|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ehh, zamiast sprzedać 33tys biletów po normalnych cenach, bilety będą dwa razy droższe, a sprzeda się ich połowa. Jakie to polskie... Nie powinno tak być, prawdziwy kibic przychodzi dla drużyny, nie dla rywala... Kibic, który przyjdzie na mecz, bo Wisła gra z jakimś fajnym klubem nie odczuje podwyżki cen, ale odczuje to koleś, który chodzi na każdy mecz, bez znaczenia czy z Apoelem, Podbeskidziem, Odrą Wodzisław czy Zagłębiem Sosnowiec...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ceny karnetów normalnych - ok.. Ulgowe - zajebista cena - mam nadzieje, że przełozy się to na wzrost liczby młodzieży.. Z drugiej strony nie ma sie czym tak podniecać, bo ceny pozostały takie same jak w poprzedniej rundzie, tyle że przeciwnicy TOPowi. Mam nadzieje, że przy normalnie wyważonych rundach, ceny będą jeszcze troszkę niższe..
Mam tylko jedno ALE..Zniżka lojalnościowa - te 10 zł przy przedłużeniu karnetów, to raczej smiech na sali i mogli się nawet z tym nie wygłupiać..Jesli znizka ma wynosic 1,3 zł na mecz dla ludzi od lat kupujacych karnety - to iężko to nazwac znizką lojalnościową.. Orientuje sie ktoś jaka ilość karnetów była sprzedana w poprzedniej rundzie na C? Żeby teraz nie okazało się, że pozostałe miejsca na C zostana zalane masą studentów-kosmitów, wszak karnet na 7 meczów, dla nich to jeden wypad na rynek tak naprawde..
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 28.12.2011 o godz. 22:41.
![]()
[][][][]> T S W <[][][][]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Belzebub - To jaką ty chciałeś zniżke lojalnosciową przy karnecie kosztującym 90 zł? 30%?
![]() ![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
No no Basałaj mądra głowa
naogladał sie pustek na stadionie za wyjatkiem młyna to wygłowkował ze cos tutaj nie halo? a teraz ceny karnetów ,biletow naprawde ok kazdy znajdzie cos dla siebie,na naroznik za 10 zeta na mecz Mistrza Polski.Naprawde wreszcie ktos pomyslał ze kibic kasą nie sra .
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 28.12.2011 o godz. 23:52.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Jak ktoś teraz będzie narzekał to ja już naprawdę nic nie rozumiem.
10 zł na Mistrza Polski, który gra na stadionie klasy Elite to jest naprawdę okazyjna cena. Jak frekwencja nagle nie podskoczy o 5-8 tys, to ja już nie mam pytań. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie gadaj, że nie w....ia Cię jak przykładowo przy przedłużaniu abonamentu na komórke czy TV, nowy klient dostaje lepsze warunki umowy niż Ty, jak jesteś w danej sieci np. 4 lata.. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Ceny karnetów zostały podwyżone!! Przykładowe ceny na jesień: E23/24: 360zl za 9 meczów w lidze = 40zl za mecz C: 165zl za 9 meczów w lidze = 18.33zl za mecz Ps. Proud - frekwencja podskoczy bo sa duzo ciekawsze mecze, ale nawet jakby byly podobne, to sama - no wlansie obnizka, ktorej nie ma, a nawet jakby byla = to i tak nie pomoze, najwazniejsza rzecza jest poprawienie relacji Kibice - Wisla (jako zarzad) i zwiekszenie dzialan marketingowych ktorych kompletnie nie bylo od wrzesnia, tylko pare plakatow na miescie - zero interakcji z kibicami. Przykladowe ceny na wiosne: E23/E24: 280zl za 6 meczów w lidze i 1 w PP. Liczac ze w ramach karnetu bilet na PP z Lechem jest wart 30zl, zostawia to 250zl za 6 meczów w lidze = 41.66zl za mecz C: 130zl za 6 meczów i 1 w PP. W ramach karnetu 15zl za mecz PP z Lechem, zostawia to 115zl za 6 meczów w lidze = 19.17zl za mecz. Ogółem mówiąc, w ramach karnetów ceny za mecz sa nieznacznie, ale jednak droższe niż na jesień. Oczywiście biore pod uwage, że jest więcej meczy top, ale to było wiadome jaki jest terminarz, i karnet miały być tańsze a nie droższe... Dobry prezent na nowy rok ![]()
Ostatnio edytowane przez WislaFan123 : 29.12.2011 o godz. 00:31.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bo razem biletów (czy karnetów) po te 10 zł bedzie zaledwie 706..Co stanowi około 2% stadionu ![]() Jeśli takie "zagranie' przyciągnie chetnych na pozostałe sektory to OK..Może też odnieść odwrotny skutek i zrazić potencjalnego nabywcę, który myslał że kupi bilet za 10 zł,a okaże się, że to tylko na mecze poza topowymi, dla osób z ulgą, a i tak już dawno te miejsca zostały wykupione..Więc pozostały mu do nabycia bilety w najlepszym przypadku 3 razy droższe.. Czy jak Mediamarkt rzuci 10 telewizorów po 1000 zł, to klient który przeczytał to w sklepowej gazetce, a z racji małej ilości, sie nie załapał na promocję, wychodzi ze sklepu z Sony Bravią za 3000 zł? Na zachodzie może i tak..Ale tu jest Polska ![]()
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 29.12.2011 o godz. 15:15.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
klub liczy na to ze sprzeda chyba wiecej biletow ktore potanialy na wszystkie sektory natomiast karnety rzeczywiscie przeliczajac na cene jednego biletu poza dolnym naroznikiem gdzie sa najgorsze miejsca i wznowieniem karnetu ulgowego na Mlyn podrozaly, trzeba jednak wziac poprawke na to ze mamy w tej rundzie 4 mecze top a w tamtej nie mielismy zadnego
Ostatnio edytowane przez rasel1906 : 29.12.2011 o godz. 03:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Belzebub i Kasztan - musieliście mieć jakiś żydowskich przodków, jak nic.
![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Dokładnie mamy 4 topowe mecze + topowy PP. Więc nie można sumowac cen i dzielić przez liczbę meczy i porównywać z jesienią, gdzie było dużo spotkań ale jednak zwykłych.
Ceny naprawdę niskie, każdy znajdzie coś dla siebie. Ale "matematycy" już zaczęli liczyć ze jest drożej zapominając lub tylko na marginesie dodając, ze 2x gramy z Lechem i po razie z Legia, Śląskiem i Derby. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Hahha..Dobre
Ceny są atrakcyjne, ale oczywiście wejdzi etu taki jeden z drugim i usłyszymy: powinna byc jeszcze zniżka. Wam dać bilety za darmo to chcielibyście na autobus!!! Kto nie kupi ten faja i nie pieprzecie ze 100 PLN nie umieliscie odłożyć od sierpnia!!!!![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Krytyczny jestem wobec działań zarządu, ale jak obniżyli ceny to nie mówmy, że podwyższyli.
![]() Przynajmniej dla mnie. Średniopiknikowy sektor E22/E25. Jesień karnet normalny wznowienia : 300 zł : 9 meczy zwykłych = 33,33 zł Wiosna karnet normalny wznowienia : 230 zł : 8 meczy zwykłych = 28,75 zł. Koszt pozyskania możliwości oglądnięcia jednostki meczowej na stadionie na wiosnę to 28,75/33,33 = 86,25 [%] ceny jesiennej. Jesień karnet ulgowy wznowienia : 235 zł : 9 meczy zwykłych = 26,11 zł Wiosna karnet ulgowy wznowienia : 185 zł : 8 meczy zwykłych = 23,13 zł. Koszt pozyskania możliwości oglądnięcia jednostki meczowej na stadionie na wiosne to 23,13/26,11 = 88,59 [%] ceny jesiennej. Teraz skąd 8 meczów zwykłych na wiosnę. Jesienią było 9 meczów zwykłych i sprawa jest prosta. Wiosną są cztery mecze TOP + 3 zwykłe. Stosunek cen TOP/zwykły na tym sektorze to 50/40 czyli 1.25. Czyli 4 mecze top to cenowo 5 zwykłych + 3 zwykłe daje osiem meczów. Jeśli chodzi o inne sektory to każdy może sobie sam policzyć. Dodatkowo należy zwrócić uwagę, że ceny biletów jednostkowych uległy obniżeniu. Czy są to obniżki wystarczające - zobaczymy wkrótce. Edit: AXEL75 - kursywą masz dlaczego liczę na wiosnę 8 meczów.
Ostatnio edytowane przez Elefant : 29.12.2011 o godz. 09:45.
|
|
|
|
Member
Od: 03.2007
Offline |
|
![]() KARNETY WIOSNA 2012 TO: • 6 MECZÓW EKSTRAKLASY ORAZ SPOTKANIE 1/4 PUCHARU POLSKI Wiosną Wisła zagra cztery topowe mecze ligowe z Legią, Lechem, Śląskiem oraz Cracovią. Z drużyną z Poznania dodatkowo zmierzy się w walce o Puchar Polski
Ostatnio edytowane przez AXEL75 : 29.12.2011 o godz. 09:35.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po obłożeniu sektorów za bramką i w rogach, na pierwszym ligowym z Koroną okaże się, że nie tylko chyba my..
Ba‘al Zebûb ![]() Czy ja narzekam? Ceny są takie jak chciałem (100-110 zł bez PP), wręcz idealne, by podnieść frekwencje na 22-23 tysiące,a przy topowych starać się o komplet.. Teraz fajnie by było, żeby dystrybucje pozostałych (nieprzedłużanych) wejść na sektor C, klub po części powierzył SKWK..Co by ze względu na atrakcyjną cenę, sektor nie został zalany przez: kochliwe nastoletnie parki, matki z dziećmi i studentów z Włoszczowy (bez urazy).. Małe, ale dotyczy tylko, tanich zagrywek marketingowych typu: - głośne obwieszczenie o obniżce, gdy ceny jednak minimalnie podrożały.. - trąbienie, że bilety od 10 zł, a jest ich tylko 706, na "gorsze" mecze i dla ulgowiczów.. - "żadna" róznica w cenie dla stałych karnetowiczów..
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 29.12.2011 o godz. 15:16.
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Belzebub
nie tłumacz ,,fanatykom" bo to walka z wiatrakami!!!Tekst ,że mieliście żydowskich przodków traktuje jako żart- głupi, bardzo głupi!Pomysł z dystrybucją przez SKWK karnetów na C uważam za bardzo dobry.
Ostatnio edytowane przez ..DRAGON.. : 29.12.2011 o godz. 11:24.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
bez pozdrowień i odbioru. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
1.66 PLN za 5 meczy TOP to strasznie drogo!!! a do tego jeszcze zniżka na potwornie drogie bilety na 1/16 PUEFA. Za przyjście na stadion Wisła powinna dopłacać. Idę jeszcze ponarzekać na brak kasy na transfery, akademię i beznadziejną politykę Wisły. Normalnie granda, Targowica i czyste zło!!! PS. Myślę że jeden baranek nie wystarczy ![]() Zawsze mnie intrygowało co siedzi w głowie ludzi którzy zawsze i wiecznie narzekają. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
Może ty siebie tak traktujesz... ale to twoja sprawa. 10 zł zniżki na sam karnet, ale już zniżek na mecze pucharowe już nie doliczysz+ oszczędzony czas pieniądze na dojazd i wygodę... wyjdzie więcej niż 10 zł. BTW Mam nadzieje, że przez te ceny nie zrobi się znowu przypadkiem rodzinnie na meczach jak na wiosne, choć doping był może lepszy, ale wolę jednak, żeby było kibolsko jak w poprzedniej rundzie(czyli race+oprawy+spontan+brak kmiotów w młynie) ![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]() Klub również na mnie oszczędza, bo nie musi drukować biletu, obsługiwać mnie co tydzień w kasie, a w dodatku dostaje hajs z góry, który na koncie podrosnie o kolejne 4-5 % w skali roku ![]() Jesli siebie nie traktujesz jako klienta to słusznie, fajnie zeby klub to docenił również. Jesli dla Ciebie upust 4-7% przy wznowieniu n-tego karnetu to sporo to ok. Ja bym wolał dostać te 10-15% lub jakiś inny ekwiwalent, nagradzany za odpowiednią ilość punktów, zbieranych zarówno za mecze u siebie, jak również wyjazdy..Chyba byłoby to sprawiedliwe, zważywszy na fakt, że jeden wyjazd to koszt najtańszego karnetu..Ale, że klub w tej sytuacji traktuje Cie, już nawet nie jako swojego klienta(tylko PKP czy np. Legii), to ma to w d....I nawet 1zł od biletu nie odpali na Ultraskę, ale potem filmikami na głównej i FB się chwali, jaka to cudowna atmosfera..Najważnieszje, żeby okazało się, ze mecze z Legią, żydami czy Śląskiem będą o TOP3, a nie o pietruchę..Bo to wpłynie najbardziej na popyt na te bilety.. Teraz najważniejsza kwestia.. to zrobic wynik w okolicach 15 tyś. karnetów i frekwencji na meczach "nietopowych" koło 22-23 tysi, bo jesli frekwencja się nie podniesie, to Basałaj stwierdzi, że na ch.. mu te dodatkowe 3-4 tysiące osób, jak pieniędzy w kasie mniej..A najwierniejszych mozna doić bo i tak za 2 tygodnie wrócą..
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 29.12.2011 o godz. 15:04.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Czy ja gdzies narzekam ze jest za drogo? Stwierdzam ze mialo byc taniej a nie jest. Pozatym nie liczcie PP na rowni z liga, to w koncu PP.. Uwazam ze ceny sa jak najbardziej ok. Jednak sama obnizka w sobie nie pomoze, bedzie wiecej ludzi ale bedzie wynikac to z rangi rywala... Wisla marketingowo jest niezwykla statyczna, brak jakiejkolwiek interkacji... Zwiekszac profity mozna albo przez inwestycje [wprowadzanie nowych produktow(uslug), marketing, obnizke cen (jednoczesnie zwiekszajac wolumen sprzedazy)] albo przez ciecie kosztow.. i poki co w wiekszosci Wisla obcina koszty caly czas, podczas gdy to jest strategia krotkofalowa i w dluzszym okresie nie ma prawa dzialac. Wy madrzy ludzie ktorzy tak wielce sie tu wypowiadacie, z checia poslucham jak macie wizje rozwoju strategicznego Wisly ? ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
Później przychody Wisły z biletów wyglądają tak: http://ekstraklasa.wp.pl/kat,77154,t...wiadomosc.html i to jest ku.wa dla mnie wstyd. żal wam 25-60 zł na Wisłę za mecz?! bez łaski, tylko nie nazywajcie się kibicami. to jest kpina. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Inteligencie...Wstydź się, wstydź się..
Z Legią nie ma co nawet narazie rywalizować, bo tam główną rolę odegrały pewnie Skyboxy i miejsca VIPovskie, dodatkowo ludzie zarabiaja "nieco" więcej, jest ich prawie 3 razy więcej i maja jeden klub w mieście to i ceny maja wyższe.. Śląsk zrobił wynik bo na dwa ostatnie mecze przyszło 85 tysięcy ludzi, czyli tyle co u nas praktycznie na 6 meczów czyli, 2/3 rundy.. Lech zarobił grosze więcej od nas,a jak wyglądał ich puściutki stadion to chyba widziałeś? Stadion jest na tyle duży, że znajdzie sie miejsce i dla pariasów (za bramki) i dla bananów (na środkowe), którzy płaczą na tych co płaczą, że bilety zawsze za drogie ![]() Nie wiem do końca jaki na zachodzie procent wpływów stanowią bilety na mecz, ale nie sądze, żeby był to tak istotny procent, bez którego nie będzie transferów, akademii itp..
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 29.12.2011 o godz. 23:36.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Zaraz będą chcieli bazy treningowej, akademii, 5 boisk sztucznych i szkółki piłkarskiej. W między czasie elewacji stadionu, cateringu z prawdziwego zdarzenia i kupna 5 zawodników.
Na Legii bilet kosztuje tyle ile u nas karnet, dlatego są już lata świetlne przed nami jeśli chodzi o budzet i to zaowocuje u nich w niedalekiej przyszłości. Czy tego chcecie czy nie to my się musimy równać do Lecha czy Legii a nie do Cracovii czy Zagłębia Lubin (ceny biletów / karnetów). A mimo to działacze Wisły i tak mocno spuścili z tonu jeśli chodzi o ceny
Ostatnio edytowane przez CH. : 29.12.2011 o godz. 17:13.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Poproście Basałaja o udostepnienie konta, na które wszyscy zawiedzeni zbyt niskimi cenami biletów, bedą mogli wpłacic różnicę w stosunku do Legii. Żebyśmy mieli pół pilkarza, więcej na sezon( dopiero po zniwelowaniu 3 baniek do Legii)..Za dwa sezony uzbiera się cały i będziecie wszyscy zadowoleni, bądż nie, jak trafi się taki drugi Jaliens..Albo lepiej, jeśli sracie hajsem, kupcie na każdy mecz po jednym bilecie, dla małolata z akcji "Kto kocha ten wierzy" będzie dwa w jednym i więcej ludzi i kasa z biletów wieksza..
Zarobiliśmy mniej nie dlatego, że ceny były zbyt niskie, tylko dlatego, że chodziło po 14 tyś na mecz..Przy dwa razy wyższej frekwencji albo większej ilości sprzedannych skyboxów, mielibyśmy wpływy jak na Legii. I tutaj więcej robi każdy z nas, żeby zachęcic ludzi do przychodzenia na stadion, niż dział marketingu.
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 29.12.2011 o godz. 21:25.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
@PSYCHOLTSW
Przychody z dnia meczowego to nie tylko ceny biletów, popatrz kto/co jest zaraz za Nami i porównaj z ich cenami i frekwencjom |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Ceny biletów i karnetów są bardzo dobre. Natomiast Twój wywód jest na poziomie tych narzekaczy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
zim zum, Ty jesteś zadowolony z cen - zaskoczenie
.Ale to prawda my musimy mieć niższe ceny, aby przychody z dnia meczowego były wyższe. Bo inaczej ludzie nie przyjdą na stadion i będzie tak jak teraz na jesieni - chociaż pewnie wpływ na to miało ustawienie terminarza spotkań, ogólne rozprężenie po porażce z APOEL`em i słabsza postawa Wisły. W Krakowie mamy inne warunki finansowe w stosunku do Wawy, jesteśmy mniejszą aglomeracją i mamy dużo silniejszego rywala niż Legia w Warszawie i dlatego musimy mieć niższe ceny niż Legia. Niższe ceny poszczególne sektory mają przyciągać także tych sympatyków piłkarstwa, co myślą portfelem gdzie iść na mecz.... |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Dla mnie osobiście ceny są miłym zaskoczeniem. Za karnet zapłacę 90 złotych patrząc na to jakie mecze będą na wiosnę: Derby, Lech, Śląsk, Legia, Puchar Polski + dwa zwykłe mecze.
W sumie z tego co wyliczyłem, bez karnetu zapłaciłbym 125 złotych. Mam 35 złotych w kieszeni. Do tego mogą dojść ( daj Panie Boże!) zniżki przy następnym meczu PP oraz LE. Jestem zadowolony. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale problemem nie jest (tylko) cena biletow.. Problemem jest relacja Kibice-Wisla. Czy widzialas cos w ostatniej rundzie co by Cie dodatkowo zachecilo na pojscie na mecz? Jakies spotkania z pilkarzami (tak jak bylo u Wislakow albo Jamie), filmiki mobilizujace od pilkarzy przed meczami, jakies specjalne wywiady dla kibicow (np. video chat). Zapotrzebowanie jest zyjemy w metropolii ok 1.5-2mln, w samym Krakowie ok 800-900tys (te 750 ktore podaja to daleko od prawdy). i 30 tys na mecz nie mozna sciagnac? Byla kampania idziemy po mistrzostwo na wiosne? byla, i dala efekty. Ale to nie tylko marketing, to wlasnie tez wiele udogodnien w postaci lepszego cateringu, programow lojalnosciowych (za kazdym razem jak kupujesz bilet, karnet, jedzenie, koszulki czy nawet cos w sklepie Adidasa, powinno sie dostawac punkty, ktore moglby byc zamieniane na roznego rodzaju nagrody). Do tego sprzedaz internetowa, porzadny sklep, portal/strona internetowa z prawdziwego zdarzenia, jakies atrakacje przed/w czasie meczow - wiele by wymieniac. Ogolnie potrzeba sprawic zeby to kibic chcial przychodzic na stadion i ogolnie ukierunkowanie marketingu na tych ktorych trzeba(inbound marketing) a nie rozklejanie plakatow na miescie i nadzieja ze ktos to zobaczy (outbound marketing). PS. Odbij odemnie z tymi cenami bo to smieszne - od 1998 do 2007 dopoki nie wyjechalem na studia do Anglii opuscilem moze 10-15 meczow w Krakowie, mimo ze sam gralem w pilke. W tym roku staralem sie byc na wiekszosci meczow ( do wrzesnia opuscilem tylko 2 na poczatku roku i puchar z Podbeskidziem) zawsze kupowalem/kupuje najdrozsza karnety/bilety na stadionie, wiec ja nie narzekam na ceny tylko na to co mialo byc i jest. PS.2 Nie zjadlem wszystkich rozmow swiata, tylko to jest cos czym sie bede zajmowal od przyszlego roku (rozwoj strategiczny), wiec poprostu znam sie na tym. Poki co krytkujesz i gnoisz, a sam nie dajesz argumentow - typowy Polak... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|