|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Niektorzy sa niesamowici... Jestesmy niespelna kilkanascie godzin po padace z Polonia, mamy 6 pkt straty do Legii, ktora umowmy sie, tez miewala wpadki (Slask, Podbeskidzie, Jagielonia, Korona, Cracovia), jeszcze wiecej pkt. straty do Slaska, a oni o mistrzostwie gadaja. Dajcie namary na towar, dobry musi byc. Nie mamy szans na mistrzostwo w tym sezonie. Przykro mi nie wierze w cuda na kiju. Nie wierze ze i Slask i Legia zawala przygotowania zimowe. Nie wierze ze wzmocnimy druzyne o 2-3 klasowych zawodnikow (chyba nie sadzicie ze z Diazami i Paljicami bedziemy sie bic o mistrza, he?). Poprostu nie wierze. Jesli Legia w rundzie zalicza kilka mega wtop, a my, mimo tego, mamy do niej od groma straty, to... jak mam wierzyc? Ze co, ze Legia czy Slask doznaja z 8 porazek na wiosne? Czy moze ze my wygramy wszytko, majac obrone jaka mamy? Bez jaj panowie. Lod na rozgrzane glowy. I niech sie wkoncu Cupial zastanowi troche. Bo od tej polityki "na juz" to jestesmy... ale na "nigdy".
-------------------------------------------------------- FraMat Ja jednak mysle ze te mankamenty wynikaja glownie z tego ze pilkarze sa slabi. Nie chce tu bronic w zadnym wypadku tych wszystkich Skorz czy, o zgrozo, Lenczykow i Fornalikow, ale... Dajmy przyklad z podawaniem "na dzide". To nie jest cos co trener moze nauczyc gracza (doroslego). Moze mu to kazac robic mniej lub wiecej, i opisac ogolne okolicznosci w jakich powinien to robic, ale nic wiecej. Nie moze powiedziec graczowi X; "sluchaj jak defensa rywala X i Y beda tu i tu, i nasi pomocnicy P i U tu i tu, to wtedy tak podawaj". Nie, nie. To gracz powinien decydowac w zaleznosci od okolicznosci i jego mozliwosci. Zespol ma jakies schematy, ma jakas taktyke, ale pojawianie sie szans na "fajne dzidy" to cos czego trener nie moze przewidziec. Guardiola nie moze przewidziec czy w 56 min obronca Realu zostawi luke, i ze wtedy nalezy podac prostopadle. Nie, nie, to zawodnik dzieki swojej madrosci taktycznej powinien wiedziec kiedy jest szansa ze podania zakonczy sie sukcesem, i nastepne dzieki swojej technice wykonac to podanie. Tak samo z przyspieszaniem gry czy z przerzucaniem gry na druga strone. Zawodnik poprostu musi wiedziec kiedy to zrobic. I umiec to zrobic. Na treningach mozna to cwiczyc, ale w meczu tylko dobrzy pilkarze potrafia trafic w dogodny moment. Wiedziec kiedy da to szanse druzynie. Widzac ustawienie przeciwnika i swoje. Ani Wisla, ani Lech, ani tymbardziej Slask nie ma zawodnikow na to (w wystarczajacej liczbie), wiec nawet z Guardiola i Mourinho na lawce nie bedzie u nas kultury gry na poziomie PSV dopoki nie bedzie lepszych pilkarzy. Oczywiscie nie mowie ze polskie zespoly (przynajmniej niektore) nie moga grac lepiej. Jasne ze moga. To co mowisz, czyli; "umiejętność realizowania nakreslonej taktyki nie przez jednego zawodnika w jednym momencie, ale przez wszystkich w tym samym momencie", to cos co u nas czesto kuleje. I jest to cos co mozemy poprawic. Ale nie oszukujmy sie, nawet poprawiajac to dalej bedziemy znacznie ustepowali zespolom pokroju PSV czy Twente. Trenerzy wypracowuja zwycieskie style, ale to pilkarze realizuja te zalozenia.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 10.12.2011 o godz. 21:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
A ja myslalem ze bycie kibicem nie wyklucza uzywania intelektu. A racjonalnie patrzac sa bardzo nikle szanse na to ze mistrzem bedziemy. Wiara? Wierzyc to mozna w Boga
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
PS. Jestem ateistą |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Co do obrony- bez kontuzji na środek mamy następujących kandydatów: Bunoza, Chavez, Czekaj, Jaliens, Jovanovic, Diaz- niejeden trener w Polsce by się z nami zamienił. Z Pajliciem na boku zdobylismy jakoś Mistrzostwo w zeszłym roku. Atak- Biton+ Genkov- jest się czego wstydzić na tle konkurencji? Dobre przygotowania zimowe i bez problemu możemy byc znów w grze o Mistrzostwo. Łatwiej gonić, niż uciekać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
mnie nawet nie zdziwi to jak po trzech (3) kolejkach bedziemy juz liderem E-klasy - oczywiscie zakladajac wygrana LKS jutro....(
|
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Akurat gra na własnym boisku w tym sezonie nie jest dla nas żadnym atutem. Przypomnij sobie mecze z Lechią, Podbeskidziem, Górnikiem i Polonią. Jezu kochany, 12 punktów poszło się piep.... na R22;/
![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Ja zaryzykuję twierdzenie, że mistrzem będzie ten, kto lepiej punktuje na wyjazdach, gdzie odbija sobie wtopy "domowe". My też wtopiliśmy z Widzewem u siebie, czy Wisłą (tak, uważam, że to była wtopa, biorąc pod uwagę grę Białej Gwiazdy w tym sezonie). Śląskowi idzie na wyjazdach najlepiej. Z kolei jedynym zagrożeniem, jest dla mnie ...Groclin, który u siebie jest niepokonany i jak zacznie punktować na wyjazdach jak ostatnio, to będzie moim skromny zdaniem groźniejszy od Legii dla WKS-u.
![]()
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Dziś nie akurat żadnego znaczenia to, że na wiosnę gramy ze Śląskiem i Legią w Krakowie. Przegrywamy z Górnikiem, Polonią, Cracovią, w obecnej sytuacji własny stadion jest słabym argumentem. Ale szansa na mistrzostwo oczywiście jest, strata nie jest duża, wszyscy grają w kratkę. Tylko trzeba wygrywać a przy tym dać sobie spokój z kilkoma nazwiskami i koniecznie ściągnąć coś lepszego. Bez tego ani rusz.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam takie pytanie, trochę z innej beczki:
czy ogląda ktoś mecz ŁKS - Śląsk w C+ HD i jest zadowolony z jakości obrazu głównej kamery? Chodzi mi o to, że już od dłuższego czasu podczas oglądania meczów polskiej ekstraklasy w jakości HD przy krawędzi prawej strony TV obraz jest rozmyty, nieostry. Podczas meczów Wisły chyba zawsze tak mam. Na TV 32'' jest to pas szerokości ok. 1 cm. Natomiast podczas dzisiejszego meczu nieostry pas jest dużo szerszy. I wydaje mi się, że z lewej strony również. Jak oglądam mecze LM na NSport to czegoś takiego nie ma. Mam zamiar to zgłosić, tylko chciałbym się jeszcze upewnić, czy wy tez tak macie. Wad oczu nie mam, powyższy problem potwierdzili członkowie rodziny. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Jak utrzyma się wynik w Łodzi to wbrew wielu malkontentom mistrzostwo pozostanie całkiem realne. O to, że Śląsk nie będzie mistrzem zakład mogę przyjąć już teraz. Bez jaj, tam nie ma ani jednego sensownego zawodnika - sami wyrobnicy. Na ile to starczy? Nawet jeżeli wygrają w Łodzi nie daje im szans na mistrzostwo. Głównym naszym przeciwnikiem w walce o mistrzostwo jest sama Wisła a bardziej jej forma, Legia i może Lech. Bardziej ....... rundy niż teraz raczej nie zagramy, a mimo tego co wyprawiali nasi i tak nie ma tragedii bo mogliśmy mieć pozamiatane.
Banalną ale i mądrą opinie powiedział mi kolega nie związany emocjonalnie z żadną drużyną ( z podkarpackiego) a interesujący się polską piłka jako taką w sytuacji kiedy mieliśmy większą stratę niż teraz: " w polskiej lidze 10 punktów przewagi to całe nic". To najlepiej oddaje naszą ligową rzeczywistość. Czy będziemy mistrzem ? Nie wiem. Ale dopóki trwa sezon ciągle będę wierzył w nasz sukces. Tu wygrywa serce nie głowa.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 11.12.2011 o godz. 15:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Ciekawie, znowu nikt nie chcę odskoczyć innym drużynom. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dwie zmiany Lenczyka i dwie bramki rezerwowych. 10pkt straty do Śląska stało się faktem.
![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
ŁKS, ŁKS, ŁKS! Śmieszny jest!
Jak tak frajersko można stracić bramki? Zero krycia. W sumie chłopaki nie mają pomysłu co zrobić z piłką, więc cóż się dziwić. ![]()
Tylko jeden klub !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Jednak Śląsk postanowił odskoczyć. Grał beznadziejnie, ale wygrał, a tak właśnie zdobywa się Mistrza.
Nam pozostaje walka o miejsce na podium i Puchar Polski ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Gdybysmy wygrali tylko te mecze - Parchy - Podbeskidzie - Górnik I zremisowali z Polonią teraz realnie myślelibyśmy o MP Śląsk ma jednak dobrze opracowane stałe fragmenty gry. My nic nie mamy dopracowanego. Poza indywidualnymi umiejętnościami Meliksona, Ilieva czy Małeckiego nie mamy nic w ofercie żeby punktować ze słabiakami. Tak czy owak gratulacje dla Śląska i trenera Lenczyka za liderowanie przez zimę. Może na wiosne i dla nas zaświeci słońce? ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Zagrać kichę i wygrać to też sztuka.
Śląsk potwierdził, że atak pozycyjny to nie jest ich domena. Jeśli znacząco nie poprawią gry to mistrzostwa nie zdobędą. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rysiu Tarasiewicz potwierdza, że jest marnym trenerem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Mi się dziś ŁKS podobał. Szczególne Kascelan grał dobre zawody, jak i boczni obrońcy. Niestety głupawka w obronie w ostatnim kwadransie przesądziła sprawę.
Temat można już sobie odpuścić do lutego. Pora się przerzucić na transferowe show ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
WKS , WKS! Jak nie my to niech bracia zostaną mistrzem Polski TKWM ! Coś czuję ,że z ŁKS-u uciekać będą zawodnicy i widzę ich na 1 miejscu od końca, drugą drużyną mam nadzieję ,że będzie pewna pokrzywdzona przez los żydowska drużyna
Ostatnio edytowane przez jaro1985r : 11.12.2011 o godz. 17:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nie ma to jak przy rzucie roznym zostawic na srodku pola karnego niekrytego najwyzszego zawodnika rywala - gratulacje dla ŁKS za to.
Slask ciuła ten punkty w stylu Man United - pewnie zdobędą mistrza. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Niewykorzystane sytuacje sie mszcza - ŁKS spokojnie mogl wygrac z 3 a moze nawet 4-1 bo mieli do tego duzo sytuacji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Nie wiem, który mózg w tym Gdańsku wpadł na pomysł, żeby Kafarskiego zastąpić Ulatowskim...
![]()
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Lechia i Zagłębie to chyba obecnie najgorzej grające drużyny w lidze.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Ale ta Liga pojebana jest.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
dynek.pl
Pisałem to tydzień temu ![]() Lechia i Zagłębie zważywszy na mimo wszystko solidne budżety powinny grać spokojnie o pierwszą 8, jeśli nie wyżej. Gdyby trenerem Lechii był taki Fornalik który prowadzi Ruch (zespół słabszy kadrowo od Lechii) pewnie Lechia na tym stadionie i przy swoich kibicach spokojnie grałaby w pucharach ![]() Podobnie - gdyby taki Lenczyk prowadził Zagłębie... które kadrowo jest na poziomie Śląska - to pewnie w Lubinie mieliby lidera. A Ulatowski? Polski uczeń Benhakera nauczył się jak widać od swojego ględzącego mistrza tylko i wyłącznie PR i umiejętności pracy z mediami i sprzedawania się Takiego specjalistę od ofensywy jak Ulatowski życzyłem Parchatym. Niestety trafiło na Lechię... Nie ma się z czego śmiać w Gdańsku. Gdyby nie padlina organizacyjna ŁKS widziałbym w nich kandydata do spadku. No i na koniec - powrót Rasialdo mimo wszystko udany. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|