The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.12.2011, 19:15
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post

No i na koniec - powrót Rasialdo mimo wszystko udany.
Bo to jeden z najlepszych polskich napastników ostatniej dekady. Było w sumie pewne, że w lidze sobie poradzi.
Odpowiedz cytując
ItaloPolak
Member

Od: 07.2009

Stary 11.12.2011, 20:25
gianbuffon napisał(a):Wyświetl post
Mam takie pytanie, trochę z innej beczki:
czy ogląda ktoś mecz ŁKS - Śląsk w C+ HD i jest zadowolony z jakości obrazu głównej kamery?
Chodzi mi o to, że już od dłuższego czasu podczas oglądania meczów polskiej ekstraklasy w jakości HD przy krawędzi prawej strony TV obraz jest rozmyty, nieostry. Podczas meczów Wisły chyba zawsze tak mam. Na TV 32'' jest to pas szerokości ok. 1 cm. Natomiast podczas dzisiejszego meczu nieostry pas jest dużo szerszy. I wydaje mi się, że z lewej strony również. Jak oglądam mecze LM na NSport to czegoś takiego nie ma.
Mam zamiar to zgłosić, tylko chciałbym się jeszcze upewnić, czy wy tez tak macie.
Wad oczu nie mam, powyższy problem potwierdzili członkowie rodziny.
To samo mialem pisac, juz myslalem ze z moim Telewizorem jest cos nie tak. To wina Liveparku.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 11.12.2011, 20:56
Panowie, dopiero 1 bramkę Rasiak strzelił. Też liczę na to że mu się uda ale nie oceniajmy go od razu
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 11.12.2011, 23:06
ItaloPolak napisał(a):Wyświetl post
To samo mialem pisac, juz myslalem ze z moim Telewizorem jest cos nie tak. To wina Liveparku.
Dzięki za odpowiedź Teraz już wiem, że nie jestem jedyny i na pewno do nich napiszę.
Tylko, czy livepark nie jest czasem producentem obrazu naszej ligi od tego sezonu? Bo ja to już zauważyłem u siebie co najmniej 2 lata temu.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 11.12.2011, 23:11
Edson napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, który mózg w tym Gdańsku wpadł na pomysł, żeby Kafarskiego zastąpić Ulatowskim...
Ulatowski to jakaś porażka.. Gdybym wiedział, że to on ma przyjść za Kafarskiego to już wolę Kafara..

Zęby mnie bolą po tym meczu. Lechia nic nie gra.
Ostatnio edytowane przez 4fan_player : 11.12.2011 o godz. 23:19.
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 11.12.2011, 23:30
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Ulatowski to jakaś porażka.. Gdybym wiedział, że to on ma przyjść za Kafarskiego to już wolę Kafara..

Zęby mnie bolą po tym meczu. Lechia nic nie gra.
Cała strategia zarządzania Lechią w tym sezonie to porażka. Oby to się nie skończyło spadkiem. Kadra Lechii to zbieranina paralityków, nowy trener to jakiś kiepski żart. Stadion ładny ale wytrzymać 2 godziny na meczu oglądając taką padakę to naprawdę duża sztuka. W zimie musi dojść do porządnego trzęsienia ziemi bo żal patrzeć na to co się teraz dzieje w klubie.
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 12.12.2011, 18:22
http://www.weszlo.com/news/8827-Hube...odsluchu_video

Myślę, że warto zobaczyć.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 12.12.2011, 20:33
Jakos dziwnie oglada sie Siejewicza w takich akcjach...To ze mu tam cisna to norma...

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 12.12.2011, 20:41
jak dla mnie super materiał... jakby ktoś oglądał więcej takich to możecie mi na priv albo na forum powrzucać
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 12.12.2011, 20:47
Siejewicz Siejewiczem. Ja bym na takim podsłuchu oglądnął paru innych z gwizdkiem naszej ligi.
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.12.2011, 20:57
Tabela T-Mobile Ekstraklasy po rundzie jesiennej

Cóż przed sezonem inaczej sobie wyobrażałem tabelę po rundzie jesiennej. Myślałem, że Wisła owszem, może nie mieć lidera, ale będzie miała malutką stratę do liderującego. Ale dopóki będą matematyczne szanse na dogonienie Śląska, to wierzę w naszą Wisełkę . Cieszy pozycja Cracovii i Zagłębia na miejscach spadkowych. Cracovia dalej ciągnie swój garbaty los, choć dużym zaskoczeniem jest , że Zagłębie chce im dorównać i mimo dobrego stadionu, sporej ilości kibiców i finansów klubu taką kichę gra. Niespodziewałem się też, że Podbeskidzie coś ugra. Pierwsze kolejki zwiastowały , że Cracovii odpadnie już przynajmniej jeden rywal. Ale jak widać beniaminek przyjął "chrzest" a potem pokazał , że dużych klubów się nie boi, o czym sami się przekonaliśmy.

Myślę, że walka o Mistrzostwo będzie między Śląskiem, Legią, Wisłą i Lechem i ewentualnie Polonią jeśli JW nie odbije szajba. Myślę, że Widzew, Korona i Ruch pogubią mnóstwo punktów. A jeśli chodzi o spadek to mam nadzieję, że Lechia , Jaga i Górnik utrzymają się w środku tabeli. Życzyłbym sobie , żeby z ligi spadła Cracovia i PGE Bełchatów.
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.12.2011, 21:44
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
jak dla mnie super materiał... jakby ktoś oglądał więcej takich to możecie mi na priv albo na forum powrzucać
To jest zapowiedź dokumentu, który ukaże się jutro wieczorem na antenie C+.
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 12.12.2011, 23:16
Oceniając tą jesień to słabo ale kolejno;

1. Śląsk. Gratulacje dla Wrocławian, grają różnie, nie zawsze ładnie ale są skuteczni i jak trzeba wygrać to wygrywają. Mają pewnego trenera czego nam brakuje i to jest ich duży atut.

2. Legia. Mają młodych chłopaków, są skuteczni strzelają bramki. Fajnie na to popatrzeć z boku, szkoda, że w Wiśle tego nie ma. Poza tym jako zespół się w miarę usystematyzowali i walczą o mistrzostwo i to jeden z głównych faworytów (po paru latach przerwy).

3. Polonia. Wreszcie się coś udaje panu Wojciechowskiemu, choć to wciąż nie jest pierwsze miejsce i pewnie powodów do krzyku co nie miara, ale ten pan już chyba tak ma, skoro nawet własnych pracowników potrafi zwalniać z miejsca obchodząc i oglądając postępy na swojej budowie. No bo wiadomo, po co ma ich chodzić przykładowo trzech po materiały na drugi koniec placu budowy, skoro może zrobić to jeden i to oczywiście powinien uwinąć się z tym szybciej, niż miałby iść po te materiały z pozostałą dwójką, żeby czasu nie tracić prawda..? A że człowiek ma 'tylko' dwie ręce to dopiero pech na takiej budowie Wracając do tematu na wiosnę wróżę im już niższą pozycję w tabeli. Cani strzelać nie będzie, jeszcze Zieliński może pójdzie i bawmy się dalej...

4. Ruch. Już któryś raz podchodzą pod podium i nic z tego nie jest. Waldek dobry trener, idzie mu dobrze w tym klubie, troszkę go ktoś tu przymierzał po Maaskancie a jemu całkiem przyzwoicie idzie w Ruchu. Ale ligi nie zwojują.

5. Lech. Ciekawe kiedy Bakero poleci, a może zostanie jeszcze na 2-3 lata? Jedyne co mnie cieszy to to, że wygraliśmy z nimi w Poznaniu, resztą przejmuję się mniej, sami widzimy, już nawet Kriwiec i Rudnev nie pomagają, wg. mnie skończą sezon najwyżej na trzecim miejscu a najpewniej na 5-6.

6. Wisła. Szósta lokata, 10 pkt. straty do Śląska, wyjątkowo dużo przegranych meczy przy Reymonta, brak pewnych napastników, obrońców, kontuzje... Dużo rzeczy niepokoi mnie w naszym klubie. Nie ma wciąż trenera, jest za to chaos który zawsze się pojawia gdy coś jest nie tak. O mistrzostwo będzie ciężko, nagle Śląsk, Legia musieliby przegrywać a my wreszcie wygrywać. Dużo można by pisać.., życzę wszystkim Wiślakom i Wiślaczkom mistrzostwa...

7. Widzew. Raz wygrywają, raz przegrywają, na szczęście wygraliśmy z nimi w Krakowie. Nie mają jakiś dużych gwiazd, Melcarz dalej trzyma się stołka, już którąś kadencję (tzn. broni w bramce). Środek tabeli tak jak tera to będzie wszystko na koniec. Tak to widzę.

8. Korona. Przynajmniej oni wygrali z Legią u siebie. Szału nie ma jak co rok, nawet Vuković już tam mało co jest widoczny ostatnio. Janczyk i Korzym też maximum nie pokazują, szczególnie gdy pewnego miejsca w składzie nie ma.

9. Podbeskidzie. Ładna, wysoka pozycja, raczej się utrzymają, gratulację za Legię, ale dwa razy napsuli mi krwi za puchar i mecz ligowy.

10. Jagiellonia. Poszedł Probierz, przyszedł Michniewicz i tak można powiedzieć do pierwszego starcza, ale to by było na tyle. Tak jak sezon temu wysoka pozycja, tak teraz ligowy przeciętniak. Zespół który chyba jesienią grał najbardziej w kratkę. A Franek dalej strzela. Gratulacje Franek.

11. Górnik. Ostatnie trzy mecze ligowe z Górnikiem przegraliśmy. To jest fatalna statystyka, z nikim innym nie mamy tak złej, a Górnik to nie jest jakaś potęga, więc to drażni tym bardziej. Teraz na jedenastej pozycji, a jeszcze kilka kolejek temu na 5-6 miejscu. To pokazuje obraz tej ligi.

12. Lechia. Myślę, że to jest rozczarowanie i to nie małe. Braciom z Gdańska nie szło już pod koniec ubiegłego sezonu, lecz sądziłem, że mimo wszystko będą teraz cokolwiek wyżej, niż dwunaste miejsce. Biedny Kafar na nauki do Wrocławia musiał jeździć do pana Oresta. Ale i tak zdolny młody trener, trzeba mu to oddać. Ja tylko czekam z jakim klubem wróci na scenę ekstraklasy.

13. Bełchatów. Ani Żewłakow, ani Nowak, ani Kosowski już tam nic nie działają, jak tak dalej pójdzie to i na wiosnę polecą niżej i przywitają I ligę. Ale bym śmiechu miał jakby wtedy Kamil do Wisły przyszedł bo akurat jestem w stanie to uwierzyć.

14. ŁKS. Możliwe, że spadną po tym sezonie, grą nie zachwycają, derby w Łodzi wygrali - to mają na plus, a Rysiek Tarasiewicz jeszcze tam nic nie pokazał.

15. Cracovia. Czy oni w końcu polecą? Po każdym sezonie powtarzamy Jeszcze nie, jeszcze nie. Zawsze na koniec wygrywają dwa, trzy mecze i czystym fartem są w ekstraklasie (oficjalnie). Derbów nie zapomnę, derbów się nie przegrywa. Maaskant niestety derbów nie czuł, on tylko słyszał co to jest, ale to trzeba poczuć.

16. Zagłębie. Mają jeden z lepszych stadionów w ekstraklasie. To chyba tyle. Chociaż jest też Sernas, ale już większy pożytek z niego miałby Widzew, niż Lubinianie. No i ciekawe ile Urbana przetrzymają jeszcze.

To tak ogólnie, nawet z humorystyczną nutką. Ale wszyscy pamiętamy to nieobliczalna liga, gdy tylko ruszy na wiosnę, wszystko jest w ciągłym ruchu i się przemieszcza - nie tylko trenerzy, głównie tabela...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 12.12.2011, 23:39
Nie moge przebolec tylu porazek u siebie.Tylko beznapletkowcy i Lks maja wiecej,ja pi****le,kiedys to bylo by nie do pomyslenia.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 13.12.2011, 02:24
Wszystkie porażki do zera. Wystarczy, że przeciwnik trochę się cofnie lub po prostu zagra przywoicie w obronie i nie jesteśmy w stanie nic zrobić. Dlatego lepiej gramy na wyjazdach. Porażająca mizeria ofensywna jest przyczyną fatalnej rundy jesiennej.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.12.2011, 02:58
Niestety nie wierzę już w mistrzostwo Wisły. I w takiej sytuacji nie miałbym nic przeciwko temu żeby mistrza zdobył wreszcie Śląsk.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 13.12.2011 o godz. 03:19.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 13.12.2011, 07:20
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Niestety nie wierzę już w mistrzostwo Wisły. I w takiej sytuacji nie miałbym nic przeciwko temu żeby mistrza zdobył wreszcie Śląsk.
2 sezony temu kibice Amici tez nie wierzyli w Mistrzostwo a stalo sie inaczej - nawet po meczu Lech - Zaglebie była o tym wzmianka
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 13.12.2011, 08:15
Wszystko jest jeszcze możliwe. Śląsk na wiosnę gra mecze wyjazdowe z Lechem, Polonią, Wisłą. Z Legią mają pierwszy mecz ligowy w 2012 roku i też nie wiadomo jaką formę będą prezentować na początku rundy wiosennej. Wszystko jest do odrobienia, jedynym rywalem Wisły do MP jest... sama Wisła. Jak będziemy regularnie punktować, najlepiej za trzy, bo tu już nie ma co się patyczkować, to będzie dobrze.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.12.2011, 08:23
zazwyczaj na wiosne wszystkie drużyny grają gorzej niż jesienią i.....tu bym upatrywał Naszą szanse na MP 2012.Maaskant rok temu b.dobrze przygotował zespół i szybko odskoczyliśmy peletonowi.Licze że Kaziu zrobił odpowiednie notatki i powtórzy wiosne sprzed roku
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 13.12.2011, 08:38
AYALA napisał(a):Wyświetl post
zazwyczaj na wiosne wszystkie drużyny grają gorzej niż jesienią i.....tu bym upatrywał Naszą szanse na MP 2012.Maaskant rok temu b.dobrze przygotował zespół i szybko odskoczyliśmy peletonowi.Licze że Kaziu zrobił odpowiednie notatki i powtórzy wiosne sprzed roku
Rok temu - według mnie - dlatego uciekliśmy peletonowi, bo Stan sprowadził zawodników ponadprzeciętnych (Melikson, Pareiko i Genkov), którzy zostali dokoptowani do już dobrze spisujących się zawodników jesienią (Małeckiego i Kirma). O mistrzostwie zadecydują transfery jak dla mnie.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.12.2011, 10:08
Tak czy siak, oby feta była na Rynku w Krakowie. Jeśli nie z Wisłą (wiele na to wskazuje) to ze Śląskiem po meczu przyjaźni na boisku i na trybunach. Do przerwy 0:2 żeby się nikt nie denerwował, a potem wspólna impreza na Rynku.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 13.12.2011, 11:02
Nie oddajmy jeszcze tytułu MP rywalom przedwcześnie

Sytuacja jest zła, ale gra się jeszcze nie skończyła. Podstawa to dobry trener, dobrze fizycznie przygotowany zespół do rundy + kilka wbrew pozorom niedużych korekt w składzie. Oczywiście w kontekście ligi, nie pucharów bo to inna bajka. Konkurenci nie mają znowu silniejszych zespołów niz my. Może niuansy. A w przypadku Śląska są nawet slabsi kadrowo od nas. Walka trwa

Oczywiści - jeśli nie Wisła to niech Śląsk będzie mistrzem. Ale wg mnie nie ma co jeszcze składac broni
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 13.12.2011, 11:38
Mamy 10 punktów straty do Sląska. A wystarczyłoby tylko wygrać z beniaminkiem z Bielska, i to u siebie. Z ostatnią drużyną ligi i z grającym w kratkę średniakiem z Zabrza. Aż 9 punktów straciliśmy na słabych rywalach. Tak naprawdę te 10 punktów straty to nic. Sądziłem,że jak gubimy z takim Podbeskidziem punkty to dystans będzie większy. Ale to też nauka i prawda zanana od lat. Trzeba punktować słabych regularnie i wtedy gra się o MP. 9 punktów z takimi leszczami. Odżałować nie mogę.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.12.2011, 12:51
Ja najbardziej to porażki z Lechią nie mogę odżałować, przecierz oni z nami grali chłopcami z ME, grają dla mnie zdecydowanie najgorszą piłkę w lidze. Z Podbeskidziem to nawet sytuacji nie mieliśmy, z Górnikiem z koleji pół składu grało nie na swoich pozycjach, a oni dodatkowo mieli dobrze w środku ustawionych twardych chłopów. Ze śmiesznymi to oni zagrali na ambicji a naszym kompletnie nie zależało podeszli do meczu jak z jakimś ŁKS-em. Jeśli nie ustawimy zespołu na wiosnę ofensywnie to w górę nie pójdziemy tabeli. Nie wyobrażam sobie byśmy znowu grali asekuracyjnie szczególnie że już będzie prawdopodobnie po pucharach, a większość najważniejszych meczy u ssiebie.
Odpowiedz cytując
Wojtator
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 14.12.2011, 18:07
Z facebooka Lechii :
Decyzją zarządu Lechii Gdańsk trener Rafał Ulatowski żegna się z klubem. Wpływ na taki ruch miała analiza wyników drużyny w czterech ostatnich meczach 2011 roku oraz różnice w wizji wyjścia z kryzysu.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 14.12.2011, 18:14
Nie ma wyników OUT prosta piłka.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 14.12.2011, 19:00
Haha

To co Maaskant wezmie Lechie?
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 14.12.2011, 19:29
Ulatowski się nabył w Lechii

Dopóki nasi ligowi prezesi/właściciele nie wyleczą się z "polskich magików" to nasza kopana będzie tak wyglądać jak wygląda.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 14.12.2011, 23:38
Dziwna decyzja. Najpierw zatrudniaja faceta co wsławił się makabrycznymi wynikiami z Cracovią a teraz go zwalniają. Coś czuje,że dogadali się z kimś kogo mieli na oku, a Ulatowski był tylko opcją rezerwową. A swoją drogą to Ulatowski ma teraz CV miażdżące, ciekawe co za frustrat go teraz zatrudni.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 14.12.2011, 23:58
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Dziwna decyzja. Najpierw zatrudniaja faceta co wsławił się makabrycznymi wynikiami z Cracovią a teraz go zwalniają. Coś czuje,że dogadali się z kimś kogo mieli na oku, a Ulatowski był tylko opcją rezerwową. A swoją drogą to Ulatowski ma teraz CV miażdżące, ciekawe co za frustrat go teraz zatrudni.
Komentujący mecz mówili dziś coś o Maaskancie i Lechii. To chyba jednak tylko był żart z ich strony : )
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów