The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kozimtsw
Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.12.2011, 15:56
Jeżeli niestety Wisełce nie uda się zdobyć tytułu (choć bardzo w to wierze) to będę trzymał kciuki aby udało się to Śląskowi Wrocław! Te bufony z Łazienkowskiej po niedawnych dobrych występach już się koronowały. Na szczęście Śląsk nie pozwala im się dogonić, a nie ziemie sprowadziło ich PSV. My musimy przetrwać zimę i wzmocnić obronę. Brak Meliksona jest bardzo odczuwalny w tej rundzie. To nasza największa strata.

Co do aktualnego meczu to drużyna WKSu zaczeła grać bardzo zachowawczo, Górnik miał 200% sytuacje, ale jej nie wykorzytsał. Fenomenalnie gra w tym sezonie Celeban, to już piąty gol tego obrońcy!! Utarł się troszke schemat - rzut roży i bramka dla Śląska W końcu stałe fragmenty gry prezentują się u nich najlepiej w ekstraklasie

Pozdrawiam. TS&BKS&WKS
TS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 04.12.2011, 16:24
kozimtsw napisał(a):Wyświetl post
Te bufony z Łazienkowskiej po niedawnych dobrych występach już się koronowały. Na szczęście Śląsk nie pozwala im się dogonić, a nie ziemie sprowadziło ich PSV.
Nie chce mi się przypominać, jak co poniektórzy kibice Lechii nadymali balonik w poprzednim sezonie, kiedy to Lechia grała dobrze. Więc z tymi bufonami to wyluzuj, bo tak jest w każdej ekipie Drzazgę u kogoś w oku widzisz, a belki w swoim już nie.
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 04.12.2011, 16:52
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10..._EkstraklasaTV
Ostatnio sfarcił Wolski, teraz za to Sobota..
Aż ciekaw jestem, które z tych trafień zostanie golem sezonu, a może będziemy świadkiem jeszcze ładniejszej bramki? Zobaczymy.
Jak dla mnie bramka Waldka ładniejsza, przed wszystkim jednak widać, że trafił w piłkę tak jak chciał, bo oglądając powtórkę bramki Wolskiego widać, że piłka mimo wszystko nieco mu się "ześlizgnęła" na zewnętrzną część buta, ale mimo wszystko będzie ciężki wybór na bramkę sezonu.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 04.12.2011, 18:03
Śląsk podręcznikowo kasuje słabszych.
Jedyny scenariusz dający nadzieję na MP dla nas to wygranie dziś i w piątek i wiosna na 5 (6?) biegu... i nadzieja, że Orest i Maciek coś popieprzą w przygotowaniach.
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 04.12.2011, 21:10
Bramka soboty o wiele ładniejsza! Przede wszystkim ,jest się pewnym , że On tak chciał !
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.12.2011, 21:40
kozak z tego Probierza.Jego Aris ograł lidera Panathinaikos 3-1.Gorzej idze jego byłym klubom ŁKS-owi i Jadze.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 04.12.2011, 21:41
Bo Ty wiesz, że Wolski nie chciał tak uderzyć, jak uderzył. Sorry, ale to śmieszne.

arrosmay czyli od dzisiaj każdą piękną bramkę Wisły uważamy również za fart?
Odpowiedz cytując
Kris54
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 04.12.2011, 22:03
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post

jak piłka się ześliźnie z nogi, to wtedy tak
PSIA KREW

"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma...

ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 04.12.2011, 22:18
Kris54 napisał(a):Wyświetl post
Sorry ale nie można wykluczyć tego że Wolski chciał uderzyć piłkę zewnętrzniakiem, wielu zawodników często robi tak z premedytacją. Chyba najbardziej charakterystycznie robi to portugalczyk Quaresma który nie tylko z powietrza często tak uderza piłke ale również z ziemi, kilkanascie takich goli stzelil gdzie piłke odkreca się w ostatnie fazie od bramki po uderzeniach zewnętrzna częścią stopy.
Imo Wolski chciał tak uderzyć, najlepiej jednak jest go o to zapytać.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 04.12.2011, 22:29
Kris54 napisał(a):Wyświetl post
Co zrobi piłka?
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Stary 04.12.2011, 22:37
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Bo Ty wiesz, że Wolski nie chciał tak uderzyć, jak uderzył. Sorry, ale to śmieszne.

Proszę Cię, nie snuj jakiś teorii spiskowych, po prostu uważam, że nie chciał tak uderzyć i nie ma tu do tego nic jego przynależność klubowa.
Możliwe, że jest tak jak wspomniał westeryl i Rafał zrobił to z premedytacją.

Specjalnie teraz włączyłem powtórkę tej bramki, nie to wg mnie nie była premedytacja, wg mnie chciał uderzyć z prostego podbicia, ale specem jakiś nie jestem. Niech oceniają to inni, jak dla mnie planował uderzenie prostym podbicie, piłka zeszła i weszła, do tego pięknie weszła, ale nie ma sensu się teraz o to kłócić.

Westeryl: Podejrzewam, że jakbyś się go zapytał to sam nie znałby odpowiedzi. W takich sytuacjach zazwyczaj się nie planuje, tylko uderza jak siądzie, znam z własnego doświadczenia
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 04.12.2011, 22:47
Wolski w magazynie ekstraklasy po tym meczu powiedzial ze... zamknal oczy przy strzale Tyle na ten temat.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 04.12.2011, 22:51
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Wolski w magazynie ekstraklasy po tym meczu powiedzial ze... zamknal oczy przy strzale Tyle na ten temat.
hehe - tak właśnie najczęściej wpadają tzw widły ale dyskusja dobra- czekam na więcej
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Stary 04.12.2011, 22:57
Czyli miałem rację!
Chociaż raz w życiu, dzięki Wolskiemu czuję się dziś dowartościowany.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 04.12.2011, 23:54
Tak, to samo powiedział kiedyś Mały jak mu wpadło pierwszy raz po ścięciu do środka pola z lewej nogi. Że zamknął oczy.

A potem wyszło drugi, trzeci... i Małecki się przyznał, że to po prostu trenuje.

Nie wiem jak z Wolskim, ale po prostu piłkarze lubią sobie jaja robić. W dodatku po co się chwalić, że to firmowe zagranie - tylko ułatwia się zadanie przeciwnikowi.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.12.2011, 07:59
Patrząc na ten filmik, pokazujący jego akcje z kilku meczy sprzed meczu z PSV, widać, że ma taką technikę, że ja jestem w 90% pewny, ze strzelił jak chciał.
http://www.youtube.com/watch?v=M4WXrzy5WKk

PS. Barca ma szkółkę w Warszawie, Real będzie miał w Łodzi? Ciekawe, czy chodzi o koszykówkę (partnerem jest fundacja Gortata), czy piłkę nożną:
http://www.realmadrid.com/cs/Satelli...0074034195.htm
Ostatnio edytowane przez -ja123- : 05.12.2011 o godz. 15:59.
Odpowiedz cytując
Mrsnh
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.12.2011, 15:59
-j123- - w twoim avatarze w prawym dolnym rogu jest ten bramkarz: http://www.youtube.com/watch?v=QzLwV03Vpwg ?
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Stary 05.12.2011, 16:28
Mrsnh napisał(a):Wyświetl post
-j123- - w twoim avatarze w prawym dolnym rogu jest ten bramkarz: http://www.youtube.com/watch?v=QzLwV03Vpwg ?
Tak, to ten. Duży talent. Brakuje mu ogrania - powinni go wypożyczyć, jak wcześniej Boruca, na sezon do np. Dolcanu Ząbki.
PS. Mucha czy Boruc mieli po kilka baboli na początku przygody z Legią, jemu też się przytrafią.
W Warszawie są tylko kibice Legii i JW:
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 05.12.2011, 17:28
ten filmik ma sto lat
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Stary 05.12.2011, 18:13
-ja123- napisał(a):Wyświetl post
Patrząc na ten filmik, pokazujący jego akcje z kilku meczy sprzed meczu z PSV, widać, że ma taką technikę, że ja jestem w 90% pewny, ze strzelił jak chciał.
http://www.youtube.com/watch?v=M4WXrzy5WKk
Patrząc na powtórkę bramki stwierdzam, że w ogóle nie patrzył w stronę bramki, tylko spuścił głowę i skoncentrował się na tym by w ogóle trafić w piłkę, co... nieco mnie zaskoczyło. Gość ma olbrzymie możliwości, ale musi się nauczyć czegoś co potrafią najlepsi, w 100% kontrolować piłke nie patrząc na nią, ale jeszcze kilka lat przed nim, nauczy się, musi się nauczyć, bo inaczej pewnego poziomu nie przeskoczy.
Zobaczymy jak jego kariera się potoczy, już było kilku "jednostrzałowców" i na razie do tego grona trzeba zaliczyć Wolskiego. Czy wybije się i powtórzy dobrą rundę na wiosnę? Zależy tylko od niego i od sztabu Legii.
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 05.12.2011, 19:19
Legia goli Zagłebie jak chce 2-0 do przerwy, szkoda że skarb państwa jest okradany przez takie Zagłębie, żeby tam chociaż ktoś umiał grać,...
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 05.12.2011, 19:31
neq. napisał(a):Wyświetl post
Legia goli Zagłebie jak chce 2-0 do przerwy, szkoda że skarb państwa jest okradany przez takie Zagłębie, żeby tam chociaż ktoś umiał grać,...
Jutro nowy dzień, pieniążki na koncie / będą biegać w Galerii

Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 05.12.2011, 19:36
Grę kopaczy Zagłębia można (należy) określić mianem skandalu. Tam przynajmniej połowa składu zdaje się przechodzić koło meczu.
W dodatku Zagłębie bezczelnie wydarło sąsiadce to, co od zawsze jej się należy - ostatnie miejsce. :(
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Mrsnh
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.12.2011, 22:41
neq. napisał(a):Wyświetl post
ten filmik ma sto lat
jezeli pol roku to sto lat, to niech ci bedzie.
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Stary 05.12.2011, 23:08
Mrsnh napisał(a):Wyświetl post
jezeli pol roku to sto lat, to niech ci bedzie.
Półtora roku gwoli ścisłości
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 05.12.2011, 23:24
Wielu piłkarzy strzela z zamknętymi oczami, ale to w cale nie oznacza, że walą na oślep. Dobry piłkarz ma w głowie komputerek, zerknie raz na bramkę, potem sie 5 sekund kiwa - pare metrów w lewo, pare w prawo, ale gdzieś tam z tyłu głowy on wie, gdzie ta bramka jest, i jak trzeba strzelić. Tak samo jak obserwuje kątem oka przeciwników, partnerów z drużyny itp. Zaryzykowałbym teze że to właśnie słabsi piłkarze muszą patrzeć gdzie strzelają, albo myśleć jak ułożyć stopę do strzału. U dobrych piłkarzy całą tą pracę wykonuje mikroprocesor w mózgu, bez udziału świadomości.

Wracając do Wolskiego - nie ma co ukrywać, jest znakomity. Całe szczęście dla Wisły jest takie, że jak będzie się tak rozwijać jak sie rozwija, to w Legii pogra jeszcze max rok, półtora
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 06.12.2011, 07:19
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Grę kopaczy Zagłębia można (należy) określić mianem skandalu. Tam przynajmniej połowa składu zdaje się przechodzić koło meczu.
W dodatku Zagłębie bezczelnie wydarło sąsiadce to, co od zawsze jej się należy - ostatnie miejsce. :(
Głowny faworyt do spadku na ta chwile
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.12.2011, 09:49
zawodnikom Zagłębia nie pomogły nawet motywacyjne zjazdy do kopalni.Pamiętam jak kiedyś Dan zabrał naszych zaownikdów do fabryki kabli ,aby zobaczyli jak trzeba pracowac przez 8 godzin dziennie.

Lubin nie ma dobrej ręki w doborze trenera.W ostatnich 5 latach chyba tylko Smuda osiągał z tym zespołem wyniki na miare budżetu.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 06.12.2011 o godz. 09:51.
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Od: 07.2010

Stary 06.12.2011, 10:36
A nie Michniewicz?
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 06.12.2011, 11:11
Osiągnięciem Michniewicza było to, że miał numer tel. do Fryzjera z którego jak wiadomo często korzystał.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów