The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.12.2011, 19:54
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
jakiś konkretny powód czy 'ot tak' ?
Powiedzmy, że nie za bardzo mi się uśmiecha wykrzykiwanie nazwiska zawodnika, który przez 10 lat grał we Wronkach/Poznaniu, jest kapitanem tego zespołu i identyfikuje się z tym klubem. Poza tym, Amica trzyma z koleżanką zza Błoń, więc nie jest przez kibiców Wisły klubem, z którym mamy przyjazne relacje... ba, nie są nawet neutralni - to prostu rywale, ze względów kibicowskich i sportowych.
Są przykłady, że zawodnicy przechodzący pomiędzy rywalizującymi klubami grają słabo lub przeciętnie - zobacz np. Torresa.

A wspominanie Żurawskiego czy Głowackiego ma się nijak do aktualnej sytuacji - wtedy Lech był słaby, potrzebował pieniędzy; casus podobny do przejścia Moskala. Obaj też przechodzili jako młodzi zawodnicy... oczywiście, wtedy Internet raczkował, zdjęcia najpierw trzeba było wywołać, więc kto wie, czy taki Żuraw w wieku 18 lat nie biegał z szalikiem śmierć Wiśle...

A najważniejsze - po co Wiśle Wojtkowiak? Na prawej obronie Jovanović i Lamey, w przyszłym sezonie dojdzie Burliga... na środku Chavez, Czekaj, Bunoza (Jaliensa pomijam z oczywistych względów). Nam jest potrzebny lewonożny stoper, grający w parze z Osmanem lub Michałem, a którego zmiennikiem będzie Bunoza.

PS

Najlepiej nam szło w lidze (chodzi mi o serię meczów bez straconej bramki w poprzednim sezonie) z parą Chavez - Bunoza. Marcelo i Głowa byli poza tym lepsi piłkarsko od naszych obecnych obrońców i potrafili tak odebrać piłkę lub się ustawić, że mieli futbolówkę na swojej lepszej nodze.
Ostatnio edytowane przez Heero : 29.12.2011 o godz. 19:59.
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
Str@żak
Member

Od: 06.2011

Stary 29.12.2011, 20:22
Heero napisał(a):Wyświetl post
Powiedzmy, że nie za bardzo mi się uśmiecha wykrzykiwanie nazwiska zawodnika, który przez 10 lat grał we Wronkach/Poznaniu, jest kapitanem tego zespołu i identyfikuje się z tym klubem. Poza tym, Amica trzyma z koleżanką zza Błoń, więc nie jest przez kibiców Wisły klubem, z którym mamy przyjazne relacje... ba, nie są nawet neutralni - to prostu rywale, ze względów kibicowskich i sportowych.
Są przykłady, że zawodnicy przechodzący pomiędzy rywalizującymi klubami grają słabo lub przeciętnie - zobacz np. Torresa.

A wspominanie Żurawskiego czy Głowackiego ma się nijak do aktualnej sytuacji - wtedy Lech był słaby, potrzebował pieniędzy; casus podobny do przejścia Moskala. Obaj też przechodzili jako młodzi zawodnicy... oczywiście, wtedy Internet raczkował, zdjęcia najpierw trzeba było wywołać, więc kto wie, czy taki Żuraw w wieku 18 lat nie biegał z szalikiem śmierć Wiśle...

A najważniejsze - po co Wiśle Wojtkowiak? Na prawej obronie Jovanović i Lamey, w przyszłym sezonie dojdzie Burliga... na środku Chavez, Czekaj, Bunoza (Jaliensa pomijam z oczywistych względów). Nam jest potrzebny lewonożny stoper, grający w parze z Osmanem lub Michałem, a którego zmiennikiem będzie Bunoza.

PS

Najlepiej nam szło w lidze (chodzi mi o serię meczów bez straconej bramki w poprzednim sezonie) z parą Chavez - Bunoza. Marcelo i Głowa byli poza tym lepsi piłkarsko od naszych obecnych obrońców i potrafili tak odebrać piłkę lub się ustawić, że mieli futbolówkę na swojej lepszej nodze.
Jeden kumaty! Tak 3 maj
Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 29.12.2011, 20:29
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
jakiś konkretny powód czy 'ot tak' ?

Bo to kuchenki. Masz konkretny powód i nie zadawaj głupich pytań.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 29.12.2011, 20:31
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Prawonożny może grać z prawonożnym. Przesąd jest z dwoma lewymi stoperami. Zresztą mieliśmy już parę prawonożnych środkowych obrońców i tragedii nie było.
Nie ma żadnych przesądów tylko stoper grający z lewej strony musi umieć grać lewą nogą a z prawej prawą . Oczywiście może grać dwóch typowo prawonożnych środkowych obrońców pod warunkiem ,że jeden z nich ten grający bardziej z lewej strony będzie również przyzwoicie grał lewą nogą i "nie bał się jej używać" gdy jest taka potrzeba . To samo się tyczy dwóch lewonożnych stoperów . W przeciwnym razie może się to tak skończyć jak z Diazem na prawej stronie lub z Chavezem na lewej czyli delikatnie mówiąc nie najlepiej . Dla mnie optymalnym zestawieniem środka obrony jest jeden prawo-nożny i jeden lewo z wyjątkiem tych piłkarzy którzy są obunożni ale tych wcale tak dużo nie ma .
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 29.12.2011, 20:38
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Nie ma żadnych przesądów tylko stoper grający z lewej strony musi umieć grać lewą nogą a z prawej prawą . Oczywiście może grać dwóch typowo prawonożnych środkowych obrońców pod warunkiem ,że jeden z nich ten grający bardziej z lewej strony będzie również przyzwoicie grał lewą nogą i "nie bał się jej używać" gdy jest taka potrzeba . To samo się tyczy dwóch lewonożnych stoperów . W przeciwnym razie może się to tak skończyć jak z Diazem na prawej stronie lub z Chavezem na lewej czyli delikatnie mówiąc nie najlepiej . Dla mnie optymalnym zestawieniem środka obrony jest jeden prawo-nożny i jeden lewo z wyjątkiem tych piłkarzy którzy są obunożni ale tych wcale tak dużo nie ma .
A czy Wojtkowiak nie grał w tej rundzie na lewej obronie w Lechu? Wtedy jak mieli tyle kłopotów z defensywą. Nie wiem, czy to nawet nie było w meczu z nami.
Odpowiedz cytując
Str@żak
Member

Od: 06.2011

Stary 29.12.2011, 20:46
Prawonożny może grać z prawonożnym. Przesąd jest z dwoma lewymi stoperami. Zresztą mieliśmy już parę prawonożnych środkowych obrońców i tragedii nie było.
Po pierwsze - z konieczności, a po drugie gdy ten prawonożny potrafi przyzwoicie grać także lewą nogą.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Stary 29.12.2011, 20:48
A czy Wojtkowiak nie grał w tej rundzie na lewej obronie w Lechu? Wtedy jak mieli tyle kłopotów z defensywą. Nie wiem, czy to nawet nie było w meczu z nami.
No i co z tego ,że grał? Sam powiedziałeś ,że mieli wtedy kłopoty z defensywą więc kogo mieli wystawić tam skoro Panamczyk nie mógł zagrać a przecież jest jedynym lewym obrońcą w Lechu tzn. Amice?
Ostatnio edytowane przez fanfan : 29.12.2011 o godz. 20:51.
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Stary 29.12.2011, 20:51
A John O'Shea grał kiedyś na bramce w Man Utd... w związku z tym, mamy go sprowadzić jako rywala dla Pareiki?
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Stary 29.12.2011, 20:53
Baszczu też kiedyś zagrał z konieczności na lewej obronie , nawet Dubicki zagrał z konieczności o ile mnie pamięć nie myli na tej pozycji więc co to za argument?
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 29.12.2011, 22:02
Str@żak napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze - z konieczności, a po drugie gdy ten prawonożny potrafi przyzwoicie grać także lewą nogą.
Głowacki raz grał z Cleberem w parze (wiadomo lewonożny), a raz z Marcelo w parze (prawonożny). To była konieczność? A no tak, bo lepszych stoperów w tamtych czasach nie mieliśmy. Moim zdaniem to są bardziej stereotypy niż coś co jest naprawdę zabronionego.

No i co z tego ,że grał? Sam powiedziałeś ,że mieli wtedy kłopoty z defensywą więc kogo mieli wystawić tam skoro Panamczyk nie mógł zagrać a przecież jest jedynym lewym obrońcą w Lechu tzn. Amice?
To z tego, że nie grałby tam, gdyby nie umiał grać lewą nogą. Nie jestem pewien, ale to chyba nie był jego jedyny mecz na tej pozycji. Diaz to teraz stoper, Paljić to lewy obrońca. Grają tam z konieczności. Jeżeli Diaz się sprawdza na tej pozycji to chyba może tam grać, czyż nie?
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 29.12.2011 o godz. 22:06.
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Stary 29.12.2011, 22:16
To z tego, że nie grałby tam, gdyby nie umiał grać lewą nogą. Nie jestem pewien, ale to chyba nie był jego jedyny mecz na tej pozycji. Diaz to teraz stoper, Paljić to lewy obrońca. Grają tam z konieczności. Jeżeli Diaz się sprawdza na tej pozycji to chyba może tam grać, czyż nie?
W takim razie napisz, w którym meczu Wojtkowiak grał na lewej obronie i zrób podsumowanie - ile razy zagrywał lewą nogą, jaki procent tych zagrań był skuteczny, ile wygrał pojedynków itp. Bo na razie piszesz dyrdymały, niepodparte dowodami...
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 29.12.2011, 22:19
Heero napisał(a):Wyświetl post
W takim razie napisz, w którym meczu Wojtkowiak grał na lewej obronie i zrób podsumowanie - ile razy zagrywał lewą nogą, jaki procent tych zagrań był skuteczny, ile wygrał pojedynków itp. Bo na razie piszesz dyrdymały, niepodparte dowodami...
Piszę, że "chyba" było więcej. W meczu z nami jestem pewien, że tam grał. Głowacki mógł z Marcelo grać to skąd wiesz, czy Wojtkowiak nie może grać z prawonożnym? Zresztą nasza do niedawna podstawowa para: Chavez - Jaliens, który z nich jest lewonożny?
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 30.12.2011, 04:14
ale się kilku z forumowiczów uparło na lewonożnego stopera. Jak się trafi drugi Marcelo to: nie brać bo jest prawonożny, a takich w kadrze już mamy.
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 30.12.2011, 08:49
http://about.betsson.com/pl/beda-roszady-w-t-me/

Tutaj jest mała lista dotycząca piłkarzy do wyciągnięcia za free w tym okienku
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Stary 30.12.2011, 10:52
Głowacki raz grał z Cleberem w parze (wiadomo lewonożny), a raz z Marcelo w parze (prawonożny). To była konieczność? A no tak, bo lepszych stoperów w tamtych czasach nie mieliśmy. Moim zdaniem to są bardziej stereotypy niż coś co jest naprawdę zabronionego.

Piszę, że "chyba" było więcej. W meczu z nami jestem pewien, że tam grał. Głowacki mógł z Marcelo grać to skąd wiesz, czy Wojtkowiak nie może grać z prawonożnym? Zresztą nasza do niedawna podstawowa para: Chavez - Jaliens, który z nich jest lewonożny?
Widzę ,że Ty nie jesteś w stanie zrozumieć pewnych rzeczy , nie wiem może z wiekiem Ci to przyjdzie . Ale dla potwierdzenia mojej opinii wystarczy przypomnieć sobie występy Diaza z prawej strony środka obrony bądź Chaveza z lewej i jakie wtedy mieli problemy z grą a są to typowo jednonożni piłkarze .
I nie chodzi o to ,że prawonożny stoper nie może grać z prawonożnym jeśli obaj słabo grają lewą nogą ponieważ nie ma nigdzie takich zasad ale lepszym rozwiązaniem będzie wystawienie jednego prawo i jednego lewonożnego no chyba że ktoś gra dobrze obiema nogami .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 30.12.2011 o godz. 10:57.
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 30.12.2011, 11:12
Ilijan Micanski jest bliski odejscia z Bundesligi. Przymiarki robią pod niego lech Śląsk i zagłębie. Biorąc pod uwagę niepewną postawę naszego zarządu w sprawie Bitona(15% szans) może była by to ciekawa alternatywa.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 30.12.2011, 11:19
Widzę ,że Ty nie jesteś w stanie zrozumieć pewnych rzeczy , nie wiem może z wiekiem Ci to przyjdzie . Ale dla potwierdzenia mojej opinii wystarczy przypomnieć sobie występy Diaza z prawej strony środka obrony bądź Chaveza z lewej i jakie wtedy mieli problemy z grą a są to typowo jednonożni piłkarze .
I nie chodzi o to ,że prawonożny stoper nie może grać z prawonożnym jeśli obaj słabo grają lewą nogą ponieważ nie ma nigdzie takich zasad ale lepszym rozwiązaniem będzie wystawienie jednego prawo i jednego lewonożnego no chyba że ktoś gra dobrze obiema nogami .
Widzę, że Ty doskonale wiesz jak gra lewą nogą Wojtkowiak. Jaki mecz zawalił grając na lewym środku obrony?

Gdy przychodził trzeci prawonożny stoper (Jaliens) nie widziałem takich protestów. Czy ludzie protestowali, że Marcelo gra z Głowackim? Skąd, więc przekonanie, że Wojtkowiak nie dałby rady?
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 30.12.2011, 11:46
Chodzą plotki, że Ci piłkarze Agon Mehmeti (Malmo), Emin Nouri i Ricardo Santos (obaj Kalmar) dołączą do Wisły Kraków. Wie coś więcej ktoś na ten temat?
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 30.12.2011, 11:57
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Chodzą plotki, że Ci piłkarze Agon Mehmeti (Malmo), Emin Nouri i Ricardo Santos (obaj Kalmar) dołączą do Wisły Kraków. Wie coś więcej ktoś na ten temat?
Wpisz na Google te nazwiska. Ktoś pisze tę informację na wielu portalach sportowych w komentarzach pod wieloma newsami dotyczącymi Wisły. Przypomniało mi się to:

http://ckfutbol.wordpress.com/2009/0...ppiah-w-wisle/
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Stary 30.12.2011, 12:05
Widzę, że Ty doskonale wiesz jak gra lewą nogą Wojtkowiak. Jaki mecz zawalił grając na lewym środku obrony?

Gdy przychodził trzeci prawonożny stoper (Jaliens) nie widziałem takich protestów. Czy ludzie protestowali, że Marcelo gra z Głowackim? Skąd, więc przekonanie, że Wojtkowiak nie dałby rady?
Ale Ty nie rozumiesz o co mi chodzi . Czy ja protestuję w jakiś sposób ? Nie więc nie pieprz , czy ja twierdzę że Wojtkowiak nie dałby rady z lewej strony ? Nie co nie zmienia faktu, że optymalna pozycja dla Niego to prawa strona środka obrony . Jednak ciągle uważam że najlepszym rozwiązaniem na środku obrony jest zestawienie prawonożnego z lewonożnym ! I wiem ,że nie tylko ja tak uważam oczywiście pod warunkiem że Ci dwaj prezentują odpowiedni poziom ale to już inna sprawa.

Gdzie chodzą te plotki ? Tylko nie pisz ,że ktoś tak napisał w komentarzach na jakiejś stronce . Z tej trójki kojarzę tylko tego Mehmetiego czy jak mu tam z tegorocznych europejskich pucharów . Niby ciekawy ale jakoś specjalnie na kolana nie powala choć z pewnością ciekawsze opcja od Piecha...
Ostatnio edytowane przez fanfan : 30.12.2011 o godz. 12:13.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 30.12.2011, 12:07
http://www.transfermarkt.de/en/agon-...ler_72687.html
http://www.transfermarkt.de/en/ricar...ler_51323.html
http://www.transfermarkt.de/en/emin-...ler_35727.html

na jakichś przekozaków nie wyglądają, ale jedna sprawa ich łączy 31.12.2011
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 30.12.2011, 12:08
Wpisz na Google te nazwiska. Ktoś pisze tę informację na wielu portalach sportowych w komentarzach pod wieloma newsami dotyczącymi Wisły. Przypomniało mi się to:

http://ckfutbol.wordpress.com/2009/0...ppiah-w-wisle/
Ja to wszystko rozumiem i dzielę przez 10, ale pamiętam również jakiegoś lolka co pisał na pewnym wiślackim portalu o Gervazio. Wtedy jeszcze żadne media o tym nie pisały.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Stary 30.12.2011, 12:19
Ja to wszystko rozumiem i dzielę przez 10, ale pamiętam również jakiegoś lolka co pisał na pewnym wiślackim portalu o Gervazio. Wtedy jeszcze żadne media o tym nie pisały.
Lolkowi temu prawdziwemu można ufać ponieważ podaje 100% info ! I nikomu więcej . A ta trójka to ściema , ktoś poszukał na wiadomej stronie piłkarzy którym kończą się kontrakty i udaje wielkiego "informatora"...
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.12.2011, 12:20
Agon Mehmeti (born November 20, 1989 in Podujevo) is a Kosovar born Swedish footballer and a striker. He will join the Italian Serie A club Palermo on 1 January 2012.

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,o...89,opinie.html
Ostatnio edytowane przez piter116 : 30.12.2011 o godz. 12:24.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 30.12.2011, 12:20
Kiedy ściągnęliśmy trzech graczy z jednej ligi w jednym okienku?
Poza tym po co nam 4 napastników (bo tutaj ktoś pisze o dwóch)?

Moim zdaniem to zwykły żart w sezonie ogórkowym.
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 30.12.2011, 12:34
Z tym Lolkiem to fakt zawsze jak pisał to było pewne info. Ale chyba ostatnio się nie udzielał. Więc ja bym do tych nazwisk wagi nie przykładał.
Odpowiedz cytując
duch1989
Member

Od: 05.2009

Stary 30.12.2011, 12:53
Szkoda tylko że ktoś nie pomyślał o tym że mamy 17 obcokrajowców w kadrze i możemy zatrudnić tylko jednego a nie 3. Łykajcie dalej idiotyczne plotki jak młode pelikany.
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 30.12.2011, 13:04
To że mamy trzech to nie znaczy że nikt nie odejdzie.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 30.12.2011, 20:32
Lista wolnych piłkarzy według TM:
http://www.transfermarkt.de/de/tuerk.../land_174.html

PS Sion ukarany odjęciem 36 punktów. Nie wiem, czy w takiej sytuacji uda im się utrzymać. Czy ktoś z tej listy http://www.transfermarkt.de/de/fc-si...erein_321.html wart jest uwagi?
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 30.12.2011 o godz. 20:53.
Odpowiedz cytując
KMZ
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 31.12.2011, 13:39
Ogladalem przed chwilą bramki Pawła Brożka dla Wisełki .. i powiem jedno , jeśli wróci do ekstraklasy i nie do Wisły ... to nasz zarząd jest dziwny .. a Paweł i tak pokaże ile jest wart... przewyższa klasą Bitona i Genkova taka prawda..

Dziękuje !
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów