|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
1. Co to?
2. Gdzie to? 3. Co ciekawego wydarzyło się ostatnio związanego z reorganizacją "tego czegoś" ? ps: powie mi ktoś jak wrzucić zdjęcie, tak aby wszyscy je od razu widzieli? ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
3: hmm, jedyne co znalazłem to to, co mówi Wikipedia: "Jest to druga pod względem wielkości kopalnia odkrywkowa na świecie, i największa odkrywkowa kopalnia rudy miedzi. Położona na wysokości 3800 m n.p.m. kopalnia ma wymiary 4000x2500m i jest głęboka na 900m (w 2005 r. rozpoczęto eksploatację metodami podziemnymi).", ale nie wiem czy uznasz to za ciekawe, a 2005 za "ostatnio" dobrze? ![]() 4: Ja robię tak, że wchodzę na imageshack.us i uploaduję obrazek, a potem kopiuje link do obrazka i wstawiam tu (tylko wybierz ten "kod forum") |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Super!
Chodziło mi właśnie o przejście na system podziemny. Ten rok 2005 to taki symboliczny. W pełni wdrożyć w ten system udało im się może z 2 lata temu. Kopalnia miała tak dużą głębokość, że pochylnie zjazdowe były baaardzo długie i bardziej opłacalna jest eksploatacja metodą podziemną. Filemon, zadajesz! ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Zaspałem..
Poniżej przedstawiam dwie fotografie, na których widać obiekty sportowe, są to stadiony dwóch klubów w których grał pewien zawodnik Wisły. Bardzo proszę o podanie nazwy obiektów, klubów i kraju oraz imię i nazwisko zawodnika. 1. ![]() 2. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
1) RSC Charleroi, Belgia nazwa stadionu: Stade du Pays de Charleroi 2) Maccabi Haifa, Izrael nazwa stadionu: Kiryat Eliezer Stadium David Dudu Biton. dobrze? ![]() Powód: zła nazwa stadionu MH
Ostatnio edytowane przez filemon : 22.11.2011 o godz. 19:39.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
^ super!
Zagadka Twoja ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Proste szybkie łatwe
97 bramek ![]() Przekazuje pytanie nic nie wymysle trudnego
Ostatnio edytowane przez OpEnTaNy : 23.11.2011 o godz. 13:08.
![]() Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Polska, Licheń
![]()
Zlekceważą twój głos
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie wiem czy łatwe czy trudne. Ale znając rozkminiaczy zawodowców z tego tematu to pewnie łatwe.
No więc: Jaka postać historyczna łączy te trzy zdjęcia? Proszę również o wyjaśnienie powiązania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Zlekceważą twój głos
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
MAM! tak mi się wydaje przynajmniej
Pierwszy obraz to kościół Czarnieckiego z XVw. w Czarncy. Drugi obraz to buława hetmańska. Trzeci to Józef Wybicki, którego dziełem oczywiście jest Mazurek Dąbrowskiego, w którego treści również można "odnaleźć" Czarnieckiego. Jeśli to to, to przyznaję, że zacna zagadka. Sporo siedzenia było, pierwszy obraz ofc najtrudniejszy (hah, a wystarczyło tylko wpisać w google: "Czarniecki kościół" )Aczkolwiek może nie chodzić o to, toteż czekam na potwierdzenie ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Filemon, doskonale!
Kościół w Czarncy, która jest rodzinną miejscowością Czarnieckiego.( Czarnca ma kilkuset mieszkańców dlatego gratuluje rozkminy, szacunek ) Zadajesz filemon! ![]()
Zlekceważą twój głos
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Nowa Zelandia - Split Apple rock Proste dla osoby która uprawia wspinaczkę
![]() Zagadka ![]() http://imageshack.us/photo/my-images/33/chujwiecoto.jpg Prościutkie Jak się obrazek nie wyświetla to macie linka.
Ostatnio edytowane przez FajQ : 25.11.2011 o godz. 12:08.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
^ No rzeczywiście proste - Pustka
Nie wiem jak Wy ale ja tam nic nie mam, tzn zdjęcie mi się nie wyświetla ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Mi tez się nie wyświetla, ale jak się kliknie żeby otworzyć w nowej karcie to obrazek się pojawia, co nie zmienia faktu że ni ch*ja nie wiem co to jest
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Grob Napoleona
W skład czego (jakiego kompleksu budynkow) w chodzi obiekt ze zdjecia? ![]() Powód: [+] bo znikl z portalu
Ostatnio edytowane przez brzydki.brzydal : 25.11.2011 o godz. 18:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
@brzydki
Zadałeś już zagadkę? Nie mam pojęcia o jakie zdjęcie Ci chodzi ;] |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mhmmm, zadalem i ja widze.
Ponizej bezposredni link do zdjecia: http://img39.imageshack.us/img39/3056/xxxjpg.jpg Powód: [+] wrzucilem plik na imageshack, bo z zapodaj skasowali.
Ostatnio edytowane przez brzydki.brzydal : 25.11.2011 o godz. 18:58.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
myślę, że byłoby fajnie gdybyś dziś wrzucił podpowiedź
edit: damn, Proud :O chapeu bas.
Ostatnio edytowane przez filemon : 26.11.2011 o godz. 15:40.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Myślę, ze wiem co to za budynki:
Browar w Tychach ![]()
Zlekceważą twój głos
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokladniej to Tyskie Browary Ksiazece.
Zadajesz. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No to zagadka
![]() Czyj to grób: ![]() podpowiedzi: miejscowość w jakiej się grób znajduje: ![]() Pątnicy: ![]() ![]() ![]() ![]() Edit: Dodatkowa podpowiedź: Miejscowość znajduje się w woj. śląskim.
Ostatnio edytowane przez Proud : 26.11.2011 o godz. 20:38.
![]()
Zlekceważą twój głos
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
|