The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.12.2011, 08:17
jism napisał(a):Wyświetl post
Obejrzałem sobie po raz któryś moment, w którym piłkarze Wisły dowiedzieli się o dobrym wyniku w Londynie i awansie do kolejnej rundy. Zaintrygował mnie ten wybuch radości wśród Wiślaków albo raczej brak jakichś takich naturalnych odruchów wspólnego jej (radości) przeżywania
A wystarczyło pójść na mecz i poczekać chwilę dłużej po końcowym gwizdku...

( wybacz, nie chcę być uszczypliwy, ale jeszcze nie ochłonąłem, noc była bezsenna )
Odpowiedz cytując
jism
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 15.12.2011, 13:11
BlurgH napisał(a):Wyświetl post
A wystarczyło pójść na mecz i poczekać chwilę dłużej po końcowym gwizdku...

( wybacz, nie chcę być uszczypliwy, ale jeszcze nie ochłonąłem, noc była bezsenna )
Yea, problem w tym, że nie mieszkam już w Krakowie

Może masz rację, ale to nie jest pierwsza sytuacja, gdy odnoszę takie wrażenie
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 15.12.2011, 14:21
Czy ja dobrze widziałem, Jirsak drugi mecz z rzędu daje swoją koszulkę kibicom? Na Poloni na pewno podarował i wczoraj chyba tak samo. Wielki szacun
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 15.12.2011, 14:44
Jak wyglada stanowisko klubu w sprawie wykupienia Bittona ? Kiedy mozemy sie spodziewac informacji na jakie pozycje szukamy wzmocnien ?

//edit

Pareiko- ambitny, charyzmatyczny, pewny siebie ... pilkarz idealny ktory poukladal nasza gre w defensywie... Kibice zapomnieli o Pawelkach... wieszano na nim psy po braku awansu Wisly do CL. Chociaz wielu go bronilo i udowadnialo ze Apoel to nie przypadkowa druzyna, widzieliscie co oni robili w Lidze mistrzow ? Obok Meliksona i Marcelo najlepszy transfer ostatnich lat...
Ostatnio edytowane przez Lechista69 : 15.12.2011 o godz. 15:08.
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 15.12.2011, 14:49
Guła od momentu przejęcia drużyny przez Kazika gra idealnie
Odpowiedz cytując
omen69
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 15.12.2011, 14:59
Kiedyś było info o tym, że koszulek piłkarze dawać nie mogą bo mają ich bardzo mało. Pisząc z przymrużeniem oka, może Jirsak szykuje się do transferu w zimę i rozdaje hojnie koszulki
Odpowiedz cytując
EricDraven
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 15.12.2011, 16:09
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
Jak wyglada stanowisko klubu w sprawie wykupienia Bittona ? Kiedy mozemy sie spodziewac informacji na jakie pozycje szukamy wzmocnien ?
Kaziu Bitona wczoraj na ławie posadził, żeby zbić trochę z ceny Bo jeszcze by nastrzelał jak Dembiński w ostatnim meczu w Widzewie w 1997 - 5 bramek przed transferem do HSV i cena od razu wyższa Jak im wmówimy, że Biton jest gorszy od takiego Kirma, co wczoraj zagrał, to go nam może taniej sprzedadzą
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 15.12.2011, 22:03
Dzisiaj rano w Trójce słyszałem wywiad z naszym bramkarzem. Nie zdawałem sobie sprawy, że Sergei tak dobrze radzi sobie z językiem polskim. Bardzo miłe zaskoczenie
What's new?

Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 15.12.2011, 22:19
EricDraven napisał(a):Wyświetl post
Kaziu Bitona wczoraj na ławie posadził, żeby zbić trochę z ceny Bo jeszcze by nastrzelał jak Dembiński w ostatnim meczu w Widzewie w 1997 - 5 bramek przed transferem do HSV i cena od razu wyższa Jak im wmówimy, że Biton jest gorszy od takiego Kirma, co wczoraj zagrał, to go nam może taniej sprzedadzą
Wymiana za Kirma? : - )

Ciekawie będzie z Bitonem. Gdyby nie to, że interesują się nim inne kluby, dla których taka suma nie jest żadnym problemem to może by faktycznie można było się potargować. Tutaj Belgom jest na rękę, że nie wykupimy Bitona, więc nie sądzę, aby zniżyli cenę. Albo kupujemy za 1,6 mln euro, albo oni sprzedają go komu innemu za 2,5 mln.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 15.12.2011, 22:32
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Wymiana za Kirma? : - )

Ciekawie będzie z Bitonem. Gdyby nie to, że interesują się nim inne kluby, dla których taka suma nie jest żadnym problemem to może by faktycznie można było się potargować. Tutaj Belgom jest na rękę, że nie wykupimy Bitona, więc nie sądzę, aby zniżyli cenę. Albo kupujemy za 1,6 mln euro, albo oni sprzedają go komu innemu za 2,5 mln.
Mądry właściciel by kupił za 1,6 i sprzedał za 2,5...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
chudy91
Junior Member

Od: 07.2006

Stary 15.12.2011, 23:23
http://ofsajd.onet.pl/fotogalerie/wi...eria-maly.html

Oczywiscie Kew Jaliens nie rozumie ze nakrycie glowy zdejmujemy przy posilku
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 15.12.2011, 23:30
Patrząc wczoraj na grę Garguły i Boguskiego mam nadzieję, że ten pierwszy na wiosnę będzie regularnie grał tak jak ostatnio, a ten drugi wróci do świetnej dyspozycji. Wtedy jest nadzieja, że będzie 5 Polaków w podstawowym składzie (Czekaj, Wilk, Garguła, Boguski, Małecki).
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 15.12.2011, 23:34
a .... żesz z tymi Polakami. Coś cie się tak wszyscy uczepili tych Polaków ? Jak będziesz miał 11 Polaków to z automatu do LM wejdziemy czy co ? Grają mać Ci co są dobrzy i w dupie mam czy będzie to eskimos, Palestyńczyk czy Chińczyk z Kapelanki. Dla niego Wisła ma być miejscem gdzie trzeba zapieprzać i dawać z siebie wszystko zarówno w meczu z PBB jak i Legią czy Limanowią.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.12.2011, 00:11
Tym może masz to w dupie, a ja na przykład też bym chciał więcej Polaków w pierwszym składzie. Znacznie łatwiej mi się utożsamiać z Małym, Wilkiem, a nawet Gargułą, niż nawet tymi najlepszymi obcokrajowcami. Co nie znaczy, że wolałbym, aby ci pierwsi grali kosztem tych drugich, jeśli są gorsi. Chciałbym, żeby Polacy osiągnęli taką formę, aby uczciwie wygrali rywalizację i zwiększyli siłę zespołu.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 16.12.2011, 05:39
willow napisał(a):Wyświetl post
Mądry właściciel by kupił za 1,6 i sprzedał za 2,5...
Tak, na papierze Biton może jest sporo warty, może nawet 2,5 mln eur. I może taka transakcja jak piszesz jest możliwa-oby.

Jednak wydawać 1,6 mln eur na niego rezygnując z innych wzmocnień to za dużo, jak narazie mnie nie przekonuje. Ma strzał z dystansu i potrafi wstawić nogę aby piłka wpadła do bramki (Widzew w Łodzi i Odense na wyjeździe). Ale nie potrafi grać kombinacyjnie i nie wykorzystuje 100tek w wystarczającym stopniu. Chociaż trzeba uczciwie przyznać, ze bez jego goli bylibyśmy w strefie spadkowej.

Oby sie udało kupić za 1,6 i od razu sprzedać np. do Turcji (Nie wiem tylko czy taka transakcja w świetle przepisów Uefy jest możliwa ? I pytanie czy np. Turcy bedą kogoś od nas chcieli po wtopie z Brozkami i po ostatniej słabszej dyspozycji Mierzejewskiego w lidze, no i Biton jest Żydem więc w Turcja raczej odpada).
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 16.12.2011 o godz. 05:46.
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.12.2011, 07:26
chudy91 napisał(a):Wyświetl post

Żeby było zgodnie z tematem, dopiszę tylko. Wydaje mi się, że mam wreszcie odpowiedź dlaczego był w tak słabej dyspozycji...
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
BigLeb
Senior Member

Stary 16.12.2011, 08:09
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Tym może masz to w dupie, a ja na przykład też bym chciał więcej Polaków w pierwszym składzie. Znacznie łatwiej mi się utożsamiać z Małym, Wilkiem, a nawet Gargułą, niż nawet tymi najlepszymi obcokrajowcami. Co nie znaczy, że wolałbym, aby ci pierwsi grali kosztem tych drugich, jeśli są gorsi. Chciałbym, żeby Polacy osiągnęli taką formę, aby uczciwie wygrali rywalizację i zwiększyli siłę zespołu.
Czyli co twoje chęci są ważniejsze, czy co? Poza tym w jednym poście najpierw się nie zgadzasz, a potem potwierdzasz słowa adama_09. Zdecyduj się na coś.

chudy91 napisał(a):Wyświetl post

Czepiliście się tego Jaliensa jak gówno opony ja na tym zdjęciu nie widzę żeby on posiłek spożywał, a nawet gdyby to co ty masz do jego przyzwyczajeń? Ty jesteś wychowany w innej tradycji on w innej tak trudno zaakceptować odmienność? Nie, tylko trzeba każdy pretekst nawet najgłupszy wykorzystać, żeby kolesiowi dokopać. Przecież to jest Wiślak - taki sam jak Małecki.
Ostatnio edytowane przez BigLeb : 16.12.2011 o godz. 08:16.
Odpowiedz cytując
eryk_cartman
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 16.12.2011, 08:58
BigLeb napisał(a):Wyświetl post
Czyli co twoje chęci są ważniejsze, czy co? Poza tym w jednym poście najpierw się nie zgadzasz, a potem potwierdzasz słowa adama_09. Zdecyduj się na coś.

Czepiliście się tego Jaliensa jak gówno opony ja na tym zdjęciu nie widzę żeby on posiłek spożywał, a nawet gdyby to co ty masz do jego przyzwyczajeń? Ty jesteś wychowany w innej tradycji on w innej tak trudno zaakceptować odmienność? Nie, tylko trzeba każdy pretekst nawet najgłupszy wykorzystać, żeby kolesiowi dokopać. Przecież to jest Wiślak - taki sam jak Małecki.

Niech to będzie mój komentarz do tego co napisałeś....... Nie chodzi mi o to, że czepiam sie czy jadł w czapce czy nie ale daruj sobie takie komentarze.
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......

Rafał Ziemkiewicz.

http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 16.12.2011, 09:04
Jaliens co najwyżej pracuje w Wiśle na pozycji obrońcy. Swoją prace wykonuje słabo, przez jego prace przegraliśmy wiele meczy . Zarabia bardzo dużo, wielokrotnosc pensji Czekaja.

Wislakiem aby być trzeba sie starać, zap.....ac, utożsamiać sie klubem i kibicami.
Odpowiedz cytując
BigLeb
Senior Member

Stary 16.12.2011, 09:16
eryk_cartman napisał(a):Wyświetl post
Niech to będzie mój komentarz do tego co napisałeś....... Nie chodzi mi o to, że czepiam sie czy jadł w czapce czy nie ale daruj sobie takie komentarze.
A co minąłem się z prawdą, obaj są piłkarzami Wisły Kraków czy coś się zmieniło? A może Małecki został honorowym prezesem a może właścicielem? Czy może Jaliens już nie broni barw Wisły?
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 16.12.2011, 09:40
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Jaliens co najwyżej pracuje w Wiśle na pozycji obrońcy. Swoją prace wykonuje słabo, przez jego prace przegraliśmy wiele meczy . Zarabia bardzo dużo, wielokrotnosc pensji Czekaja.

Wislakiem aby być trzeba sie starać, zap.....ac, utożsamiać sie klubem i kibicami.
A zaświadczenie wyda Ci domin_czyzyny...

BTW, swoją pracę wykonuje słabo w tym sezonie także m.in. Małecki. I co?

Skończcie już ten "monopol na rację" i dop....anie się do tego kto aktualnie jest na tapecie bo to nudne jest.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.12.2011, 09:40
A co minąłem się z prawdą, obaj są piłkarzami Wisły Kraków czy coś się zmieniło? A może Małecki został honorowym prezesem a może właścicielem? Czy może Jaliens już nie broni barw Wisły?
Minąłeś się z prawdą pisząc, że Jaliens jest Wiślakiem.

Pojęcia "piłkarz Wisły" a "Wiślak" mają inne znaczenie, powinieneś to wiedzieć.

Natomiast samo czepianie się Jaliensa na każdy kroku też mnie irytuje. Najzabawniejsze jest to, że zagra jeden dobry mecz i nagle optyka większości z krytyków zmieni się o 180 stopni.
Odpowiedz cytując
BigLeb
Senior Member

Stary 16.12.2011, 09:44
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Minąłeś się z prawdą pisząc, że Jaliens jest Wiślakiem.

Pojęcia "piłkarz Wisły" a "Wiślak" mają inne znaczenie, powinieneś to wiedzieć.

Natomiast samo czepianie się Jaliensa na każdy kroku też mnie irytuje. Najzabawniejsze jest to, że zagra jeden dobry mecz i nagle optyka większości z krytyków zmieni się o 180 stopni.
Możesz mi podać to znaczenie i może jakieś źródło definicji.

W sumie ja się domyślam o co ci chodzi ale uważam że sportowcy broniący barw Wisły Kraków są Wiślakami. A kibice są kibicami, a sympatycy sympatykami, działacze działaczami itd.
Ostatnio edytowane przez BigLeb : 16.12.2011 o godz. 09:47.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Stary 16.12.2011, 09:47
Piłkarz Wisły - pracownik, który wykonuje swoją pracę.
Wiślak - pracownik, który identyfikuje się z klubem; jego tradycją i kibicami.

Dalej chcesz w to brnąć czy może grzecznie przyznasz, że się pomyliłeś? Błąd można popełnić, to nic złego. Ale jeżeli w ten błąd brniesz, to zwyczajnie wychodzisz na głupka.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.12.2011, 09:53
Czyli co twoje chęci są ważniejsze, czy co?
Gdzie tak napisałem? To raczej mój przedmówca krytykuje innych za to, że chcą Polaków w składzie, ja po prostu piszę o swoich poglądach na tę sprawę.

Cytat:
Poza tym w jednym poście najpierw się nie zgadzasz, a potem potwierdzasz słowa adama_09. Zdecyduj się na coś.
Gdzie potwierdzam jego słowa? Tak, też chcę, żeby grali najlepsi. Po prostu po cichu chciałbym, żeby lepsi okazali się Polacy. Gdzie masz jakąś sprzeczność?
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
BigLeb
Senior Member

Stary 16.12.2011, 09:53
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Piłkarz Wisły - pracownik, który wykonuje swoją pracę.
Wiślak - pracownik, który identyfikuje się z klubem; jego tradycją i kibicami.

Dalej chcesz w to brnąć czy może grzecznie przyznasz, że się pomyliłeś? Błąd można popełnić, to nic złego. Ale jeżeli w ten błąd brniesz, to zwyczajnie wychodzisz na głupka.
Tak to sobie sam wydedukowałeś czy może tak to określili założyciele, a może jakieś legendarne autorytety a może sam aspirujesz do miana takiego autorytetu bo z twego pryncypialnego tonu wnoszę, że tak?
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 16.12.2011, 09:58
Tak to sobie sam wydedukowałeś czy może tak to określili założyciele, a może jakieś legendarne autorytety a może sam aspirujesz do miana takiego autorytetu bo z twego pryncypialnego tonu wnoszę, że tak?
Tak to pojmuje zdecydowana większość kibiców Wisły, więc nie wiem o co Ci chodzi. Jeśli dla Ciebie np. piłkarz Sypniewski to Wiślak - Twoja sprawa...
Odpowiedz cytując
BigLeb
Senior Member

Stary 16.12.2011, 09:59
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Gdzie tak napisałem? To raczej mój przedmówca krytykuje innych za to, że chcą Polaków w składzie, ja po prostu piszę o swoich poglądach na tę sprawę.

Gdzie potwierdzam jego słowa? Tak, też chcę, żeby grali najlepsi. Po prostu po cichu chciałbym, żeby lepsi okazali się Polacy. Gdzie masz jakąś sprzeczność?
Twój adwersarz napisał, że jego zdaniem powinni grać najlepsi i ty to potwierdziłeś wyrażając chęć żeby Polacy uczynili postęp i sami zdobyli miejsce w składzie ale to zależy od nich a nie ciebie i ja się tutaj z tobą także zgadzam. Pragnę aby Polacy w Wiśle zrobili postępy i wywalczyli miejsce w składzie ale niech nie dostają miejsca za narodowość, bo Wisła na tym nie skorzysta.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Stary 16.12.2011, 10:01
Jeżeli liczysz ma to, że zaczniemy tutaj prowadzić semantyczne dysputy, to od razu zastrzegam - nie ze mną.

Brnąc w to dalej sam sobie wystawiasz świadectwo, ja tutaj jestem niepotrzebny.
Odpowiedz cytując
BigLeb
Senior Member

Stary 16.12.2011, 10:03
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Tak to pojmuje zdecydowana większość kibiców Wisły, więc nie wiem o co Ci chodzi. Jeśli dla Ciebie np. piłkarz Sypniewski to Wiślak - Twoja sprawa...
No cóż jak piłkarz Sypniewski grał w Wiśle to był Wiślakiem teraz się z Wisłą nie identyfikuje więc nim nie jest. Jaliens wychodzi na trening i na mecze w barwach Wisły, zostawia zdrowie na boisku dlatego jest Wiślakiem kwestia formy i umiejętności jest drugorzędna, bo ktoś go do Wisły zakontraktował.

Oczywiście celowo przeciwstawiłem Partyka Jaliensowi żeby delikatnie pobudzić myślenie niektórych osób, które atakują bez opamiętania jednych piłkarzy a innych hołubią bez względu na wszystko. Przypomnę tylko, że Patryk jako jedyny znany mi zawodnik z obecnego składu odmówił wyjścia na boisko w meczu.
Ostatnio edytowane przez BigLeb : 16.12.2011 o godz. 10:30.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów