The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.12.2011, 16:05
Galonek napisał(a):Wyświetl post
Jaliens, Lamey, Diaz, Kirm - zgoda. Co do Jirsaka, to na ławkę by się przydał, tyle, że na takie rozwiązanie nie zgodzi się zapewne sam zainteresowany (chyba, że nie ma sportowej ambicji). Co do Illieva, to pomimo braku wymiernych efektów jego gry w postaci bramek czy asyst, to myślę, że w końcu odpali. Skoro potrafił w zeszłym sezonie zdobyć 13 bramek w lidze serbskiej, to w naszej też kilka goli powinien ustrzelić, dorzucając parę asyst. Żeby do tego doszło, musi przepracować cały okres przygotowawczy, bo aż wstyd, żeby profesjonalny piłkarz miał siłę na 50-60 minut gry.
Diaz nie jest nasz, nie stać nas raczej na odkupienie go, wypożyczenie kończy się wraz z sezonem. Podobnie kończą się kontrakty Jirsaka i Lameya.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 17.12.2011, 16:16
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Jirsak się nadaje do innego stylu gry, innej druzny. Po co się tak męczyć, może zwyczajnie powinien dyscyplinę zmienić? Nie wiem czemu tak chłopa bronicie podczas gdy on jest zwyczajne słaby. On i Kirm pierwsi do odstrzału. Komplentnie nic nie wnoszą do gry. Od czasu do czasu im coś wyjdzie, ale tylko tyle. I to raczej na zasadzie przypadku. Lamey jest pod stałym obstrzałem a prawda jest taka,że to ten sam poziom z tym, że Holender ma zachowania świadczące o tym,że kiedyś coś umiał. Podłączanie się skrzydłem chociażby. Sloweniec i Czech nic z tego nie mają. Równie dobrze obydwu mogło by nie być w kadrze i nkt by tego spacjalnie nie zauważył. A sorry Kirma a raczej jego brak dałoby się zauważyć. Nikt tak jak on nie potrafi spektakularnie przestrzelić żenująco prostej piłki.

Jakieś lobby powstało aby bronić Jirsaka. Inaczej ciężko mi zrozumieć jakie merytoryczne przesłanki mogą kogoś skłaniać ku temu aby bronić faceta?

Tak naprawdę to gdyby poziom szkolenia u nas był jako taki, to takich jak Kirm czy Jirsak na pęczki byśmy mieli. Bo czy trudno wychować faceta co unika gry i takiego co podejmuje idiotyczne decyzje na boisku?
Być może jest tak, że to co gra Jirsak po prostu mydli nam oczy pod takim względem że Czech nie jest zawodnikiem potrafiącym udźwignąć ciężaru prowadzenia gry, nie jest dobrym rozgrywającym, po prostu gra na alibi. Poza tym Jirsak jest uważany za większość za taką bombę która może kiedyś w końcu eksploduje( duże oczekiwania co do jego osoby co spotęgował koszt jego sprowadzenia), może kiedyś zacznie grać na miarę oczekiwań bo jeszcze NIBY nie taki stary, ale niestety tak już nie będzie i po przemyśleniu w pełni popieram powyższą wypowiedź.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 17.12.2011, 16:27
I bardzo dobrze ze to nie Wy zatrudniacie zawodnikow.

A smieszne Stowarzyszenie niech przestani sie blaznic i osmieszac raz kolejny...

To w takim razie powiedzmy stanowcze NIE dla ludzi ktorzy teraz siedza na C i prowadza doping a kilka lat temu siedzieli u kolezanki a niestety sa takie przypadki...
Ostatnio edytowane przez 63.5 Kg : 17.12.2011 o godz. 16:31.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 17.12.2011, 17:38
opt napisał(a):Wyświetl post
Kto z prowadzących doping kilka lat temu siedział u koleżanki? Czekam na konkretną odpowiedź.

