|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Po tym co zobaczylem na Slasku-mozna powiedziec ze jest material na dobrą druzyne.Potrzeba solidnego wykonawce ,ale byle to nie byl Polak.Slabo mi jak slysze o Fornaliku ,a moze odrazu Fornalku he?,czy Nawałce.
To musi byc autorytet z twardą ręka i Hard Workiem inaczej nic z tego nie bedzie.Niech Valckx szuka . ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
To jest oczywiste że jeśli będziemy mieli 5 czy 8 zawodników pokroju Maora czy choćby Małego czy Ilieva zrobi mega różnice ale nie oszukujmy się...nie stać nas na trenera to tym bardziej na tego typu piłkarzy. Trzeba budować na tym co już mamy ale pod jednym warunkiem...nie można oddać Maora czy choćby Małego narazie a w każdym okienku niech chociaż przyjdzie 1 tego typu pilkarz a będzie dobrze nawet ( mam nadzieję ) z Kaziem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Jak to Nas nie stać? Trzeba konsekwentnie szukać
Akurat Maor zarabia mniej niż taki bezproduktywny i niewiele wnoszący do gry zespołu Garguła(przy całej sympatii do niego). Podobnie jest z trenerami , wielu jest dobrych trenerów ,które zarabiają porównywalne stawki do stawek trenereskich w TME tylko umówimy się - nie są to trenerzy z bardzo mocnymi klubami w CV i o bardzo nośnym nazwisku np taki Gonczarenko |
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jeszcze niech dokoptuja Pana Sławka i gra muzyka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Smuda znając życie zarżnie drużyne na zimowym obozie i zamiast MP będzie 5 miejsce
Ostatnio edytowane przez AYALA : 02.12.2011 o godz. 09:07.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Chrzanić wyniki.
99,9% zalet Kazia to to że jest Wiślakiem. Jak czytam o Smudzie czy innych wynalazkach to mam od razu cały dzień spieprzony. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Po wczorajszym meczu, ja bym dał Kaziowi szansę do końca sezonu.
To dziwne, ale nagle obrona zaczęła nie popełniać błędów, Pareiko broni jak w poprzednim sezonie, Garguła wreszcie zagrał jak z przed kontuzji. Był bliski wspaniałej asysty w pierwszej połowie, tylko Biton nie wykorzystał... Być może z Moskala będzie dobry trener.
Ostatnio edytowane przez <Crasch> : 02.12.2011 o godz. 09:44.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Dokładnie tak, Kazik to Wiślak całym sercem i wiadomo że będzie wiedział co dla kibiców znaczą takie świętości jak derby czy stadion przy Reymonta, jak widać pomysłem na zmianę gry i metodami aby je wprowadzić nie odstaje od większości polskich treneiro a wiec z całego serca życzę zarządowi rozsądku i odwagi do postawienia na niego a panu Kaziowi Mistrzostwa Polski i coraz wiekszej ilości porównań do Wiślackiego Guardioli.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Wiadome to było już od dawna. Ostatnio potwierdziło to emocjonalne zwolneinie Maaskanta, ale cały czas miałem nadzieję, że pewnych granic absurdu się nie przekracza |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Rozwiązanie zagadki z pogrubienia -----> brak Jaliensa? Uważam, że od momentu Jego kontuzji obrona gra o wiele lepiej. Jeszcze tylko z Lameyem coś zrobić trzeba..... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Lepiej, żeby Kazek został - po co mamy szukać kogoś na siłe?
![]()
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nie chcemy zatrudniać piłkarzy mających nieciekawą przeszłość, a weźmiemy trenera za którym ciągnie się korupcyjny smród jeszcze z czasów jego pracy w Zagłębiu?
Albo kogoś poniosła fantazja, albo Cupiał wyżej ceni przyjaźń z Dyzmą nad dobre imię klubu. ![]()
Mały motywator - http://i40.tinypic.com/28lxdlv.jpg
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Wczorajszymi błędami mozna byłoby obdzielic kilka meczów. Na szczęście Duńczycy nie potrafili ich wykorzystać, ale każde dośrodkowanie, każda wrzutka w pole karne ze stałego fragmentu czy z gry powodowały palpitację. |
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Moim zdaniem Moskal powinien zostać do końca sezonu i dać mu szanse.
|
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Pewnie wszyscy z Nas słyszeli pogłoski o powrocie F. Smudy na stanowisko trenera Wisły.
Jestem tym faktem zaniepokojony. Mam nadzieje że do tego niedojdzie nigdy. Nie Smudzie ![]() Nie Smudźmy się ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
A napisałem, że nie popełnia? Uważam, że jest o wiele lepiej niż z Jaliensem i o tym pisałem... ![]() |
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
a Probierz? wczoraj ze swoim Arisem rozbił Panathinaikos 3:1
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Niech rozbije jeszcze tak z 10 razy.
raz na czas kazdemu sie uda drybling, przytrafi fajna parada bramkarska, strzeli ladnego gola czy jako trener wygra z wyzej notowanym rywalem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
W Lidze + extra w niedziele był poruszony temat i panowie mówili że po Euro Smuda trenerem Wisełki a jego asystentami Franek i Szymkowiak, nie mam pojecia skąd takie info uzyskali i czy jest w tym choć gram prawdy
![]()
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Po co zatrudniać nowego trenera z kolejnym kontraktem rzędu 300-400 tys. ojrasów
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie ma sensu na siłę zmieniać trenera ,bo Moskal może śmiało poprowadzić drużynę do końca sezonu a może nawet
dłużej ,jeżeli się sprawdzi. Co do Smudy ,to uważam go za jednego z najlepszych trenerów klubowych w Polsce i wierzę także ,że dobrze przygotuje reprezentację do ME ,co zaowocuje przedłużeniem kontraktu ,co rozwiąże kwestię przyjścia ,lub nie do naszego klubu. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
W ogóle wydaje mi się, że Lamey jest najbardziej niedocenianym ostatnio naszym piłkarzem. Nie żeby był cudem ale gra poprawnie: pokazuje się do podania, wychodzi do przodu, zakłada pressing na połowie przeciwnika, potrafi przeciąć dośrodkowanie, sfauluje kiedy trzeba - całkiem niezły pilkarz. Motoryką nie powala ale technicznie i taktycznie jest naprawdę dobry. Aby centry przeciwnika nie siały popłochu potrzebne jest chyba coś więcej niż dwóch (na czterech) grających głową obrońców i bramkarz świetny na linii. ![]()
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Nie od dzisiaj wiadomo, że Smuda jest kumplem Cupiała i Cupiał ma do niego słabość. Smuda będzie wracał do Wisły do końca życia. Niestety pogłoski o jego zatrudnieniu uważam za bardzo prawdopodobne
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Smuda to po prostu głąb, ale jako trener klubowy zazwyczaj się sprawdzał. Szczególnie takie rozwiązanie miałoby sens, gdyby pozostał Valckx, bo model ze Smudą jako trenerem ma szansę się sprawdzić, jeśli Smuda zajmie się trenowaniem, a sprowadzanie zawodników do klubu będzie leżało w gestii osoby, która się na tym zna. Smuda zupełnie nie nadaje się do roli selekcjonera, czy do roli menedżera w stylu angielskim, niemniej jednak jego trenerka nie raz i nie dwa przynosiła niezłe efekty.
Generalnie ja z oceną jego pracy z kadrą poczekam do końca EURO 2012, bowiem Smuda dostając piłkarzy na miesiąc jest w stanie zrobić z nich drużynę, poskładać całość do kupy, jako swego rodzaju strażak sprawdził się m.in. w Zagłębiu, kiedy drużyna po niecałym miesiącu została przez niego wyciągnięta z zupełnego dołka do niezłego poziomu gry. Jest jednak też taka możliwość, że (jak słusznie zauważył Łobodziński w wywiadzie dla Weszło!) Smuda ich zajedzie i gówno z tego będzie. Chociaż (dla kibica smudowej reprezentacji) optymizm może płynąć stąd, że Smuda jako trener zawsze stawiał na szybkość, a nie na kondycję i siłę, to było coś, co go różniło m.in. z Lenczykiem, bowiem Orest zawsze śmiał się z takiego podejścia Franka, sam stawiając nade wszystko siłę i kondycję, dbając jednak również przy tym o odpowiedni poziom szybkości. Smuda teraz jest wyśmiewany, ale nie mam pewności, czy po EURO 2012 będzie tak samo. W sumie jakby nie było stawia na piłkarsko najlepszych (wybrane przez niego grono 15-16 piłkarzy), dlatego raczej nie ma zagrożenia, że braknie zawodników absolutnie kluczowych w powołaniach na turniej (jak było u Janasa czy Engela), potencjał w tej drużynie jest wyższy, niż naród sądzi, a tak jak wspominałem, Smuda zawsze był dobry w codziennej pracy, stąd po kilku tygodniach pracy z tymi piłkarzami efekt może być różny. Dlaczego o tym piszę? Bowiem ocena jego pracy z kadrą na pewno będzie miała również spory wpływ na ocenę ewentualnej decyzji o zatrudnieniu go w Krakowie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
wystarczy ze Franiowi przed Euro wypadnie z powodu kontuzji Lewandowski i Blaszczykowski i Franiu lezy
ten czlowiek ma 13-14 zawodnikow, ciagle nimi gra zamiast dac szanse na skrzydle Grosickiemu, to stawia na tego jezdzca bez glowy Slawomira Peszko wogule nie sprawdza zmiennikow, jedynie daje szanse Brozkowi, tylko Brozio nie gra w Turcji, siedzi na lawce ja mam nadzieje ze Smuda odpadnie z Euro po 3 meczach i juz nigdzie nie znajdzie pracy ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
J a bym dal szanse Moskalowi pod jednym warunkiem!!!!!
Nigdy wiecej w skladzie Wiselki lebiody Boguskiego i Lamagi Kirma. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Dobrze ,tylko Ty nie decydujesz i co najwyzej mozesz to napisac sobie w internecie.Sam jesteś lebioda,jak tak mówisz o Boguskim....
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 06.12.2011 o godz. 20:33.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski