|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Tak Dudu powinien grać w reprezentacji Brazylii, przypominam tylko, że oni są obrońcami a nie pomocnikami :]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Co do Legii to nie było przypadkiem tak, że Skorża od władz klubu dostał zadanie wprowadzania piłkarzy drużyn młodzieżowych do pierwszego składu?
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 05.01.2012 o godz. 18:37.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niesamowity Dudu 3 rok w Widzewie i jakoś Barca się po niego nie zgłasza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Po Meliksona też się nie zgłasza, na pewno słabiak, jedzie na farcie.
![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Nie chce się napinać ale jeśli kogoś się zjeżdża od kompromitacji i niedorozwoja to przydałyby sie jakieś sensowne argumenty
Dlaczego Konik Garbusek vel Wawrzyniak jest lepszy od Dudu? Bo więcej kosztuje? Bo gra w Legii? Bo reprezentacja "pzpnu"?Z drugiej strony Dudu jest lepszy tylko pod względem dośrodkowań. Jeśli chodzi o grę obronną jak również o motorykę i przygotowanie fizyczne to wawrzyniak bije go na głowę (potrafi zagrać 2 mecze w ciągu 3 dni za**erdalając od pola karnego do pola karnego. Mając ich dwóch do wyboru to bezsprzecznie wybieram Rzeźniczaka Powód: niedorozwój umysłowy :P
Ostatnio edytowane przez kangurekm : 05.01.2012 o godz. 18:53.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A jest w Wiśle rok ;] Poza tym Wisła ma chyba inne ambicje niż Widzew, chyba, że wg was takie same to faktycznie, kompromituje się.
Ogarnijce się, bo widzę, że wszystko przesłania wam pewnie to, że Wawrzyniak gra w po(L)egłej i ciężko obiektywnie spojrzeć. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
To że ktoś gra u nas od bajtla nie może oznaczać automatycznego angażu w seniorskiej druzynie. Musi być selekcja i tylko najlepsi powinni dostać tą szansę. Już niedługo pewnie powitamy braci Marzec wiec powinieneś sie czuć szczęśliwy tylko zadaj sobie pytanie czy oby na pewno oni znajdą sie dzięki umiejętnościom piłkarskim? Kup tanio drogo sprzedaj jest inna opcją , równie dobrą a nawet i bardziej dochodową. Wyszkolenie piłkarza tez jest kosztowne a kroci za niego i tak nie dostaniesz. Pierwszy przykład z brzegu, Arsenal - ile zarobili na sprzedaży wychowanków? ilu stanowi o sile tego klubu? Oczywiście nie podważamy szkółki kanonierów bo ona zapewne przerasta nasze wyobrażenia o tego typu działalności |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Jestem ciekawy ile meczów oglądneli wszyscy podniecający się Dudu poza meczami z nami. Wawrzyniak jaki jest to jest, ale jakiś poziom trzyma. Zasmakował większej piłki niż polska, w europejskich pucharach nie odstawał. Wydaje mi się, że wyśmiewanie osób uważajacych ich za podobny poziom piłkarza jest nie na miejscu.
Ale rozumiem, że tutaj na piłkarza Legii/Lecha nikt nie spojrzy obiektywnym okiem. Do tej pory pamiętam jak cały czas wmawiano mi że Wolski to grajek jak wielu w naszej lidze i każda z jego bramek to fart.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 05.01.2012 o godz. 18:57.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Mam już pierwszego kandydata do ankiety na najzabawniejszego off-topa przyszłego tygodnia: Dudu bijący na głowę Wawrzyniaka
Macie jeszcze kilka dni: piszcie śmiało, wymyślajcie ciekawostki. Zawsze jest to okazja, żeby na chwilę stać sie gwiazdą forum. ps. Nie spodziewałem się, że tak pozytywnie zareagujecie na ankietę. 239 osób głosujących na chwilę obecną to chyba wynika z niedosytu wrażeń transferowych. Tak trzymajcie |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
tak odemnie
![]() Dudu i Wawrzyniak to za słabe ikony na Wisłe Warzyniak jest słaby, a Dudu niedużo lepszy co pokazał mecz z nami i to jak Iliev wkręcał go w ziemie można by chłopem zrobić otwiert w poszukiwaniu ropy ![]() ![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Nie zgadzałem się wcześniej natomiast ze stwierdzeniem, że nie jest to jakiś dobry piłkarz i że za darmo można znaleźć podobnego (jeżeli to chciałeś powiedzieć) - bo to oczywiście nieprawda. Za darmo nie znajdziemy nigdzie kogoś takiego jak Nunez, a jeżeli tak, to będzie to piłkarz np. jakiegoś Atletico Madryt lub klubu tego pokroju któremu skończył się tam kontrakt i taki kolo będzie chciał zarabiać ponad 500 tyś E za sezon. To już lepiej dać nawet bańkę od razu za Nuneza. Kończąc temat, uważam że wykupienie na stałe Bitona i Nuneza to powinien być priorytet na najbliższy czas. Zarobiliśmy ponad 3 bańki Euro za same premie od UEFA za play-off LM, grupe LE i awans do 1/16 LE, to akurat jest za co inwestować. Zwłaszcza że tą dwójkę będzie można spokojnie za rok-półtora sprzedać z dużym zyskiem.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 05.01.2012 o godz. 19:34.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Ja mam wrażenie, że tutaj meango robi dużo zamieszania... Nawet zarobki Dudu pojawiły się już w mediach.. ( na moje zawyżone)
Wygląda to trochę tak jakby menago robił sobie już grunt pod negocjacje z klubem. Patrząc na pracę Stana to mam wrażenie, że on ma tych opcji rezerwowych kilka i pytamy o wielu piłkarzy. Chciałbym aby na liscie był ktoś wyżej niż Dudu i naturalnie udało się go ściągnąć. Dudu to nie jest zły piłkarz szczególnie jeśli właśnie chodzi o dośrodkowania, a był z tym problem w tej rundzie bo wrzutki naszych pomocników (szczególnie Kirma) na wysokości kolan były dużym mankamentem. A taki Biton czy Genkov głową grać potrafią.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 05.01.2012 o godz. 19:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Nie wiem co wy z tym Dudu macie , to że umie dośrodkować piłkę nie oznacza od razu go brać. Widziałem kilka meczów jak grał i oprócz tego , że umie dośrodkować nie zrobił na mnie jakiegoś wielkiego wrażenia.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Są puchary - brak kasy Brak pucharów - brak kasy Transfer z klubu - brak kasy brak transferów - brak kasy Jest MP - brak kasy 8 miejsce - brak kasy Jest sponsor - brak kasy brak sponsora - brak kasy - powoli zaczyna to już wkur... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Rok temu też nie "mieliśmy kasy", a takiego Meliksona jakoś potrafiliśmy kupić. Albo dać wysoki kontrakt Jaliensowi. Widać jest kasa. Niektórzy mają dziwne przekonanie, że Basałaj i spółka mają mówić prawdę. Otóż nie. Nie mają. Jak Basałaj mówi, że nie ma kasy i trzeba szukać okazji transferowych to znaczy że mówi.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 05.01.2012 o godz. 21:13.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
chociaż trochę zdanie wyjęte z kontekstu, może źle teżsformułowałem, wiadomo, że chodzi o aklimatyzacje ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
8 miejsce (brak pucharów) i brak kasy? No no, największy transfer od czasów Żurawskiego, czy Kosowskiego. Są puchary (i wliczenie w nie sukcesu)? No tak, trzeba spłacać 2 mln euro dziury budżetowej po Levadii Transfer z klubu? No tak, a dług wewnętrzny sam się spłaci? Dobra to teraz może niech ktoś mi orientacyjnie policzy wpływy Wisły bez pucharów za ostatni rok, a także wydatki związane z funkcjonowaniem klubu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Co do tych milionów z Uefa , wcale nie zdziwiłoby mnie jeśli by się okazało, ze dawno je wydaliśmy. Właśnie na Meliksona i kontrakty. Wydaje się dziwne ze po latach posuchy nagle szastamy kasą ale już wizja sześciu wypłat Maaskanta dramatycznie wpływa na obsadę posady trenera.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 05.01.2012 o godz. 21:56.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Łatwy przykład, Liverpool i Carroll. W normalnych warunkach Newcastle nie krzyknąłby sobie tyle za niego, ale wiedzieli, że The Reds potrzebują napastnika na gwałt i mają kasę bo sprzedali chwile wcześniej Torresa. PS. A skąd wiesz, że to wizja sześciu wypłat dla Maaskanta wpłyneła na pozostawienie Moskala na stanowisku? PS2. Jak widać po Tobie, na niektórych działa takie gadanie. No offence. Po prostu ty jesteś pewien, że nie mamy kasy mimo, że żadnego potwierdzenia na to nie masz.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 05.01.2012 o godz. 21:59.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ps1 : Chyba sam nie wierzysz w to co piszesz. Ps2 : Ja tylko się odniosłem do twojej wypowiedzi, gdzie stwierdziłeś że mamy 3 banki z Uefa do wydania. Zycie powinno cię nauczyć , że my wydajemy góra 1/5 tego co zarabiamy. Kazdy klub bedzie swiadomy naszego zarobku z Uefa bo to są ogólnie dostępne informacjie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Nie twórzmy bajek, jakaś kasa (i to niemała) na transfery czy trenera z klasą i uznaniem międzynarodowym jest (i to zarobiona przez klub), ale nie ma woli bossa na jej wydatkowanie, ot co. I stąd wariant oszczędnościowy z Moskalem i nasze dywagacje będą jakieś transfery czy nie ? Bo teza że kadra jest idealna to bujda na resorach, w którą ani Basałaj , ani Stan Valcxk nie wierzą a gadają tak bo muszą, bo muszą się asekurować na wypadek gdyby boss uznał że tym razem ...nie da nic, a raczej nie tyle da co wydać nie pozwoli.
Ja tam wielkich wymagań nie mam ot chciałbym abyśmy choć raz wykazali ryzyko jak Polonia czy Legia, tylko tyle. Zwłaszcza teraz gdy pracuje u nas Stan Valcxk, no bo w sumie jak nie teraz to kiedy do licha !? Mamy profesjonalnego dyrektora sportowego, byłego dyrektora PSV, gramy wiosną w LE i co istotne nie potrzebujemy 7 czy 8 transferów tylko góra 3 ! To nie jest dużo. Jeśli Stan to za mało, LE to mało to jak mamy gonić Europę piłkarską. Pytanie retoryczne, bo odpowiedź zna tylko Sz. Pan Cupiał, człowiek który dał nam 8 MP i wiele niezapomnianych sportowych wrażeń w rozgrywkach europejskich, ale aby zapełnić nasz R22 i dać coś więcej niż do tej pory, to Pan Cupiał musi wreszcie postawić na doświadczenie Stana i dać mu możliwość dokonania niezbędnych transferów zamiast tworzyć bajkę że mamy pełną kadrę.
Ostatnio edytowane przez milosz : 05.01.2012 o godz. 22:13.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
po co Nam trener skoro mamy idealnego.
Wystarczy przeczytać jego wywiad na weszło. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Moskal to fajny gość, ale dobry trener to będzie jak będą wyniki sportowe, np. zamiast dwóch porażek w lidze z Górnikiem i Polonią ...dwa zwycięstwa, tylko tyle. Na dziś to tylko nasze życzenia aby się mu udało, moje też, niech mu się uda ! Jednak sama decyzja to na 100% wariant oszczędnościowy, coś jak nasze transfery zawodników, a tu samym oszczędzaniem sukcesu zbudować się zwyczajnie nie da.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zauważcie, że w tamtym okienku nikogo nie sprzedaliśmy. Dotąd w każdym sezonie kogoś sprzedawaliśmy, jeżeli tej zimy nikt nie odejdzie to będzie rok bez sprzedaży nikogo. Skądś jednak ciągle mamy budżet na poziomie ~40 mln zł. W tym sezonie z pucharów? Bez sukcesu w pucharach pewnie musielibyśmy kogoś sprzedać, możliwe też, że za puchary nasi mają jakieś premie.
Dlatego jeżeli ktoś mógłby orientacyjnie policzyć wydatki i zarobione pieniądze. Możliwe, że faktycznie bez transferów z klubu wszystko oscyluje wokół zera. |
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member