|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
I bardzo dobrze ze to nie Wy zatrudniacie zawodnikow.
A smieszne Stowarzyszenie niech przestani sie blaznic i osmieszac raz kolejny... To w takim razie powiedzmy stanowcze NIE dla ludzi ktorzy teraz siedza na C i prowadza doping a kilka lat temu siedzieli u kolezanki a niestety sa takie przypadki...
Ostatnio edytowane przez 63.5 Kg : 17.12.2011 o godz. 16:31.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
Natomiast jeśli to się okaże prawdą, to chyba nikt nie ma złudzeń co do tego, że taki człowiek nie ma prawa założyć naszej koszulki... Ale najpierw trzeba być pewnym tych spekulacji. Spokojnie Panowie, jestem przekonany, że jeśli odpowiednie dowody trafią do Basałaja, parch do nas nie przyjdzie. Nie wierzę, że Basałaj byłby na tyle głupi, żeby iść z kibicami na wojnę a i parch by nie miał życia przy R22... Ale wszystko musi być poparte jakimś dowodem, a nie spekulacjami kilku osób...
Ostatnio edytowane przez Markus : 17.12.2011 o godz. 22:09.
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
nie zaczynajcie problemu którego nie ma, po pierwsze Wisła nie zaplaci za 19 letniego goscia poltora miliona zł, on na 90 % nie bedzie u nas grał, a po drugie te zdjecia są jak ufo, ktos cos slyszał nikt nie widział.
![]()
Czy ciemno czy jasno, Wisła płynie przez Miasto.....Bo to Miasto jest Nasze! ^^
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Pod naciskiem mediow i nie tylko (kibicow takze), ze nie sciagamy Polakow mozesz byc pewien, ze dadza tyle za Swierczoka. A jak SKWK nie znajdzie takiego zdjecia to nikt mu nie udowodni, ze parodiowal w tym szaliku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Trzy sprawy:
1. Wisła to coś więcej niż tylko klub by plamić sobie honor jakimś durniem. 2. Vlackx może się trochę wkurzyć bo co chce Polaka to jakis problem (najpierw Stachowiak teraz Świerczok) 3. Pomijając aspekt poza sportowy to ja cały czas się wacham czy Świerczok jest nam potrzebny. Gramy jednym napastnikiem a on by był dopiero trzeci czyli w rundzie wiosennej właściwie sobie by nie pograł. Nawet jeśli później nie wykupimy Bitona to nie wyobrażam sobie by zostać ze Świerczokiem i Genovem na następny sezon. Więc przyjdzie ktoś nowy i pewnie Świerczok znowu będzie trzeci. Dodatkowo to Świerczok to zawodnik na kontre, wszystkie jego gole były z kontry (choć przyzaje ma niezły strzał) podczas gdy grając w Wiśle trzeba grać na mur obrońców. Świerczok w całym swoim życiu nie zagrał chyba nigdy ataku pozycyjnego, bo niby z kim jak Bytom to jeden ze słabszych klubów I ligi. Także to będzie zupełnie inne granie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Serio uważacie, że koleś kibicujący Cracovii podpisałby kontrakt z Wisłą, mimo tego, że ma oferty z innych klubów? Co na to jego koledzy po szalu? Powieszą go za jaja, zabiją? A może będą kazali Świerczokowi zabić Małeckiego na treningu?
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
ja uwazam, że jesli byłby wychowywany na anty do NAS to na pewno nawet nie było by tematu przejscia do nas ! więc dopóki nie zobaczymy wszyscy dowodów to nie ma o czym gadac, nie niszczmy chłopakowi zycia bazując tylko na plotkach typu ktos gdzięs kiedyś widział. żeby było jasne, jestem przeciwnikiem transferów osób takich jak opisywany jest świerczok, natomiast te opisy nie musza okazać sie prawda ! i co wtedy? stracimy najwiekszy talent młodego pokolenia w Polsce? i bedziemy sobie pluc w brode, tak samo jak było po Lewandowskim, wtedy też były lamenty i przeciw wskazania. Badzmy rozsadni i poczekajmy na dowody!
![]()
Czy ciemno czy jasno, Wisła płynie przez Miasto.....Bo to Miasto jest Nasze! ^^
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Abstrahując od sytuacji Świerczoka to ja bym jednak wolał, żeby to nie SKWK decydowało o transferach do Wisły.
Choć akurat w tym przypadku mogą mieć rację, o ile podeprą się dowodami. Niemniej posty w stylu "Świerczok brał udział w zakrapianych imprezach koleżanek..." są głupawe. To ja się pytam, skąd autor o tym wie? Też brał w nich udział? Na Facebooku jest historia zmian w profilu Świerczoka od momentu jego zarejestrowania. Zmienił dane w zainteresowaniach, dacie urodzin i płci. Nie ma śladu o tym, żeby zmieniał zdjęcia. Podpisuje się pod apelem, żeby dać sobie na wstrzymanie póki nie będzie jakiś sensownych dowodów. Poza tym Świerczok nie jest chyba aż tak głupi, żeby podpadać zarówno nam jak i parchom. Bo chyba nie macie złudzeń, że od koleżanek też by miał przej....e.
Ostatnio edytowane przez willow : 17.12.2011 o godz. 19:02.
![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Kasa potrafi zmienić u niektórych poglądy o 180 stopni.
Świerczok był u parchów pomiędzy 14 a 17 rokiem życia, a to raczej nie są najmądrzejsze lata. Jeżeli jednak faktycznie paradował w antywiślackich łachach, to niech spada.... Podejrzewam, że zdecyduje się na NIemców po artykule SKWK, bo na WIśle może nie mieć życia, a Basałaj nie zaryzykuje 1,5 mln zł na wyrzucenie kasy w błoto. Zresztą nawet jakby mu zaproponowali kontrakt rzędu 100 tys euro to razem mamy 2 mln zł - nie lepiej dać je na kontrakt dla konkretnego stopera a la Cleber ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
A tak w ogóle to może dajmy sobie na razie spokój z tematem Swierczoka? Wypłynęła sprawa, która moze mu zamknąć droge do Wisły. Poczekajmy na rozwój wypadków, ale przestańmy z jego powodu nawzajem się obrażać i może w ogóle pisać na jego temat? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dopóki nie ma jednoznacznych dowodów na antywiślackie nastawienie Świerszczoka, trudno silić się na wypowiedzi w tej sprawie. Na pewno warto byłoby posłuchać wyjaśnień samego zawodnika, a sprawę sportowej sensowności tego ewentualnego transferu pozostawić Valcksowi. SKWK ma na razie przeciwko niemu tylko słowa.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Po co transfery nam w lato ? Oczywiście, są potrzebne ,lecz teraz są najważniejsze! Teraz trzeba walczyć na trzy fronty (Liga,Liga Europejska, Puchar Polski). Ty myślisz że takim składem damy radę? Teraz, w zimę , trzeba by z 4 a nawet 5 transferów abyśmy w ogóle powalczyli. Jednak teraz najważniejsza jest Liga. Na miejscu Wisełki byłbym w stanie odpuścić sobie chociaż jedno. Ja bym odrzucił Puchar Polski. Na dwa fonty łatwiej.. Podstawa to w zimę sprowadzić obronę. Ona najgorsza jest. Prawa,lewa. Jovanović potrzebuje konkurencji , a na lewą potrzebny bez gadania. Zostawiłbym również Diaza , który na środku gra bardzo dobrze. Czekaj też zrobił na mnie wielkie wrażenie ostatnio. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
Jedną z charakterystycznych cech tego forum (niestety) jest łatwość, z jaką szafuje się wyroki na różne osoby bez jakichkolwiek podstaw ani dowodów... Przypomnijcie sobie casusy Małego czy Meliksona. Na prawdę nikogo to nic nie nauczyło? Poczekajmy spokojnie co będzie. Po co teraz strzępić sobie język? ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Powtarzam, gdyby plotki pochodziły od jakiegoś junior membera, to nawet bym nie komentował sprawy. Ale oprócz tego posta w sprawie zdążyło się wypowiedzieć SKWK. Teraz podejdźmy do sprawy logicznie - kto ma interes w tym żeby mówić nieprawdę? Stowarzyszenie czy Świerczok? Czy gdyby SKWK nie miało na poparcie swoich tez dowodów, to ryzykowaliby złamanie kariery temu chłopakowi? Możemy mieć różne zdanie na temat tej organizacji, ale też podejdźmy do sprawy racjonalnie, nie sądzę żeby działali tam aż tak nieodpowiedzialni ludzie. Dla mnie sprawa jest jasna. Piłkarz walczy tutaj o wysoki kontrakt i możliwość grania w najlepszej drużynie piłkarskiej w kraju, wszelkie jego tłumaczenia są dla mnie po prostu niewiarygodne. A co do apelu o czekanie na rozwój spraw. Tak jak pisałem, kiedy mamy podnosić takie zarzuty jak nie teraz? Już po tym jak podpiszemy z nim kontrakt i zapłacimy Polonii 1.5 mln zł? Wtedy już będzie za późno.
Ostatnio edytowane przez snyrting : 17.12.2011 o godz. 20:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
serek.c2
Cytat:
Ludzie, nie badzcie jak stado baranow, i uzywajcie wlasnej mozgownicy przy formowaniu waszych opinii. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Skoro nie przypadkowe osoby których posty na tym forum można czytać od lat to potwierdzają to nie widzę powodu aby nie dać temu wiary. Kwestia pewnie na dniach wyjaśni się w sposób zdecydowany.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 17.12.2011 o godz. 20:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Świerczok to sezonowiec w dodatku żyd więc nie wiem nad czym tu się rozwodzić
w najbliższym okienku priorytetami: wyjebać Kirma z Jaliensem wypożyczyć Jovanica, Bunozę, Bruda i Boguskiego do Ekstraklasy |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
No proszę, SKWK niczym IPN dotarło to teczki TW "Świerszczyka". Przypomina mi się sytuacja, gdy Paweł "Chórzysta" Kaczorowski przechodził do Legii, którego przyłapano gdy grając w barwach kolejorza zaintonował przyśpiewkę obrażającą legionistów (było to bodajże "Legła, Legła Warszawa"). Tyle, że wówczas na legijnym forum było multum odnośników do youtuba na filmik w którym faktycznie to takiej sytuacji doszło. A Państwo z SKWK bez żadnych zdjęć i linków sieją niepotwierdzone dowodami ploty. Jeżeli rzeczywiście ten polonista ma piasiaste serce to niech spada do tego Kaiserslautern, a koszulki z Białą Gwiazdą nawet niech nie przymierza, ale pasowałoby wydając takie oświadczenie poprzeć je jakimś dowodem, nie sądzicie?
![]()
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
A JA CHCE JEDNO PYTANIE WAM ZADAĆ ILU WAS GO NAPRAWDĘ GO ZNA
A co do zdjęć sfałszować każdy może photoshop czyni cuda Dajcie mu prawo do obrony... Bo takie gadanie jest żenujące i nie wiem dlaczego moderatorzy nic nie robią...![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Ludzie,ja chce dowodu! Pomyślmy logicznie: Jeżeli Świerczok był/jest niby taki AntyWiślacki i ma wielu kumpli z drugiej strony Błoń z którymi balował to po co przechodziłby do Wisły mając równocześnie o wiele bardziej atrakcyjną finansowo oferte z Bundesligi?ryzykowałby swoje bezpieczeństwo mieszkając w Krakowie i będąc na cenzurowanym zarówno na Kałuży jak i na Reymonta
Jeżeli będzie niezbity dowód,wtedy uwierze.Ale póki co nie ma i dlatego dla mnie nie ma problemu.Bo słowa,że "był widziany" albo,że "wykasował swoje zdjęcia" mnie nie przekonują.Na fb nie ma wprowadzonych w historii żadnych zmian w zdjęciach,czyli niczego takiego nie było.Od początku założenia zmieniana była tylko data urodzenia,zainteresowania i płec..
Ostatnio edytowane przez BiałaGwiazda : 17.12.2011 o godz. 20:42.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Panowie, do cholery, kolejny temat, który ma nas podzielić i ośmieszyć?!
Po Małeckim i Meliksonie? Z tymi szalikami Świerczoka to jest jak z Yeti. Wszyscy słyszeli, ale nikt nie widział. Przypominam, że jak ktoś oskarża, to na nim spoczywa obowiązek dowodowy. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
Nie lepiej porozmawiać o tym Boliwijczyku ?
Widział ktoś jakieś mecze z jego udziałem ostatnio? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Oczekuje jednak, że oskarżenia w tak poważnej sprawie, o tak dużym ciężarze gatunkowym, będą opierały się na czymś więcej niż słowach, że ktoś kogoś gdzieś widział w niejasnych okolicznościach. I w trosce o klub mam pełne prawo pamiętać o wcześniejszych błędach i pomyłkach SKWK oraz martwić się., cz Ci "wysoko postawieni Wiślacy" nie padają ofiarą jakiejś sprytnej manipulacji. Np: menadżera zawodnika, który wolałby aby jego klient wybrał Niemców. Nie szarżuj z emocjami. To nie ja formułuję poważne oskarżenia pod adresem piłkarza zarzucając mu hańbiące czyny. . ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Temat chwilowo zamykam - robi się żenujący, bo zamiast dyskusji o polityce transferowej dyskutujemy o oświadczeniu Stowarzyszenia.
Sprawa Świerczoka wymaga jednak wyjaśnienia w sposób jednoznaczny, z przedstawieniem przekonywujących dowodów. Jedno jest pewne: jeśli zarzuty - stawiane przez poważną organizację, jaką jest S.K.W.K. - się potwierdzą, to dla takiego zawodnika nie ma miejsca w Wiśle. Co do tego chyba nikt tutaj nie ma cienia wątpliwości. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Otwieramy. Ostrzegam każde wycieczki personalne nie będą tolerowane!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
Absolutną podstawą jest LEWY OBROŃCA, bez tego ruchu nie ma nawet co myśleć o walce na 3. frontach. Potem można pomyśleć o lewonożnym stoperze z prawdziwego zdarzenia. A Jovanicia oddać byle komu, nawet za darmo, i brać tego Kozioła z Sandecji - gorszy na pewno nie będzie, a zawsze to Polak, co daje dodatkowe miejsce dla obcokrajowca. Kirma podobnie, ale jeśli będzie sprowadzony lewy obrońca - wtedy Paljicia można wystawiać na lewym skrzydle. Jaliensa nikt nie weźmie, trzeba się będzie pomęczyć jeszcze te pół roku. Bunozę bym zostawił, spróbował sprzedać w lecie. Brud to poziom pierwszej ligi - mówię to z przykrością, ale z tej mąki wyjdzie co najwyżej kajzerka, o chlebie nie ma mowy. A Boguski? Wszystko zależy od tego, kto będzie trenerem - jak zostanie Kazek, to widać, że na boisku nie ma miejsca dla Rafała. Skrzydłowym nie jest, ofensywnym pomocnikiem też nie - najlepiej sobie radzi jako cofnięty napastnik w systemie gry na dwóch atakujących. Jeśli przyjdzie nowy trener, który lubi grę na 2. napastników, lub po prostu dopasowuje ustawienie pod konkretnego rywala, Rafał może zostać. ![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
Natomiast zastanówmy się kto się z tego najbardziej ucieszy że transferu nie będzie? Wisła? Polonia Bytom? Świerczok? Największą frajdę będą miały parchy bo rozpieprzą Wiśle transfer utalentowanego, młodego Polaka. Mając na uwadze, kto na tym najbardziej skorzysta, trzeba sie zastanowić, czy to nie jest jakaś akcja żydowskich środowisk - "Zróbmy ze Świerczoka członka Jude Gangu, rozpuśćmy poltki po mieście, poopowiadajmy jakieś bajki, a wtedy spier.dolimy psom transfer zawodnika który do nas i tak już nie wróci" A wszystko na bazie tego, że Świerczok w wieku 17 lat był na jakieś-tam imprezie z juniorami Cracovii, bo niby z kim miał być jak z nimi wtedy grał? Nie podejrzewam żydków o takie skomplikowane intrygi na osiedlach godzące w politykę naszego klubu, ale warto rozważyć wszystkie opcje. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
no własnie im bliżej jest Wisły tym nagle się wiecej pokazuje o jego niby sympatii do starozakonnych..
Przecież gdyby od początku było tyle tych rzeczy "przeciw" jemu to pewnie temat by się zamkną, a tu nagle jest blisko nas i niby taki wielki fanatyk ich.. I czy jeśli byłaby to prawda to w ogóle rozważałby grę w Wiśle..? Jest jeszcze jeden problem narzekacie że nie ma młodych utalentowanych Polaków.. jak widać jest ich nie wielu.. a jak już jacyś są to jest problem z ich przeszłością.. więc tak myślę jak wam można dogodzić I na koniec żeby nie było nie znam dobrze tej sprawy widziałem jedynie jakieś skopiowane zdj które rzekomo było na jego profilu na fb.. a czy spr czy to na prawdę jego profil Jeśli jednak jest prawdą co się pisze to pewnie sam się nie zgodzi na ten transfer... ![]() ![]() ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|