A jeśli uważasz, że ktoś kto po strzeleniu gola krzyczał "jebać Wisłę" i chodził na żydowskie imprezy w szaliku "śmierć Wiśle" będzie dobrym, angażującym się na 100% graczem, to pier.dolnij się w ten swój pusty sagan, fachowcu od zatrudniania zawodników.
Chciałbym poznać jakikolwiek dowód na te zarzuty, film, zdjęcie, cokolwiek. Bo na razie to tylko kilka wpisów na forum i stronie SKWK.
Natomiast jeśli to się okaże prawdą, to chyba nikt nie ma złudzeń co do tego, że taki człowiek nie ma prawa założyć naszej koszulki... Ale najpierw trzeba być pewnym tych spekulacji.

Spokojnie Panowie, jestem przekonany, że jeśli odpowiednie dowody trafią do Basałaja, parch do nas nie przyjdzie. Nie wierzę, że Basałaj byłby na tyle głupi, żeby iść z kibicami na wojnę a i parch by nie miał życia przy R22...
Ale wszystko musi być poparte jakimś dowodem, a nie spekulacjami kilku osób...
Ostatnio edytowane przez Markus : 17.12.2011 o godz. 22:09.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
haldir_sgn
Member

Od: 02.2009

Stary 17.12.2011, 18:10
nie zaczynajcie problemu którego nie ma, po pierwsze Wisła nie zaplaci za 19 letniego goscia poltora miliona zł, on na 90 % nie bedzie u nas grał, a po drugie te zdjecia są jak ufo, ktos cos slyszał nikt nie widział.
Czy ciemno czy jasno, Wisła płynie przez Miasto.....Bo to Miasto jest Nasze! ^^
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 17.12.2011, 18:15
haldir_sgn napisał(a):Wyświetl post
nie zaczynajcie problemu którego nie ma, po pierwsze Wisła nie zaplaci za 19 letniego goscia poltora miliona zł, on na 90 % nie bedzie u nas grał, a po drugie te zdjecia są jak ufo, ktos cos slyszał nikt nie widział.
Pod naciskiem mediow i nie tylko (kibicow takze), ze nie sciagamy Polakow mozesz byc pewien, ze dadza tyle za Swierczoka. A jak SKWK nie znajdzie takiego zdjecia to nikt mu nie udowodni, ze parodiowal w tym szaliku.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 17.12.2011, 18:35
Trzy sprawy:
1. Wisła to coś więcej niż tylko klub by plamić sobie honor jakimś durniem.
2. Vlackx może się trochę wkurzyć bo co chce Polaka to jakis problem (najpierw Stachowiak teraz Świerczok)
3. Pomijając aspekt poza sportowy to ja cały czas się wacham czy Świerczok jest nam potrzebny. Gramy jednym napastnikiem a on by był dopiero trzeci czyli w rundzie wiosennej właściwie sobie by nie pograł. Nawet jeśli później nie wykupimy Bitona to nie wyobrażam sobie by zostać ze Świerczokiem i Genovem na następny sezon. Więc przyjdzie ktoś nowy i pewnie Świerczok znowu będzie trzeci. Dodatkowo to Świerczok to zawodnik na kontre, wszystkie jego gole były z kontry (choć przyzaje ma niezły strzał) podczas gdy grając w Wiśle trzeba grać na mur obrońców. Świerczok w całym swoim życiu nie zagrał chyba nigdy ataku pozycyjnego, bo niby z kim jak Bytom to jeden ze słabszych klubów I ligi. Także to będzie zupełnie inne granie.
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 17.12.2011, 18:42
Serio uważacie, że koleś kibicujący Cracovii podpisałby kontrakt z Wisłą, mimo tego, że ma oferty z innych klubów? Co na to jego koledzy po szalu? Powieszą go za jaja, zabiją? A może będą kazali Świerczokowi zabić Małeckiego na treningu?
Odpowiedz cytując
haldir_sgn
Member

Od: 02.2009

Stary 17.12.2011, 18:53
ja uwazam, że jesli byłby wychowywany na anty do NAS to na pewno nawet nie było by tematu przejscia do nas ! więc dopóki nie zobaczymy wszyscy dowodów to nie ma o czym gadac, nie niszczmy chłopakowi zycia bazując tylko na plotkach typu ktos gdzięs kiedyś widział. żeby było jasne, jestem przeciwnikiem transferów osób takich jak opisywany jest świerczok, natomiast te opisy nie musza okazać sie prawda ! i co wtedy? stracimy najwiekszy talent młodego pokolenia w Polsce? i bedziemy sobie pluc w brode, tak samo jak było po Lewandowskim, wtedy też były lamenty i przeciw wskazania. Badzmy rozsadni i poczekajmy na dowody!
Czy ciemno czy jasno, Wisła płynie przez Miasto.....Bo to Miasto jest Nasze! ^^
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 17.12.2011, 18:53
Abstrahując od sytuacji Świerczoka to ja bym jednak wolał, żeby to nie SKWK decydowało o transferach do Wisły.
Choć akurat w tym przypadku mogą mieć rację, o ile podeprą się dowodami.
Niemniej posty w stylu "Świerczok brał udział w zakrapianych imprezach koleżanek..." są głupawe. To ja się pytam, skąd autor o tym wie? Też brał w nich udział?
Na Facebooku jest historia zmian w profilu Świerczoka od momentu jego zarejestrowania. Zmienił dane w zainteresowaniach, dacie urodzin i płci. Nie ma śladu o tym, żeby zmieniał zdjęcia.

Podpisuje się pod apelem, żeby dać sobie na wstrzymanie póki nie będzie jakiś sensownych dowodów.
Poza tym Świerczok nie jest chyba aż tak głupi, żeby podpadać zarówno nam jak i parchom. Bo chyba nie macie złudzeń, że od koleżanek też by miał przej....e.
Ostatnio edytowane przez willow : 17.12.2011 o godz. 19:02.
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 17.12.2011, 19:02
Kasa potrafi zmienić u niektórych poglądy o 180 stopni.

Świerczok był u parchów pomiędzy 14 a 17 rokiem życia, a to raczej nie są najmądrzejsze lata. Jeżeli jednak faktycznie paradował w antywiślackich łachach, to niech spada....

Podejrzewam, że zdecyduje się na NIemców po artykule SKWK, bo na WIśle może nie mieć życia, a Basałaj nie zaryzykuje 1,5 mln zł na wyrzucenie kasy w błoto. Zresztą nawet jakby mu zaproponowali kontrakt rzędu 100 tys euro to razem mamy 2 mln zł - nie lepiej dać je na kontrakt dla konkretnego stopera a la Cleber
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.12.2011, 19:26
fialo napisał(a):Wyświetl post
Zrozum, że dla pejsów liczy się tylko $$, dla niej potrafią wyrzec się wszystkiego i to odnosi się do wszytkich parchów, świerczok nie jest tu wyjątkiem, a wręcz idealnym przykładem na poparcie tej tezy.
prosze o nieuogólnianie. Ludzi dla ktorych liczy się tylko kasa można spotkać wszedzie i w każdym klubie

A tak w ogóle to może dajmy sobie na razie spokój z tematem Swierczoka?
Wypłynęła sprawa, która moze mu zamknąć droge do Wisły.
Poczekajmy na rozwój wypadków, ale przestańmy z jego powodu nawzajem się obrażać i może w ogóle pisać na jego temat?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 17.12.2011, 19:28
Dopóki nie ma jednoznacznych dowodów na antywiślackie nastawienie Świerszczoka, trudno silić się na wypowiedzi w tej sprawie. Na pewno warto byłoby posłuchać wyjaśnień samego zawodnika, a sprawę sportowej sensowności tego ewentualnego transferu pozostawić Valcksowi. SKWK ma na razie przeciwko niemu tylko słowa.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
mazak
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 17.12.2011, 19:28
fresh.cie napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że teraz to będą tylko uzupełnienia braków. Czyli maksymalnie 3 transfery(tak mi się wydaje bynajmniej) - lewy obrońca, środkowy obrońca i skrzydłowy. Na jakieś wzmocnienia z prawdziwego zdarzenia czekałbym do lata. Teraz czekam na piłkarzy, może nie na poziomie Meliksona, ale tylko odrobinę odbiegających od niego, którzy będą prezentować poziom, który gołym okiem będzie widać, że jest lepszy niż np. Dragana.

Po co transfery nam w lato ? Oczywiście, są potrzebne ,lecz teraz są najważniejsze! Teraz trzeba walczyć na trzy fronty (Liga,Liga Europejska, Puchar Polski). Ty myślisz że takim składem damy radę? Teraz, w zimę , trzeba by z 4 a nawet 5 transferów abyśmy w ogóle powalczyli. Jednak teraz najważniejsza jest Liga. Na miejscu Wisełki byłbym w stanie odpuścić sobie chociaż jedno. Ja bym odrzucił Puchar Polski. Na dwa fonty łatwiej.. Podstawa to w zimę sprowadzić obronę. Ona najgorsza jest. Prawa,lewa. Jovanović potrzebuje konkurencji , a na lewą potrzebny bez gadania. Zostawiłbym również Diaza , który na środku gra bardzo dobrze. Czekaj też zrobił na mnie wielkie wrażenie ostatnio.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 17.12.2011, 19:53
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Kiedy jeśli nie teraz trzeba o takich rzeczach rozmawiać?

Nie ma wprawdzie dowodów materialnych, ale jeżeli sprawę podnoszą ludzie poważni, to ja nie widzę powodów żeby im nie ufać. Jaki interes miałby fialo w pisaniu nieprawdy?
Nikt mu nie zarzuca kłamstwa, może po prostu posłuchał jakiś plotek.
Jedną z charakterystycznych cech tego forum (niestety) jest łatwość, z jaką szafuje się wyroki na różne osoby bez jakichkolwiek podstaw ani dowodów...
Przypomnijcie sobie casusy Małego czy Meliksona.
Na prawdę nikogo to nic nie nauczyło?
Poczekajmy spokojnie co będzie. Po co teraz strzępić sobie język?
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.12.2011, 20:07
fialo napisał(a):Wyświetl post
Sprawę znam bardzo dobrze i z całą pewnością mogę stwierdzić, że dopóki Wisła nie zgłosiła się z ofertą śWIERCZOK był zadeklarowanym żydem, wożącym się w takich właśnie "atrybuach".

Powtarzam, gdyby plotki pochodziły od jakiegoś junior membera, to nawet bym nie komentował sprawy.

Ale oprócz tego posta w sprawie zdążyło się wypowiedzieć SKWK.

Teraz podejdźmy do sprawy logicznie - kto ma interes w tym żeby mówić nieprawdę? Stowarzyszenie czy Świerczok?
Czy gdyby SKWK nie miało na poparcie swoich tez dowodów, to ryzykowaliby złamanie kariery temu chłopakowi? Możemy mieć różne zdanie na temat tej organizacji, ale też podejdźmy do sprawy racjonalnie, nie sądzę żeby działali tam aż tak nieodpowiedzialni ludzie.
Dla mnie sprawa jest jasna. Piłkarz walczy tutaj o wysoki kontrakt i możliwość grania w najlepszej drużynie piłkarskiej w kraju, wszelkie jego tłumaczenia są dla mnie po prostu niewiarygodne.

A co do apelu o czekanie na rozwój spraw. Tak jak pisałem, kiedy mamy podnosić takie zarzuty jak nie teraz? Już po tym jak podpiszemy z nim kontrakt i zapłacimy Polonii 1.5 mln zł? Wtedy już będzie za późno.
Ostatnio edytowane przez snyrting : 17.12.2011 o godz. 20:11.
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 17.12.2011, 20:09
serek.c2
Cytat:
Mnie wystarczy oświadczenie SKWK...Czy Wam już całkiem odbiło? Czekacie na dowody? Parodia...
Mentalnosc sowiecka? Wodz/partia powiedziala ze tak jest, to tak jest. A dowody? Kogo to ochodzi... To wymysl zgnilego zachodu. Partia zawsze ma racja, a gdy jej nie ma to... dalej ma racje.

Ludzie, nie badzcie jak stado baranow, i uzywajcie wlasnej mozgownicy przy formowaniu waszych opinii.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 17.12.2011, 20:28
Cytat:
Na pewno warto byłoby posłuchać wyjaśnień samego zawodnika
Sytuacja prawdopodobnie krystalizuję się w ten sposób że Świerczok w imię korzyści finansowych oraz awansu sportowego wyrzekł się w pewnym sensie swojej tożsamości... czy wobec tego jego ewentualne słowa miałby jaką kol wiek wartość ?
Skoro nie przypadkowe osoby których posty na tym forum można czytać od lat to potwierdzają to nie widzę powodu aby nie dać temu wiary. Kwestia pewnie na dniach wyjaśni się w sposób zdecydowany.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 17.12.2011 o godz. 20:33.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 17.12.2011, 20:31
Świerczok to sezonowiec w dodatku żyd więc nie wiem nad czym tu się rozwodzić

w najbliższym okienku priorytetami:

wyjebać Kirma z Jaliensem
wypożyczyć Jovanica, Bunozę, Bruda i Boguskiego do Ekstraklasy
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 17.12.2011, 20:33
No proszę, SKWK niczym IPN dotarło to teczki TW "Świerszczyka". Przypomina mi się sytuacja, gdy Paweł "Chórzysta" Kaczorowski przechodził do Legii, którego przyłapano gdy grając w barwach kolejorza zaintonował przyśpiewkę obrażającą legionistów (było to bodajże "Legła, Legła Warszawa"). Tyle, że wówczas na legijnym forum było multum odnośników do youtuba na filmik w którym faktycznie to takiej sytuacji doszło. A Państwo z SKWK bez żadnych zdjęć i linków sieją niepotwierdzone dowodami ploty. Jeżeli rzeczywiście ten polonista ma piasiaste serce to niech spada do tego Kaiserslautern, a koszulki z Białą Gwiazdą nawet niech nie przymierza, ale pasowałoby wydając takie oświadczenie poprzeć je jakimś dowodem, nie sądzicie?
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 17.12.2011, 20:33
A JA CHCE JEDNO PYTANIE WAM ZADAĆ ILU WAS GO NAPRAWDĘ GO ZNA Rozmawiało z nim widziało go Pewnie nikt może jeden.. A już wieszacie na nim stryczek... Normalnie koleś się chce rozwijać. A jak ktoś wspomniał w Cracovii był w latach 14-17 a więc w Polsce w juniorach...
A co do zdjęć sfałszować każdy może photoshop czyni cuda Dajcie mu prawo do obrony... Bo takie gadanie jest żenujące i nie wiem dlaczego moderatorzy nic nie robią...
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 17.12.2011, 20:39
Ludzie,ja chce dowodu! Pomyślmy logicznie: Jeżeli Świerczok był/jest niby taki AntyWiślacki i ma wielu kumpli z drugiej strony Błoń z którymi balował to po co przechodziłby do Wisły mając równocześnie o wiele bardziej atrakcyjną finansowo oferte z Bundesligi?ryzykowałby swoje bezpieczeństwo mieszkając w Krakowie i będąc na cenzurowanym zarówno na Kałuży jak i na Reymonta jakoś nie chce mi się w to wierzyc.

Jeżeli będzie niezbity dowód,wtedy uwierze.Ale póki co nie ma i dlatego dla mnie nie ma problemu.Bo słowa,że "był widziany" albo,że "wykasował swoje zdjęcia" mnie nie przekonują.Na fb nie ma wprowadzonych w historii żadnych zmian w zdjęciach,czyli niczego takiego nie było.Od początku założenia zmieniana była tylko data urodzenia,zainteresowania i płec..
Ostatnio edytowane przez BiałaGwiazda : 17.12.2011 o godz. 20:42.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 17.12.2011, 20:52
Panowie, do cholery, kolejny temat, który ma nas podzielić i ośmieszyć?!
Po Małeckim i Meliksonie?

Z tymi szalikami Świerczoka to jest jak z Yeti.
Wszyscy słyszeli, ale nikt nie widział.
Przypominam, że jak ktoś oskarża, to na nim spoczywa obowiązek dowodowy.
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
fresh.cie
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 17.12.2011, 21:46
Nie lepiej porozmawiać o tym Boliwijczyku ? Widział ktoś jakieś mecze z jego udziałem ostatnio?
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 17.12.2011, 22:26
Baala napisał(a):Wyświetl post
Normalnie czytać się nie da. Czego ty jeszcze potrzebujesz, parę wysoko postawionych Wiślaków go widziało (czyli było kilkoro naocznych świadków), to czego ty jeszcze potrzebujesz. Nagrań wideo?

I przestań pisać o tym co robił w przeszłości Świerczok w sposób lekceważący i prześmiewczy. "zrobił aż tyle złego pod adresem naszego klubu" to ty pewnie sądzisz że k***ienie na nasz klub to nic wielkiego bo to tylko słowa. Powiedz czy jeżeli by przeprosił za to to pewnie byś go przyjął.

Można z SKWK się nie zgadzać w sprawach takich jak Frankowski (ja się w tej kwestii nie zgadzam), ale szkalowanie stowarzyszenia (zarzucanie kłamst i zmyślanie) tak jak ty to robisz i inni tylko po to by ktoś o ponadprzeciętnych umiejętnościach przyszedł to jawne działanie na SZKODĘ WISŁY.
Uspokój się. Nie zarzucam świadomego kłamstwa nikomu z SKWK. Nie feruję w tej sprawie wyroków. Nie sugerowałem też nigdzie, że byłbym skłonny wybaczyć mu antywiślackie zachowania jeśli są prawdą.

Oczekuje jednak, że oskarżenia w tak poważnej sprawie, o tak dużym ciężarze gatunkowym, będą opierały się na czymś więcej niż słowach, że ktoś kogoś gdzieś widział w niejasnych okolicznościach. I w trosce o klub mam pełne prawo pamiętać o wcześniejszych błędach i pomyłkach SKWK oraz martwić się., cz Ci "wysoko postawieni Wiślacy" nie padają ofiarą jakiejś sprytnej manipulacji. Np: menadżera zawodnika, który wolałby aby jego klient wybrał Niemców.

Nie szarżuj z emocjami.

palikot napisał(a):Wyświetl post
Ty też wiele razy się myliłeś.... więc taki wiarygodny to ty nie jesteś
To nie ja formułuję poważne oskarżenia pod adresem piłkarza zarzucając mu hańbiące czyny. .
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 17.12.2011, 22:29
Temat chwilowo zamykam - robi się żenujący, bo zamiast dyskusji o polityce transferowej dyskutujemy o oświadczeniu Stowarzyszenia.

Sprawa Świerczoka wymaga jednak wyjaśnienia w sposób jednoznaczny, z przedstawieniem przekonywujących dowodów.

Jedno jest pewne: jeśli zarzuty - stawiane przez poważną organizację, jaką jest S.K.W.K. - się potwierdzą, to dla takiego zawodnika nie ma miejsca w Wiśle. Co do tego chyba nikt tutaj nie ma cienia wątpliwości.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 18.12.2011, 12:14
Otwieramy. Ostrzegam każde wycieczki personalne nie będą tolerowane!
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 18.12.2011, 13:05
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
w najbliższym okienku priorytetami:

wyjebać Kirma z Jaliensem
wypożyczyć Jovanica, Bunozę, Bruda i Boguskiego do Ekstraklasy
Czyli zostać z 18 zawodnikami w kadrze pierwszego zespołu i liczyć na cud, że obędzie się bez kontuzji i wszyscy wytrzymają granie co 3 dni? Świetny plan!

Absolutną podstawą jest LEWY OBROŃCA, bez tego ruchu nie ma nawet co myśleć o walce na 3. frontach. Potem można pomyśleć o lewonożnym stoperze z prawdziwego zdarzenia.

A Jovanicia oddać byle komu, nawet za darmo, i brać tego Kozioła z Sandecji - gorszy na pewno nie będzie, a zawsze to Polak, co daje dodatkowe miejsce dla obcokrajowca. Kirma podobnie, ale jeśli będzie sprowadzony lewy obrońca - wtedy Paljicia można wystawiać na lewym skrzydle.

Jaliensa nikt nie weźmie, trzeba się będzie pomęczyć jeszcze te pół roku. Bunozę bym zostawił, spróbował sprzedać w lecie. Brud to poziom pierwszej ligi - mówię to z przykrością, ale z tej mąki wyjdzie co najwyżej kajzerka, o chlebie nie ma mowy. A Boguski? Wszystko zależy od tego, kto będzie trenerem - jak zostanie Kazek, to widać, że na boisku nie ma miejsca dla Rafała. Skrzydłowym nie jest, ofensywnym pomocnikiem też nie - najlepiej sobie radzi jako cofnięty napastnik w systemie gry na dwóch atakujących. Jeśli przyjdzie nowy trener, który lubi grę na 2. napastników, lub po prostu dopasowuje ustawienie pod konkretnego rywala, Rafał może zostać.
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 18.12.2011, 13:19
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Jedno jest pewne: jeśli zarzuty - stawiane przez poważną organizację, jaką jest S.K.W.K. - się potwierdzą, to dla takiego zawodnika nie ma miejsca w Wiśle. Co do tego chyba nikt tutaj nie ma cienia wątpliwości.
Zgadzam się - no brainer - jeśli te zarzuty są prawdziwe, to myślę, że transferu nie będzie, bo nie może być.

Natomiast zastanówmy się kto się z tego najbardziej ucieszy że transferu nie będzie? Wisła? Polonia Bytom? Świerczok? Największą frajdę będą miały parchy bo rozpieprzą Wiśle transfer utalentowanego, młodego Polaka.

Mając na uwadze, kto na tym najbardziej skorzysta, trzeba sie zastanowić, czy to nie jest jakaś akcja żydowskich środowisk - "Zróbmy ze Świerczoka członka Jude Gangu, rozpuśćmy poltki po mieście, poopowiadajmy jakieś bajki, a wtedy spier.dolimy psom transfer zawodnika który do nas i tak już nie wróci"
A wszystko na bazie tego, że Świerczok w wieku 17 lat był na jakieś-tam imprezie z juniorami Cracovii, bo niby z kim miał być jak z nimi wtedy grał?

Nie podejrzewam żydków o takie skomplikowane intrygi na osiedlach godzące w politykę naszego klubu, ale warto rozważyć wszystkie opcje.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.12.2011, 13:35
no własnie im bliżej jest Wisły tym nagle się wiecej pokazuje o jego niby sympatii do starozakonnych..
Przecież gdyby od początku było tyle tych rzeczy "przeciw" jemu to pewnie temat by się zamkną, a tu nagle jest blisko nas i niby taki wielki fanatyk ich.. I czy jeśli byłaby to prawda to w ogóle rozważałby grę w Wiśle..?

Jest jeszcze jeden problem narzekacie że nie ma młodych utalentowanych Polaków.. jak widać jest ich nie wielu.. a jak już jacyś są to jest problem z ich przeszłością.. więc tak myślę jak wam można dogodzić

I na koniec żeby nie było nie znam dobrze tej sprawy widziałem jedynie jakieś skopiowane zdj które rzekomo było na jego profilu na fb.. a czy spr czy to na prawdę jego profil Bo można podać prosty przykład z wczoraj bodajże z Grosickim jak ktoś założył sobie jego profil i walnął że idzie on do Galatasaray..

Jeśli jednak jest prawdą co się pisze to pewnie sam się nie zgodzi na ten transfer...

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów