|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Maciej Iwański rozwiązał w Turcji kontrakt,brać go
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Co chcesz ? Całkiem dobry pomysł, ma wiele praktycznych zastosowań,
na pewno sprawdziłby się jako wieszak, lub podstawka pod kubek... ![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Marzy mi się Nakoulma w Wiśle. Tylko strach pomyśleć ile zażądałby za niego Górnik.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
On chyba jest wypożyczony do Zabrza z Łęcznej (Nie wiem tylko czy jest prawo pierwokupu) BTW A kto nam bronił się nim zainteresować jak grał jeszcze w Łęcznej? To co robi Stan? Oglada tylko kolejnych Lameyów? Łęczna pewnie nie wyceniała go na miliony Teraz kiedy błysnął w lidze to może być cena już spora....
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 28.11.2011 o godz. 14:55.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To prawda, jest wypożyczony. Niestety Łęczna już niejednego kontrahenta zniechęciła do zakupu Nakoulmy (jeszcze przed eksplozją jego formy chciała za niego niebotycznych kwot).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
no, błysnął jak cholera, zwłaszcza pierwszą akcją po stracie Dragana
szanuje każdą tu opinie ale hasła "Celeban do Wisły" traktuje jako niesmaczny żart. To juz wole Diaza |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Stara forumowa zasada - komuś wyjdzie jeden mecz w ekstraklasie i już w nim widzą potencjalną gwiazdę Wisły. Przypomnijcie sobie jak w meczu z nami koncertowo s.......ił sam na sam, w pierwszych minutach po błędzie Paljica. I jak go Czekaj cały mecz nakrywał czapką. Z resztą to samo tyczy się mitycznego Celebana. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
To nie pierwszy taki dobry mecz Nakoulmy - pilkarz godny uwagi
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cichy, a ile meczów Górnika oglądałeś w tym sezonie, nie licząc tego z Wisłą? Ja oglądałem większość i w każdym Prejuce ostro ciągnie grę zespołu, nawet jeśli nie strzela bramek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
tu piszą że za Nakoulma jest do wykupienia z Bogdanki za 250 tyś €.
http://sport.wp.pl/kat,32296,title,N...wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Które jeszcze miał tak dobre? Bo w tym ostatnim strzelił swoją szóstą i siódmą bramkę w ekstraklasie.
Przez cały poprzedni sezon w Widzewie zagrał tylko 8 razy, strzelił jedną bramkę. Nawet w Łęcznej w 57 meczach zdobył tylko 14 goli. Mniej więcej jeden gol na cztery spotkania. Więc kiedy były te dobre mecze? Twierdzisz tak w myśl powiedzenia "dobry napastnik tylko goli nie strzela"? Mamy już takiego. edit: Ten news powyżej też jest dobry. Jeśli "przedstawiciele AEK-u oglądali go w meczu z Wisłą Kraków i byli nim zachwyceni" to ja serdecznie pozdrawiam przedstawicieli AEK-u ![]()
Ostatnio edytowane przez Cichy : 28.11.2011 o godz. 15:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Z Nakoulmą jest tak samo jak z tym napastnikiem z Floty (jak mu tam było?) dużo robi wiatru na boisku, ale rzadko kiedy jest z tego taki pożytek jak ostatnio. Niech zagra jeszcze kilka spotkań takich jak ostatnio to będzie można stwierdzić, że mógłby się nadać. Kazus Tschibamby (czy jak mu tam
) też każe uważać. @Galonek - Ja z racji swojego miejsca zamieszkania widziałem go i to parę razy plus mam relacje bezpośrednie od kibiców Górnika jak się prezentuje na treningach. Generalnie każdy mówi to co widać, że szybki, dobry start i chęci, ale póki co to jest taki jeździec bez głowy i że za szybko się podpala. Może teraz coś ruszy po tych ostatnich meczach (zaliczam tu też derby z Ruchem). Reasumując, na dzisiaj wolałbym abyśmy zainwestowali kasę w Świerczoka niż w Prejuce. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Przepraszam Cie bardzo ale to juz w tym sezonie 4 taki mecz Nakoulmy wiec nie wiem ile dla Ciebie pilkarz musialby takich spotkan rozegrac by byl godny uwagi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Nakoulma to taki drugi Takesure Cinijama..dużo wiatru - mało goli..
![]()
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski
STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie mówie, że gość jest słaby. Zastanawiam się tylko czy warto w niego inwestować. Tak na marginesie, Takesure statystyki miał podobne - 83 mecze - 39 goli
![]()
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Tu jest kwestia: 1. Czy Nakoulma jest w stanie ustabilizować formę na tym poziomie 2. Jeśli tak, to ile trzeba za niego zapłacić. Wg mnie dałby sporo w ataku, nawet jako joker. Zwłaszcza że może też grac jako skrzydłowy. Jak mówię - problem to kasa ale przede wszystkim czy Prejuce jest w stanie ustabilizowac formę. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Po Nakoulmie widać że jest przebojowy, dobry technicznie, silny i bardzo szybki. Takiego napastnika, skrzydłowego Wiśle brakuje. Ja bym go za te 250 tyś. euro brał w ciemno. Jak nie spali się psychicznie, to będzie z niego napastnik dużej klasy. Już teraz bardzo dobrze gra, a widać że to jeszcze nie kres jego możliwości. Ma sporo do poprawienia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
wg. mnie co najmniej 2 sezony... gdyby miał mniej jak 18 lat to wystarczyłby jeden a gdyby miał mniej jak 18 lat i na dodatku był POLAKIEM to wystarczy ok 10 meczów... oczywiście na takim samym równym i wysokim poziomie... gdybyśmy mieli kupować każdego piłkarza któremu wyszły 4 czy 5 ostatnich meczów to musielibyśmy po pierwsze być hegemonami finansowymi jeśli chodzi o środowisko klubów piłkarskich a po drugie obecnie w kadrze mielibyśmy ponad 70 zawodników:/ poza tym wierze że Stan jest w stanie znaleźć lepszego piłkarza... za mniejsze pieniądze itp. pozdro |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Dajcie spokój z tym czarnym grajkiem ,w Górniku grają tylko na niego i trudno żeby bramek nie zdobywał ,przypomnijcie sobie byłą gwiazde Górnika Sikorskiego były zachwyty żeby brać a teraz grzeje ławe w Warszawie .
![]()
30 kwietnia 2012 dzień pamiętny Wisła spuszcza pejsy,Melikson pogrąża rodaków uszczęśliwiając Wiślaków.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak na luzie o Prejuce
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32296,t...wiadomosc.html![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Czy Ty naprawdę nie widzisz różnicy w sposobie zdobywania bramek przez napastnika z Zabrza a Sikorskiego? Dodam, że nie mam zdania w tym sporze. Ciężko mi się ocenia takich gości. Podchodzę do Niego z dystansem. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak naprawde to w Gorniku tylko Nakoulma gra (dla siebie i dla innych), reszta tylko kopie w pilke. On potrafi sobie sam sytuacje bramkowe wypracowac, strzelac i rowniez asystowac.
Ostatnio edytowane przez GaoFeng : 28.11.2011 o godz. 18:00.
|
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Ja bym wziął tego Nakoulme. Aby go mieć trzeba tylko przebić oferte Górnika który ma prawo pierwokupu na 250 tys euro. A za tak dobrze wyszkolonego technicznie piłkarza trzeba słono zapłacić. Technika w naszej lidze to rzecz mało spotykana a w europie to standard mogliśmy się przekonać o tym w meczu z APOEL-em. Wniosek jest taki że jest nam potrzebny bo obrońcami umie kręcić jak mało kto w naszej lidze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
KADRA NA 2012/2013:
Pareiko(*) Kurto(*)/W.Pawłowski/ Skorupski/ (Kozioł - pesymistyczny wariant) Jovanić Jovanović Modelski /Olkowski/ Jović/ Burliga (ew.powrót) Chavez (ew. sprzedaż) Głowacki /Bieniuk/ Celeban Bunoza/ Skołorzyński/ Nalepa Jaliens (ew. rozwiązanie kontraktu) Czekaj Pawelec/ Brzyski/ Sznaucner/ Ałdaś / Słodowy Małecki (ew. sprzedaż) Kirm Sobolewski(*) Wilk Thioune/ Mila/ Kaźmierczak Brud Melikson Garguła Iliev Traore A.R./ Ibraimi/ Ma.Mak Biton (*) Genkow Boguski Piech/ Świerczok/ Ojo/ Tamuz (*) - kończą się kontrakty Pożegnalibyśmy: Lameya,Paljicia,Diaza,Nuneza i Jirsaka. Nie wiadomo co z Bitonem. Oprócz Skorupskiego i Świerczoka wszystkim nowym potencjalnym zawodnikom kończą się kontrakty. Gdybyśmy sprzedali Chaveza i ew. Małeckiego mielibyśmy trochę pieniędzy na transfery i kontrakty. Poza tym za udział w LE wpadło trochę kasy. Gdyby nam się udało pozyskać chociaż 2-3 piłkarzy byłoby super. http://www.transfermarkt.de/de/boban...er_112669.html http://www.transfermarkt.de/de/damia...er_147774.html http://www.transfermarkt.de/de/agim-...ler_47005.html http://www.transfermarkt.de/de/makht...ler_42175.html http://www.transfermarkt.de/de/kim-o...ler_91225.html http://www.transfermarkt.de/de/toto-...ler_43989.html |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|