The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.11.2011, 21:11
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
Po 15 kolejkach:
3 pkt nad Legią
5 pkt nad Ruchem
6 pkt nad Lechem

6 pkt .... i jak szybciutko stopniala ta przewaga nad pozniejszym MP ? ....chodzi mi o to ze wku...wia mnie juz to robienie z legii mega drzuyny ....bo sa to tylko pobozne zyczenia wiekszosci dziennikarzy warszawskich ..... jeszce puchary dosc wczesnie ...... 5 pkt przewagi - do Wisly wraca Maor, Sobol, Maly - moze jakis NORMALNY obronca - niezly terminarz na wiosne i ....... chyba gorzej juz u nas byc nie moze wiec do zobaczenia na krakowskim rynku podczas fetowania kolejnego tytulu mistrzowskiego .... inaczej byc nie moze .... wierze ze hegemonia Wisly w polskiej lidze trwac bedzie dalej ....sezon jest dlugi
Wtedy tak jak i teraz graliśmy jeszcze awansem 2 kolejki rundy wiosennej, dodając to rozpoczynając przerwę zimową mieliśmy 8 pkt przewagi nad Lechem.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 26.11.2011, 21:15
tomek100 napisał(a):Wyświetl post
Coś forumowi mędrcy z Warszawy, którzy wszystko zawsze wiedzą najlepiej i w ogóle są the best (podobnie jaki i ich Legia) nam gdzieś zaginęli...
Jesteśmy. Zawsze możesz skrobnąć priv.

robienie z legii mega drzuyny ....bo sa to tylko pobozne zyczenia wiekszosci dziennikarzy warszawskich
cinekw napisał(a):Wyświetl post
Legła dzisiaj pokazała jak daleko nam odjechała
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Legii nie ma.
johny96 napisał(a):Wyświetl post
Wielka Legia
adas123 napisał(a):Wyświetl post
Legła.
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
wielka Legia l
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Brawo Korona

Wasza zgoda dziś grała?

Patrz Pan, nie sądziłem, że takie emocje generujemy. No, dobra. Sądziłem. Zabawnie to z boku wygląda. Widać, że komuś chyba ostatnio nie szło, trochę gumka brzuszek ściskała i teraz można na moment złapać trochę tlenu i pokrzyczeć.

Krav napisał(a):Wyświetl post
no i co Panowie Legioniści - skacze lekko gul ?
Nie skacze. Gramy dobrą rundę, jesteśmy zadowoleni. Niech klątwa mistrza jesieni spada na WKS

najbardziej frajersko straconym sezonie w historii polskiej pilki noznej
Ja wiem, że Wy macie skłonności do pisania legend, a i akurat tym nie ma się co chwalić, ale akurat tamto było co najwyżej trzecie i to tylko w ostatnich latach. Na pewno nasze roztrwonienie w 97 i Wasze za czasów Wdowczyka u nas było bardziej epickie.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.11.2011, 21:22
0 22 napisał(a):Wyświetl post
. Na pewno nasze roztrwonienie w 97 i Wasze za czasów Wdowczyka u nas było bardziej epickie.
Co my za czasów Wdowczyka roztrwoniliśmy? Po 15 kolejkach Wisła i Legia miały po 29 punktów.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 26.11.2011, 21:24
Ale w trakcie sezonu było chyba 10 czy nawet 11 punktów.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 26.11.2011, 21:26
Ja wiem, że Wy macie skłonności do pisania legend, a i akurat tym nie ma się co chwalić, ale akurat tamto było co najwyżej trzecie i to tylko w ostatnich latach. Na pewno nasze roztrwonienie w 97 i Wasze za czasów Wdowczyka u nas było bardziej epickie.

to nie temat na przypominanie wsydliwej histori - ale dla mnie najwiekszym frajerstwem bylo stracenie MP w 93 minucie po bramce samobojczej - dzieki czemu ten remis dal utrzymanie w lidze najwiekszej ku..rwie parchatej a nam stracenie MP na rzecz sprzedawczykow wlasnego kolubu- herbu - historii i barw !!!!! ... ityle w tym temacie bo na sama mysl o tym sezonie az mnie krew zalewa .... koniec tematu .... przytoczylem go tylko dlatego zeby pokazac ze My tez za czasow Maciusia na lawce bylismy murowanym kandydatem do mistrzostwa a po bodajze 4 kolejce ryundy wiosennej wszystko sie wyrownalo i zaczelo sie je...bac
Odpowiedz cytując
HanysKce
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 26.11.2011, 21:30
Dziś Legia pokazała, że nie jest zespołem gotowym na zdobycie MP 2012.
Wczoraj Śląsk...

Na mistrzostwo zasługuje tylko Wisła, lub ewentualnie Leh.
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Stary 26.11.2011, 21:37
Zasługuje ten kto ma najwięcej pkt. po 30 meczach. Na razie bliżej do tego ma Śląsk i Legia od Wisły.

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.11.2011, 21:38
Chyba sobie jaja robisz. Legia gra dobrą piłkę, teraz im nie poszło, zobaczymy co dalej się bedzie działo.
Choć nie ukrywam, że licze na "pracę" Maćka Skorży i Terziottiego w przerwie zimowej. Wisła pod ich wodzą zawsze wyglądała na starcie jak zombie zdarzały się straty punktów, Legia jak się nie mylę podobnie

Teraz byle nie stracić dystansu do czołówki, a w rundzie rewanżowej pokazać lepszą formę i lepszą grę.
..
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 26.11.2011, 21:39
lech to zasługuje najwyżej na pralke z amici
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 26.11.2011, 21:54
jak dzieci..
Trzeba szczerze przyznać- to Legia grała najlepiej w tej rundzie, mimo że nie jest liderem.
Ślask? Drużyny Lenczyka ida zawsze jak burza, a potem przychodza same porażki i jakies remisy, w tym wypadku dochodzi nowy stadion. Czyzby znowu ?

Co do nowych stadionów, fakt faktem, nowe stadiony chyba przerastaja piłkarzy.
Dobitnym przykłądem tego jest moja Lechia, która przestała wogóle grać po przenosinach.
Może przenosiny z takiego kurnika(choć dla mnei i tak pieknego) na taki stadion, to za dużo dla piłkarzy o takich małych walorach.

Szkoda, że nie chce mi sie tyle stron przewalac tematu, żeby znaleźć wpisy o tym , że Lech po tym poczatku sezonu sie zatnie, z checia bym znalazl reakcje kolegi z poznania który epilepsi dostawał na te słowa, i Lech miał rozjechac lige wyszło na moje.

Przeważnie w Naszej lidze co roku wybija sie ponad stan jakas jedna drużyna, w tym roku tego nie ma.
Wszyscy graja piach, niby przychodza coraz lepsi pilkarze, ale co z tego skoro dopada ich klatwa polskiej pilki i znizaja sie do tego poziomu.
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 26.11.2011, 21:56
Przegralismy z Korona, nie oddalismy strzalu na bramke...coz, tak bywa. Nadal w tabeli za duzo sie nie zmienilo wiec nie ma co plakac. Nie zawsze sie wygrywa.

Co do wrozenia ze nagle zaczniemy grac piach bo nam mecz z Korona sie nie udal, to tak samo Wisla moze grac to co ostatnio po jednorazowym "wystrzale" ze Slaskiem. Takich wyrokow lepiej nie ferowac

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 26.11.2011, 21:58
HanysKce napisał(a):Wyświetl post
Dziś Legia pokazała, że nie jest zespołem gotowym na zdobycie MP 2012.
Wczoraj Śląsk...

Na mistrzostwo zasługuje tylko Wisła, lub ewentualnie Leh.
Nie Amica Nie Legia nie inny klub w Polsce , TYLKO WISŁA ZASŁUGUJE NA MISTRZOSTWO POLSKI nikt inny w Polsce.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 26.11.2011, 21:59
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Nie Amica Nie Legia nie inny klub w Polsce , TYLKO WISŁA ZASŁUGUJE NA MISTRZOSTWO POLSKI nikt inny w Polsce.
Zasluguje z jakiego powodu? Bo Ty jej kibicujesz ? No to moze w ogole rozwiazac lige

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Stary 26.11.2011, 22:10
Zasluguje z jakiego powodu? Bo Ty jej kibicujesz ? No to moze w ogole rozwiazac lige

a co cie tak dziwi koles ze kibic Wisly wierzy w MP swojej dtruzyny ? co w tym widzisz smiesznego ? ...sory ale zazwyczaj czytam i malo pisze na forum ale mnie szlag trafia jak na naszym forum pouczaja nas i wymadrzaja sie kolesie ze znakiem nauki jazdy w swoim herbie ... nie wiem jak inni ale mi osobiscie duma nie pozwala wchodzic na forum drzuyn ktorych niecierpie .... i w dodatku szerzyc tam swoje racje ...wiec moze kolesie z wawki troszke pokory i szacunku .....co nie zmienia faktu ze mega fajna gra legii to wymysl dziennikarzy warszawskich majacych dosc juz ogladania plecow Krolewsko-Krakowskiej druzyny .... 5 pkt to naprawd enie tak duzo jak wam sie wydaje .....owszem - Wisla moze nawet przegrac 2 najblizsze mecze i nam legia odskoczy - tylko wciaz zyje nadzieja ze gorzej u Nas juz byc nie moze i bedzie coraz lepiej a Wy macie na lawce pana Maciusia ....... uwazajcie na tego fachowca .....ktory tyle samo dobrego w Wisle zrobil co tez spier...lil
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 26.11.2011, 22:19
co nie zmienia faktu ze mega fajna gra legii to wymysl dziennikarzy warszawskich majacych dosc juz ogladania plecow Krolewsko-Krakowskiej druzyny ....
Oblężona twierdza.

nie wiem jak inni ale mi osobiscie duma nie pozwala wchodzic na forum drzuyn ktorych niecierpie ....
Ale my "niecierpimy" innych drużyn (w życiu bym się nie zarejestrował na KSP, u żydów, na Lechu, i 'ślunsku'), Wy jesteście po prostu sportowym rywalem
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Stary 26.11.2011, 22:21
Trzymajcie poziom chłopkami, nie bądźcie netowymi spinaczami - i tak wszystko zweryfikuje tabela na koniec sezonu!
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Stary 26.11.2011, 22:29
Oblężona twierdza.

to sie okaze dopiero w maju ....z ta roznica ze ja nie szydze z was i nie zakladam w lisopadzie ze bedziemy MP ....... mnie zycie nauczylo pokory ....a nie triumfowac po miesiacu srednio-dobrej gry druzyny ktorej kibicuje .... polemika z wami jest bez sensu bo gdy Wisla zdobedzie kolejne MP to Was tu po prostu nie bedzie ....ot to takie polskie (warszawskie) .... amikorze tez sie spinali tak jak wy - i jakos teraz cichutko siedza
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 26.11.2011, 22:35
Jedna kolejka, wpadki liderów i od razu zmiana nastrojów i zdań na forum...

Jeszcze w środę wg niektórych to Legia grała najlepszą piłkę w Polsce, a Wisła stawała się ligowym średniakiem.Jeden mecz i co? Wszystko do góry nogami.To Legia jest do dupy, a Wisła koronowana na mistrza.

Ochłońcie i nie piszcie pod wpływem emocji, bo to nie ma nic wspólnego z obiektywną oceną sytuacji.
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Stary 26.11.2011, 22:38
sessegnon napisał(a):Wyświetl post

jeszcze w środę wg niektórych to legia grała najlepszą piłkę w polsce, a wisła stawała się ligowym średniakiem.jeden mecz i co? Wszystko do góry nogami.to legia jest do dupy, a wisła koronowana na mistrza.
takie to polskie.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 26.11.2011, 22:47
to sie okaze dopiero w maju ....z ta roznica ze ja nie szydze z was i nie zakladam w lisopadzie ze bedziemy MP ....... mnie zycie nauczylo pokory ....a nie triumfowac po miesiacu srednio-dobrej gry druzyny ktorej kibicuje .... polemika z wami jest bez sensu bo gdy Wisla zdobedzie kolejne MP to Was tu po prostu nie bedzie ....ot to takie polskie (warszawskie) .... amikorze tez sie spinali tak jak wy - i jakos teraz cichutko siedza
Rozmowa z Tobą nie ma sensu. Bo jak zapytam GDZIE JA NIBY SZYDZĘ ALBO SIĘ NAPINAM, ŻE LEGIA JEST NAJLEPSZA I NA PEWNO ZDOBĘDZIE MISTRZA to Ty mi odpowiesz, że może ja tak nie mówię, ale Spisek Dziennikarzy Warszawskich Przeciwko Wiśle Dnia Ostatniego tak pisze cały czas i komenatrze na onecie i w ogóle.

Krótko mówiąc Twój problem z oblężoną twierdzą polega na tym, że stwarzasz sobie nieistniejącego wroga, potem wrzucasz tam każdego kto nie jest fanatykiem Wisły i dyskutujesz z nim obarczając go zarzutami skierowanymi do tego nieistniejącego wroga, który się cały czas spina, pisze, ze Legia jest wszechpotężna, na pewno będzie mistrzem i tak dalej.

Jednocześnie żeby było śmieszniej, w swoich postach rzucasz, że Wisła będzie mistrzem, my nie, Legia ma herb jak nauka jazdy, Wisła jest Królewsko-Krakowska.

I jeszcze dorzucasz, że Ciebie życie nauczyło pokory.

RATUNKU!
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Stary 26.11.2011, 22:55
Jednocześnie żeby było śmieszniej, w swoich postach rzucasz, że Wisła będzie mistrzem

ja w to wierze w kazdym sezonie .....
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 26.11.2011, 22:58
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Widać, że komuś chyba ostatnio nie szło, trochę gumka brzuszek ściskała i teraz można na moment złapać trochę tlenu i pokrzyczeć.
Mówisz o ostatnich kilku latach Legii i tym obecnym (jak na was) bardzo dobrym? Obudź się, nie budzicie już nigdzie takich emocji jak 10 lat temu, jesteście już tylko jednym z konkurentów do tytułu.
Jak Wisła przegrywała z Podbeskidziem i Górnikiem to na waszym forum nie było podjary? No była, bo konkurencja punkty traci.
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 26.11.2011, 23:38
Jak na razie w tej rundzie było tak, że nam czasem mecz wyszedł (jakieś 2-3 razy), a Legii czasem nie wyszedł. Na ten moment na pewno są od nas lepsi, a na wyprzedzenie ich możemy liczyć tylko jeżeli zagramy genialną rundę wiosenną a oni muszą od lutego grać mniej więcej jak my w ostatnich miesiącach. Co prawda terminarz mamy łatwiejszy, bo wszystkich trudnych przeciwników gościmy u siebie, ale na Reymonta wdupiliśmy w tym sezonie już trzy razy, więc zbyt duży atut to dla nas niestety nie jest.
:/
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Stary 26.11.2011, 23:49
ale na Reymonta wdupiliśmy w tym sezonie już trzy razy, więc zbyt duży atut to dla nas niestety nie jest.

:/

to moze od razu oddajmy MP legii- Slaskowi albo komukolwiek i wypuscmu juniorow na runde wiosenna !!! ...kur.....wa ludzie co z Wami rozpiescila was Wiselka sukcesami i dominacją przez ostatnie 10 lat ?/ .... ... niektorym przewraca sie w dup...ach ......dopoki widze szanse na Mp to w nia wierze ..... zegnam kibicow sukcesu i przewagi 10 punktowej
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 27.11.2011, 02:05
Hah no i Legia wjebała myslałem ze sobie zdobeda majstra jesieni ,ale to jednak cienkie Bolki .Zreszta nigdy im w Kielcach nie szlo.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 27.11.2011, 02:31
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Zreszta nigdy im w Kielcach nie szlo.
No, więc właśnie - dlatego bez dramatów Chociaż może to nie szło to przesada - remis, trzy porażki, dwie wygrane.

Fan01 - hehe, mhm
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 27.11.2011, 06:57
(...)sory ale zazwyczaj czytam i malo pisze na forum ale mnie szlag trafia jak na naszym forum pouczaja nas i wymadrzaja sie kolesie ze znakiem nauki jazdy w swoim herbie ... nie wiem jak inni ale mi osobiscie duma nie pozwala wchodzic na forum drzuyn ktorych niecierpie .... i w dodatku szerzyc tam swoje racje (...)
Nikt nie poucza i się nie wymądrza, bo by poleciał. Legioniści wiedzą, że są w gościach i trzymają fason. Czego nie można powiedzieć o kibicach innych klubów (w szczególności Polonii Warszawa).

Ja akurat mam na ten temat podobne zdanie, jak 022. Legia to nie Pasy, Arka, Amika czy Scyzory. Po prostu rywal sportowy, więc nie mam potrzeby ich "niecierpieć".

Ale jest demokracja, wolność słowa i każdy może mieć własne zdanie w tej kwestii. W każdym razie, póki (L)egioniści nie łamią regulaminu, mogą pisać tu posty. Nie chcesz ich tutaj? To nie dyskutuj z nimi
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Aaarrgh
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.11.2011, 09:19
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Nikt nie poucza i się nie wymądrza, bo by poleciał. Legioniści wiedzą, że są w gościach i trzymają fason. Czego nie można powiedzieć o kibicach innych klubów (w szczególności Polonii Warszawa).
Widzę, że mocno zapadł Ci w pamięć użytkownik "PoloniaDumaStolicy", który faktycznie był dość irytujący i dla mnie. Jako moderatorzy chyba już dość dawno go spacyfikowaliście , bo nie zauważyłem, aby przez ostatni rok chłopak cokolwiek tu napisał.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 27.11.2011, 09:43
irman napisał(a):Wyświetl post
Jak na razie w tej rundzie było tak, że nam czasem mecz wyszedł (jakieś 2-3 razy), a Legii czasem nie wyszedł. Na ten moment na pewno są od nas lepsi, a na wyprzedzenie ich możemy liczyć tylko jeżeli zagramy genialną rundę wiosenną a oni muszą od lutego grać mniej więcej jak my w ostatnich miesiącach. Co prawda terminarz mamy łatwiejszy, bo wszystkich trudnych przeciwników gościmy u siebie, ale na Reymonta wdupiliśmy w tym sezonie już trzy razy, więc zbyt duży atut to dla nas niestety nie jest.
Mam nadzieję na jakiś remisik Legii w Lubinie no i nasze dwie wygrane.
Śląsk też mógłby jeszcze coś zgubić przed zimą.
Przy stracie np. 5(Ś) i 3pkt(L) plus jakieś wzmocnienia w zimie wszystko będzie jeszcze otwarte.
Tylko, że rzeczywiście będziemy musieli wygrywać z wszystkimi jak leci.
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 27.11.2011, 10:32
arti napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję na jakiś remisik Legii w Lubinie no i nasze dwie wygrane.
Śląsk też mógłby jeszcze coś zgubić przed zimą.
Przy stracie np. 5(Ś) i 3pkt(L) plus jakieś wzmocnienia w zimie wszystko będzie jeszcze otwarte.
Tylko, że rzeczywiście będziemy musieli wygrywać z wszystkimi jak leci.
I tak jest wszystko otwarte. 5, czy 7 punktów to nie jest jakaś wielka strata, tym bardziej, że wszystkich czeka okres przygotowawczy, po którym można się prezentować zupełnie inaczej.
Tak na marginesie to wogóle się nic nie mówi o Ruchu, a ten jutro może mieć stratę 3 pkt do lidera. Wielki szacunek dla pracy jaką wykonuje Fornalik z tą drużyną.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów