The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.11.2011, 22:42
Maciej Iwański rozwiązał w Turcji kontrakt,brać go
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.11.2011, 22:51
lista mrzonek:

Lewy obrońca - Dudu (Widzew)
Środkowy obrońca - Celeban (Śląsk)
Środkowy/defensywny pomocnik - Petr Jiracek (ViKtoria Pilsen)
Lewy skrzydłowy - Matias Campos (Audax)
Napastnik - Świerczok (Bytom)
Napastnik/prawy skrzydłowy - Eduardo Vargas (Universidad Chile)

i liga "miszczuf" nasza

od razu zaznaczam że nie gram w FM, widziałem tych playerów live
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 28.11.2011, 00:00
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
lista mrzonek:

Lewy obrońca - Dudu (Widzew)
Środkowy/defensywny pomocnik - Petr Jiracek (ViKtoria Pilsen)
Lewy skrzydłowy - Matias Campos (Audax)
Napastnik - Świerczok (Bytom)
Napastnik/prawy skrzydłowy - Eduardo Vargas (Universidad Chile)

i liga "miszczuf" nasza

Nie rozumiem u niektorych tej wrecz patologicznej milosci do Celebana. Jakim jest obronca przekonalismy sie w piatek. Iliev robil z niego wiatrak. Gosc starcza co najwyzej na nasza buraczana lige. Po co wiec nam ktos kto chocby w najmniejszym stopniu nie prezentuje poziomu godnego gry pucharach? Widzialem co Celeban robil chocby w dwumeczu Slaska z Dundee. Istny dramat a niektorzy wciaz go sila wpychaja do Wisly. Ciekawe jest tez to, ze skoro ten Celeban taki zajebisty to czemu nie slychac o zaintersowaniu nim np. Legii Amici, Polonii czy jakiegos klubu z zagranicy?

Co wejde do tego watka to widze tu Celebana urastajacego do miana zbawiciela naszej defensywy. Boje sie otworzyc kartonik mleka bo moze wyskoczyc Celeban.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 28.11.2011, 00:54
wiśnia napisał(a):Wyświetl post
Maciej Iwański rozwiązał w Turcji kontrakt,brać go
Co chcesz ? Całkiem dobry pomysł, ma wiele praktycznych zastosowań,
na pewno sprawdziłby się jako wieszak, lub podstawka pod kubek...
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 28.11.2011, 12:30
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
lista mrzonek:

...

i liga "miszczuf" nasza

Jesli widziales Celebana live i wciaz sadzisz, ze to dobry pilkarz, to juz chyba mowi wszystko. Ale zreszta sie nie dziwie, twoim zdaniem Nakoulma ktory w dwoch ostatnich meczach robil z obroncami co chcial, to slaby pilkarz. Niektorzy tutaj tak naprawde nie maja zero pojecia o pilce a udawaja, ze sa wielkimi ekspertami...
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.11.2011, 14:48
Marzy mi się Nakoulma w Wiśle. Tylko strach pomyśleć ile zażądałby za niego Górnik.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 28.11.2011, 14:53
Galonek napisał(a):Wyświetl post
Marzy mi się Nakoulma w Wiśle. Tylko strach pomyśleć ile zażądałby za niego Górnik.
Który Górnik? Lęczna czy Zabrze?

On chyba jest wypożyczony do Zabrza z Łęcznej (Nie wiem tylko czy jest prawo pierwokupu)

BTW
A kto nam bronił się nim zainteresować jak grał jeszcze w Łęcznej? To co robi Stan? Oglada tylko kolejnych Lameyów? Łęczna pewnie nie wyceniała go na miliony
Teraz kiedy błysnął w lidze to może być cena już spora....
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 28.11.2011 o godz. 14:55.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Stary 28.11.2011, 15:00
To prawda, jest wypożyczony. Niestety Łęczna już niejednego kontrahenta zniechęciła do zakupu Nakoulmy (jeszcze przed eksplozją jego formy chciała za niego niebotycznych kwot).
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 28.11.2011, 15:12
no, błysnął jak cholera, zwłaszcza pierwszą akcją po stracie Dragana

szanuje każdą tu opinie ale hasła "Celeban do Wisły" traktuje jako niesmaczny żart. To juz wole Diaza
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.11.2011, 15:23
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Który Górnik? Lęczna czy Zabrze?

On chyba jest wypożyczony do Zabrza z Łęcznej (Nie wiem tylko czy jest prawo pierwokupu)

BTW
A kto nam bronił się nim zainteresować jak grał jeszcze w Łęcznej? To co robi Stan? Oglada tylko kolejnych Lameyów? Łęczna pewnie nie wyceniała go na miliony
Teraz kiedy błysnął w lidze to może być cena już spora....
Interesowaliśmy się jeszcze przed poprzednim sezonem. Tak przynajmniej twierdzą media. Ale Łęczna za zupełnie przeciętnego grajka, który nie sprawdził się nawet w Widzewie, chciała 1,5 mln zł.

Stara forumowa zasada - komuś wyjdzie jeden mecz w ekstraklasie i już w nim widzą potencjalną gwiazdę Wisły. Przypomnijcie sobie jak w meczu z nami koncertowo s.......ił sam na sam, w pierwszych minutach po błędzie Paljica. I jak go Czekaj cały mecz nakrywał czapką.

Z resztą to samo tyczy się mitycznego Celebana.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 28.11.2011, 15:28
To nie pierwszy taki dobry mecz Nakoulmy - pilkarz godny uwagi
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Stary 28.11.2011, 15:29
Cichy, a ile meczów Górnika oglądałeś w tym sezonie, nie licząc tego z Wisłą? Ja oglądałem większość i w każdym Prejuce ostro ciągnie grę zespołu, nawet jeśli nie strzela bramek.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 28.11.2011, 15:37
tu piszą że za Nakoulma jest do wykupienia z Bogdanki za 250 tyś €.
http://sport.wp.pl/kat,32296,title,N...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.11.2011, 15:42
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
To nie pierwszy taki dobry mecz Nakoulmy - pilkarz godny uwagi
Które jeszcze miał tak dobre? Bo w tym ostatnim strzelił swoją szóstą i siódmą bramkę w ekstraklasie.
Przez cały poprzedni sezon w Widzewie zagrał tylko 8 razy, strzelił jedną bramkę.
Nawet w Łęcznej w 57 meczach zdobył tylko 14 goli. Mniej więcej jeden gol na cztery spotkania.

Więc kiedy były te dobre mecze? Twierdzisz tak w myśl powiedzenia "dobry napastnik tylko goli nie strzela"? Mamy już takiego.

edit: Ten news powyżej też jest dobry. Jeśli "przedstawiciele AEK-u oglądali go w meczu z Wisłą Kraków i byli nim zachwyceni" to ja serdecznie pozdrawiam przedstawicieli AEK-u
Ostatnio edytowane przez Cichy : 28.11.2011 o godz. 15:56.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 28.11.2011, 15:58
Z Nakoulmą jest tak samo jak z tym napastnikiem z Floty (jak mu tam było?) dużo robi wiatru na boisku, ale rzadko kiedy jest z tego taki pożytek jak ostatnio. Niech zagra jeszcze kilka spotkań takich jak ostatnio to będzie można stwierdzić, że mógłby się nadać. Kazus Tschibamby (czy jak mu tam ) też każe uważać.

@Galonek - Ja z racji swojego miejsca zamieszkania widziałem go i to parę razy plus mam relacje bezpośrednie od kibiców Górnika jak się prezentuje na treningach. Generalnie każdy mówi to co widać, że szybki, dobry start i chęci, ale póki co to jest taki jeździec bez głowy i że za szybko się podpala. Może teraz coś ruszy po tych ostatnich meczach (zaliczam tu też derby z Ruchem). Reasumując, na dzisiaj wolałbym abyśmy zainwestowali kasę w Świerczoka niż w Prejuce.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 28.11.2011, 16:10
Feniks1983 napisał(a):Wyświetl post
Z Nakoulmą jest tak samo jak z tym napastnikiem z Floty (jak mu tam było?) dużo robi wiatru na boisku, ale rzadko kiedy jest z tego taki pożytek jak ostatnio. Niech zagra jeszcze kilka spotkań takich jak ostatnio to będzie można stwierdzić, że mógłby się nadać.
Przepraszam Cie bardzo ale to juz w tym sezonie 4 taki mecz Nakoulmy wiec nie wiem ile dla Ciebie pilkarz musialby takich spotkan rozegrac by byl godny uwagi.
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 28.11.2011, 16:23
Nakoulma to taki drugi Takesure Cinijama..dużo wiatru - mało goli..
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski

STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!!
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 28.11.2011, 16:35
Pusiek napisał(a):Wyświetl post
No oczywiście, ale nie mów tego głośno bo zaraz zaatakuje się pierdyliard zauroczonych czterema zagraniami tego gościa i zaczną po tobie jechać
Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Stary 28.11.2011, 16:36
6 gole w 11 meczach to calkiem niezla kwota, porownaj to z innymi napastnikami.
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Stary 28.11.2011, 16:53
Nie mówie, że gość jest słaby. Zastanawiam się tylko czy warto w niego inwestować. Tak na marginesie, Takesure statystyki miał podobne - 83 mecze - 39 goli
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 28.11.2011, 16:58
Nie mówie, że gość jest słaby. Zastanawiam się tylko czy warto w niego inwestować. Tak na marginesie, Takesure statystyki miał podobne - 83 mecze - 39 goli
I co? Kosztował Legie miliony? Za tą kasę grał przyzwoicie (Z Brożkiem król strzelców). Nakoulma w przeciwieństwie to Chinyamy widzi partnerówna boisku. Nie tylko sam gra, ale też umie podać. Taka lepsza wersja Ntbankizy od parchatych.

Tu jest kwestia:
1. Czy Nakoulma jest w stanie ustabilizować formę na tym poziomie
2. Jeśli tak, to ile trzeba za niego zapłacić.

Wg mnie dałby sporo w ataku, nawet jako joker. Zwłaszcza że może też grac jako skrzydłowy. Jak mówię - problem to kasa ale przede wszystkim czy Prejuce jest w stanie ustabilizowac formę.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 28.11.2011, 17:12
Po Nakoulmie widać że jest przebojowy, dobry technicznie, silny i bardzo szybki. Takiego napastnika, skrzydłowego Wiśle brakuje. Ja bym go za te 250 tyś. euro brał w ciemno. Jak nie spali się psychicznie, to będzie z niego napastnik dużej klasy. Już teraz bardzo dobrze gra, a widać że to jeszcze nie kres jego możliwości. Ma sporo do poprawienia.
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 28.11.2011, 17:12
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam Cie bardzo ale to juz w tym sezonie 4 taki mecz Nakoulmy wiec nie wiem ile dla Ciebie pilkarz musialby takich spotkan rozegrac by byl godny uwagi.

wg. mnie co najmniej 2 sezony...
gdyby miał mniej jak 18 lat to wystarczyłby jeden
a gdyby miał mniej jak 18 lat i na dodatku był POLAKIEM to wystarczy ok 10 meczów... oczywiście na takim samym równym i wysokim poziomie...
gdybyśmy mieli kupować każdego piłkarza któremu wyszły 4 czy 5 ostatnich meczów to musielibyśmy po pierwsze być hegemonami finansowymi jeśli chodzi o środowisko klubów piłkarskich a po drugie obecnie w kadrze mielibyśmy ponad 70 zawodników:/
poza tym wierze że Stan jest w stanie znaleźć lepszego piłkarza... za mniejsze pieniądze itp.
pozdro
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 28.11.2011, 17:20
Dajcie spokój z tym czarnym grajkiem ,w Górniku grają tylko na niego i trudno żeby bramek nie zdobywał ,przypomnijcie sobie byłą gwiazde Górnika Sikorskiego były zachwyty żeby brać a teraz grzeje ławe w Warszawie .
30 kwietnia 2012 dzień pamiętny Wisła spuszcza pejsy,Melikson pogrąża rodaków uszczęśliwiając Wiślaków.
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Stary 28.11.2011, 17:25
Tak na luzie o Prejuce http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32296,t...wiadomosc.html

Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 28.11.2011, 17:26
Romuald napisał(a):Wyświetl post
Dajcie spokój z tym czarnym grajkiem ,w Górniku grają tylko na niego i trudno żeby bramek nie zdobywał ,przypomnijcie sobie byłą gwiazde Górnika Sikorskiego były zachwyty żeby brać a teraz grzeje ławe w Warszawie .
Czy Ty widziałeś bramki i asysty Nakoulmy?

Czy Ty naprawdę nie widzisz różnicy w sposobie zdobywania bramek przez napastnika z Zabrza a Sikorskiego?

Dodam, że nie mam zdania w tym sporze. Ciężko mi się ocenia takich gości. Podchodzę do Niego z dystansem.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Stary 28.11.2011, 17:34
Romuald napisał(a):Wyświetl post
Tak naprawde to w Gorniku tylko Nakoulma gra (dla siebie i dla innych), reszta tylko kopie w pilke. On potrafi sobie sam sytuacje bramkowe wypracowac, strzelac i rowniez asystowac.
Ostatnio edytowane przez GaoFeng : 28.11.2011 o godz. 18:00.
Odpowiedz cytując
Janusz94
Member

Od: 04.2011

Stary 28.11.2011, 17:58
Ja bym wziął tego Nakoulme. Aby go mieć trzeba tylko przebić oferte Górnika który ma prawo pierwokupu na 250 tys euro. A za tak dobrze wyszkolonego technicznie piłkarza trzeba słono zapłacić. Technika w naszej lidze to rzecz mało spotykana a w europie to standard mogliśmy się przekonać o tym w meczu z APOEL-em. Wniosek jest taki że jest nam potrzebny bo obrońcami umie kręcić jak mało kto w naszej lidze.
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 28.11.2011, 18:02
Janusz94 napisał(a):Wyświetl post
Ja bym wziął tego Nakoulme. Aby go mieć trzeba tylko przebić oferte Górnika który ma prawo pierwokupu na 250 tys euro. A za tak dobrze wyszkolonego technicznie piłkarza trzeba słono zapłacić. Technika w naszej lidze to rzecz mało spotykana a w europie to standard mogliśmy się przekonać o tym w meczu z APOEL-em. Wniosek jest taki że jest nam potrzebny bo obrońcami umie kręcić jak mało kto w naszej lidze.
Jest i następny profesor.. Skoro maja opcje pierwokupu to jak chcesz ich przebić?
Odpowiedz cytując
Str@żak
Member

Od: 06.2011

Stary 28.11.2011, 18:14
KADRA NA 2012/2013:

Pareiko(*)
Kurto(*)/W.Pawłowski/ Skorupski/ (Kozioł - pesymistyczny wariant)
Jovanić

Jovanović
Modelski /Olkowski/ Jović/ Burliga (ew.powrót)
Chavez (ew. sprzedaż)
Głowacki /Bieniuk/ Celeban
Bunoza/ Skołorzyński/ Nalepa
Jaliens (ew. rozwiązanie kontraktu)
Czekaj
Pawelec/ Brzyski/
Sznaucner
/ Ałdaś
/ Słodowy

Małecki (ew. sprzedaż)
Kirm
Sobolewski(*)
Wilk
Thioune/ Mila/ Kaźmierczak
Brud
Melikson
Garguła
Iliev
Traore A.R./ Ibraimi/ Ma.Mak

Biton (*)
Genkow
Boguski
Piech/ Świerczok/ Ojo/ Tamuz

(*) - kończą się kontrakty

Pożegnalibyśmy: Lameya,Paljicia,Diaza,Nuneza i Jirsaka. Nie wiadomo co z Bitonem.

Oprócz Skorupskiego i Świerczoka wszystkim nowym potencjalnym zawodnikom kończą się kontrakty.
Gdybyśmy sprzedali Chaveza i ew. Małeckiego mielibyśmy trochę pieniędzy na transfery i kontrakty. Poza tym za udział w LE wpadło trochę kasy. Gdyby nam się udało pozyskać chociaż 2-3 piłkarzy byłoby super.

http://www.transfermarkt.de/de/boban...er_112669.html
http://www.transfermarkt.de/de/damia...er_147774.html
http://www.transfermarkt.de/de/agim-...ler_47005.html
http://www.transfermarkt.de/de/makht...ler_42175.html
http://www.transfermarkt.de/de/kim-o...ler_91225.html
http://www.transfermarkt.de/de/toto-...ler_43989.html
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów