|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Piszesz, że ambicja jest poparta ruchliwością.
A przecież mówi się, że ambicją nadrabia się braki. Pomyliłeś ambicję z walecznością. Ambicję może mieć nawet 70 letni dziadek, ale może mu brakować waleczności z powodu późnego wieku. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie można mieć ambicji na boisku nie walcząc i nie wychodząc do piłki to są elementy spójne. Nie grają u nas dziadki po 70lat tylko "zawodowi" piłkarze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Jasne że ambicja w piłce ma znaczenie i można ją nadrobić również naturalną ospałość czy jak piszesz "brak ruchliwości". Podobnie jest z ambitnym podejściem w kwestii agresji w grze, taki Brazylijczyk Ronaldo nie zajmował się czymś takim jak odbiór piłki, ale ... jak przyszedł finał z Niemcami w 2002’ to przy stanie 0-0, odebrał piłkę, następnie ją dograł i strzelił bramkę. To ostanie robił zawsze ale te dwie pierwsze rzeczy a zwłaszcza odbiór piłki to ...czysta ambicja, zrobił coś czego w zasadzie na boisku nigdy nie robił. I na taką ambicję liczę czasem, że odnajdzie ją w naszych piłkarzach trener lub sami w sobie jej poszukają. A co do meritum Jirsak chce walczyć, a Graguła niekoniecznie, ot taka różnica. ____________ Nienawidzę internetowych trolli i innej maści pokemonów.
Ostatnio edytowane przez milosz : 27.11.2011 o godz. 19:57.
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
Popatrz masz piłkarza, jest niezbyt ruchliwy, ale jest ambitny bo o każdą piłkę walczy mimo, że jest wolniejszy. Jest też piłkarz który jest szybki, ale jego ambicją jest by co najwyżej odstawić nogę by to jemu się nic nie stało. O to mi chodzi. BTW Jirsak miał swego czasu 3 miejsce w testach szybkościowych robionych w klubie. I jeżeli mam wybierać spośród Garguły i Jirsaka, kto jest bardziej ambitny, ruchliwy, waleczny to wszystkie te cechy idą na korzyść Czecha. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
dośrodkowania Tomasa również lepsze niż Guły
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
zdech przegrał z tym widzewem który jest cienutki!licze na gładziutki 3-0
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
aa powiedzcie... a bilety na Widzew są już w sprzedaży czy będą w tym tyg ? ;]
![]()
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Poza tym zadajmy sobie proste pytanie: Gdzie byłby Jirsak gdyby Skorża na niego postawił? Zawsze był tym wiecznym rezerwowym, nigdy nie otrzymał zaufania. Obojętnie jak mu nie szło. W pucharach jednak nie zawodził. Gracz o bardzo sporym potencjale. Moim zdaniem gdyby zaufano mu to nikt by sobie teraz nie wyobrażał Wisły bez niego.
Martwi mnie to, że Garguła ma jeszcze ponad dwuletni kontrakt, a Jirsak półroczny. Jirsak gra lepiej od Garguły, choć dostaje mniej zaufania od trenerów. |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Dla mnie ostatnimi czasy Czarek Wilk pokazuje co to charakter. no i mam nadzieje ze Czekaj to bedzie kiedys na takim poziomie jak Głowa i Baszczu
![]()
Piastów , Stoki ta sama miłosc
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to w ogóle się nie rozumiem bo dla mnie ruchliwy znaczy taki który nie musi być Boltem wystarczy że dużo się rusza pokazuje do gry stara się naciskać na przeciwnika. Dla mnie to nie ma nic wspólnego z szybkością bardziej już z zaliczaniem kolejnych kilometrów na boisku.
Dla mnie też Czech jest w każdym aspekcie lepszy. Tylko chodziło mi raczej o to że Tomas nie jest tym który robi najwięcej kilometrów. A wydaje mi się że spokojnie by mógł, bo możliwości kondycyjne ma. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Wg mnie w tym mecczu powinni w środku zagrać Brud, Wilk i Jirsak
Powód: bo tak
Ostatnio edytowane przez Rybka1928 : 27.11.2011 o godz. 21:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
wiadomo, ze miedzy Gargula a Jirsakiem jest przepasc na korzysc Czecha. w kazdym wzgledzie jest lepszy, w kazdym.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Mecz będzie podobny jak z Górnikiem. Widzew będzie czyhał na kontry a Wisła próbowała atakiem pozycyjnym. Zapewne zadecyduje jeden gol. Będzie 1:0 lub 0:1. Palijc to największy problem. Niestety nie ma go kim zastąpić... :/ Diaz lepiej gra na środku, choć Sobota go minął we Wrocławiu jak tyczkę.
Ostatnio edytowane przez thechris : 27.11.2011 o godz. 22:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Chyba kolego nie śledzisz za bardzo
![]() Walkower był. Walkower = 3:0, uprzedzam, gdybyś.. a zresztą, bez złośliwości. Nie żart, a ironia. Wyborna, bo nie zrozumiałeś i nie kompromituj się dalej ![]() --- Nie ma innej opcji jak wygrana z Widzewem. To nie Widzew dziś był mocny z Lechem, a Lech był słaby. Wiemy, że nie zagra Dżalamidze najpewniej, co w kontekście ostatniego pojedynku Wisły z Widzewem również nastraja pozytywniej.
Ostatnio edytowane przez filemon : 27.11.2011 o godz. 23:44.
|
|
|
|
Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Te mecz pokaże, czy mecz ze Śląskiem to była tylko jedna jaskółka. Z tego co czytam, to Widzew wygrał z Lechem w taki sam sposób jak z nami wygrało Podbeskidzie, czy Górnik. Szczelna defensywa i szukanie okazji w kontrach. Na pewno z nami zagra dokładnie tak samo.
![]()
Hey Robert Maaskant, help me out
I'm flying blind, I'm flying blind You know the way to work things out To colorize and still feel fine |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Część kolegów pisze o przełamaniu - owszem będziemy mogli mówić o przełamaniu wówczas, gdy wygrany oba mecze w lidze u siebie i przy okazji dobrze zagramy końcówkę ligii Europy!!!!!!!
Nasza liga jest taka, że praktycznie po 1-2 kolejkach wszyscy ferują wyroki, które w następnych 1-2 kolejkach trzeba dimaetralnie zmienić. Przed ostatnią serią było hasło - dla Wisły to ostatni moment na włączenie sie do walki o MP (tak jakby pozostałe mecze były nieważne - wygrana ze Śląskiem będzie niczym jeżeli nie wyfgramy z Widzewem i Polonią). Z kolei z Legii i Sląska robiono jedynych faworytów ligi - po ostatniej kolejce nagle wyhamowało im W tej lidze od zeszłego sezonu nie ma zespołu, który bezapelacyjnie rządziłby ligą. Podejrzewam, że do zdobycia tytułu znowu nie będzie trzeba zdobyć 60 punktów - tak jak w poprzednim sezonie. Każdy z czołówki tabeli może wygrąć z każdym i przegrać z każdym - vide Wisła, Legia czy Kuchenkorz... Przypomnę - w zeszłym sezonie jedynie Wisła pokonała barierę 50 punktów !!!!!!!!! W tym sezonie 50 punktów przekroczy pewnie góra 3 zespoły. Dlatego jeśli Wisła chce liczyć się w walce o mistrzostwo - musi wygrać 2 najbliższe mecze ligowe..... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Na razie mamy jeden słaby i jeden dobry mecz, który z nich był wypadkiem przy pracy dowiemy się do końca roku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Pareiko
Jovanovic-Czekaj-Diaz-Paljic Illiev-Wilk-Jirsak-Mały Dudu-Genkov Taki skład, o wiele bardziej wole Paljica na boku od Lameya czy Diaza. Dlatego Diaz w środku... Diaz świetny w powietrzu, Czekaj wysoki- po stałych fragmentach nie ma opcji żeby coś wpadło. Kto by się spodziewał rok temu, że na stoperze nie będzie ani Chaveza, ani Bunozy? Nie wiem czy do końca jestem przekonany do grania na dwoch napastnikow, mamy nadmiar dobrych srodkowych (Sobol, Wilk, Melikson). jak wszyscy wroca, chcialbym zobaczyc Illiev-Sobol-Wilk-Melikson przy ustawieniu na 4 pomocnikow. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Czekaj nie trenuje na razie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Nie ma szans żeby Widzew wygrał w tydzień dwa wyjazdy z faworytami,liczę na naszych kreatywnych zawodników (Melikson Małecki Iliev)
Pareiko Paljic Diaz Chavez Jovanovic Wilk Melikson Jirsak Iliev Małecki Biton Meliksona zaoszczędzić z Odense a dać od początku z Widzewem tak do 60 minuty powinien dać rade. Czekaj jeżeli wyzdrowieje to za Chaveza do pierwszego składu. 2:0
Ostatnio edytowane przez Romuald : 28.11.2011 o godz. 17:13.
![]()
30 kwietnia 2012 dzień pamiętny Wisła spuszcza pejsy,Melikson pogrąża rodaków uszczęśliwiając Wiślaków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Nie wiedziałem, że to kiedyś napiszę ale Boguski dobrze się prezentuje i w tym momencie dla mnie jest pewniakiem do pierwszej jedenastki i dziwi mnie jego brak w propozycjach składu niektórych poprzedników. A co do Czekaja to możliwe, że jest coś w tym co mówił Mielcarski komentując nasz poprzedni mecz, a konkretnie że chłopak niestety jest mocno podatny na kontuzje i to poważnie hamuje jego karierę.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Robi się nam drugi Głowacki, tylko że biorąc jego zalety jak i wady
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Uważasz że wadą Bogskiego jest burak Borysiuk czy rycerz Małecki? Dobrych zawsze kopią, takie życie.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
![]() ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Zapomniałem ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Jak utrzymają poziom gry z meczu ze Śląskiem to powinni spokojnie wygrać ;]
Skłąd ten sam bym wystawił, ew. Jovanović za Lameya i Chavez za Diaz ;] Małego i Maora bym oszczędzał, kilka minut na koniec niech zagrają ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Jovanovic na środek - nie.., to jest szybki prawy obrońca nie środkowy. Biton na łąwę za bardzo samilubny, po drugie gray 4-3-3, tzn schodzącymi skrzydłowymi więc mamy większe szanse w środku a to jest klucz do wygrania spotkania. Gra się na 2 napastników jeżeli posiada się dobrych dwóch i ofensywnych i defensywnych środkowych pomocników
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Mecz napewno zapowiada sie ciekawie, Widzew podbudowany zwyciestwem z Lechem, natomiast na nasza druzyne napewno tez wplyw bedzie mial czwartkowy mecz w Odense, nie zapominajmy o tym.
![]()
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|