|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
całkeim udany pomysł Kazia z rotacje w składzie.Guła odpoczął sobie z Polonią ,a z Twente grał jak za dawnych dobrych czasów.
Mam nadzieje że leśne dziadki z pzpn przyzjaną Kaziowi licencje na prowadzenie zespołu,przeciez przez dwa miesiące osiągnął więcej niż nie jeden przez 40 lat.... Vrba ? już kiedyś pewien Czech chciał z Wisły zrobic Sparte Praga,wmawiał Broziowi że jest drugim Milanem Barrosem i opowiadał o automatyzmach w grze... ale po pół roku go Boguś pogonił (1-5 na Legii zanotował)
Ostatnio edytowane przez AYALA : 15.12.2011 o godz. 15:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Żaden trener nie przyjmie takich warunków bez gwarancji stabilności posady i porządnej kasy na wzmocnienia.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
No to zaczynamy spekulacje i tym podobne informacje:
http://sport.interia.pl/raport/wisla...stepce,1734993 |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Czy jak zmienisz łyżeczkę do mieszania herbaty to będzie ona lepsza albo słodsza?
Jasne że nie. Kazek powinien zostać. ![]()
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Nie traktowałbym tej informacji o tym Czechu za zbyt aktualną. To jest informacja powielana z Przekrętu Sportowego, a ta gazeta była redagowana wczoraj przed meczem. Redaktorzyna potrzebował coś na zabicie miejsca, więc wymyślił (ewentualnie ktoś mu coś napomknał, ale ile informacji odnośnie Wisły sie sprawdza? Mało) że ten gość z Czech ma propozycje od nas (powielany numer jak z tym gościem z BATE było przed przyjsciem Maaskanta, wysżło mu w Europie to go przechywycimy). Umówmy się, mało kto wierzył, że przejdzemy dalej. A chyba tylko to mogło utrzymać pozycje Moskala.
Nawet jak coś było na rzeczy (w co wątpie) to nie wyobrażam sobie, że po takim szczęśliwym splocie okoliczności nie pozwolono Moskalowi prowadzić Wisły na wiosne. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
zastanawiam się, czy nie trzeba tutaj zdecydowanie zadziałać, zanim się mleko rozleje, bo jak już kogoś zatrudnią, to żadnymi protestami nie przywrócimy Kazka na ławkę trenerską i trzeba będzie znowu czekać, aż nasi dostaną lanie, zwolnią trenera, a Kazek dostanie "kolejną" misję. Żeby było jasne - nie jestem zwolennikiem kunsztu trenerskiego Kazika, ale nam nie potrzeba Beniteza, tylko kogoś, kto będzie motywował nasze 'gwiazdki' i sprawi, że zaczną grać i zachowywać się jak zespół. I żeby każdy wiedział, że ma szanse grać, jak również, że nie jest niezastąpiony. Pojawiła się rywalizacja. To się Kazkowi udało, los ewidentnie nad nim czuwa. Ja proponuje zdecydowanie wyrazić nasze poparcie - akcją mailingową, petycją, może strona na Facebooku. Żeby dać Basałajowi jasny sygnał, że chcemy Kazika.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
spokojnie.
Jeśli Smuda będzie od lipca to nikt mądry nie przyjdzie na 6 miesięcy. No chyba ze jakiegos Gusa Hiddinka załatwią. Tak samo jeśli nawet by kogoś zatrudnili...to znający życie Kazek zostanie drugim. ![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|||||||
|
Jova napisał(a):
Jova napisał(a):
Najlepszym przykładem obecny skład. Nunez, Jovanović, Iliev, Biton, Genkow, Pareiko są lepsi lub tańsi na swoich pozycjach (albo nawet to i to) od prawie wszystkich dostępnych dla Wisły polskich ligowców, nie będąc jednocześnie piłkarzami klasy Meliksona . Potrzebujesz na potwierdzenie tego jeszcze dalszych uzasadnień? To nie są „wyjątki”, tylko duża grupa zawodników, znaleziona zaledwie w okresie dwóch okien transferowych. Przywołać również mogę i innych obcokrajowców znacznie przewyższających na swoich pozycjach ewentualnych polskich kontrkandydatów, z innych klubów. Przykładowo Hernandeza, Stilica, Arboledę, Luboję, Radovica, Kuciaka, Djordjevica, Traore do wcześniejszych sezonów i innych klubów nie będę już sięgał. Mówimy o bardzo dużej grupie zawodników znacząco podnoszących poziom sportowy, przewyższających wyraźnie 99% polskich piłkarzy na swoich pozycjach. To wystarczy i obala Twoje słowa o „wyjątkach” i o tym, że pozyskanie „takiego gracza jest mało prawdopodobne”. Teraz już nie. Za Valcksa powoli staje się to normą. Jova napisał(a):
Jova napisał(a):
Polacy są gorszą inwestycją, bo jak pokazuje przykład całej ligi na przestrzeni ostatnich lat, nie są w stanie zapewnić klubowi odpowiedniej dochodowości z działalności sportowej i powtarzanych wyników na arenie międzynarodowej. Zbyt wielu okazuje się też „niewypałami”. W przypadku obcokrajowców jest inaczej: Valcks zapewnił inną jakość i inne proporcje niż dotychczas. Jova napisał(a):
Jova napisał(a):
Jova napisał(a):
Inne kluby mogą i powinny się od nas uczyć, to my powinniśmy być stawiani za wzór, a nie Legia . Śmiało można zaryzykować twierdzenie, że gdyby nie gra przez pół rundy bez największych gwiazd drużyny, również w lidze bylibyśmy przed nimi. Ale nadal mamy realne szanse nawet na obronę MP. Dlatego ja mam nadzieję, że umilkną teraz wszystkie głosy nawołujące znów do porzucenia w pół drogi obranej koncepcji rozwoju klubu, wywierające presję na Valcksa, by zmienił swoją strategię działania. Nie. Niech dalej robi swoje tak jak dotychczas, eliminując słabych polskich zawodników z kadry, kontraktując większość bardzo dobrych jak na polskie warunki obcokrajowców. Apeluję, by go wspierać, a nie mu przeszkadzać. Cytat:
Ostatnio edytowane przez Markus : 15.12.2011 o godz. 17:18.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
||||||||
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Z roznych zrodel, to podobno Smuda jest juz dogadany, zeby objac Wisle po EURO, wiec informacje podawane przez prase to jedynie plotki. Moskal dostanie pewnie za zadanie zakwalifikowanie sie do LE, bo MP z taka strata i z tym szkoleniowcem jest raczej niemozliwe.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Wolę dwa razy Moskala niż Smudę. Co to w ogóle za pomysły? Ze Franciszek ma znów bajerować. Mieszka w Krakowie? I co z tego. Moskal też mieszka.
Niech przyjdzie Maaskant na asystenta i mistrzostwo pewne ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kiedyś słyszałem rozmowę ze Stanem właśnie w sprawie transferów Polaków. Jeśli tylko zgłasza się po niego Wisła to jego cena rośnie kilka razy. Więc po co wydawać więcej pieniędzy jak można kupić za tą cenę a nawet mniej piłkarza zza granicy który będzie prezentował większy poziom?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Panie i Panowie, mam prośbę. Nie nazywajmy naszego trenera Kaziem, Kazkiem, Kazikiem, choć za tymi zdrobnieniami kryje się sympatia. Trenerem Wisły jest pan Kazimierz Moskal. Jemu należy się szacunek; co więcej, On tego szacunku bardzo teraz potrzebuje, by pracować jak najskuteczniej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Jak to sobie wyobrażasz, że na meczu będziemy np krzyczeć: "Pan Kazimierz Moskal!!".
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Moskal Kazimierz nie rusz Kazika bo zginiesz jest perfect. Tykanie trenera przy każdej okazji już nie wydaje mi się ok. Facet jest na dorobku, a takie drobiazgi jak ten składają się na tak zwaną atmosferę. Jak zdobędzie MP, awancuje do LM itd. - wtedy "Kaziu" już mu nie zaszkodzi. Wcześniej niestety zaszkodzić może. Tyle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
W jaki to sposob moze zaszkodzic?
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Jak widać największym minusem Kazika jest to ze nie nazywa się Kazimieiro Moskaneiro
![]() Najlepiej wywalić 100 tys ojro miesięcznie na "znanego i wyśmienitego" trenera - byle tylko był zza granicy ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Przekonało mnie wiele innych rzeczy o których piałem w tym temacie, wtedy gdy nikomu się awans nie śnił a teraz oczywiście wszystko podtrzymuje. A pisząc o realnej szansie to nie mam na myśli warunku mistrzostwa polski, bo jeśli taki by był, to oznaczało by to że nie traktuje się Moskala poważnie, choćby dla tego że dziś żadnemu zagranicznemu szkoleniowcowi, który by miał objąć Wisłę , takiego warunku Wisła by nie mogła postawić. Tak więc Moskal ale na 'rynkowych' warunkach - w dzisiejszej rzeczywistości powinny to być puchary i poprawa gra Wisły a jak do tego dorzuci mistrza to się trzeba będzie nad pomnikiem zastanowić ![]()
, jeśli panu trenerowi Kazimierzowi Moskalowi to przeszkadza to spoko a tak na prawdę to daj spokój.Był Kasper czasami też nazywany Heniem, był Maaskant niekiedy nazywany Roberto, jest Cupiał nazywany przez niektórych Bogusiem , jest i Moskal, zwany przez niektórych Kazikiem, czy Kaziem...równie dobrze mógłbyś się czepiać pisania samego nazwiska - toż to dopiero brak szacunku![]()
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 15.12.2011 o godz. 18:11.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Zdecydowanie należy dać szansę Moskalowi. Widać, że facet daje radę, ma swoją wizję gry i widać, że piłkarze ją realizują. Z lepszym bądź gorszym skutkiem, no ale to kwiestia materiału, ktorym Moskal dysponuje. Niemniej nie wygląda to na wielką improwizację.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Atutami Moskala są: - cena (niski kontrakt); - znajomość piłkarzy, drużyny; - znajomość zarządu i właściciela; - wiślackość i przywiązanie do klubu; - poparcie kibiców; - osiągnięty sukces; - sympatia mediów i ekspertów telewizyjnych. Moim zdaniem to z.biście dużo atutów i dlatego sądzę, że Kazimierz Moskal na 99,99% poprowadzi Wisłę na wiosnę. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
- solidny warsztat trenerski poparty kursami UEFA i stażami w najlepszych klubach Europy. jak z tym u Moskala? Bo wiele z Twoich punktow to i ja na upartego spełniam... ![]() |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
![]() ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Poczekajmy z ocenami Moskala do wiosny. Bardzo istotny będzie okres przygotowawczy. Zobaczymy, jak sobie poradzi.
Póki co, nie należę ani do Jego zwolenników, ani przeciwników, choć przyznam szczerze, że wolałbym trenera z doświadczeniem i udokumentowanymi sukcesami na arenie europejskiej. Ale nie trzymam się kurczowo swojego poglądu, dam się mile zaskoczyć. Na razie Moskal pokazuje, że stawia na zespół. Jego decyzja o posadzeniu na ławce indywidualnie grających piłkarzy, jak Mały czy Iliev, dobitnie na to wskazuje. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
![]()
Zaufanie Kazkowi moze okazać sie zbyt dla nich ryzykowne, bo jakakolwiek strata punktów może się skończyć za pudłem i dziurą budżetową większą niż grecka. Wtedy pierwsi pójdą do odstrzału.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 15.12.2011 o godz. 21:43.
|
||
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
Zwolnienie Kazka to ratowanie własnego tyłka. Ale jeśli już mają Go zwolnić, to niech przyjdzie na prawdę bardzo dobry trener. Egzoty w stylu Vrby to powtórka z Maaskantów, Okuk, Liczek i tym podobnych. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że jeśli Pan Moskal zostanie, to znajdzie się trochę kasy na drugiego trenera. Bo to lekko niepoważne, żeby trener Mistrza Polski nie miał asystenta.
Co do samego Moskala to moim zdaniem, o ile Valkcs nie ma w zanadrzu kogoś naprawdę dobrego, to Moskal powinien zostać przynajmniej do Czerwca. Szczerze mówiąc bałem się lekko że Kaziu nie będzie się czuł na tyle pewnie, żeby posadzić na ławie np. Małeckiego. Na szczęście myliłem się. Widać, że wyciąga on wnioski, a jak ktoś gra słabo to poprostu siada na ławie nie ważne czy nazywa się Małecki, Biton czy Iliev. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
![]() |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
1) To wspaniale, że Moskal jest Wiślakiem z krwi i kości - tylko co to ma wspólnego z byciem bądź nie byciem dobrym trenerem?
2) Powtarzam obawiam się meczów pod wodzą Moskala z Podbeskidziem, Górnikiem, Zagłębiem. Pamiętacie mecze z Widzewem i Polonią na trzeźwo nie szło tego oglądać. Grali tak jakby pierwszy raz na oczy się widzieli. 3) jeśli ma przyjść Smuda, Fornalik czy jakiś inny wynalazek to oczywiście niech Kazek zostaje ale gdyby miał przyjść ktoś kto walczył już o najwyższe cele to bym się dwa razy zastanowił. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Wpada Cupiał i mówi, jest tak i tak i to jest cała dyskusja u nas. Mogą sobie ratować swoje 4 litery, mogą mieć kontrakty itd itp a przyjdzie Pierwszy i jest sprawa jasna. Dojście do niego ma Kapka i ważne jest co on tam szepcze do ucha a nie Valcks'y czy basałaje. Dyskutujecie tutaj jak jawor wczoraj w gw. Awans to wielki atut w rozmowach Moskala z basałajem. Tak naprawdę potężny, oni się na wódkę mogą umówić a decyduje i tak Cupiał. @Kominek 2 lata całkowitego rozkładu drużyny, zabijanie jakiejkolwiek myśli w grze i na trzeźwo się oglądać nie dało? Jak to wcześniej znosiłeś, u rm ostatni dobry mecz to był Litex u nas, wcześniej..... nie pamiętam, chyba Legia oczywiście nie ta w wawie.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 15.12.2011 o godz. 22:51.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|