The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.12.2011, 13:41
szprotson bez napinki chłopie, święta są
wg Wikipedii nie było go w Wiśle
http://pl.wikipedia.org/wiki/Tomasz_Cywka
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.12.2011, 13:45
wg. wikipedii haha

Cywka jak tylko skonczył przygode z Gornikiem był u nas na testach.
Nie wiem czy juz wtedy Dan nie był trenerem. Cywka miał karte na ręku ale nie przekonał nikogo ze sztabu szkoleniowego.Odstrzelili go dośc szybko.

p.s. wy chyba nie widzieliście napinki

E: Był wolnym zawodnikiem wiec jakby prezentował choćby cokolwiek to by został gdyż był tani. A nawet nie chciano z nim rozmawiać i odesłano do domu.
Był w Wiśle ? Był. Biegał w dresie Wisły Kraków z piłkarzami druzyny Wisły Kraków ? Biegał.

Nie poznano sie na nim, to jest dobre. A kto sie poznał na Nim ? Widziałeś jak gra teraz w Anglii ?
Ostatnio edytowane przez szprotson : 26.12.2011 o godz. 13:52.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 26.12.2011, 13:50
Według mnie jak ktoś był w jakims klubie to znaczy że przynajmniej runde był w kadrze zespołu a nie że na testach pare lat temu gdzie miał 17 czy 18 lat i sie na nim nie poznano
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 26.12.2011, 13:51
Tylko że to było 5 lat temu a chlopak mial dopiero 18 lat...
Odpowiedz cytując
Str@żak
Member

Od: 06.2011

Stary 26.12.2011, 14:47
szprotson napisał(a):Wyświetl post
widocznie wtedy jeszcze sikałeś w pieluchy a na kupe mówiłeś papu.
Ależ ty jesteś dow(n)CIAPNY!
Ahaha to ty chyba nie wiesz z kim piszesz! Te słowa to raczej ja powinienem skierować do ciebie. Cywka co najwyżej mógł kiedyś przejeżdżać obok stadionu Wisły, chyba za dużo wypiłeś. Tomek od 5 lat gra w Anglii, wcześniej grał w Polonii Bytom (juniorach) i Gwarku Zabrze. A może gdy miał 12 lat podawał piłki w Wiśle? Ogarnij się!
Odpowiedz cytując
Str@żak
Member

Stary 26.12.2011, 14:57
wg. wikipedii haha

Cywka jak tylko skonczył przygode z Gornikiem był u nas na testach.
Nie wiem czy juz wtedy Dan nie był trenerem. Cywka miał karte na ręku ale nie przekonał nikogo ze sztabu szkoleniowego.Odstrzelili go dośc szybko.

p.s. wy chyba nie widzieliście napinki

E: Był wolnym zawodnikiem wiec jakby prezentował choćby cokolwiek to by został gdyż był tani. A nawet nie chciano z nim rozmawiać i odesłano do domu.
Był w Wiśle ? Był. Biegał w dresie Wisły Kraków z piłkarzami druzyny Wisły Kraków ? Biegał.

Nie poznano sie na nim, to jest dobre. A kto sie poznał na Nim ? Widziałeś jak gra teraz w Anglii ?
Nie grał w żadnym Górniku, tylko w Gwarku jak już coś, a to różnica i to ogromna. Grał wtedy w A - klasie mając 18 lat. Myślałeś, że taki młokos byłby w stanie grać w drużynie z Ekstraklasy wygryzając Błaszczykowskiego, czy Gołosia ze składu?
Jeżeli kogoś krytykujesz to najpierw upewnij się czy masz rację!

Biegać w dresach Wisły mogą też przypadkowe dzieci podające piłki...

Masz zamiar porównywać szkolenie w Polsce i w Anglii? Uważasz, że gdyby w wieku 18 lat przychodząc do Wisły grałby na takim samym poziomie jaki teraz prezentuje? Gdyby wtedy do Nas przyszedł pewnie grałby w rezerwach i na tym koniec. W Anglii "pracuje się" już z 16 latkami, dla nich 20 latek powinien GRAĆ, a u Nas 25 latek jest jeszcze młody i perspektywiczny.
Ostatnio edytowane przez Str@żak : 26.12.2011 o godz. 15:10.
Odpowiedz cytując
Str@żak
Member

Stary 26.12.2011, 14:58
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
szprotson bez napinki chłopie, święta są
wg Wikipedii nie było go w Wiśle
http://pl.wikipedia.org/wiki/Tomasz_Cywka
Widzę, że nie tylko mnie irytują "znafcy"
Pozdro.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 26.12.2011, 15:15
jako że do okienka transferowego zostało 5 dni pozwolę sobie wrzucić moje małe spostrzeżenia:

1.Kurto- koniecznie wypożyczyć żeby chłopa nie zmarnować na ławie
2.Jaliens- pół biedy żeby on słabo grał, on po prostu .......i robotę kolegów, oddać mu całą kasę i niech spierdala
3.Brud- to samo co u Filipa tylko nie wiem czy chłopak już nie jest zmarnowany
4.Kirm-pół biedy żeby on słabo grał, on po prostu .......i robotę kolegów, póki gra w tej swojej reprezentacji, póki ma u nas jakieś staty sprzedać do Turcji/Rosji/Tadżykistanu/Chin, inwestycja stracona w każdym bądź razie
5.Boguski- jakieś zalążki grania były, ale pewności siebie na meczach z ławki nie zbuduje, wypożyczyć do jakiegoś w miarę porządnego klubu który nie ma szans na mistrza typu Lechia/Bełchatów

+
NA DUCH POTRZEBUJEMY:
ŚO
LO

PRZYDALIBY SIĘ:
ŚP
PS
Ostatnio edytowane przez TOMEK 11 : 26.12.2011 o godz. 15:17.
Odpowiedz cytując
Str@żak
Member

Stary 26.12.2011, 15:25
TRZEBINIAnin napisał(a):Wyświetl post
ehe
niektórzy myślą że są zajebisci, nawet w święta nie odpuszczą, takich ... powinni banować.
Zgadzam się z Tobą i to nie dlatego, że te słowa były skierowane do mnie (co ciekawe te słowa to... ja powinienem skierować do autora bo zapewne jestem starszy od niego). A potem się dziwić, że mamy zszarganą opinię w całej Polsce przez takich delikatnie nazywając "baranów"
Wesołych Świąt!
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Stary 26.12.2011, 15:33
@Kolego UP

To nie wiesz jeszcze, że wiek usera ocenia się teraz po stażu na forum?

Ojj ludzie, święta są a wy się tak spinacie

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 26.12.2011, 16:04
Str@żak napisał(a):Wyświetl post
Ależ ty jesteś dow(n)CIAPNY!
Ahaha to ty chyba nie wiesz z kim piszesz! Te słowa to raczej ja powinienem skierować do ciebie. Cywka co najwyżej mógł kiedyś przejeżdżać obok stadionu Wisły, chyba za dużo wypiłeś. Tomek od 5 lat gra w Anglii, wcześniej grał w Polonii Bytom (juniorach) i Gwarku Zabrze. A może gdy miał 12 lat podawał piłki w Wiśle? Ogarnij się!
Udajesz debila teraz ?
1.Cywka był na testach w Wiśle, nie wiem jak ci to udowodnic zdjecia mam Ci pokazac?
2.Mialem na myśli Gwarek napisalem Górnik. W sumie duzej roznicy nie ma bo kluby maja pomiedzy sobą umowę. Ale zapewne to wiesz w koncu piszesz zejestes starszy.
3.Testy były niedługo po tym jak Cywka wygrał mistrzostwo.
4.Piszesz ze taki :młokos: nie miałby szans z Błaszczykowskim i Gołosiem,a do tego argumentujesz to A-klasa? Tylko skąd ta A-klasa? No ale po 1. Gołos nie był naszym podstawowym zawodnikiem a Kuba rowniez przyszedł z dupy ligi.Jakby Cywka był dobry to by go podpisali. 2 tygodnie pozniej podpisał kontrakt z Wigan.Ale u Nas sie nie spodobał. Nie wiem czy wiesz ale w Wiśle nie tylko patrzy sie na aspekt piłkarski.
5.Piszesz ze jesteś starszy to czemu w swoim panelu nie zaznaczyłes wieku ?

6.Z racji ze to jest forum, mam nadzieje ze wszyscy koledzy wyzej w koncu wiślacy udzielajacy sie na wiślackim forum, bede obecni na najblizszym turnieju gdzie mozna wypic piwko i wyjaśnij niesnaski. Będziecie ?

Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 26.12.2011, 20:17
Prócz tego ŚP to reszta to są przeciętni zawodnicy, zresztą drodzy
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 27.12.2011, 05:32
dzikiraj napisał(a):Wyświetl post
Ja chętnie widział bym ponownie u nas Arka Głowackiego...Kontrakt kończy mu się w czerwcu a Turcy już podali że nie będą z nim przedłużać umowy..Tak więc szansa jest...
...żeby leczył u nas swoje kontuzje
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 27.12.2011, 05:39
Dariook napisał(a):Wyświetl post
...żeby leczył u nas swoje kontuzje
Żeby u Nas grał. Już kilku "starych" wracających zza granicy odpuściliśmy, mówię tu o Baszczyńskim i Żewłakowie. I Ci "starzy" są najlepszymi stoperami TME
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
lukas14
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 27.12.2011, 08:17
I dobrze że starych odpuszczaja , ale mogli by sie bardziej interesowac młodymi a nie tylko obcokrajowcami . Co sadzicie o tym boliwijczyku co proponuja go medja
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 27.12.2011, 11:37
Według faktu Wisła chce kupić Arkadiusza Piecha. Ale wiadomo że to ściema skoro fakt wypuscił taką plotę.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 27.12.2011, 13:07
PlacekTSW napisał(a):Wyświetl post
Według faktu Wisła chce kupić Arkadiusza Piecha. Ale wiadomo że to ściema skoro fakt wypuscił taką plotę.
Mieli też informacje, które się potwierdzały odnośnie Wisły z tego co pamiętam. Jeżeli kupować kogoś z Ruchu to Jankowskiego. Piech skończy w przyszłej rundzie 27 lat, dopiero niedawno zadebiutował w Ekstraklasie (w wieku 25 lat). Jeżeli miałby kosztować góra 250 tysięcy euro (za rok kończy mu się kontrakt) to zaryzykować można.
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 27.12.2011, 13:31
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Zrobiłem listę kilku polskich piłkarzy grających za granicą, którym kończą się kontrakty. Czy ktoś kto ewentualnie któregoś widział mógłby scharakteryzować?

Kod:
POZ    Imię i nazwisko            Klub            Data urodzenia    Kontrakt    Mecze/Gole/Asysty

BR    Dawid Pietrzkiewicz        Banik Ostrawa        09.02.1988    30.06.2012    14/0/0
ŚO    Mateusz Słodowy            Viktoria Zizkov        08.08.1991    30.06.2012    8/0/0
LO    Łukasz Zejdler            Banik Ostrawa        22.03.1992    30.06.2012    3/1/0
PS    Tomasz Cywka            Derby County        27.06.1988    30.06.2012    9/1/1
PS    Paweł Wojciechowski        Willem II Tilburg    24.04.1990    30.06.2012    4/0/1
OP    Michał Janota            Go Ahead Eagles        29.07.1990    30.06.2012+1    17/3/7
N    Andrew Ornoch            SC Telstar        21.08.1985    30.06.2012    8/1/2
N    Kacper Przybyłko        Arminia Bielefeld II    25.03.1993    30.06.2012    13/15/1 (NRW Liga)
DP    Adam Bodzek            Fortuna Düsseldorf    07.09.1985    30.06.2012    21/0/2
Żadnego z nich nie widziałem. Pod względem statystyk z TM zwróciłbym uwagę na:
- Pietrzkiewicza (wygląda na to, że podstawowy bramkarza Banika)
- Janotę (któryś z kolei sezon wiele goli i asyst)
- Przybyłko (18 letni lider strzelców NRW Liga, nie wiem, który to poziom rozgrywek, więc nie wiem czy to osiągnięcie)
- Bodzka (sporo gra w 2. Bundeslidze)

Znam dobrze bramkarza Dawida Pietrzkiewicza . Grał kiedyś w Stali Sanok, bramkarz bardzo dobry, niegdyś kupiła go Polonia Warszawa, ale tam woleli stawiać na Majdana, a on był jego zmiennikiem. Wygryzł Przyrowskiego. Wróżono mu dobrą karierę, nawet grę na EURO 2012. Nie wiem jak obecnie gra, ale wiem, że chce bardzo wrócić do Polski
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 27.12.2011, 13:47
stalsanok1946 napisał(a):Wyświetl post
Znam dobrze bramkarza Dawida Pietrzkiewicza . Grał kiedyś w Stali Sanok, bramkarz bardzo dobry, niegdyś kupiła go Polonia Warszawa, ale tam woleli stawiać na Majdana, a on był jego zmiennikiem. Wygryzł Przyrowskiego. Wróżono mu dobrą karierę, nawet grę na EURO 2012. Nie wiem jak obecnie gra, ale wiem, że chce bardzo wrócić do Polski
Cała runda w Baniku, który uchodził za kuźnię talentów w Czechach... Hmm.

Naszła mnie ostatnio taka myśl. Czy jest jakiś klub na świecie gdzie na oficjalnej stronie internetowej ma formularz typu "Zgłoś talent?". U nas jest możliwość zgłoszenia się na testy. Wielu kibiców śledzi niższe ligi, ogląda zagraniczne, ma pewne propozycje. Gdyby taki formularz powstał u nas to powstałaby baza piłkarzy do obserwacji. Wchodzi jakiś pracownik i szuka coś o danym zawodniku (np. dobre statystyki jak na wiek, pozycję, skróty meczów na YT, czy informacje o powołaniu do młodzieżowej kadry), jeżeli znajdzie coś ciekawego to zapisuje na listę do sprawdzenia, a potem Stan, czy któryś z naszych skautów z listy, która zostanie po selekcji - dajmy na 60 nazwisk patrzy czy ktoś jest dobry na Wisłę. Idziemy po kosztach jeżeli chodzi o skauting, a zwiększa się efektywność (więcej osób nad tym pracuje). Może zbyt utopijna wizja, ale ciekaw jestem, czy wtedy by mogła wzrosnąć nasza efektywność transferowa.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 27.12.2011, 14:14
Cała runda w Baniku, który uchodził za kuźnię talentów w Czechach... Hmm.

Naszła mnie ostatnio taka myśl. Czy jest jakiś klub na świecie gdzie na oficjalnej stronie internetowej ma formularz typu "Zgłoś talent?". U nas jest możliwość zgłoszenia się na testy. Wielu kibiców śledzi niższe ligi, ogląda zagraniczne, ma pewne propozycje. Gdyby taki formularz powstał u nas to powstałaby baza piłkarzy do obserwacji. Wchodzi jakiś pracownik i szuka coś o danym zawodniku (np. dobre statystyki jak na wiek, pozycję, skróty meczów na YT, czy informacje o powołaniu do młodzieżowej kadry), jeżeli znajdzie coś ciekawego to zapisuje na listę do sprawdzenia, a potem Stan, czy któryś z naszych skautów z listy, która zostanie po selekcji - dajmy na 60 nazwisk patrzy czy ktoś jest dobry na Wisłę. Idziemy po kosztach jeżeli chodzi o skauting, a zwiększa się efektywność (więcej osób nad tym pracuje). Może zbyt utopijna wizja, ale ciekaw jestem, czy wtedy by mogła wzrosnąć nasza efektywność transferowa.
Myśle naprawde ciekawa propozycja, tylko trzeba chcieć
Ps. Jak tam po świętach ?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 27.12.2011, 14:21
stalsanok1946 napisał(a):Wyświetl post
A ja słyszałem ze Pietrzkiewicz grał dlatego ze był juniorem, miał wzrost + jego tata był kierownikiem drużyny.
Tak swego czasu mówił mi jego kolega z boiska.

Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 27.12.2011, 14:54
Za kika dni koniec roku i paru niezłych zawodników z ligi Szwedzkiej i Norweskiej może być do wzięcia za darmo.

ci trochę lepsi:
http://www.transfermarkt.de/en/ricar...ler_52994.html - lewy obronca
http://www.transfermarkt.de/en/merva...ler_72237.html - lewy pomocnik

ci trochę słabsi:
http://www.transfermarkt.de/en/pontu...eler_3439.html - środkowy pomocnik
http://www.transfermarkt.de/en/chris...ler_51435.html - też środkowy pomocnik

Powiem że nie wiem jakie są kontrakty w tych ligach ale jest tam kilka ciekawych nazwisk. Ten lewy obrońca całkiem niezły ograny w pucharach. Lewy pomocnik chyba najlepszy z nich, bardzo dobra lewa noga i gra głową statystyki imponujące. Od Kirma znacznie lepszy. Ci środkowi, pierwszy doświadczony grywał w różnych ligach, drugiego tylko na youtubie widziałem. Oboje twarde chłopy z dobrym strzałem i potrafiący bronić tacy pół ofensywni-pół defensywni.

edit: do Marcin_fan
Grają w lepszych klubach i lepiej się prezentują na youtubie. Celikiem wstępnie się Galatasaray interesuje, ale chyba jescze nie na tyle poważnie by był stracony.
Ostatnio edytowane przez Baala : 27.12.2011 o godz. 15:13.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 27.12.2011, 15:02
po czym wnioskujesz że jedni są " trochę lepsi " a inni " trochę słabsi " ?
Zaznaczam że nie patrz na cene
Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 27.12.2011, 15:14
Tak, nawet w Polsce!

http://www.lkslodz.pl/pilka,fan-zone,lks-e-scouting
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 27.12.2011, 16:35
Swego czasu pytałem o niego:
http://www.transfermarkt.de/de/eyal-...er_111965.html

Jeden z użytkowników mających pojęcie o lidze izraelskiej ciekawie się wtedy o nim wypowiadał.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.12.2011, 17:07
TOMEK 11 szkoda że nie wpadłeś na to że Kirm to alternatywa dla Ilieva ewentualnie Boguskiego bo Małecki teraz raczej szarżuje w ataku jako napastnik .W jego miejsce raczej wywalić Boguskiego który jest wielką niewiadomą a najlepsze czasy miał w Bełchatowie.Co do Kirma to jeszcze będzie z niego pożytek dla Wisły kto wie może Wisła chce mieć własnego Jankulovskiego dlatego jest jeszcze w skladzie.
Do wymiany czyli na wyprzedaż :Holendrzy L&J,Pareiko(być może Celtic sie nim jeszcze interesuje a jeden udany mecz w LE nie zrobi z niego Buffona a w jego miejsce znajdzie sie kilku ciekawych np Keleman ,Mucha)
Do wypożyczenia: Kurto,Brud,Paljic.
Aczkolwiek czas pokaże na jakie roszady w składzie zdecyduje się Moskal.Co do Piecha jeśli jego transfer dojdzie do skutku to może być przedsmak transferu Fornalika. Zwłaszcza że Fornalik jeszcze nie podjął decyzji co do przyszłości w Ruchu
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 27.12.2011, 17:33
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
W jego miejsce raczej wywalić Boguskiego który jest wielką niewiadomą a najlepsze czasy miał w Bełchatowie.Co do Kirma to jeszcze będzie z niego pożytek dla Wisły kto wie może Wisła chce mieć własnego Jankulovskiego dlatego jest jeszcze w skladzie.
A ja do tej pory myślałem, że 2007/2008, 2008/2009 i 2009/2010 były lepsze w wykonaniu niż sezon w Bełchatowie. Widać myliłem się.
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 27.12.2011, 20:11
A ja słyszałem ze Pietrzkiewicz grał dlatego ze był juniorem, miał wzrost + jego tata był kierownikiem drużyny.
Tak swego czasu mówił mi jego kolega z boiska.
Owszem miał ojca kierownika w Stali Sanok, ale co z tego. Widziałem go na każdym mecz u siebie przez kilka sezonów, w Pucharze Polski też, zawsze pokazywał wysoką klasę. To że ojciec pracował w mało znaczącym klubie nie oznacza że ot tak kupiła sobie go Polonia Warszawa czy później Banik
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 27.12.2011, 20:34
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
TOMEK 11 szkoda że nie wpadłeś na to że Kirm to alternatywa dla Ilieva ewentualnie Boguskiego bo Małecki teraz raczej szarżuje w ataku jako napastnik .W jego miejsce raczej wywalić Boguskiego który jest wielką niewiadomą a najlepsze czasy miał w Bełchatowie.Co do Kirma to jeszcze będzie z niego pożytek dla Wisły kto wie może Wisła chce mieć własnego Jankulovskiego dlatego jest jeszcze w skladzie.
Do wymiany czyli na wyprzedaż :Holendrzy L&J,Pareiko(być może Celtic sie nim jeszcze interesuje a jeden udany mecz w LE nie zrobi z niego Buffona a w jego miejsce znajdzie sie kilku ciekawych np Keleman ,Mucha)
Do wypożyczenia: Kurto,Brud,Paljic.
Aczkolwiek czas pokaże na jakie roszady w składzie zdecyduje się Moskal.Co do Piecha jeśli jego transfer dojdzie do skutku to może być przedsmak transferu Fornalika. Zwłaszcza że Fornalik jeszcze nie podjął decyzji co do przyszłości w Ruchu
wstajesz z krzesła, patrzysz się w ścianę, namierzasz sobie punkcik, wbiegasz w niego z całego rozpędu

pozdrawiam
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów