na ten temat?
Odpowiedz cytując
ADAMIAKOWA
Junior Member

Od: 10.2011

Stary 13.01.2012, 23:25
http://stadiony.net/aktualnosci/2012...37_mln_zl_kary

Ciekawe czy istenieje wogole temat kar za niedotrzymanie daty oddania naszego stadionu(nie wiem ile bylo dat oddania obiektu, ja naliczylam 9)
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 13.01.2012, 23:30
A kto ma kogo ukarać? Miasto samo siebie?
Odpowiedz cytując
Voin
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 14.01.2012, 13:49
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...chodzie/56870/
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008