The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Rybka1928
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.01.2012, 18:13
elliot_ness napisał(a):Wyświetl post
Rybka1928; Hehe jasne i każdy klub klęknie i zgodzi się na to bo nazywamy się Wisła. W Polsce za kogoś liczącego się chcą tylko pieniądze

Śląsk od dawna zabiegał o Jirsaka a Kazimierczak nie jest podstawowym zawodnikiem WKS-u . Zabrze wysprzedaje wszystkich na potęge więc kasa + Jovanic dla Górnika nie byłby złym ruchem.Najtrudniej było by z Jagą ale to kwestia dogadania.
Dokładnie jak pisali przedmówcy Kaźmierczak wracał po kontuzji zdaje się zerwania więzadła czyli bardzo ciężkiej. Poza tym pewnie Tomek ma wyższy albo porównywalny kontrakt do Kaza w Sląsku. To samo z Jovaniciem, po co im gorszy i droższy bramkarz ? Prędzej wezmą kogoś z Radzionkowa lub swoich juniorów. A za Kupisza kogo chcesz dać ? Kirma ? A pomyśl jaki on ma kontrakt w Wiśle. Poza tym czy my tak znowu potrzebujemy tego LO ja myślę, że Kaziu ma nadzieję, że bedzie tam grał Nunez i w mojej opinii nadaje się tam, a w razie czego jest przecież Paljić. Z resztą i tak to nasze dywagacje a wiadomo, że Wisła zrobi w tym okienku maks 2 transfery.
Odpowiedz cytując
Rybka1928
Senior Member

Stary 05.01.2012, 18:20
Tak Dudu powinien grać w reprezentacji Brazylii, przypominam tylko, że oni są obrońcami a nie pomocnikami :]
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 05.01.2012, 18:34
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Nie róbmy na siłę z przeciętniaków, piłkarzy którzy będą u nas grali pierwsze skrzypce.
Jakaś chora mania zapanowała na młodych grajków, domniemam że po farcie Legii na tej płaszczyźnie.
Wrzucając ich na siłe do naszej kadry zrobimy problem Wiśle a krzywdę im samym. Na dłuższą metę nikt na tym nie skorzysta.
Gdzieś napisałem, aby na siłę z nich robić graczy pierwszego składu? Po prostu możemy ich wypróbować w kilku meczach sparingowych. Inaczej się nie przekonamy ile potrafią. Chcesz żebyśmy ich nie sprawdzili i komuś oddali? Przed chwilą były narzekania, że tak łatwo się Maków pozbyliśmy. Idąc tym tropem, że żaden z młodych zawodników nie zasługuje na wypróbowanie jego możliwości może najlepiej rozwiążmy drużyny juniorskie i Młodą Ekstraklasę? Wtedy wreszcie znajdą się pieniądze na kontrakt jakiegoś przeciętnego zagranicznego piłkarza. Nie dajemy szans młodym piłkarzom na pokazanie się, a potem się dziwimy, że Maki, Lewandowski, czy inni wyróżniający się piłkarze wybierają każdy inny klub niż Wisłę. Każdy gracz zza granicy, obojętnie jak byłby znany, ma na starcie u niektórych osób więcej "punktów poparcia" niż każdy młody piłkarz związany z Wisłą od lat.

Co do Legii to nie było przypadkiem tak, że Skorża od władz klubu dostał zadanie wprowadzania piłkarzy drużyn młodzieżowych do pierwszego składu?
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 05.01.2012 o godz. 18:37.
Odpowiedz cytując
Rybka1928
Senior Member

Stary 05.01.2012, 18:35
Niesamowity Dudu 3 rok w Widzewie i jakoś Barca się po niego nie zgłasza.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 05.01.2012, 18:41
Rybka1928 napisał(a):Wyświetl post
Niesamowity Dudu 3 rok w Widzewie i jakoś Barca się po niego nie zgłasza.
Po Meliksona też się nie zgłasza, na pewno słabiak, jedzie na farcie.
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
kangurekm
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 05.01.2012, 18:43
Nie chce się napinać ale jeśli kogoś się zjeżdża od kompromitacji i niedorozwoja to przydałyby sie jakieś sensowne argumenty Dlaczego Konik Garbusek vel Wawrzyniak jest lepszy od Dudu? Bo więcej kosztuje? Bo gra w Legii? Bo reprezentacja "pzpnu"?

Z drugiej strony Dudu jest lepszy tylko pod względem dośrodkowań. Jeśli chodzi o grę obronną jak również o motorykę i przygotowanie fizyczne to wawrzyniak bije go na głowę (potrafi zagrać 2 mecze w ciągu 3 dni za**erdalając od pola karnego do pola karnego.
Mając ich dwóch do wyboru to bezsprzecznie wybieram Rzeźniczaka
Powód: niedorozwój umysłowy :P
Ostatnio edytowane przez kangurekm : 05.01.2012 o godz. 18:53.
Odpowiedz cytując
Rybka1928
Senior Member

Stary 05.01.2012, 18:47
Fiti napisał(a):Wyświetl post
Po Meliksona też się nie zgłasza, na pewno słabiak, jedzie na farcie.
A jest w Wiśle rok ;] Poza tym Wisła ma chyba inne ambicje niż Widzew, chyba, że wg was takie same to faktycznie, kompromituje się.
Ogarnijce się, bo widzę, że wszystko przesłania wam pewnie to, że Wawrzyniak gra w po(L)egłej i ciężko obiektywnie spojrzeć.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 05.01.2012, 18:53
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Gdzieś napisałem, aby na siłę z nich robić graczy pierwszego składu? Po prostu możemy ich wypróbować w kilku meczach sparingowych. Inaczej się nie przekonamy ile potrafią. Chcesz żebyśmy ich nie sprawdzili i komuś oddali? Przed chwilą były narzekania, że tak łatwo się Maków pozbyliśmy. Idąc tym tropem, że żaden z młodych zawodników nie zasługuje na wypróbowanie jego możliwości może najlepiej rozwiążmy drużyny juniorskie i Młodą Ekstraklasę? Wtedy wreszcie znajdą się pieniądze na kontrakt jakiegoś przeciętnego zagranicznego piłkarza. Nie dajemy szans młodym piłkarzom na pokazanie się, a potem się dziwimy, że Maki, Lewandowski, czy inni wyróżniający się piłkarze wybierają każdy inny klub niż Wisłę. Każdy gracz zza granicy, obojętnie jak byłby znany, ma na starcie u was niektórych osób więcej punktów niż każdy młody piłkarz związany z Wisłą od lat.

Co do Legii to nie było przypadkiem tak, że Skorża od władz klubu dostał zadanie wprowadzania piłkarzy drużyn młodzieżowych do pierwszego składu?
Ale co ci da kilka sparingów? Skoro na poziomie 1 ligi nie są wybijającymi sie piłkarzami to nie widze szans na to ze klase wyżej dadzą sobie rade. Tak rozwiązanie Młodej ekstraklasy było by najlepszym wyjściem, powrót do lig juniorskich i drużyny rezerw dało by lepszy efekt niż obecnie. Rozdzielenie juniorów od piłkarzy po amputacjach lub kompletnie bez formy było by z korzyścią dla młodych roczników. Ale dość fantazjowania i zejdźmy na ziemie.
To że ktoś gra u nas od bajtla nie może oznaczać automatycznego angażu w seniorskiej druzynie. Musi być selekcja i tylko najlepsi powinni dostać tą szansę. Już niedługo pewnie powitamy braci Marzec wiec powinieneś sie czuć szczęśliwy tylko zadaj sobie pytanie czy oby na pewno oni znajdą sie dzięki umiejętnościom piłkarskim?

Kup tanio drogo sprzedaj jest inna opcją , równie dobrą a nawet i bardziej dochodową. Wyszkolenie piłkarza tez jest kosztowne a kroci za niego i tak nie dostaniesz. Pierwszy przykład z brzegu, Arsenal - ile zarobili na sprzedaży wychowanków? ilu stanowi o sile tego klubu?
Oczywiście nie podważamy szkółki kanonierów bo ona zapewne przerasta nasze wyobrażenia o tego typu działalności
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.01.2012, 18:54
Jestem ciekawy ile meczów oglądneli wszyscy podniecający się Dudu poza meczami z nami. Wawrzyniak jaki jest to jest, ale jakiś poziom trzyma. Zasmakował większej piłki niż polska, w europejskich pucharach nie odstawał. Wydaje mi się, że wyśmiewanie osób uważajacych ich za podobny poziom piłkarza jest nie na miejscu.

Ale rozumiem, że tutaj na piłkarza Legii/Lecha nikt nie spojrzy obiektywnym okiem. Do tej pory pamiętam jak cały czas wmawiano mi że Wolski to grajek jak wielu w naszej lidze i każda z jego bramek to fart.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 05.01.2012 o godz. 18:57.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.01.2012, 19:23
Mam już pierwszego kandydata do ankiety na najzabawniejszego off-topa przyszłego tygodnia: Dudu bijący na głowę Wawrzyniaka
Macie jeszcze kilka dni: piszcie śmiało, wymyślajcie ciekawostki.
Zawsze jest to okazja, żeby na chwilę stać sie gwiazdą forum.

ps.
Nie spodziewałem się, że tak pozytywnie zareagujecie na ankietę. 239 osób głosujących na chwilę obecną to chyba wynika z niedosytu wrażeń transferowych. Tak trzymajcie
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 05.01.2012, 19:28
tak odemnie
Dudu i Wawrzyniak to za słabe ikony na Wisłe
Warzyniak jest słaby, a Dudu niedużo lepszy co pokazał mecz z nami i to jak Iliev wkręcał go w ziemie
można by chłopem zrobić otwiert w poszukiwaniu ropy
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 05.01.2012, 19:31
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Pardon, masz rację.

Dzimi: dla nas 1 mln € to kwota astronomiczna, a potrzeby kadrowe olbrzymie. Akurat za Nuneza można stargować znacznie niższą cenę (bo jego były klub go nie chce), albo wypożyczyć na kolejny rok
Z tym się zgodzę, i właśnie wszedłem tutaj po to żeby o tym napisać. Uważam że całkiem realne jest zejście tak do połowy wcześniej ustalonej ceny. A jeżeli nie to znów wypożyczenie.

Nie zgadzałem się wcześniej natomiast ze stwierdzeniem, że nie jest to jakiś dobry piłkarz i że za darmo można znaleźć podobnego (jeżeli to chciałeś powiedzieć) - bo to oczywiście nieprawda.
Za darmo nie znajdziemy nigdzie kogoś takiego jak Nunez, a jeżeli tak, to będzie to piłkarz np. jakiegoś Atletico Madryt lub klubu tego pokroju któremu skończył się tam kontrakt i taki kolo będzie chciał zarabiać ponad 500 tyś E za sezon. To już lepiej dać nawet bańkę od razu za Nuneza.

Kończąc temat, uważam że wykupienie na stałe Bitona i Nuneza to powinien być priorytet na najbliższy czas. Zarobiliśmy ponad 3 bańki Euro za same premie od UEFA za play-off LM, grupe LE i awans do 1/16 LE, to akurat jest za co inwestować. Zwłaszcza że tą dwójkę będzie można spokojnie za rok-półtora sprzedać z dużym zyskiem.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 05.01.2012 o godz. 19:34.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 05.01.2012, 19:38
Ja mam wrażenie, że tutaj meango robi dużo zamieszania... Nawet zarobki Dudu pojawiły się już w mediach.. ( na moje zawyżone)
Wygląda to trochę tak jakby menago robił sobie już grunt pod negocjacje z klubem.
Patrząc na pracę Stana to mam wrażenie, że on ma tych opcji rezerwowych kilka i pytamy o wielu piłkarzy. Chciałbym aby na liscie był ktoś wyżej niż Dudu i naturalnie udało się go ściągnąć.
Dudu to nie jest zły piłkarz szczególnie jeśli właśnie chodzi o dośrodkowania, a był z tym problem w tej rundzie bo wrzutki naszych pomocników (szczególnie Kirma) na wysokości kolan były dużym mankamentem. A taki Biton czy Genkov głową grać potrafią.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 05.01.2012 o godz. 19:58.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 05.01.2012, 19:59
Nie wiem co wy z tym Dudu macie , to że umie dośrodkować piłkę nie oznacza od razu go brać. Widziałem kilka meczów jak grał i oprócz tego , że umie dośrodkować nie zrobił na mnie jakiegoś wielkiego wrażenia.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 05.01.2012, 20:49
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Kończąc temat, uważam że wykupienie na stałe Bitona i Nuneza to powinien być priorytet na najbliższy czas. Zarobiliśmy ponad 3 bańki Euro za same premie od UEFA za play-off LM, grupe LE i awans do 1/16 LE, to akurat jest za co inwestować. Zwłaszcza że tą dwójkę będzie można spokojnie za rok-półtora sprzedać z dużym zyskiem.
Według Basałaja oscylujemy wokół zera...

Są puchary - brak kasy
Brak pucharów - brak kasy
Transfer z klubu - brak kasy
brak transferów - brak kasy
Jest MP - brak kasy
8 miejsce - brak kasy
Jest sponsor - brak kasy
brak sponsora - brak kasy

- powoli zaczyna to już wkur...
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 05.01.2012, 21:07

Są puchary - brak kasy
Jest MP - brak kasy
8 miejsce - brak kasy
Jest sponsor - brak kasy

A co ma mówić? "Mamy wolne 2 mln euro na transfery" żeby od razu potencjalni kontrahenci zaczeli windować swoje ceny "bo Wisła ma kase"?

Rok temu też nie "mieliśmy kasy", a takiego Meliksona jakoś potrafiliśmy kupić. Albo dać wysoki kontrakt Jaliensowi. Widać jest kasa.

Niektórzy mają dziwne przekonanie, że Basałaj i spółka mają mówić prawdę. Otóż nie. Nie mają.

Jak Basałaj mówi, że nie ma kasy i trzeba szukać okazji transferowych to znaczy że mówi.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 05.01.2012 o godz. 21:13.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 05.01.2012, 21:08
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Mam już pierwszego kandydata do ankiety na najzabawniejszego off-topa przyszłego tygodnia: Dudu bijący na głowę Wawrzyniaka
Macie jeszcze kilka dni: piszcie śmiało, wymyślajcie ciekawostki.
Zawsze jest to okazja, żeby na chwilę stać sie gwiazdą forum.

ps.
Nie spodziewałem się, że tak pozytywnie zareagujecie na ankietę. 239 osób głosujących na chwilę obecną to chyba wynika z niedosytu wrażeń transferowych. Tak trzymajcie
a co jest do wygrania ? bo wygląda na to że zgarnę główną nagrodę

chociaż trochę zdanie wyjęte z kontekstu, może źle teżsformułowałem, wiadomo, że chodzi o aklimatyzacje
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 05.01.2012, 21:15

Są puchary - brak kasy
Jest MP - brak kasy
8 miejsce - brak kasy
Jest sponsor - brak kasy

Tak, żeby każdy kibic był szczęśliwy (nie mówiąc już o naszych rywalach) ujawnijmy plany transferowe, księgi finansowe, a także plany rozwoju klubu. Na pewno tego wszyscy pragniemy. Jeszcze okienko się nie zaczęło a już narzekania, że nie mamy kasy. Wywiady z naszymi włodarzami wskazują na to, że żaden z nich pary nie chce puścić. Ostatni wywiad z Basałajem to było stwierdzanie faktów, o których wszyscy wiedzą. Pod względem medialnym dobrze dla klubu, pod względem trzymania wszystkiego co najważniejsze w tajemnicy również.

8 miejsce (brak pucharów) i brak kasy? No no, największy transfer od czasów Żurawskiego, czy Kosowskiego.
Są puchary (i wliczenie w nie sukcesu)? No tak, trzeba spłacać 2 mln euro dziury budżetowej po Levadii
Transfer z klubu? No tak, a dług wewnętrzny sam się spłaci?

Dobra to teraz może niech ktoś mi orientacyjnie policzy wpływy Wisły bez pucharów za ostatni rok, a także wydatki związane z funkcjonowaniem klubu.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 05.01.2012, 21:44
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
A co ma mówić? "Mamy wolne 2 mln euro na transfery" żeby od razu potencjalni kontrahenci zaczeli windować swoje ceny "bo Wisła ma kase"?

Rok temu też nie "mieliśmy kasy", a takiego Meliksona jakoś potrafiliśmy kupić. Albo dać wysoki kontrakt Jaliensowi. Widać jest kasa.

Niektórzy mają dziwne przekonanie, że Basałaj i spółka mają mówić prawdę. Otóż nie. Nie mają.

Jak Basałaj mówi, że nie ma kasy i trzeba szukać okazji transferowych to znaczy że mówi.
Nie wydaje mi się że słowa Basałaja miały na celu zmylić przyszłych kontrahentów. Bo niby że jak ? Wysyłamy oferte z zaznaczeniem że nie śmierdzimy groszem? Chyba że bierzemy ich na litość, jednak oni bardzo dobrze wiedzą ile zarobiliśmy... a i tak wybiorą najbardziej dla siebie korzystną ofertę.

Co do tych milionów z Uefa , wcale nie zdziwiłoby mnie jeśli by się okazało, ze dawno je wydaliśmy. Właśnie na Meliksona i kontrakty.
Wydaje się dziwne ze po latach posuchy nagle szastamy kasą ale już wizja sześciu wypłat Maaskanta dramatycznie wpływa na obsadę posady trenera.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 05.01.2012 o godz. 21:56.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 05.01.2012, 21:56
Nie wydaje mi się że słowa Basałaja miały na celu zmylić przyszłych kontrahentów. Bo niby że jak ? Wysyłamy oferte z zaznaczeniem że nie śmierdzimy groszem? Chyba że bierzemy ich na litość, ale oni bardzo dobrze wiedzą ile zarobiliśmy... a i tak wybiorą najbardziej dla siebie korzystną ofertę.

Co do tych milionów z Uefa , wcale nie zdziwiłoby mnie jeśli by się okazało, ze dawno je wydaliśmy. Właśnie na Meliksona i kontrakty.

Dziwne ze po latach posuchy nagle szastamy kasą ale już wizja sześciu wypłat Maaskanta dramatycznie wpływa na obsadę posady trenera.
A ty jak jedziesz kupić nowy samochód kosztujący 25 000 złotych za troche mniej to opowiadasz sprzedawcy że wczoraj sprzedałeś auto za 100 000 i dostałes lepszą pracę więc masz kase? Następnie pokazujesz mu walizkę z wyliczonymi 25 000 złotych po czym pytasz czy może zejdzie coś z ceny? Bo mi się wydaje, że raczej opowiadasz jaka to bieda u Ciebie, 25 000 to za dużo, nie stać Cie, może za 23 000 się zdecydujesz itd itp.

Łatwy przykład, Liverpool i Carroll. W normalnych warunkach Newcastle nie krzyknąłby sobie tyle za niego, ale wiedzieli, że The Reds potrzebują napastnika na gwałt i mają kasę bo sprzedali chwile wcześniej Torresa.

PS. A skąd wiesz, że to wizja sześciu wypłat dla Maaskanta wpłyneła na pozostawienie Moskala na stanowisku?

PS2. Jak widać po Tobie, na niektórych działa takie gadanie. No offence. Po prostu ty jesteś pewien, że nie mamy kasy mimo, że żadnego potwierdzenia na to nie masz.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 05.01.2012 o godz. 21:59.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 05.01.2012, 22:07
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
A ty jak jedziesz kupić nowy samochód kosztujący 25 000 złotych za troche mniej to opowiadasz sprzedawcy że wczoraj sprzedałeś auto za 100 000 i dostałes lepszą pracę więc masz kase? Następnie pokazujesz mu walizkę z wyliczonymi 25 000 złotych po czym pytasz czy może zejdzie coś z ceny? Bo mi się wydaje, że raczej opowiadasz jaka to bieda u Ciebie, 25 000 to za dużo, nie stać Cie, może za 23 000 się zdecydujesz itd itp.

Łatwy przykład, Liverpool i Carroll. W normalnych warunkach Newcastle nie krzyknąłby sobie tyle za niego, ale wiedzieli, że The Reds potrzebują napastnika na gwałt i mają kasę bo sprzedali chwile wcześniej Torresa.

PS. A skąd wiesz, że to wizja sześciu wypłat dla Maaskanta wpłyneła na pozostawienie Moskala na stanowisku?

PS2. Jak widać po Tobie, na niektórych działa takie gadanie. No offence. Po prostu ty jesteś pewien, że nie mamy kasy mimo, że żadnego potwierdzenia na to nie masz.

Ps1 : Chyba sam nie wierzysz w to co piszesz.
Ps2 : Ja tylko się odniosłem do twojej wypowiedzi, gdzie stwierdziłeś że mamy 3 banki z Uefa do wydania. Zycie powinno cię nauczyć , że my wydajemy góra 1/5 tego co zarabiamy.

Kazdy klub bedzie swiadomy naszego zarobku z Uefa bo to są ogólnie dostępne informacjie...
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 05.01.2012, 22:09
Nie twórzmy bajek, jakaś kasa (i to niemała) na transfery czy trenera z klasą i uznaniem międzynarodowym jest (i to zarobiona przez klub), ale nie ma woli bossa na jej wydatkowanie, ot co. I stąd wariant oszczędnościowy z Moskalem i nasze dywagacje będą jakieś transfery czy nie ? Bo teza że kadra jest idealna to bujda na resorach, w którą ani Basałaj , ani Stan Valcxk nie wierzą a gadają tak bo muszą, bo muszą się asekurować na wypadek gdyby boss uznał że tym razem ...nie da nic, a raczej nie tyle da co wydać nie pozwoli.

Ja tam wielkich wymagań nie mam ot chciałbym abyśmy choć raz wykazali ryzyko jak Polonia czy Legia, tylko tyle. Zwłaszcza teraz gdy pracuje u nas Stan Valcxk, no bo w sumie jak nie teraz to kiedy do licha !? Mamy profesjonalnego dyrektora sportowego, byłego dyrektora PSV, gramy wiosną w LE i co istotne nie potrzebujemy 7 czy 8 transferów tylko góra 3 ! To nie jest dużo. Jeśli Stan to za mało, LE to mało to jak mamy gonić Europę piłkarską. Pytanie retoryczne, bo odpowiedź zna tylko Sz. Pan Cupiał, człowiek który dał nam 8 MP i wiele niezapomnianych sportowych wrażeń w rozgrywkach europejskich, ale aby zapełnić nasz R22 i dać coś więcej niż do tej pory, to Pan Cupiał musi wreszcie postawić na doświadczenie Stana i dać mu możliwość dokonania niezbędnych transferów zamiast tworzyć bajkę że mamy pełną kadrę.
Ostatnio edytowane przez milosz : 05.01.2012 o godz. 22:13.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 05.01.2012, 22:16
po co Nam trener skoro mamy idealnego.
Wystarczy przeczytać jego wywiad na weszło.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 05.01.2012, 22:23
Moskal to fajny gość, ale dobry trener to będzie jak będą wyniki sportowe, np. zamiast dwóch porażek w lidze z Górnikiem i Polonią ...dwa zwycięstwa, tylko tyle. Na dziś to tylko nasze życzenia aby się mu udało, moje też, niech mu się uda ! Jednak sama decyzja to na 100% wariant oszczędnościowy, coś jak nasze transfery zawodników, a tu samym oszczędzaniem sukcesu zbudować się zwyczajnie nie da.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 05.01.2012, 22:35
Zauważcie, że w tamtym okienku nikogo nie sprzedaliśmy. Dotąd w każdym sezonie kogoś sprzedawaliśmy, jeżeli tej zimy nikt nie odejdzie to będzie rok bez sprzedaży nikogo. Skądś jednak ciągle mamy budżet na poziomie ~40 mln zł. W tym sezonie z pucharów? Bez sukcesu w pucharach pewnie musielibyśmy kogoś sprzedać, możliwe też, że za puchary nasi mają jakieś premie.

Dlatego jeżeli ktoś mógłby orientacyjnie policzyć wydatki i zarobione pieniądze. Możliwe, że faktycznie bez transferów z klubu wszystko oscyluje wokół zera.
Odpowiedz cytując
Str@żak
Member

Od: 06.2011

Stary 05.01.2012, 22:54
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Ja mam wrażenie, że tutaj meango robi dużo zamieszania... Nawet zarobki Dudu pojawiły się już w mediach.. ( na moje zawyżone)
Wygląda to trochę tak jakby menago robił sobie już grunt pod negocjacje z klubem.
Patrząc na pracę Stana to mam wrażenie, że on ma tych opcji rezerwowych kilka i pytamy o wielu piłkarzy. Chciałbym aby na liscie był ktoś wyżej niż Dudu i naturalnie udało się go ściągnąć.
Dudu to nie jest zły piłkarz szczególnie jeśli właśnie chodzi o dośrodkowania, a był z tym problem w tej rundzie bo wrzutki naszych pomocników (szczególnie Kirma) na wysokości kolan były dużym mankamentem. A taki Biton czy Genkov głową grać potrafią.
Zgadzam się z Tobą. Dudu Paraiba jest przereklamowany. Jeżeli chodzi o akcje ofensywne, dośrodkowania to owszem - jest jednym z najlepszych obrońców w naszej T-ME. Jednak LO powinien przede wszystkim dobrze grać w destrukcji.
Odpowiedz cytując
KMZ
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 05.01.2012, 23:20
http://www.youtube.com/watch?v=nqZ63WiBO4Y

macie swojego Dudu
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 05.01.2012, 23:26
KMZ napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=nqZ63WiBO4Y

macie swojego Dudu
akurat w tym odcinku Dudu pokonał Paljica, ktory wiele razy jak miał strate spuszczał głowe w dół i truchtał udajać powrót
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 06.01.2012, 01:00
szprotson napisał(a):Wyświetl post
akurat w tym odcinku Dudu pokonał Paljica, ktory wiele razy jak miał strate spuszczał głowe w dół i truchtał udajać powrót
Dragan jest przymusowym obrońcą a Dudu to chyba typowy obrońca , więc sobie oszczędźcie te śmieszne porównania
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 06.01.2012, 01:34
milosz napisał(a):Wyświetl post
Mamy profesjonalnego dyrektora sportowego, byłego dyrektora PSV, gramy wiosną w LE i co istotne nie potrzebujemy 7 czy 8 transferów tylko góra 3 ! To nie jest dużo
100% racji, nawet jeden bardzo dobry transfer nas wzmocni. Mam na myśli zawodnika klasy Meliksona lub ćwierc tonu lepszego -kupionego może o 150kEuro drożej,ale młodego .NJie obchodzi mnie czy on przyjdzie z ligi bułgarskiej ,meksykańskiej,bośniackiej,urugwajskiej czy chińskiej. Potrzebujemy teraz jakości. Dudu z Widzewa? Czy Nunez na LO jest gorszy od Dudu? w/g mnie nie ma dużej różnicy . Jak Nunez pogra troche dłużej na LO to można by było ocenić. Zagrał na razie jeden dobry mecz na LO przeciw dobrej ekipie europejskiej. Nikt nim nie kręcił ,spokojnie sobie radził . Dudu nie miałem okazji oglądać z takim przeciwnikiem. Dlatego mam nadzieję ,że to nasze wzmocnienie to będzie jednak pomocnik, może skrzydłowy. I wierzę ,że będzie najlepszy. Zrobi się bardzo ciasno w pomocy. Ciekawa będzie walka o pierwszą 18-ke
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów