|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
![]() Może masz rację, ale to nie jest pierwsza sytuacja, gdy odnoszę takie wrażenie |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Czy ja dobrze widziałem, Jirsak drugi mecz z rzędu daje swoją koszulkę kibicom? Na Poloni na pewno podarował i wczoraj chyba tak samo. Wielki szacun
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Jak wyglada stanowisko klubu w sprawie wykupienia Bittona ? Kiedy mozemy sie spodziewac informacji na jakie pozycje szukamy wzmocnien ?
//edit Pareiko- ambitny, charyzmatyczny, pewny siebie ... pilkarz idealny ktory poukladal nasza gre w defensywie... Kibice zapomnieli o Pawelkach... wieszano na nim psy po braku awansu Wisly do CL. Chociaz wielu go bronilo i udowadnialo ze Apoel to nie przypadkowa druzyna, widzieliscie co oni robili w Lidze mistrzow ? Obok Meliksona i Marcelo najlepszy transfer ostatnich lat...
Ostatnio edytowane przez Lechista69 : 15.12.2011 o godz. 15:08.
![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Guła od momentu przejęcia drużyny przez Kazika gra idealnie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Kiedyś było info o tym, że koszulek piłkarze dawać nie mogą bo mają ich bardzo mało. Pisząc z przymrużeniem oka, może Jirsak szykuje się do transferu w zimę i rozdaje hojnie koszulki
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Bo jeszcze by nastrzelał jak Dembiński w ostatnim meczu w Widzewie w 1997 - 5 bramek przed transferem do HSV i cena od razu wyższa Jak im wmówimy, że Biton jest gorszy od takiego Kirma, co wczoraj zagrał, to go nam może taniej sprzedadzą ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Dzisiaj rano w Trójce słyszałem wywiad z naszym bramkarzem. Nie zdawałem sobie sprawy, że Sergei tak dobrze radzi sobie z językiem polskim. Bardzo miłe zaskoczenie
![]() ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Ciekawie będzie z Bitonem. Gdyby nie to, że interesują się nim inne kluby, dla których taka suma nie jest żadnym problemem to może by faktycznie można było się potargować. Tutaj Belgom jest na rękę, że nie wykupimy Bitona, więc nie sądzę, aby zniżyli cenę. Albo kupujemy za 1,6 mln euro, albo oni sprzedają go komu innemu za 2,5 mln. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
http://ofsajd.onet.pl/fotogalerie/wi...eria-maly.html
Oczywiscie Kew Jaliens nie rozumie ze nakrycie glowy zdejmujemy przy posilku |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Patrząc wczoraj na grę Garguły i Boguskiego mam nadzieję, że ten pierwszy na wiosnę będzie regularnie grał tak jak ostatnio, a ten drugi wróci do świetnej dyspozycji. Wtedy jest nadzieja, że będzie 5 Polaków w podstawowym składzie (Czekaj, Wilk, Garguła, Boguski, Małecki).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
a .... żesz z tymi Polakami. Coś cie się tak wszyscy uczepili tych Polaków ? Jak będziesz miał 11 Polaków to z automatu do LM wejdziemy czy co ? Grają mać Ci co są dobrzy i w dupie mam czy będzie to eskimos, Palestyńczyk czy Chińczyk z Kapelanki. Dla niego Wisła ma być miejscem gdzie trzeba zapieprzać i dawać z siebie wszystko zarówno w meczu z PBB jak i Legią czy Limanowią.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Tym może masz to w dupie, a ja na przykład też bym chciał więcej Polaków w pierwszym składzie. Znacznie łatwiej mi się utożsamiać z Małym, Wilkiem, a nawet Gargułą, niż nawet tymi najlepszymi obcokrajowcami. Co nie znaczy, że wolałbym, aby ci pierwsi grali kosztem tych drugich, jeśli są gorsi. Chciałbym, żeby Polacy osiągnęli taką formę, aby uczciwie wygrali rywalizację i zwiększyli siłę zespołu.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tak, na papierze Biton może jest sporo warty, może nawet 2,5 mln eur. I może taka transakcja jak piszesz jest możliwa-oby.
Jednak wydawać 1,6 mln eur na niego rezygnując z innych wzmocnień to za dużo, jak narazie mnie nie przekonuje. Ma strzał z dystansu i potrafi wstawić nogę aby piłka wpadła do bramki (Widzew w Łodzi i Odense na wyjeździe). Ale nie potrafi grać kombinacyjnie i nie wykorzystuje 100tek w wystarczającym stopniu. Chociaż trzeba uczciwie przyznać, ze bez jego goli bylibyśmy w strefie spadkowej. Oby sie udało kupić za 1,6 i od razu sprzedać np. do Turcji (Nie wiem tylko czy taka transakcja w świetle przepisów Uefy jest możliwa ? I pytanie czy np. Turcy bedą kogoś od nas chcieli po wtopie z Brozkami i po ostatniej słabszej dyspozycji Mierzejewskiego w lidze, no i Biton jest Żydem więc w Turcja raczej odpada).
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 16.12.2011 o godz. 05:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Ostatnio edytowane przez BigLeb : 16.12.2011 o godz. 08:16.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
![]()
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......
Rafał Ziemkiewicz. http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jaliens co najwyżej pracuje w Wiśle na pozycji obrońcy. Swoją prace wykonuje słabo, przez jego prace przegraliśmy wiele meczy . Zarabia bardzo dużo, wielokrotnosc pensji Czekaja.
Wislakiem aby być trzeba sie starać, zap.....ac, utożsamiać sie klubem i kibicami. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co minąłem się z prawdą, obaj są piłkarzami Wisły Kraków czy coś się zmieniło? A może Małecki został honorowym prezesem a może właścicielem? Czy może Jaliens już nie broni barw Wisły?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
BTW, swoją pracę wykonuje słabo w tym sezonie także m.in. Małecki. I co? Skończcie już ten "monopol na rację" i dop....anie się do tego kto aktualnie jest na tapecie bo to nudne jest. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Pojęcia "piłkarz Wisły" a "Wiślak" mają inne znaczenie, powinieneś to wiedzieć. Natomiast samo czepianie się Jaliensa na każdy kroku też mnie irytuje. Najzabawniejsze jest to, że zagra jeden dobry mecz i nagle optyka większości z krytyków zmieni się o 180 stopni. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W sumie ja się domyślam o co ci chodzi ale uważam że sportowcy broniący barw Wisły Kraków są Wiślakami. A kibice są kibicami, a sympatycy sympatykami, działacze działaczami itd.
Ostatnio edytowane przez BigLeb : 16.12.2011 o godz. 09:47.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Piłkarz Wisły - pracownik, który wykonuje swoją pracę.
Wiślak - pracownik, który identyfikuje się z klubem; jego tradycją i kibicami. Dalej chcesz w to brnąć czy może grzecznie przyznasz, że się pomyliłeś? Błąd można popełnić, to nic złego. Ale jeżeli w ten błąd brniesz, to zwyczajnie wychodzisz na głupka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Gdzie tak napisałem? To raczej mój przedmówca krytykuje innych za to, że chcą Polaków w składzie, ja po prostu piszę o swoich poglądach na tę sprawę.
Cytat:
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Tak to pojmuje zdecydowana większość kibiców Wisły, więc nie wiem o co Ci chodzi. Jeśli dla Ciebie np. piłkarz Sypniewski to Wiślak - Twoja sprawa...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeżeli liczysz ma to, że zaczniemy tutaj prowadzić semantyczne dysputy, to od razu zastrzegam - nie ze mną.
Brnąc w to dalej sam sobie wystawiasz świadectwo, ja tutaj jestem niepotrzebny. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Oczywiście celowo przeciwstawiłem Partyka Jaliensowi żeby delikatnie pobudzić myślenie niektórych osób, które atakują bez opamiętania jednych piłkarzy a innych hołubią bez względu na wszystko. Przypomnę tylko, że Patryk jako jedyny znany mi zawodnik z obecnego składu odmówił wyjścia na boisko w meczu.
Ostatnio edytowane przez BigLeb : 16.12.2011 o godz. 10:30.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|