The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.12.2011, 14:40
EricDraven napisał(a):Wyświetl post
jak każdy kibic Naszego Klubu, ja również oczywiście zawsze najlepiej wiem jakim składem powinniśmy zagrać i kto powinien wejść na zmiany, dlatego jak na drugą połowę wyszedł znowu Genkow a nie Biton, to byłem poirytowany... a chwilę później Kaziu - dobrze, że to Ty jesteś trenerem Jak dobrze się mylić...
ja miałem wątpliwości co do wystawienia Garguły na skrzydle kosztem Ilieva... i muszę powiedzieć to co Ty:"Kaziu-dobrze, że to Ty jesteś trenerem..."
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.12.2011, 15:00
całkeim udany pomysł Kazia z rotacje w składzie.Guła odpoczął sobie z Polonią ,a z Twente grał jak za dawnych dobrych czasów.

Mam nadzieje że leśne dziadki z pzpn przyzjaną Kaziowi licencje na prowadzenie zespołu,przeciez przez dwa miesiące osiągnął więcej niż nie jeden przez 40 lat....

Vrba ? już kiedyś pewien Czech chciał z Wisły zrobic Sparte Praga,wmawiał Broziowi że jest drugim Milanem Barrosem i opowiadał o automatyzmach w grze... ale po pół roku go Boguś pogonił (1-5 na Legii zanotował)
Ostatnio edytowane przez AYALA : 15.12.2011 o godz. 15:20.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.12.2011, 15:02
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Można też przedstawić kontrakt który kusi wielką kasą po spełnieniu warunków umowy. Np. 2 bańko ojro premii za awans do LM, po klakulacji zostaje jeszcze 5 melonów.
Ciekawe czy futbol zna takie przypadki?
Żaden trener nie przyjmie takich warunków bez gwarancji stabilności posady i porządnej kasy na wzmocnienia.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
nemox007
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 15.12.2011, 15:04
No to zaczynamy spekulacje i tym podobne informacje:

http://sport.interia.pl/raport/wisla...stepce,1734993
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 15.12.2011, 15:10
Czy jak zmienisz łyżeczkę do mieszania herbaty to będzie ona lepsza albo słodsza?
Jasne że nie.
Kazek powinien zostać.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
nemox007
Senior Member

Stary 15.12.2011, 15:13
Don Donson napisał(a):Wyświetl post
Czy jak zmienisz łyżeczkę do mieszania herbaty to będzie ona lepsza albo słodsza?
Jasne że nie.
Kazek powinien zostać.
Pewnie że powinien zostać ale kto wie co zdecyduje Cupiał. Stan i Basałaj mogą mówić że Kazek mam poparcie klubu i kibiców ale i tak decyduje właściciel...
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.12.2011, 15:28
Nie traktowałbym tej informacji o tym Czechu za zbyt aktualną. To jest informacja powielana z Przekrętu Sportowego, a ta gazeta była redagowana wczoraj przed meczem. Redaktorzyna potrzebował coś na zabicie miejsca, więc wymyślił (ewentualnie ktoś mu coś napomknał, ale ile informacji odnośnie Wisły sie sprawdza? Mało) że ten gość z Czech ma propozycje od nas (powielany numer jak z tym gościem z BATE było przed przyjsciem Maaskanta, wysżło mu w Europie to go przechywycimy). Umówmy się, mało kto wierzył, że przejdzemy dalej. A chyba tylko to mogło utrzymać pozycje Moskala.

Nawet jak coś było na rzeczy (w co wątpie) to nie wyobrażam sobie, że po takim szczęśliwym splocie okoliczności nie pozwolono Moskalowi prowadzić Wisły na wiosne.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
EricDraven
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 15.12.2011, 15:51
zastanawiam się, czy nie trzeba tutaj zdecydowanie zadziałać, zanim się mleko rozleje, bo jak już kogoś zatrudnią, to żadnymi protestami nie przywrócimy Kazka na ławkę trenerską i trzeba będzie znowu czekać, aż nasi dostaną lanie, zwolnią trenera, a Kazek dostanie "kolejną" misję. Żeby było jasne - nie jestem zwolennikiem kunsztu trenerskiego Kazika, ale nam nie potrzeba Beniteza, tylko kogoś, kto będzie motywował nasze 'gwiazdki' i sprawi, że zaczną grać i zachowywać się jak zespół. I żeby każdy wiedział, że ma szanse grać, jak również, że nie jest niezastąpiony. Pojawiła się rywalizacja. To się Kazkowi udało, los ewidentnie nad nim czuwa. Ja proponuje zdecydowanie wyrazić nasze poparcie - akcją mailingową, petycją, może strona na Facebooku. Żeby dać Basałajowi jasny sygnał, że chcemy Kazika.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 15.12.2011, 16:01
spokojnie.

Jeśli Smuda będzie od lipca to nikt mądry nie przyjdzie na 6 miesięcy. No chyba ze jakiegos Gusa Hiddinka załatwią.

Tak samo jeśli nawet by kogoś zatrudnili...to znający życie Kazek zostanie drugim.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.12.2011, 16:22
Jova napisał(a):
Markusie, to była naprawdę odważna próba odwrócenia kota ogonem. Prosiłem byś uzasadnił swoje wypowiedzi, a zamiast tego dostałem wymijającą odpowiedz i próbę podważenia jakichś bzdurnych tez, których nikt poza Tobą nie sformułował.
Jeśli potrzebujesz dokładniejszego uzasadnienia moich poglądów, bardzo chętnie to zrobię. Zwłaszcza, że nie ja jestem ich autorem, ja mówię tylko o tym, co jest ogólnie uznanym w piłkarskim świecie standardem.

Jova napisał(a):
Piszesz o abstrakcyjnej sytuacji. Tacy piłkarze istnieją - to oczywiste. Rzecz w tym, że to wyjątki od reguły, a nie reguła. Pozyskanie takiego gracza jest mało prawdopodobne.
Absolutnie nieprawda. To reguła że większość piłkarzy z silniejszych lig niż nasza - oraz niektórzy z lig biedniejszych - jest po prostu lepszych od naszych ligowców. My z tej większości wcale nie możemy ściągać jedynie wyjątków, na czym opiera się Twoje rozumowanie.

Najlepszym przykładem obecny skład. Nunez, Jovanović, Iliev, Biton, Genkow, Pareiko są lepsi lub tańsi na swoich pozycjach (albo nawet to i to) od prawie wszystkich dostępnych dla Wisły polskich ligowców, nie będąc jednocześnie piłkarzami klasy Meliksona .

Potrzebujesz na potwierdzenie tego jeszcze dalszych uzasadnień? To nie są „wyjątki”, tylko duża grupa zawodników, znaleziona zaledwie w okresie dwóch okien transferowych. Przywołać również mogę i innych obcokrajowców znacznie przewyższających na swoich pozycjach ewentualnych polskich kontrkandydatów, z innych klubów. Przykładowo Hernandeza, Stilica, Arboledę, Luboję, Radovica, Kuciaka, Djordjevica, Traore do wcześniejszych sezonów i innych klubów nie będę już sięgał. Mówimy o bardzo dużej grupie zawodników znacząco podnoszących poziom sportowy, przewyższających wyraźnie 99% polskich piłkarzy na swoich pozycjach. To wystarczy i obala Twoje słowa o „wyjątkach” i o tym, że pozyskanie „takiego gracza jest mało prawdopodobne”. Teraz już nie. Za Valcksa powoli staje się to normą.

Jova napisał(a):
Nie jest powtarzalnym zjawiskiem, na którym można oprzeć politykę transferową. Dlatego poprosiłem Cię o wymienienie zawodników sprowadzonych przez Valckxa, którzy pasują do tego wzorca.
Wymieniłem, pokazałem też że jest to jak najbardziej powtarzalne „zjawisko”. Nie występuje bowiem tylko jednorazowo w jednym oknie transferowym. Nawet słabsi dyrektorzy sportowi niż Valcks potrafili sprowadzać do polski wartościowych piłkarzy, choć nie w równie dużej ilości, ze znacznie większą liczbą „pomyłek”.

Jova napisał(a):
W tym momencie zamiast bronić swoich poglądów zaczynasz walczyć z wiatrakami. Twierdzę, że obcokrajowcy nie są znacznie lepszą inwestycją od Polaków, a nie, że Polacy są lepsi i tańsi od obcokrajowców.
Przeczy temu kilka spraw. Nie tylko przykłady zawodników, których wymieniłem. Na większości da się zarobić duże pieniądze. Dzięki ich grze klub już zyskał w pucharach tylko w tym roku więcej, niż np.: sprzedając przed laty Błaszczykowskiego do Dortmundu. De facto też jedynie renomowany piłkarz zagraniczny może w naszych warunkach dać efekt marketingowy pozwalający ściągnąć znacznie więcej ludzi na stadion. To przekłada się na finanse. Łatwiej znaleźć też taniego i wzmacniającego zespół obcokrajowca, a później odsprzedać z zyskiem, niż wyszkolić sobie samemu wartościowego zawodnika. ]

Polacy są gorszą inwestycją, bo jak pokazuje przykład całej ligi na przestrzeni ostatnich lat, nie są w stanie zapewnić klubowi odpowiedniej dochodowości z działalności sportowej i powtarzanych wyników na arenie międzynarodowej. Zbyt wielu okazuje się też „niewypałami”. W przypadku obcokrajowców jest inaczej: Valcks zapewnił inną jakość i inne proporcje niż dotychczas.

Jova napisał(a):
Moim zdaniem Lewandowski, Mierzejewski, Peszko, Murawski (pierwszy transfer do Lecha) na pewno byli inwestycjami przynajmniej równie dobrymi, jak te wymienione przez Ciebie.
Być może. Ale to tylko 4 zawodników na kilka setek biegających po polskich boiskach. 4 na kilka lat. 4 na kilkadziesiąt grających regularnie Polakami klubów. Za mało. Za rzadko. Ze zbyt dużym kosztem sportowym. Nie da to drużyny, nie da to powtarzalnych wyników.

Jova napisał(a):
I znów: abstrakcja kontra rzeczywistość. "Na papierze" takich zawodników jest wielu. W praktyce rzadko udaje się zakontraktować takich graczy, a kadrę zapycha się Lameyami, Jaliensami, Sivakovami i innymi niewypałami.
Rzeczywistość jest taka, że zagraniczni zawodnicy właśnie zapewnili Wiśle wyjście z grupy LE i zdobyli parę miesięcy temu MP. Takich zawodników jest wielu nie „na papierze”, ale na boisku dzięki Valcksowi. Rzeczywistość jest taka, że obecnie nie ma w naszej lidze zawodnika, którego Wisła mogłaby ściągnąć, a ów zapewniłby jakość gry porównywalną np.: do Bitona, Chaveza, Jovanovica, Nuneza, czy Meliksona lub Luboji, Stilica, Rudnieva i tak dalej.

Jova napisał(a):
Nie oceniam jego pracy aż tak pozytywnie. Jest dobrze - z tym się zgadzam, ale wiele transferów Valckxa to goście, którzy raczej są uzupełnieniami niż wzmocnieniami, a kontrakty mają niemałe.
Właśnie jesteśmy świadkami wydarzenia, na które z utęsknieniem czekaliśmy wiele lat – Wisła zagra na wiosnę w pucharach. To wielki sukces zespołu „wymyślonego” przez Stana Valcksa i jego strategii budowy drużyny opartej o obcokrajowców. W zaledwie rok pracy w naszym klubie stworzył on ekipę, która wyrównała największe pucharowe osiągnięcie Wisły w całej dotychczasowej „erze Cupiała”, Inne strategie rozwoju klubu dały ten sukces raz na 15 lat. Długo musieliśmy czekać. Dlatego dla mnie to, co zrobił Valcks i za ile to zrobił, jest po prostu majstersztykiem . Ja jestem mu za to bardzo wdzięczny i dziękuję.

Inne kluby mogą i powinny się od nas uczyć, to my powinniśmy być stawiani za wzór, a nie Legia . Śmiało można zaryzykować twierdzenie, że gdyby nie gra przez pół rundy bez największych gwiazd drużyny, również w lidze bylibyśmy przed nimi. Ale nadal mamy realne szanse nawet na obronę MP. Dlatego ja mam nadzieję, że umilkną teraz wszystkie głosy nawołujące znów do porzucenia w pół drogi obranej koncepcji rozwoju klubu, wywierające presję na Valcksa, by zmienił swoją strategię działania. Nie. Niech dalej robi swoje tak jak dotychczas, eliminując słabych polskich zawodników z kadry, kontraktując większość bardzo dobrych jak na polskie warunki obcokrajowców. Apeluję, by go wspierać, a nie mu przeszkadzać.

Cytat:
Jeśli by nie zostawili Kazika jako trenera, to może zbojkotować parę meczy. Jak dla mnie on musi zostać.
Przestańcie opowiadać głupoty. Jak najdalej od takich pomysłów. Lepiej zaufajcie Valcksowi – on będzie wiedział najlepiej co zrobić. Jeśli uzna, że jakiś zagraniczny trener będzie mógł znacznie bardziej pomóc drużynie niż Moskal, trzeba to uszanować i wesprzeć jego decyzję. On zasłużył jak nikt na nasze wsparcie i zaufanie. Okażmy mu je!
Ostatnio edytowane przez Markus : 15.12.2011 o godz. 17:18.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 15.12.2011, 16:25
Z roznych zrodel, to podobno Smuda jest juz dogadany, zeby objac Wisle po EURO, wiec informacje podawane przez prase to jedynie plotki. Moskal dostanie pewnie za zadanie zakwalifikowanie sie do LE, bo MP z taka strata i z tym szkoleniowcem jest raczej niemozliwe.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 15.12.2011, 16:29
Wolę dwa razy Moskala niż Smudę. Co to w ogóle za pomysły? Ze Franciszek ma znów bajerować. Mieszka w Krakowie? I co z tego. Moskal też mieszka.

Niech przyjdzie Maaskant na asystenta i mistrzostwo pewne
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
nemox007
Senior Member

Stary 15.12.2011, 16:52
Markus napisał(a):Wyświetl post

Najlepszym przykładem obecny skład. Nunez, Jovanović, Iliev, Biton, Genkow, Pareiko są lepsi lub tańsi na swoich pozycjach (albo nawet to i to) od prawie wszystkich dostępnych dla Wisły polskich ligowców, nie będąc jednocześnie piłkarzami klasy Meliksona .
Kiedyś słyszałem rozmowę ze Stanem właśnie w sprawie transferów Polaków. Jeśli tylko zgłasza się po niego Wisła to jego cena rośnie kilka razy. Więc po co wydawać więcej pieniędzy jak można kupić za tą cenę a nawet mniej piłkarza zza granicy który będzie prezentował większy poziom?
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 15.12.2011, 17:07
Panie i Panowie, mam prośbę. Nie nazywajmy naszego trenera Kaziem, Kazkiem, Kazikiem, choć za tymi zdrobnieniami kryje się sympatia. Trenerem Wisły jest pan Kazimierz Moskal. Jemu należy się szacunek; co więcej, On tego szacunku bardzo teraz potrzebuje, by pracować jak najskuteczniej.
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 15.12.2011, 17:28
Jak to sobie wyobrażasz, że na meczu będziemy np krzyczeć: "Pan Kazimierz Moskal!!".
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 15.12.2011, 17:39
Moskal Kazimierz nie rusz Kazika bo zginiesz jest perfect. Tykanie trenera przy każdej okazji już nie wydaje mi się ok. Facet jest na dorobku, a takie drobiazgi jak ten składają się na tak zwaną atmosferę. Jak zdobędzie MP, awancuje do LM itd. - wtedy "Kaziu" już mu nie zaszkodzi. Wcześniej niestety zaszkodzić może. Tyle.
Odpowiedz cytując
Domello
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 15.12.2011, 17:40
W jaki to sposob moze zaszkodzic?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 15.12.2011, 17:49
Jak widać największym minusem Kazika jest to ze nie nazywa się Kazimieiro Moskaneiro

Najlepiej wywalić 100 tys ojro miesięcznie na "znanego i wyśmienitego" trenera - byle tylko był zza granicy
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 15.12.2011, 18:01
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Jak widać największym minusem Kazika jest to ze nie nazywa się Kazimieiro Moskaneiro

Najlepiej wywalić 100 tys ojro miesięcznie na "znanego i wyśmienitego" trenera - byle tylko był zza granicy
Coś w tym jest - ja przyznam się bez bicia jestem przeciwnikiem pmś ale jeśli chodzi o Moskala to jestem w 1906% by dać mu szansę - REALNĄ szansę i nie dla tego że jest Wiślakiem - jest to plus ale samo to by mnie nie przekonało
Przekonało mnie wiele innych rzeczy o których piałem w tym temacie, wtedy gdy nikomu się awans nie śnił a teraz oczywiście wszystko podtrzymuje.

A pisząc o realnej szansie to nie mam na myśli warunku mistrzostwa polski, bo jeśli taki by był, to oznaczało by to że nie traktuje się Moskala poważnie, choćby dla tego że dziś żadnemu zagranicznemu szkoleniowcowi, który by miał objąć Wisłę , takiego warunku Wisła by nie mogła postawić.

Tak więc Moskal ale na 'rynkowych' warunkach - w dzisiejszej rzeczywistości powinny to być puchary i poprawa gra Wisły a jak do tego dorzuci mistrza to się trzeba będzie nad pomnikiem zastanowić

crux.a napisał(a):Wyświetl post
Panie i Panowie, mam prośbę. Nie nazywajmy naszego trenera Kaziem, Kazkiem, Kazikiem, choć za tymi zdrobnieniami kryje się sympatia. Trenerem Wisły jest pan Kazimierz Moskal. Jemu należy się szacunek; co więcej, On tego szacunku bardzo teraz potrzebuje, by pracować jak najskuteczniej.
Znalazł się 'szacunkowiec' , jeśli panu trenerowi Kazimierzowi Moskalowi to przeszkadza to spoko a tak na prawdę to daj spokój.Był Kasper czasami też nazywany Heniem, był Maaskant niekiedy nazywany Roberto, jest Cupiał nazywany przez niektórych Bogusiem , jest i Moskal, zwany przez niektórych Kazikiem, czy Kaziem...równie dobrze mógłbyś się czepiać pisania samego nazwiska - toż to dopiero brak szacunku
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 15.12.2011 o godz. 18:11.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 15.12.2011, 18:23
Zdecydowanie należy dać szansę Moskalowi. Widać, że facet daje radę, ma swoją wizję gry i widać, że piłkarze ją realizują. Z lepszym bądź gorszym skutkiem, no ale to kwiestia materiału, ktorym Moskal dysponuje. Niemniej nie wygląda to na wielką improwizację.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 15.12.2011, 21:23
Kocur napisał(a):Wyświetl post

Dlaczego tak sądzisz? Ja myślę, że to jedna z podstawowych jego zalet. Pewnie i dla Cupiała. Maaskant sporo kosztował i nadal kosztuje. Póki nie znajdzie nowego klubu musimy mu płacić.

Atutami Moskala są:
- cena (niski kontrakt);
- znajomość piłkarzy, drużyny;
- znajomość zarządu i właściciela;
- wiślackość i przywiązanie do klubu;
- poparcie kibiców;
- osiągnięty sukces;
- sympatia mediów i ekspertów telewizyjnych.

Moim zdaniem to z.biście dużo atutów i dlatego sądzę, że Kazimierz Moskal na 99,99% poprowadzi Wisłę na wiosnę.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.12.2011, 21:30
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego tak sądzisz? Ja myślę, że to jedna z podstawowych jego zalet. Pewnie i dla Cupiała. Maaskant sporo kosztował i nadal kosztuje. Póki nie znajdzie nowego klubu musimy mu płacić.

Atutami Moskala są:
- cena (niski kontrakt);
- znajomość piłkarzy, drużyny;
- znajomość zarządu i właściciela;
- wiślackość i przywiązanie do klubu;
- poparcie kibiców;
- osiągnięty sukces;
- sympatia mediów i ekspertów telewizyjnych.

.
zabrakło:
- solidny warsztat trenerski poparty kursami UEFA i stażami w najlepszych klubach Europy.
jak z tym u Moskala?

Bo wiele z Twoich punktow to i ja na upartego spełniam...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 15.12.2011, 21:32
FraMat napisał(a):Wyświetl post
zabrakło:
- solidny warsztat trenerski poparty kursami UEFA i stażami w najlepszych klubach Europy.
jak z tym u Moskala?

Wiele, ale nie cenę
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 15.12.2011, 21:33
Poczekajmy z ocenami Moskala do wiosny. Bardzo istotny będzie okres przygotowawczy. Zobaczymy, jak sobie poradzi.
Póki co, nie należę ani do Jego zwolenników, ani przeciwników, choć przyznam szczerze, że wolałbym trenera z doświadczeniem i udokumentowanymi sukcesami na arenie europejskiej.
Ale nie trzymam się kurczowo swojego poglądu, dam się mile zaskoczyć.
Na razie Moskal pokazuje, że stawia na zespół. Jego decyzja o posadzeniu na ławce indywidualnie grających piłkarzy, jak Mały czy Iliev, dobitnie na to wskazuje.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 15.12.2011, 21:35
FraMat napisał(a):Wyświetl post
zabrakło:
jak z tym u Moskala?

Smuda też niema kursów a prowadzi kadre narodową

willow napisał(a):Wyświetl post
Poczekajmy z ocenami Moskala do wiosny. Bardzo istotny będzie okres przygotowawczy. Zobaczymy, jak sobie poradzi.
Póki co, nie należę ani do Jego zwolenników, ani przeciwników, choć przyznam szczerze, że wolałbym trenera z doświadczeniem i udokumentowanymi sukcesami na arenie europejskiej.
Ale nie trzymam się kurczowo swojego poglądu, dam się mile zaskoczyć.
Na razie Moskal pokazuje, że stawia na zespół. Jego decyzja o posadzeniu na ławce indywidualnie grających piłkarzy, jak Mały czy Iliev, dobitnie na to wskazuje.
Spróbujmy sie postawić w sytuacji Prezesa i Dyra, mnie się wydaje że chyba oni nie są do konca przekonani co do Kazimierza. Jesli by nie przegrał tych 2 meczy u siebie mogło by być dla niego pięknie a w tym wypadku niema gwaranta że sie to na wiosnę nie powtórzy.
Zaufanie Kazkowi moze okazać sie zbyt dla nich ryzykowne, bo jakakolwiek strata punktów może się skończyć za pudłem i dziurą budżetową większą niż grecka.
Wtedy pierwsi pójdą do odstrzału.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 15.12.2011 o godz. 21:43.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 15.12.2011, 21:48
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Smuda też niema kursów a prowadzi kadre narodową

Spróbujmy sie postawić w sytuacji Prezesa i Dyra, mnie się wydaje że chyba oni nie są do konca przekonani co do Kazimierza. Jesli by nie przegrał tych 2 meczy u siebie mogło by być dla niego pięknie a w tym wypadku niema gwaranta że sie to na wiosnę nie powtórzy.
Zaufanie Kazkowi moze okazać sie zbyt dla nich ryzykowne, bo jakakolwiek strata punktów może się skończyć za pudłem i dziurą budżetową większą niż grecka.
Wtedy pierwsi pójdą do odstrzału.
Może być tak, jak piszesz.
Zwolnienie Kazka to ratowanie własnego tyłka.
Ale jeśli już mają Go zwolnić, to niech przyjdzie na prawdę bardzo dobry trener.
Egzoty w stylu Vrby to powtórka z Maaskantów, Okuk, Liczek i tym podobnych.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
eto22
Member

Od: 08.2010

Stary 15.12.2011, 21:56
Mam nadzieję, że jeśli Pan Moskal zostanie, to znajdzie się trochę kasy na drugiego trenera. Bo to lekko niepoważne, żeby trener Mistrza Polski nie miał asystenta.

Co do samego Moskala to moim zdaniem, o ile Valkcs nie ma w zanadrzu kogoś naprawdę dobrego, to Moskal powinien zostać przynajmniej do Czerwca. Szczerze mówiąc bałem się lekko że Kaziu nie będzie się czuł na tyle pewnie, żeby posadzić na ławie np. Małeckiego. Na szczęście myliłem się. Widać, że wyciąga on wnioski, a jak ktoś gra słabo to poprostu siada na ławie nie ważne czy nazywa się Małecki, Biton czy Iliev.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.12.2011, 22:22
eto22 napisał(a):Wyświetl post
Co do samego Moskala to moim zdaniem, o ile Valkcs nie ma w zanadrzu kogoś naprawdę dobrego, to Moskal powinien zostać przynajmniej do Czerwca.
Czerwiec jest brany pod uwagę?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 15.12.2011, 22:44
1) To wspaniale, że Moskal jest Wiślakiem z krwi i kości - tylko co to ma wspólnego z byciem bądź nie byciem dobrym trenerem?

2) Powtarzam obawiam się meczów pod wodzą Moskala z Podbeskidziem, Górnikiem, Zagłębiem. Pamiętacie mecze z Widzewem i Polonią na trzeźwo nie szło tego oglądać. Grali tak jakby pierwszy raz na oczy się widzieli.

3) jeśli ma przyjść Smuda, Fornalik czy jakiś inny wynalazek to oczywiście niech Kazek zostaje ale gdyby miał przyjść ktoś kto walczył już o najwyższe cele to bym się dwa razy zastanowił.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 15.12.2011, 22:45
willow napisał(a):Wyświetl post
Może być tak, jak piszesz.
Zwolnienie Kazka to ratowanie własnego tyłka.
Ale jeśli już mają Go zwolnić, to niech przyjdzie na prawdę bardzo dobry trener.
Egzoty w stylu Vrby to powtórka z Maaskantów, Okuk, Liczek i tym podobnych.
A ja myślę że dyro, prezio i sprzątaczka mają dokładnie tyle samo do gadania.

Wpada Cupiał i mówi, jest tak i tak i to jest cała dyskusja u nas. Mogą sobie ratować swoje 4 litery, mogą mieć kontrakty itd itp a przyjdzie Pierwszy i jest sprawa jasna.

Dojście do niego ma Kapka i ważne jest co on tam szepcze do ucha a nie Valcks'y czy basałaje.

Dyskutujecie tutaj jak jawor wczoraj w gw. Awans to wielki atut w rozmowach Moskala z basałajem. Tak naprawdę potężny, oni się na wódkę mogą umówić a decyduje i tak Cupiał.

@Kominek
2 lata całkowitego rozkładu drużyny, zabijanie jakiejkolwiek myśli w grze i na trzeźwo się oglądać nie dało? Jak to wcześniej znosiłeś, u rm ostatni dobry mecz to był Litex u nas, wcześniej..... nie pamiętam, chyba Legia oczywiście nie ta w wawie.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 15.12.2011 o godz. 22:51.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów