|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
do usuniecia
|
|
|
|
Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
żeby nakręcić spiralę hurraoptymizmu: Fulham bez naszego pogromcy, Johnsona, zagra... hehe
![]() a poważnie - może odpuszczą żeby ciułać punkty w PL? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Od pierwszego meczu mówiłem że jesteśmy w stanie ograć Odense u nich jak zmienią taktykę.
Zostaje liczyć na wygraną z Twente i trzymać kciuki by Fulham nie wygrało... O ile w to pierwsze można wierzyć, bo chłopaki się zepną na R22 zwłaszcza jak im pomożemy to nie wiem czy Odense ma jakąś motywację by stawić opór Fulham.... :/ Są 2 małe promyki nadziei: 1. Odense zagra defensywnie bo to wyjazd więc może uda się dociągnąć na 0:0 2. w Fulham nie zagra chyba Johnson (2 kartki z Twente) który robił sporo zamieszania w meczu z nami i zrobił bramki. Bez niego siła ofensywy Angoli będzie mniejsza. Co do postawy drużyny to najważniejsze spostrzeżenia mam takie: Kirm i Paljic - żenada. Ten pierwszy gra piach od dobrych 10 meczy. Czas na ławkę. Biton - sporo niewykorzystanych ale była brama i asysta więc jest dobrze. Małecki i Melikson - Fajne powroty, ten drugi widać nie zapomniał jak się kiwa ![]() Pareiko - cieszy stąła wysoka forma, dziś wyciągnął przynajmniej jedną bramę. Oczywiście jeszcze WILK. Brawo za waleczność i skuteczność!!
Ostatnio edytowane przez dragon : 01.12.2011 o godz. 21:46.
![]()
W sercu moim...Wisła!! i na dobre i na złe....
|
|
|
|
Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Ten mecz to dowód na to, że ten skład nie miał prawa grać tak jak grał od lipca (z kilkoma wyjątkami). Nie wierzę w zbawienny wpływ Moskala ale cieszę się, że to on siedzi na ławce a nie jakieś Okuki czy Michniewicze albo nawet Fornaliki. Nie jest chyba tak źle jak się wydawało po derbach. Niektórych jednak trzeba wyjebać bo się na nich patrzeć nie da nawet po pijaku.
![]()
:/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Bardzo dobry mecz właściwie całej drużyny. Szczególnie Garguły (mom), Wilka, Bitona, Małeckiego, ale i Diaza. Kirm beznadziejny ani jednego udanego zagrania.
Dobrze podchodziliśmy dzis pressingiem i cały czas naciskaliśmy nawet pod koniec by Odense nie podchodziło pod bramkę. Dawno nie widziałem tak szybko grającej Wisły. Za Maaskanta na pewno bo on ubustwiał ślamazarność. Teraz tylko pytanie ile w tym zasługi rywala, a ile naszej. Odpowiedz poznamy z końcem roku. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Odense gra takie same dno jak na początku sezonu....
Wygrac z Villareal u siebie to w tym sezonie naprawdę żadny wyczyn Z Nami na R22 też się słabo zaprezentowali , ale tragiczne bledy obrony i słaba gra ogolnie spowodowala taki wynik |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Garguła pokazał pazur, brawo Łukasz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
awans jest bardzo odlegly bardziej prawdopodobne jest ze Odense zremisuje z Fulham niz ze my pokonamy Twente ale wiara czyni cuda wiec Forza Wisla
![]() "W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi" ![]() Jan Tomaszewski |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Pajlic , Kirm tych ****** nie chce widzieć w Wiśle , to co oni robią to jest chamstwo. Mecz dobry , ale obrona jest dziecinna... ino patrzec kiedy coś wpadnie.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Lamey out (przewrocil sie przy barmce jak junior), Kirm out (od roku nie pozbierany, bez czucia piłki)
Wykupic Bitona
Ostatnio edytowane przez coni : 01.12.2011 o godz. 21:27.
![]()
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Zwróccie uwage na zachowanie Diaza i Lameya przy bramce dla Odense
Nie powinno się puszczać powtórki tej bramki bez podkładu muzycznego z Benny Hilla ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Nawet jeśli się nie uda Wiśle awansować, to punkty dziś zdobyte są bardzo cenne zarówno dla Wisły, jak i całej ligi, w kontekście rankingu europejskiego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Wazne punkty przede wszystkim do rankingu i nie skonczymy w grupie na ostatnim miejscu.
Kurcze 3 tygodnie pracy Moskala i już da się to oglądać. Swietny mecz Garguły i cieszy, że nie unikał walki fizycznej - widać po tych kontuzjach nie ma już urazu. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
To jest na prawdę niesamowite, ale udało się nam wygrac mecz jakby się uprzec to w siódemkę.O tym, że Kirm i Lamey mają tyle wspólnego z zawodowym piłkarzem co ja z baletem mongolskim chyba nikogo nie trzeba przekonywac, ale niestety gra Chaveza i Paljicia nie była w niczym lepsza.
Zaskoczył przede wszystkim Garguła - bardzo dobry mecz.Dla mnie jednak man of the match to bezapelacyjnie Wilk.Po tym meczu już mam pewnosc, że doczekaliśmy się następcy Sobola pełną gębą. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Wilk jest rewelacyjny. Nawet jak coś zawali, to trudno mi się na niego gniewać. Podobała mi się sytuacja, gdy wracał się przez całe boisko i wyskoczył jeszcze jakoś przeciwnikowi znikąd, odbierając mu piłkę
Ma serducho do gry jak mało kto, kapitan pełną gębą.![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
i to sie nadaje do prasy |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Miał jedno Co nie zmienia negatywnej oceny występu Kirma. Jedno zagranie na 85 min. to zdecydownie za mało ![]()
W sercu moim...Wisła!! i na dobre i na złe....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Było nerwowo, ale zakończyło sie miło. Oczywiście szanse na awans są, ale najpierw trzeba wygrać z Twente. A reszta, cóż wszystko zależy od determinacji Fulham w chęci awansu. Szkoda tego meczu z Odense na Reymonta. Zwycięstwo nie było wówczas nieosiągalne.
Gra nie była znowu jaks rewelacyjna, ale momentami dało sie oglądać. Dziś na plus oczywiście Wilk, Biton, Garguła, błysk Małeckiego. Słabe punkty, jak zwykle. Sporo pracy przed Valckxem/Moskalem w przerwie zimowej. Nie ugramy nic ani w Polsce, ani w Europie jeżeli będziemy mieć pozycję na których grają zawodnicy wyrażnie odstający poziomem od minimum jakie jest wymagane. Dobrze, że Moskal usadził Ilieva, Maora i Genkowa. Potrzebne nam niezmęczone żądła na Widzew. Komplet na Twente ? |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
1. jakim frajerstwem była porażka z Odense u siebie. Zagraliśmy wtedy tragicznie, a przeciwnik był naprawdę słaby. 2. naszym niektórym zawodnikom brakuje motywacji do gry w lidze. Widać to szczególnie po Kirmie, który mimo że dzisiaj marnował mnóstwo okazji biegał dwa razy szybciej i częściej niż w meczu w buraczanej. 3. powrót Małeckiego robi olbrzymią różnicę. Z przodu jednak brakowało jednego zawodnika, który indywidualną akcją może zrobić różnicę. Teraz mamy Małego i Meleksa, więc może być lepiej. Mnie jakoś bardzo zwycięstwo nie zaskoczyło, bo wiedziałem wcześniej że Odense to ogórasy. Niemniej cieszy, że zagraliśmy dobry mecz i na wyjeździe strzeliliśmy dwie bramki. A więc dwa razy więcej, co w ostatnich 4 meczach... Zwycięstwo raczej awansu nie da, ale zapewni frekwencję w meczu z Twente. Ergo: lepszą atmosferę na trybunach i dodatkowe wpływy dla klubu. Jest też swoistą nagrodą pocieszenia i godnym pożegnaniem się z Europą. Można napisać, że nie daliśmy plamy. W dość trudnej grupie wygraliśmy z Odense i Fulham. Z Anglikami i Holendrami już na starcie mieliśmy nikłe szanse. A tu emocje będą do ostatniego meczu Cieszyć musi - i to bardzo - dobra gra Garguły i Wilka. Natomiast powinna martwić postawa Pareiki. Nasz bramkarz w tym meczu notorycznie zaliczał puste przebiegi, grał fatalnie na przedpolu. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pareiko - to co miał wybronić to wybronił, przy bramce bezradny
Lamey - generalnie przeciętnie poza błędem przy bramce Chavez - poprawnie, szkoda że nie ma techniki Diaz - kolejny dobry mecz na stoperze Paljic - to już kolejny mecz w którym jest najgorszy na boisku, tylko że jak Diaz gra na stoperze to nie ma nikogo za niego, pilnie potrzebyn nowy lewy obrońca ( np. Michał Nalepa ) Małecki - ciągnął grę i piękna bramka Wilk - wielki walczak i Wiślak, jeden z najlepszych na boisku Nunez- przeciętnie Garguła - "man of the match ", wraca stary, dobry Guła z Bełchatowa Kirm - DNO porównywalne z Pajlicem, mam nadzieję że zagrał tylko dlatego że Kaziu chciał oszczędzić Ilieva Biton - wykupić jak najszybciej, chociaż mógł jeszcze dziś włożyć przynajmniej 1 bramkę Jovanovic - poprawnie, OK Melikson - widać trochę niedokładności ale i tak super Iliev - za krótko ale i tak napewno by zagrał lepiej od Kirma Skład na Widzew : Pareiko - Jovanovic, Czekaj, Chavez, Diaz - Małecki, Wilk, Garguła,Melikson, Iliev - Biton Zmiany : Boguski za Ilieva Jirsak za Meliksona Genkov za Bitona Trochę wybiegnę w przyszłość. Skład na Twente : Pareiko - Jovanovic, Czekaj, Diaz, Pajlic( z braku laku) - Małecki, Wilk, Nunez, Garguła, Melikson - Biton |
|
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Jeżeli Legia przegra nast mecz a my wygramy to będzie oznaczało że naprawdę mieli wyrównaną grupę[Legia]. Myślałem że taki Rapid jest poziomem gry Fulham.
Lamey - dobra pierwsza połowa, druga do dupy, zawalił bramkę Plajic - to nie obrońca a pomocnik, więb bez komentarza, Maaskant zawalił mu karierę sadząc go tam gdzie jest bardzo słaby. Co do Chaveza, to słabo al dziś srducho miał, m.in. nie poddał się tylko grał do końca. Zastanawiam się kto będzie grał z Twente w środku obrony, napewno Diaz - podpora naszej defensywy chociaż jest tylko wypożyczony, naprawdę gra dobrze, zdarzają mu się błędy ale to nieuniknione, dopiero któryś tam mecz gra na tej pozycji. Co do Kirma myślę że Kaziu wie że jest słabo dysponowany, ja bym zaufał Moskalowi i dał czas do czerwca. Nie zapominajmy też o Nunezie, może nie jest po grą po wszystkie piłki od defensorów zbierał Garguła, ale gdy ją dostał rozsadał te piłki na lewo i na prawo. Mały brakuje mu jeszcze zwinności ale to powinien odzyskać w przeciągu meczu.
Ostatnio edytowane przez syryls : 01.12.2011 o godz. 22:03.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A pokaż mi gdzie ja tak twierdziłem ? Zasmuce cie, zawsze mowiłem ze Garguła jest dobrym piłkarzem i nawet jak zagra padake dalej bede tak uwazał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
ps. Na dodatek jest prawonożny. |
|
|
|
Banita
Od: 11.2011
Offline |
|
|
sukcesem jest już sam fakt, że nie jesteśmy pierwszą drużyną, która w tej grupie odpadła z dalszych rozgrywek (a po dwóch pierwszych meczach mieliśmy okrągłe 0 punktów!)
natomiast na awans szanse jak najbardziej są |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Nie wiem, gdzie widziałeś Nalepę na lewej obronie? Może jakiś epizodzik w ME, ale to nie jest jego pozycja. Środkowy obrońca, defensywny pomocnik, ewentualnie prawy defensor.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
|