|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
szprotson bez napinki chłopie, święta są
![]() wg Wikipedii nie było go w Wiśle http://pl.wikipedia.org/wiki/Tomasz_Cywka |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Tylko że to było 5 lat temu a chlopak mial dopiero 18 lat...
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
![]() Pozdro. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
jako że do okienka transferowego zostało 5 dni pozwolę sobie wrzucić moje małe spostrzeżenia:
1.Kurto- koniecznie wypożyczyć żeby chłopa nie zmarnować na ławie 2.Jaliens- pół biedy żeby on słabo grał, on po prostu .......i robotę kolegów, oddać mu całą kasę i niech spierdala 3.Brud- to samo co u Filipa tylko nie wiem czy chłopak już nie jest zmarnowany 4.Kirm-pół biedy żeby on słabo grał, on po prostu .......i robotę kolegów, póki gra w tej swojej reprezentacji, póki ma u nas jakieś staty sprzedać do Turcji/Rosji/Tadżykistanu/Chin, inwestycja stracona w każdym bądź razie 5.Boguski- jakieś zalążki grania były, ale pewności siebie na meczach z ławki nie zbuduje, wypożyczyć do jakiegoś w miarę porządnego klubu który nie ma szans na mistrza typu Lechia/Bełchatów + NA DUCH POTRZEBUJEMY: ŚO LO PRZYDALIBY SIĘ: ŚP PS
Ostatnio edytowane przez TOMEK 11 : 26.12.2011 o godz. 15:17.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
Wesołych Świąt! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Kolego UP
To nie wiesz jeszcze, że wiek usera ocenia się teraz po stażu na forum? Ojj ludzie, święta są a wy się tak spinacie ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
1.Cywka był na testach w Wiśle, nie wiem jak ci to udowodnic zdjecia mam Ci pokazac? 2.Mialem na myśli Gwarek napisalem Górnik. W sumie duzej roznicy nie ma bo kluby maja pomiedzy sobą umowę. Ale zapewne to wiesz w koncu piszesz zejestes starszy. 3.Testy były niedługo po tym jak Cywka wygrał mistrzostwo. 4.Piszesz ze taki :młokos: nie miałby szans z Błaszczykowskim i Gołosiem,a do tego argumentujesz to A-klasa? Tylko skąd ta A-klasa? No ale po 1. Gołos nie był naszym podstawowym zawodnikiem a Kuba rowniez przyszedł z dupy ligi.Jakby Cywka był dobry to by go podpisali. 2 tygodnie pozniej podpisał kontrakt z Wigan.Ale u Nas sie nie spodobał. Nie wiem czy wiesz ale w Wiśle nie tylko patrzy sie na aspekt piłkarski. 5.Piszesz ze jesteś starszy to czemu w swoim panelu nie zaznaczyłes wieku ? 6.Z racji ze to jest forum, mam nadzieje ze wszyscy koledzy wyzej w koncu wiślacy udzielajacy sie na wiślackim forum, bede obecni na najblizszym turnieju gdzie mozna wypic piwko i wyjaśnij niesnaski. Będziecie ? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Prócz tego ŚP to reszta to są przeciętni zawodnicy, zresztą drodzy
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Żeby u Nas grał. Już kilku "starych" wracających zza granicy odpuściliśmy, mówię tu o Baszczyńskim i Żewłakowie. I Ci "starzy" są najlepszymi stoperami TME
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
I dobrze że starych odpuszczaja , ale mogli by sie bardziej interesowac młodymi a nie tylko obcokrajowcami . Co sadzicie o tym boliwijczyku co proponuja go medja
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Według faktu Wisła chce kupić Arkadiusza Piecha. Ale wiadomo że to ściema skoro fakt wypuscił taką plotę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Mieli też informacje, które się potwierdzały odnośnie Wisły z tego co pamiętam. Jeżeli kupować kogoś z Ruchu to Jankowskiego. Piech skończy w przyszłej rundzie 27 lat, dopiero niedawno zadebiutował w Ekstraklasie (w wieku 25 lat). Jeżeli miałby kosztować góra 250 tysięcy euro (za rok kończy mu się kontrakt) to zaryzykować można.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Znam dobrze bramkarza Dawida Pietrzkiewicza . Grał kiedyś w Stali Sanok, bramkarz bardzo dobry, niegdyś kupiła go Polonia Warszawa, ale tam woleli stawiać na Majdana, a on był jego zmiennikiem. Wygryzł Przyrowskiego. Wróżono mu dobrą karierę, nawet grę na EURO 2012. Nie wiem jak obecnie gra, ale wiem, że chce bardzo wrócić do Polski ![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Naszła mnie ostatnio taka myśl. Czy jest jakiś klub na świecie gdzie na oficjalnej stronie internetowej ma formularz typu "Zgłoś talent?". U nas jest możliwość zgłoszenia się na testy. Wielu kibiców śledzi niższe ligi, ogląda zagraniczne, ma pewne propozycje. Gdyby taki formularz powstał u nas to powstałaby baza piłkarzy do obserwacji. Wchodzi jakiś pracownik i szuka coś o danym zawodniku (np. dobre statystyki jak na wiek, pozycję, skróty meczów na YT, czy informacje o powołaniu do młodzieżowej kadry), jeżeli znajdzie coś ciekawego to zapisuje na listę do sprawdzenia, a potem Stan, czy któryś z naszych skautów z listy, która zostanie po selekcji - dajmy na 60 nazwisk patrzy czy ktoś jest dobry na Wisłę. Idziemy po kosztach jeżeli chodzi o skauting, a zwiększa się efektywność (więcej osób nad tym pracuje). Może zbyt utopijna wizja, ale ciekaw jestem, czy wtedy by mogła wzrosnąć nasza efektywność transferowa. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Ps. Jak tam po świętach ? ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Tak swego czasu mówił mi jego kolega z boiska. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Za kika dni koniec roku i paru niezłych zawodników z ligi Szwedzkiej i Norweskiej może być do wzięcia za darmo.
ci trochę lepsi: http://www.transfermarkt.de/en/ricar...ler_52994.html - lewy obronca http://www.transfermarkt.de/en/merva...ler_72237.html - lewy pomocnik ci trochę słabsi: http://www.transfermarkt.de/en/pontu...eler_3439.html - środkowy pomocnik http://www.transfermarkt.de/en/chris...ler_51435.html - też środkowy pomocnik Powiem że nie wiem jakie są kontrakty w tych ligach ale jest tam kilka ciekawych nazwisk. Ten lewy obrońca całkiem niezły ograny w pucharach. Lewy pomocnik chyba najlepszy z nich, bardzo dobra lewa noga i gra głową statystyki imponujące. Od Kirma znacznie lepszy. Ci środkowi, pierwszy doświadczony grywał w różnych ligach, drugiego tylko na youtubie widziałem. Oboje twarde chłopy z dobrym strzałem i potrafiący bronić tacy pół ofensywni-pół defensywni. edit: do Marcin_fan Grają w lepszych klubach i lepiej się prezentują na youtubie. Celikiem wstępnie się Galatasaray interesuje, ale chyba jescze nie na tyle poważnie by był stracony.
Ostatnio edytowane przez Baala : 27.12.2011 o godz. 15:13.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
po czym wnioskujesz że jedni są " trochę lepsi " a inni " trochę słabsi " ?
![]() Zaznaczam że nie patrz na cene |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
http://www.lkslodz.pl/pilka,fan-zone,lks-e-scouting |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Swego czasu pytałem o niego:
http://www.transfermarkt.de/de/eyal-...er_111965.html Jeden z użytkowników mających pojęcie o lidze izraelskiej ciekawie się wtedy o nim wypowiadał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
TOMEK 11 szkoda że nie wpadłeś na to że Kirm to alternatywa dla Ilieva ewentualnie Boguskiego bo Małecki teraz raczej szarżuje w ataku jako napastnik .W jego miejsce raczej wywalić Boguskiego który jest wielką niewiadomą a najlepsze czasy miał w Bełchatowie.Co do Kirma to jeszcze będzie z niego pożytek dla Wisły kto wie może Wisła chce mieć własnego Jankulovskiego dlatego jest jeszcze w skladzie.
Do wymiany czyli na wyprzedaż :Holendrzy L&J,Pareiko(być może Celtic sie nim jeszcze interesuje a jeden udany mecz w LE nie zrobi z niego Buffona a w jego miejsce znajdzie sie kilku ciekawych np Keleman ,Mucha) Do wypożyczenia: Kurto,Brud,Paljic. Aczkolwiek czas pokaże na jakie roszady w składzie zdecyduje się Moskal.Co do Piecha jeśli jego transfer dojdzie do skutku to może być przedsmak transferu Fornalika. Zwłaszcza że Fornalik jeszcze nie podjął decyzji co do przyszłości w Ruchu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja do tej pory myślałem, że 2007/2008, 2008/2009 i 2009/2010 były lepsze w wykonaniu niż sezon w Bełchatowie. Widać myliłem się.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Owszem miał ojca kierownika w Stali Sanok, ale co z tego. Widziałem go na każdym mecz u siebie przez kilka sezonów, w Pucharze Polski też, zawsze pokazywał wysoką klasę. To że ojciec pracował w mało znaczącym klubie nie oznacza że ot tak kupiła sobie go Polonia Warszawa czy później Banik
![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
pozdrawiam ![]() |
|