The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.12.2011, 14:06
KMZ napisał(a):Wyświetl post
Ogladalem przed chwilą bramki Pawła Brożka dla Wisełki .. i powiem jedno , jeśli wróci do ekstraklasy i nie do Wisły ... to nasz zarząd jest dziwny .. a Paweł i tak pokaże ile jest wart... przewyższa klasą Bitona i Genkova taka prawda..

Dziękuje !
Nie ma za co...
Brożek jest strasznie chimeryczny. Nie na darmo nazywano go Brożek chybił-trafił. Udowodnił to w Turcji. Ze nie wspomnę o porażkach Wisły w eliminacjach do pucharów z jego udziałem.
Jesli weźmie go Polonia to owszem, będzie groźny jesli tylko się tam odnajdzie i odzyska formę. Pełniłby też u nas rolę wychowanka. Nie wiem jednak czy jego obecnośc w Wiśle nie byłaby krokiem w tył: pod wzgledem realizacji taktyki. Genkov jest napastnikiem, który gra jednoczesnie pierwszego obrońcę. W naszej sytuacji to wręcz niezbedne.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 31.12.2011, 14:34
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Nie ma za co...
Brożek jest strasznie chimeryczny. Nie na darmo nazywano go Brożek chybił-trafił. Udowodnił to w Turcji. Ze nie wspomnę o porażkach Wisły w eliminacjach do pucharów z jego udziałem.
Jesli weźmie go Polonia to owszem, będzie groźny jesli tylko się tam odnajdzie i odzyska formę. Pełniłby też u nas rolę wychowanka. Nie wiem jednak czy jego obecnośc w Wiśle nie byłaby krokiem w tył: pod wzgledem realizacji taktyki. Genkov jest napastnikiem, który gra jednoczesnie pierwszego obrońcę. W naszej sytuacji to wręcz niezbedne.
Jego transfer to też niewzmacnianie groźnego rywala w walce o mistrzostwo.

Sądzę, że pod tym najważniejszym względem - względem sportowym nie byłby to zły transfer. Jeden z lepszych polskich napastników i do tego chcący grać w Wiśle. Za zagranicznego piłkarza tej klasy pewnie musielibyśmy zapłacić trochę. Chyba, że miałby podobną historię jak Paweł w Turcji (jak Genkov)...

Na ten transfer patrzę także poprzez wymiar symboliczny i marketingowy: szkoda by było jakby kolejny piłkarz przez tyle lat związany z Wisłą, kojarzony przez wielu kibiców innych drużyn z Wisłą, zagrał w polskiej Ekstraklasie w innym klubie niż Wisła. Brożek jest bardziej marketingowy niż jakiś bliżej nieznany napastnik zza granicy.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 31.12.2011, 15:07
Brożek jaki był, każdy wie. Może po prostu niektórzy wiedząc, że nei ma wielkich szans na jego powrót, chcą przedstawić jego najsłabsze momenty z gry w Wiśle?
Przed straszliwą kontuzją Paweł prezentował wielki poziom, "Leo! Co? Brożek!" - pamiętacie?
Po kontuzji zmienił styl z liska pola karnego na napastnika cofniętego, jednak przez kontuzje stracił tak na prawdę szansę na jakikolwiek sukces zagranicą - jego powrót nie skończyłby się tak jak powrót Żurawskiego, tego akurat jestem pewien. Szybki, silny napastnik - takowego nam brak. Mecze z Ligi Europejskiej za Okuki, gdy z Błaszczykowskim stworzył niezwykle zgrany duet dają nadzieję, że z Maorem również stworzyłby zabójczą ofensywę.
Szanse na powrót są pewnie zerowe, a szkoda, bo chyba nigdy nie dowiemy się jakby to Brożek zagrał mając u boku wysokiego napastnika, tego oczekiwanego przez Skorżę przez całą kadencję.
Chcecie ściągać Polaków, a nie chcecie brać tych najlepszych możliwie dostępnych - akurat uważam, że Maaskant był najlepszą osobą, która mogła nam się trafić w tamtym momencie, w tak szybkim czasie pozbierać do kupy tak rozbity zespół, tfuu zlepek piłkarzy, bo o zespole nie mogło być mowy. Chyba za bardzo przeceniacie możliwości destrukcyjne Pawła, przecież we dwójkę z Małeckim musieliby się wspiąć chyba na wyżyny umiejętności by w szatni Wisły ponownie wróciła ta zgniła atmosfera, za czasów Skorży, co nie?
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.12.2011, 15:46
czy to temat byli piłkarze, czy może jakiś fanklub się zleciał... macie inne topiki na takie wywody...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 31.12.2011, 19:24
no fakt... dopiero teraz zauwazyłem w jakim temacie się wypowiedziałem. Mimo, ze nigdy tu niczego nie pisalem. Z zasady. Uznajcie mój wpis za niebyły
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 01.01.2012, 23:16
Valcx przecież pracował w Azji,więc może by nam poszukał za 300 tyś € takiego drugiego Kagawe.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 01.01.2012, 23:17
Stan pracował w Azji, więc może by nam poszukał takiego drugiego Kagave za free jak Borussia

Co do lewej obrony to myśle że Dudu z Widzewa byłby dobrym rozwiązaniem,chociaż czasem jemu lepiej wychodzi atakowanie lewą stroną niż bronienie.....
Ostatnio edytowane przez AYALA : 01.01.2012 o godz. 23:21.
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 01.01.2012, 23:54
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Valcx przecież pracował w Azji,więc może by nam poszukał za 300 tyś € takiego drugiego Kagawe.
był do ściągnięcia napastnik prawie 2 metry wzrostu, reprezentant Japonii, v-ce król strzelców J-League ze słabego teamu za darmo ! Mike Havenaar, ale trafił do Vitesse, teraz jeśli bym miał proponować z tamtejszego regionu piłkarza...

(LO) Takashi Kanai - http://www.transfermarkt.de/de/takas...ler_79408.html
(PO) Yuzo Kobayashi - http://www.transfermarkt.de/de/yuzo-...ler_82985.html
(Of.Śr.Pom) Aria Jasuru Hasegawa - http://www.transfermarkt.de/de/aria-...ler_79399.html
(LP) Shingo Hyodo - http://www.transfermarkt.de/de/shing...ler_79403.html
(N) Kazuma Watanabe - http://www.transfermarkt.de/de/kazum...er_110874.html
(Of.Śr.Pom) Hiroshi Kiyotake - http://www.transfermarkt.de/de/hiros...ler_86175.html
(Of.Pom) Genki Omae - http://www.transfermarkt.de/de/genki...ler_79643.html
(PO) Hiroki Sakai - http://www.transfermarkt.de/de/hirok...ler_83002.html
(N) Masato Kudo - http://www.transfermarkt.de/de/masat...er_114202.html
(N) Junya Tanaka - http://www.transfermarkt.de/de/junya...er_123252.html
(N) Yuya Osako - http://www.transfermarkt.de/de/yuya-...er_108650.html
(N) Tadanari Lee - http://www.transfermarkt.de/de/tadan...ler_81793.html
(N) Genki Haraguchi - http://www.transfermarkt.de/de/genki...ler_79377.html
(Of.Śr.Pom) Naoki Yamada - http://www.transfermarkt.de/de/naoki...ler_79386.html
(LO) Kosuke Ota - http://www.transfermarkt.de/de/kosuk...er_110911.html

Oczywiście to moje zdanie kogo bym ściągnął z kraju Kwitnącej Wiśni do nas wg mnie Ci w/w piłkarze stanowili by spore wzmocnienie i przy ew. ściągnięciu ich do nas, a później sprzedaży, można byłoby na nich zarobić nie małe pieniążki... niestety Japonia dla nas jest bardzo odległa no i niestety nie ma co marzyć o ściągnięciu piłkarza z tamtego kraju... Dla tych którzy będą mi zaraz mówić bym się leczył: Bardzo lubię japoński futbol i jak mam czas to zawsze śledzę wyniki tamtejszych rozgrywek i mecze oraz obserwuję poszczególnych graczy i wiele z nich może na prawdę zrobić niezłe kariery... no ale to nie u nas zapewne Jeden udany transfer stamtąd ew. przeprowadzony przez Wisłę... przetarłby szlak do Japonii tak jak Melikson do naszej ligi przetarł ścieżkę.
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 02.01.2012, 00:27
Taka mała hierarchia działań w sferze polityki transferowej:
1. Wzmocnić drużynę. Podkreślam WZMOCNIĆ . 1-2 zawodnikami najlepiej w obronie. Najlepiej 2 lewonożnych obrońców, lewy i środkowy.
2. Pozbyć się już teraz Paljićia, Jaliensa, Jirsaka. Znaleźć chętnych na Jovanicia, Jarosińskiego, Kowalskiego, Skołorzyńskiego i Burligę.
3. Przeprowadzić rzeczowe rozmowy na temat przyszłości takich zawodników jak: Kurto, Pareiko, Czekaj, Nalepa, Brud, Chrapek, Nunez, Sobolewski, Biton.
4. W perspektywie dużej kwoty odstępnego za Dudu Bitona i potrzebie wzmocnienia obrony, można zainteresować się Wiślacką trójką z Trabzansporu. Paweł Brożek jest jednym z najlepszych polskich napastników, Piotrek na lewej obronie prezentował się lepiej od Paljicia czy Diaza, a Arek Głowacki mógłby dużo nauczyć naszych stoperów.
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 02.01.2012, 11:38
Jerzy Dudek zaczął mówić po krakowsku. Bramkarz zamieszkał pod Wawelem
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...,2,id,t,n.html

Cytat:
Krakowskie kluby?
Nie miałem jeszcze okazji z nimi na ten temat rozmawiać. Z Robertem Maaskantem, jeszcze trenerem Wisły i z prezesem FC Twente podczas meczu przy Reymonta ucięliśmy sobie ciekawą pogaduchę. Że jestem mimo wszystko młodszy niż bramkarz, którego mają w kadrze. To było sympatyczne. Myślałem, że padnie propozycja nowego kontraktu, ale tak się nie stało.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 02.01.2012, 13:09
Ja bym Jurka Dudka chętnie widziała w Wiśle przez jeden, może dwa sezony Pod warunkiem oczywiście, że zamierzają pożegnać się z Sergiejem. Zdaję sobie sprawę, że Dudek od dawna nie grał w piłkę, ale z pewnością wciąż jest klasowym bramkarzem, tego sie nie zapomina.
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.01.2012, 13:19
Nie ogarniam tego wszystkiego . Każdy z nas chce Wisły nowoczesnej perspektywicznej aby na kilka lat nie było problemu ze składem a z całym szacunkiem dla Dudka komuś przez mysl przemyka chęc zatrudnienia go ? Wolałbym aby np. Skorupski przez dwa lata bronił jak Pawełek a potem był pewnym punktem Wisły niz Dudek ,który za rok zakonczy karierę. Zresztą częściej siedział niz grał więc i do formy dłużej się wraca.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 02.01.2012, 13:47
^^ Pelne poparcie.

gypsy napisał(a):Wyświetl post
Ja bym Jurka Dudka chętnie widziała w Wiśle przez jeden, może dwa sezony Pod warunkiem oczywiście, że zamierzają pożegnać się z Sergiejem. Zdaję sobie sprawę, że Dudek od dawna nie grał w piłkę, ale z pewnością wciąż jest klasowym bramkarzem, tego sie nie zapomina.
Chcialbym uswiadomic, ze Dudek od kilku lat regularnie grzeje lawe czy to jeszcze w Liverpoolu czy w Realu. Przez 4 lata w Realu rozegral.. kilka spotkan, dzis ma 39 lat a niektorzy tu chca go do bramki.

Budujmy zespol z przyszloscia bo emerytow mamy juz w kadrze zbyt wielu. Ten zespol trzeba odmlodzic a nie sciagac blisko 40-letniego kopacza, ktory w ostatnim czasie czesciej spedza czas na polu golfowym niz na pilkarskim boisku.

Po Dudku pozostalo juz tylko nazwisko. Jego sukcesy nie maja zadnego znaczenia dla Wisly a kontrakt pewnie mialby jeden z najwyzszych. Tylko po co? Co dalby Wisle? Przez rok sobie dorobilby do emeryturki, puscil pare baboli (to pewne bo 5 latach grzania lawy) i odszedl. Co Wisla by z niego miala?
Skonczmy juz z trzydziestokilkuletnimi pilkarzami z nazwiskiem. Oni niewiele sa w stanie dac. Klub na nich nie zarobi, a bedzie musial im placic pewnie jeden z najwyzszych kontraktow. Mamy dosc zawodnikow po 30. Odmladzajmy ten zespol a nie podnosmy srednia wieku ktora juz tereaz jest wysoka.
Ostatnio edytowane przez River : 02.01.2012 o godz. 13:55.
Odpowiedz cytując
rasel1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 02.01.2012, 14:08
Nie dla Dudka w Wiśle Ludzie ogarnijcie sie.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.01.2012, 15:01
River Chcialbym uświadomić, ze Dudek od kilku lat regularnie grzał ławe a nie grzeje ......teraz tymczasowo zawiesił buty i rękawice na kołku.Aczkolwiek media ostatnio informowały że Dudek rozważa powrót na boiska...ekstraklasy
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.01.2012, 15:29
Matysek też był bramkarzem
co więcej Kazimierski Jacuś też

czemu nie oni?
wiek zbliżony
emeryci takoż....
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 02.01.2012, 19:12
szczepek19 napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście to moje zdanie kogo bym ściągnął z kraju Kwitnącej Wiśni do nas wg mnie Ci w/w piłkarze stanowili by spore wzmocnienie i przy ew. ściągnięciu ich do nas, a później sprzedaży, można byłoby na nich zarobić nie małe pieniążki... niestety Japonia dla nas jest bardzo odległa no i niestety nie ma co marzyć o ściągnięciu piłkarza z tamtego kraju... Dla tych którzy będą mi zaraz mówić bym się leczył: Bardzo lubię japoński futbol i jak mam czas to zawsze śledzę wyniki tamtejszych rozgrywek i mecze oraz obserwuję poszczególnych graczy i wiele z nich może na prawdę zrobić niezłe kariery... no ale to nie u nas zapewne Jeden udany transfer stamtąd ew. przeprowadzony przez Wisłę... przetarłby szlak do Japonii tak jak Melikson do naszej ligi przetarł ścieżkę.
A może tego bramkarza?

http://www.youtube.com/watch?v=KLgXZVfhk3I
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 03.01.2012, 18:13
Sergiej, moim skromnym zdaniem był najlepszym naszym zawodnikiem w 2011 roku. Nawet za dopłatą bym go nie wymienił na Dudka czy innego zblazowanego gwiazdora typu Kuszczak. Wisła to nie kurnik, żeby przyjmować pod swoje skrzydła takie "kury wysiadujące jaja" latami.
Odpowiedz cytując
tomB
Member

Od: 11.2009

Stary 03.01.2012, 19:50
http://www.transfermarkt.pl/pl/dare-...ler_19579.html
http://youtu.be/TReiW_i8hfo

ja tam wole transfery gotówkowe,przemyślane
?choć z tym nigdy nie wiadomo,który transfer wypali? /
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 04.01.2012, 15:09
Nie wiem czy było, z 90minut.pl:

Przychodzą: Łukasz Jarosiński (B - MKS Kluczbork), Marek Kozioł (B - Sandecja Nowy Sącz), Arkadiusz Piech (N - Ruch Chorzów), Łukasz Skorupski (B - Górnik Zabrze), Christoffer Matwiejew (Djurgårdens IF), Marvin Bejarano (CD Oriente Petrolero (Santa Cruz))

Odchodzą: Filip Kurto (B - Roda JC Kerkrade)
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 04.01.2012, 15:19
Wg nich przychodzą do nas 3 ( słownie TRZEJ ) bramkarze ? Wątpliwe..
Odpowiedz cytując
laxa
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 04.01.2012, 15:28
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
Wg nich przychodzą do nas 3 ( słownie TRZEJ ) bramkarze ? Wątpliwe..
Nie 3 lecz 4 ( słownie CZTERECH )
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 04.01.2012, 15:30
laxa napisał(a):Wyświetl post
Nie 3 lecz 4 ( słownie CZTERECH )
Haha, fakt musze sie chyba do podstawówki wrócić..
Odpowiedz cytując
Sebo_TS
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 04.01.2012, 16:12
Gdybyście poczytali legende na 90minut to byście zobaczyli że kolor zielony to transfer pewny do klubu, czerwony to pewne odejście z klubu a zwykły czarny to przymiarki transferowe
WISŁA SKAWINA
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 04.01.2012, 16:42
przeciez to nazwiska które były wymawiane w kontekście Wisły Kraków..i nic więcej.

Jakbyśmy puścili plotę ze interesujemy się np. Dudzicem i którykolwiek głupi portal by powielił naszą informacje, to też to brzydkie nazwisko ujrzelibyście na portalu 90minut.pl
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 04.01.2012, 16:45
co do 90minut na górze lub na dole jest legenda-wyjaśnienie co jaki kolor oznacza na czarno to nazwiska które są w kręgu zainteresowań klubu
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 04.01.2012, 16:47
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Nie ma za co...
Tylko z drugiej strony po co komu napastnik, który bramek nie strzela?
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 04.01.2012, 16:56
Boenisch wracający po kontuzji jest teraz 4 LO w Werderze, w dodatku ma kontrakt który kończy się za pół roku
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 04.01.2012, 17:36
http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/6...traktow-video/

Interesująca lista, zwłaszcza dwaj pierwsi zawodnicy bardzo ciekawi.
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów