The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.11.2011, 19:49
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Masz jakiś kompleks weszło? Mają wam, przepraszam, nałożyć koronę na głowę za to, że wygraliście ze Śląskiem? Lech jak grał dobrze, to go chwalili, ale od paru kolejek weszło cały czas się zastanawia kiedy poleci Bakero. Rudnevsa jako najlepszego piłkarza e-klasy nie wymyśliło weszło, tylko wszyscy go za takiego uważali - co się dziwić, jak strzelał średnio dwie bramki na mecz, miał niezwykły talent do dochodzenia do sytuacji bramkowych i potrafił świetnym zwodem lub zmianą tępa okiwać obrońcę dowolnego klubu i wyjść na sam na sam z bramkarzem. A że teraz dołuje, to mają to wszyscy odkręcać? Przy zachowaniu wszelkich proporcji, czy zachwyty nad starym Ronaldo stały się nieaktualne w momencie, kiedy ten zaczął grać jak patałach?

Ja na Twoim miejscu z dziką satysfakcją poczekał, aż Wisła będzie na pierwszym miejscu, lub chociaż z niewielką stratą do lidera. No chyba, że wystarczy Ci jeden wygrany 1:0 mecz...?
Kolego drogi, po co tyle emocji?
Nie mam żadnego kompleksu Weszło. Przyznaję, że czytam ich regularnie, bo jako jedyni w Polsce potrafią pisać o piłce ciekawie. Niemniej irytuje mnie w ich warsztacie (jeżeli można tak to nazwać) kilka rzeczy. Pytasz czy mają nam oni nałożyć koronę na głowę za wygraną ze Śląskiem - cóż, oczywiście że nie, to byłby idiotyzm. Problem polega jednak na tym, że jedną koronę już jednemu zespołowi nałożyli, a była to Amika pare miesięcy temu. Teksty o polskiej Barcelonie i te ochy i achy, sorry, tylko totalny malkontent nie znający życia mógł zacząć tę pochwalną tyradę po 2-3 meczach na początku sezonu ze słabeuszami.
Dlaczego mam dziką satysfakcję? Nie dlatego, że wygraliśmy 1 mecz. Dlatego, że jest u nas masakryczny kryzys, gramy od paru kolejek w dużym osłabieniu, gramy na 2 fronty, leją nas nawet na Reymonta, ale ciągle pomimo tego, Amika jest za nami. Ta sama Amika, którą pod koniec lata już koronowano.
To daje mi wiarę, że skoro gorzej już być nie może, a jesteśmy na 5 miejscu, może uda się jeszcze ten sezon uratować (np. miejscem na podium, dowolnie którym). A wszyscy ci, którzy życzą nam źle - cóż, niech gniją w swym złorzeczeniu i frustracji, bo Wisły tak łatwo zatopić się nie da.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 27.11.2011, 20:15
Jazon napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym teraz zobaczyć gęby tych cudaków z Weszło. Po Wiśle jadą od początku sezonu, wylewają na nas pomyje na każdym kroku, ważny dla nas ostatni mecz z liderem we Wrocławiu w którym się przełamaliśmy skomentowali: "było sennie, ziew", czy jakoś tak.
Z kolei nad Amiką to głównie zachwyty - polska Barcelona, najpiękniejszy futbol, Rudnevs bóg (...)
Mówisz - masz

http://www.weszlo.com/news/8662-Lech..._srodka_tabeli

Cytat:
Poznaniacy te rozgrywki zaczęli wspaniale, strzelając całe worki bramek, ale w sposób niewytłumaczalny nagle coś się zacięło. Już się mówiło o hiszpańskiej ręce Bakero, a teraz… No właśnie, teraz to już z Hiszpanią nie ma nic wspólnego, raczej Mołdawia czy Azerbejdżan. Lechici nie tylko nie są w stanie zdobyć gola, ale w ogóle mają trudności ze stworzeniem bramkowej sytuacji. Rudniew, który wydawał się nie do zatrzymania, a tymczasem ostatniego gola zdobył blisko dwa miesiące temu. Stilić powinien czym prędzej podpisywać nowy kontrakt, bo jak ma tak grać dalej, to „Kolejorz” w jego miejsce mógłby wziąć Rogalskiego z Podbeskidzia.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.11.2011, 20:18
Jazon napisał(a):Wyświetl post
Kolego drogi, po co tyle emocji?
Nie mam żadnego kompleksu Weszło. Przyznaję, że czytam ich regularnie, bo jako jedyni w Polsce potrafią pisać o piłce ciekawie. Niemniej irytuje mnie w ich warsztacie (jeżeli można tak to nazwać) kilka rzeczy. Pytasz czy mają nam oni nałożyć koronę na głowę za wygraną ze Śląskiem - cóż, oczywiście że nie, to byłby idiotyzm. Problem polega jednak na tym, że jedną koronę już jednemu zespołowi nałożyli, a była to Amika pare miesięcy temu. Teksty o polskiej Barcelonie i te ochy i achy, sorry, tylko totalny malkontent nie znający życia mógł zacząć tę pochwalną tyradę po 2-3 meczach na początku sezonu ze słabeuszami.
Dlaczego mam dziką satysfakcję? Nie dlatego, że wygraliśmy 1 mecz. Dlatego, że jest u nas masakryczny kryzys, gramy od paru kolejek w dużym osłabieniu, gramy na 2 fronty, leją nas nawet na Reymonta, ale ciągle pomimo tego, Amika jest za nami. Ta sama Amika, którą pod koniec lata już koronowano.
To daje mi wiarę, że skoro gorzej już być nie może, a jesteśmy na 5 miejscu, może uda się jeszcze ten sezon uratować (np. miejscem na podium, dowolnie którym). A wszyscy ci, którzy życzą nam źle - cóż, niech gniją w swym złorzeczeniu i frustracji, bo Wisły tak łatwo zatopić się nie da.
Jakieś link do artykułów w których koronowano Amike, chętnie poczytam bo nie przypominam sobie takich.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 27.11.2011, 20:37
Bogu dzięki za mądrych ludzi z zarządu Amiki Poznań. Dobrze że zrozumieli że na częstych zmianach trenerów nigdzie nie dojdą.

Apeluje do włodarzy Amiki. Nie bądźcie w gorącej wodzie kąpani, pozwólcie Bakero dalej pracować. Niech swoje dzieło doprowadzi do końca, teraz go zwolnić to jak przerwać malowanie obrazu w połowie. Przynajmniej 4 lata dla Bakero. Sir Alexa też chcieli zwolnić w pierwszym sezonie a na sukces czekali 4 lata.

CZAS DLA BAKERO
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 27.11.2011, 20:46
W 11. kolejki Pareiko, Diaz i Nunez
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 27.11.2011, 20:51
Widzów 11 248

Jak widać baaaaaaaardzo kiepsko dzieje się na Amicorzu. U nas nawet po 3 porażkach z rzędu, w tym prestiżowej z koleżanką zza błoń, na kolejnym meczu z Górnikiem pojawiło się ~15.000 osób.

Moim zdaniem głównym pretendentem do tytułu w tym sezonie będzie ... Legia. Śląsk spuchnie, czego oczywiście im nie życzę, nie mniej jednak to nie jest drużyna na mistrzostwo. Legia to co innego.

Zobaczymy czy ich dogonimy.
Ostatnio edytowane przez Grzadq : 27.11.2011 o godz. 20:54.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 27.11.2011, 20:52
Ciekawe co z tymi 90 mln zł przychodów i wejściem Wandzla o którym pisano kilka tygodni temu w "PB"

Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 27.11.2011, 20:58
rafil napisał(a):Wyświetl post
a wśród nich Borysiuk , WTF? rozumiem , że zagrał lepiej niż Czarek Wilk który jeszcze w sobotę został uznany piłkarzem meczu ?
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 27.11.2011, 20:58
rafil napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem kto tam wybiera te jedenastki, skoro jest Nunez, to tym bardziej musi byc Wilk, który biegał on bramki do bramki..
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 27.11.2011, 21:12
cinekw napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem kto tam wybiera te jedenastki, skoro jest Nunez, to tym bardziej musi byc Wilk, który biegał on bramki do bramki..
Nawet: Skoro jest Diaz to czemu nie ma Wilka? Skoro jest Diaz to czemu nie ma Czekaja, który zagrał na ŚO lepiej od niego.
Wilk zagrał lepsze zawody od Nuneza, ktory zagrał lepsze zawody od Diaza, od którego gorzej zagrał tylko Paljić. Powinno być trzech Wiślaków w 11stce, ale za Diaza Wilk.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 27.11.2011, 21:30
filemon napisał(a):Wyświetl post
Nawet: Skoro jest Diaz to czemu nie ma Wilka? Skoro jest Diaz to czemu nie ma Czekaja, który zagrał na ŚO lepiej od niego.
Wilk zagrał lepsze zawody od Nuneza, ktory zagrał lepsze zawody od Diaza, od którego gorzej zagrał tylko Paljić. Powinno być trzech Wiślaków w 11stce, ale za Diaza Wilk.
To są typy na daną pozycję. Może na pozycji Wilka był ktoś, kto grał w tej kolejce lepiej?
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 27.11.2011, 21:32
yyy Borysiuk?
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.11.2011, 21:35
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem głównym pretendentem do tytułu w tym sezonie będzie ... Legia
Wszystko zależy od dwóch czynników.

1. MUSIMY wygrać dwa ostatnie mecze w tym roku w lidze
2. Zobaczymy jak przeżyjemy to, że zaczynamy przygotowania wcześniej i mamy dodatkowe mecze na wiosnę w Europie (Lech ostro za to płacił). Jeżeli przeżyjemy to będzie dobrze.

Niefart jest z tym, że gramy po meczach w Europie wyjazd na WKS. Jeżeli WKS utrzyma formę z jesieni to mamy tam pewną porażkę (bo to 3 dni po hicie w Europie - nie ma bata, by polski zespół to udźwignął).

Podsumowując w tej chwili jesteśmy swoim największym wrogiem i jeżeli ktoś nas pozbawi mistrza to tylko my sami (co jest dość prawdopodobne).
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 27.11.2011, 21:37
Piotson napisał(a):Wyświetl post
yyy Borysiuk?
Nie wiem jak grał Borysiuk. Mnie chodzi o to, że argumentacja "jak Diaz to czemu nie Wilk" jest chybiona.
P.S.
I żeby nie było, bardzo cenię Czarka za ambicję i wolę walki. Od kilku meczów gra dobre zawody. Uważam że godnie zastępuje Sobola. A tak w ogóle, to na Górniku zrobiłem mu nawet zdjęcie z moim synem. Jak dla mnie Czarek zasługuje na to, żeby być kapitanem.
Ostatnio edytowane przez Barti : 27.11.2011 o godz. 21:48.
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 27.11.2011, 21:52
Ja jestem ciekawy jednego. W lidze+ mówią, że Vuković pokazał Borysiukowi, że temu drugiemu jeszcze trochę brakuje, po czym dają do 11 kolejki właśnie tego Borysiuka, nawet już nie kosztem Czarka Wilka, tylko Vukovicia.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 27.11.2011, 22:00
Borysiuk zagrał wczoraj niezłe zawody. Statystyki jak na swą pozycję też miał niezłe, porównywalne do Vuko, może trochę gorsze, ale ja nie dałbym do 11-stki kolejki zawodnika, który w parze z Vrdoljakiem przegrali środek pola przeciwko Vuko.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 27.11.2011, 22:01
Ja uważam, że Amica powinna sięgnąć po Maaskanta.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.11.2011, 22:01
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
[B].

Moim zdaniem głównym pretendentem do tytułu w tym sezonie będzie ... Legia. .
Skorży raczej średnio wychodzi przygotowanie drużyny w zimie ,co widac wiosną w ostatnich 2 latach (u nas wyleciał jeszcze w marcu 2010, a w Legii tez go chciano zwolnic wiosną tego roku bo drużyna nie prezentowała sie dobrze.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 27.11.2011, 22:04
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Chcesz ich dobić kompletnie? Ja im dobrze nie życzę, ale po co od razu mają spadać do I ligi?
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 27.11.2011, 22:14
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Ale tylko w pakiecie z Jaliensem.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 27.11.2011, 22:36
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Ale tylko w pakiecie z Jaliensem.
Hehehe też im źle życzę ale Hose Maria to chyba jeszcze większy fachowiec, więc żadne zmiany tam potrzebne nie są.

Fakt faktem, że Lech na początku sezonu wyglądał nieźle. Wiadomo jednak było, że jeżeli Rudnevs się zablokuje to może być tam bieda. No i jest. I niech im tak jak najdłużej zostanie.

Nie ma się co napinać, że nie strzelili od pięciu meczy gola. My w ostatnich czterech strzeliliśmy jednego. Z karnego.
:/
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Stary 27.11.2011, 23:04
Uwaga, plotka!!! Osoby będące blisko Lechii informują na twitterze, że dziś Wojciechowski przejął udziały od Kuchara.Czyżby znów w ekstraklasie była Lechia Polonia Gdańsk? Z tego co się orientuję, to nie mozna być właścicielem dwóch klubów piłkarskich, więc dla JW jedyną możliwością jest fuzja...Chybą , że przekaże Polonie swojej małżonce.
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 27.11.2011, 23:11
-ja123- napisał(a):Wyświetl post
Uwaga, plotka!!! Osoby będące blisko Lechii informują na twitterze, że dziś Wojciechowski przejął udziały od Kuchara.Czyżby znów w ekstraklasie była Lechia Polonia Gdańsk? Z tego co się orientuję, to nie mozna być właścicielem dwóch klubów piłkarskich, więc dla JW jedyną możliwością jest fuzja...Chybą , że przekaże Polonie swojej małżonce.
No dobra ale po .... mu ta Lechia? Że stadion ma fajniejszy i kibicowsko będzie lepiej? Ok to prawda. Sposobu zarządzania jednak chyba nie zmieni, a tutaj jest klucz co do niepowodzeń Polonii. Jeżeli będzie to prawda to współczuje kolegom z Gdańska.
:/
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Stary 27.11.2011, 23:14
No wez nie rób apetytu Jak sciemniasz to Ci jaja urwe!
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 27.11.2011, 23:14
Spoko z Amiki i tak nic nie będzie, już niedługo pożegnają Stilica i Rudnevsa i zostanie zespół w sam raz na środek tabeli.
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Stary 27.11.2011, 23:22
killzone napisał(a):Wyświetl post
No wez nie rób apetytu Jak sciemniasz to Ci jaja urwe!
Znam osobę związaną z Lechią, która pusciła dziś tę informację, ale za jej prawdziwość nie gwarantuję. Dlatego jasno napisałem, że to plotka, nie mam możliwości weryfikacji.
W Warszawie są tylko kibice Legii i JW:
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Stary 27.11.2011, 23:39
Znam osobę związaną z Lechią, która pusciła dziś tę informację, ale za jej prawdziwość nie gwarantuję. Dlatego jasno napisałem, że to plotka, nie mam możliwości weryfikacji.
Daj Boze, to byłaby lepsza informacja niż to, ze gramy na wiosne w pucharach heh
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 27.11.2011, 23:58
Chichot historii! Udawany klub przestanie udawać i zacznie od a klasy Daj Boże, w końcu koniec tej parodii, chociaż Lechii szkoda

Legionista
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 28.11.2011, 00:08
Wypada tylko współczuć braciom z Gdańska, jeśli info okaże się prawdziwe.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 28.11.2011, 00:26
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Masz jakiś kompleks weszło? Mają wam, przepraszam, nałożyć koronę na głowę za to, że wygraliście ze Śląskiem? Lech jak grał dobrze, to go chwalili, ale od paru kolejek weszło cały czas się zastanawia kiedy poleci Bakero.
Kolego z Warszawy. Ostatni jestem do napinania sie na necie itp, ale akurat śmiesznie wygląda obrona weszło przez Ciebie.
Weszło to pajace, wiedzą to w Polsce wszyscy, tylko nie Legioniści..
A czemu? Bo weszło to strona prolegijna.
NAwet jakby Legia przegrała 10:0 u siebie z Cracovią, to Oni znaleźli by coś na usprawiedliwienie.
Ten portal jest najbardziej stronniczym portalem w Polsce.

Co do tego tematu z J.W.
Po tym co odwala Nam kuchar, jakich graczy ściaga itp, już sam niewiem, czy nie byłby On Naszym zbawieniem..
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów