The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.11.2011, 23:02
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Skoro naciskasz, to niechętnie przyznaję: cała Polska widziała mecz w Moskwie. Sędzia kupiony, Gol na dopingu. Za tym stoją oczywiście wolnomularze.

Zadowolony?
Nie. Bo za mądry jesteś na takie głupoty i na tamten 'megafart'. Nie rozumiem tego. To silniejsze od Ciebie?

pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Potwierdzasz to nawet w swoim podpisie.

Dziękuję, dobranoc.
O, Pan Dudi. To jak dowiedziałeś się WRESZCIE, które sekcje Legii padły przez ITI? Czy kolejny tydzień udajemy, że wtedy tego nie 'chlapnąłeś'?

Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 20.11.2011, 23:12
Pierwsze z brzegu info:

http://www.cwks.legia.net/

news z 21.09. Po prawej stronie. Jeszcze jakieś pytania?

Dodatkowo coś mi świta o sekcji podnoszenia ciężarów? Było coś na rzeczy? Nie żyję waszym klubem, tak mi się obiło coś o uszy, więc zanim, dziecino, zarzucisz mi "udawanie", że nie było tematu, weź pod uwagę też to, że nie czytam tego forum od deski do deski.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 20.11.2011 o godz. 23:28.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Orlik
Junior Member

Od: 10.2010

Stary 20.11.2011, 23:16
Widać niektórzy tutaj nie mogą skumać tego, że w tym momencie cała reszta Polski jest 10 lat za Legią jeśli chodzi o system szkolenia i sypią przykładami z dupy o Smolińskich, Możdżeniach i innych grajkach.

http://akademia.legia.com/ - proponuję się zapoznać z tą stroną i wbić sobie do głowy, że to jest głębszy mechanizm szkoleniowy i mentalny w którym wspomniani już zawodnicy nie brali udziału. Tutaj powstaje inna generacja piłkarzy Panowie.
Odpowiedz cytując
Rev
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 20.11.2011, 23:16
Cytat:
Co do akademii Legii, to maja Oni jeden wielki problem, ktory moze zaprzepascic ich dzialania. Jest to.. Barcelona, ze swoja szkolka w Warszawie.
Według mnie nie, bo szkółka Barcelony szkoli chłopców w wieku od 6 do 12 lat, a akademia Legii od 8 do 18 roku życia. Nie powiem, że się uzupełniają, ale jeżeli szkółka Barcelony znacząco się nie rozwinie (a na to się nie zapowiada, bo ze wszystkich ich zagranicznych szkółek trenuje w Polsce najwięcej dzieci) to raczej naturalnym krokiem będzie przejście co zdolniejszych piłkarzy do drugiej najlepszej szkoły w Warszawie. Wątpię, żeby rodzice takiego 12-latka byli chętni do przeprowadzki za ewentualną karierą takiego małego szkraba. Tym bardziej, że naukę poza piłkarską stawia się wysoko w obu szkółkach.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 21.11.2011, 00:19
Pierwsze z brzegu info:

http://www.cwks.legia.net/

news z 21.09. Po prawej stronie. Jeszcze jakieś pytania?
Tak. Czyli Twoim zdaniem Legia nie ma już sekcji piłkarskiej, tak? Chciałbym mieć jasność.

Dodatkowo coś mi świta o sekcji podnoszenia ciężarów? Było coś na rzeczy? Nie żyję waszym klubem, tak mi się obiło coś o uszy, więc zanim, dziecino, zarzucisz mi "udawanie", że nie było tematu, weź pod uwagę też to, że nie czytam tego forum od deski do deski.
Cytat:
Emilia Szlasa z Legii zdobyła mistrzostwo Polski juniorów (do lat 17) w podnoszeniu ciężarów w kategorii wagowej do 44 kg. Nasza 16-letnia zawodniczka uzyskała w dwuboju 101 kg (46 + 55), co dało jej 172,10 pkt. Sinclaira. W zawodach nie wystartowała druga zgłoszona legionistka, Natalia Figórska (-53 kg).
Info z 31.10.2011.

Nie wiem, starcze (trzymając się konwencji) jak to było u Was, ale mnie uczono wypowiadać się na tematy, które znam albo widziałem.

Nie była to moja pierwsza prośba byś się WRESZCIE łaskawie odniósł w formie B o tym o czym wcześniej powiedziałeś A. Za każdym razem padała po Twoim poście i padać zapewne będzie dopóki uczciwie nie przyznasz, że chlapnąłeś. Taki już jestem upierdliwy.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.11.2011, 00:59
Rev napisał(a):Wyświetl post
Według mnie nie, bo szkółka Barcelony szkoli chłopców w wieku od 6 do 12 lat, a akademia Legii od 8 do 18 roku życia. Nie powiem, że się uzupełniają, ale jeżeli szkółka Barcelony znacząco się nie rozwinie (a na to się nie zapowiada, bo ze wszystkich ich zagranicznych szkółek trenuje w Polsce najwięcej dzieci) to raczej naturalnym krokiem będzie przejście co zdolniejszych piłkarzy do drugiej najlepszej szkoły w Warszawie.
Dla Legii może to być szansa - 3 razy więcej młodych uczęszcza do tej szkółki, będzie większy wybór i to nie tylko z warszawskich dzieciaków.
Był ostatnio reportaż w tv i sie okazało, że spora część tych dzieciaków zapisanych do szkółki Barcelony dojeżdża lub zamieszkała u krewnych w Warszawie tylko po to, żeby w tej szkółce trenować. Był przykład ojca, który ze Śląska dowozi syna na treningi - 3 godz. drogi w jedną stronę. Prędzej czy później ten chłopak zamieszka w Warszawie. Dzieciaki te w tygodniu będą trenować w szkółce Barcy, a co weekend, jezeli będą chcieli pójść na mecz - pójdą na Legię. Dla nich wybór dalszej kariery będzie prosty. Nie przypuszczam, żeby poza jednostkami raz na kilka lat szkółka ta produkowała talenty dla Barcelony, czy innych klubów hiszpańskich.
W Warszawie są tylko kibice Legii i JW:
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 21.11.2011, 01:06
Co to za mania zmieniania avatarów na fotki z "młodymi"?
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Stary 21.11.2011, 01:22
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Co to za mania zmieniania avatarów na fotki z "młodymi"?
Ja do tej pory nie miałem avatara. Teraz stwierdziłem, że warto troche popromować tych, co jeszcze nie wystąpili w Ekstraklasie a są już tego bliscy Jak dla mnie taki Furman to nie mniejszy talent od Wolskiego, mam nadzieję, że niedługo zadebiutuje. Szkoda, że stracił ostatni sezon na leczenie kontuzji.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 21.11.2011, 09:03
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Nie. Bo za mądry jesteś na takie głupoty i na tamten 'megafart'. Nie rozumiem tego. To silniejsze od Ciebie?(...)
Megafart, bo:
- drużynę poprowadził do zwycięstwa ze Spartakiem trener, którego miało nie być;
- mecz ze Spartakiem Skorża potraktował trochę jak Lenczyk mecz z Saragossą - ok, pozamiatane, więc walczmy o honor;
- bramkę na miarę awansu strzelił Gol, który w ogóle okazał się objawieniem rundy jesiennej - mimo że jego przyjście na Łazienkowską nie budziło entuzjazmu kibiców.

Nie było tu konsekwentnego budowania drużyny, mądrej taktyki etc. Były jednostkowe błyski Gola, Radovica, Rybusa. Dopiero po tym meczu Legia "zaskoczyła" i zaczęła pokazywać jakiś styl. To był przełomowy moment.

Porównaj sobie teraz waszą sytuację z Apoelem, który wyeliminował nas z Champions League. Mimo, że brakło nam 3 minuty do awansu, tam przypadku nie było. Cypryjczycy konsekwentnie, od lat budowali solidny zespół i zebrali jego owoce. Awans i świetna gra w LM był więc logiczną konsekwencją, nagrodą za długoterminowe planowanie i wytrwałość w realizacji celów.

Tak się buduje sukces w profesjonalnej piłce. Naszym wszystkim klubom sporo do takiego Apoelu brakuje. Owszem, Legia jest na dobrej drodze - ale to dopiero początek. Na waszym miejscu poważnie obawiałbym się zagłaskania i uwierzenia, że już jest git. U nas po fartownym (tak, to był też megafart) mistrzostwie Maaskant uwierzył, że LM jest na wyciągnięcie ręki, a potem już tylko przechodzić do solidnego europejskiego klubu. Uwierzyli w to też dość przeciętni kopacze i zarząd. Rzeczywistość szybko nas sprowadziła na ziemię.

W obecnej Legii brakuje solidnych fundamentów. Jest świetny trzon drużyny: Kuciak, Żewłakow, Radović, Ljuboja, uzupełniony o kilku niezłych ligowców (np. Wawrzyniak) i o obiecujących młodych piłkarzy. Problem w tym, że jeśli wypadnie ktoś z ww. czwórki, macie poważny problem. Nie ma równorzędnych zastępców. A w profesjonalnym klubie powinni być. Jest tak, jak w Wiśle - potencjał na bycie wyróżniającą się drużyną ligi jest, ale ten czworokąt tylko daje szanse na dobrą grę w europejskich pucharach.

W Barcelonie wypada Xavi - jest Fabregas W słabszych klubach - odpowiednio słabsi, ale w miarę równorzędni następcy. Ale czy u was Hubnik jest w stanie godnie zastąpić Ljuboję (do spółki z Koseckim), a Ohayon z Wolskim Radovica? Oczywiście nie.

Póki nie będzie u nas sytuacji, że czołowe kluby mają wyrównaną kadrę, liczącą 20-25 wartościowych piłkarzy, nadal będziemy zrywać baty w Europie. Albo podążać będziemy drogą Amiki - świetna gra w pucharach, brak sił na ligę.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 21.11.2011, 09:31
Megafart, bo:
- drużynę poprowadził do zwycięstwa ze Spartakiem trener, którego miało nie być;
- mecz ze Spartakiem Skorża potraktował trochę jak Lenczyk mecz z Saragossą - ok, pozamiatane, więc walczmy o honor;
- bramkę na miarę awansu strzelił Gol, który w ogóle okazał się objawieniem rundy jesiennej - mimo że jego przyjście na Łazienkowską nie budziło entuzjazmu kibiców.

Nie było tu konsekwentnego budowania drużyny, mądrej taktyki etc. Były jednostkowe błyski Gola, Radovica, Rybusa. Dopiero po tym meczu Legia "zaskoczyła" i zaczęła pokazywać jakiś styl. To był przełomowy moment.

Porównaj sobie teraz waszą sytuację z Apoelem, który wyeliminował nas z Champions League. Mimo, że brakło nam 3 minuty do awansu, tam przypadku nie było. Cypryjczycy konsekwentnie, od lat budowali solidny zespół i zebrali jego owoce. Awans i świetna gra w LM był więc logiczną konsekwencją, nagrodą za długoterminowe planowanie i wytrwałość w realizacji celów.

Tak się buduje sukces w profesjonalnej piłce. Naszym wszystkim klubom sporo do takiego Apoelu brakuje. Owszem, Legia jest na dobrej drodze - ale to dopiero początek. Na waszym miejscu poważnie obawiałbym się zagłaskania i uwierzenia, że już jest git. U nas po fartownym (tak, to był też megafart) mistrzostwie Maaskant uwierzył, że LM jest na wyciągnięcie ręki, a potem już tylko przechodzić do solidnego europejskiego klubu. Uwierzyli w to też dość przeciętni kopacze i zarząd. Rzeczywistość szybko nas sprowadziła na ziemię.

W obecnej Legii brakuje solidnych fundamentów. Jest świetny trzon drużyny: Kuciak, Żewłakow, Radović, Ljuboja, uzupełniony o kilku niezłych ligowców (np. Wawrzyniak) i o obiecujących młodych piłkarzy. Problem w tym, że jeśli wypadnie ktoś z ww. czwórki, macie poważny problem. Nie ma równorzędnych zastępców. A w profesjonalnym klubie powinni być. Jest tak, jak w Wiśle - potencjał na bycie wyróżniającą się drużyną ligi jest, ale ten czworokąt tylko daje szanse na dobrą grę w europejskich pucharach.

W Barcelonie wypada Xavi - jest Fabregas W słabszych klubach - odpowiednio słabsi, ale w miarę równorzędni następcy. Ale czy u was Hubnik jest w stanie godnie zastąpić Ljuboję (do spółki z Koseckim), a Ohayon z Wolskim Radovica? Oczywiście nie.

Póki nie będzie u nas sytuacji, że czołowe kluby mają wyrównaną kadrę, liczącą 20-25 wartościowych piłkarzy, nadal będziemy zrywać baty w Europie. Albo podążać będziemy drogą Amiki - świetna gra w pucharach, brak sił na ligę.
Czemu piszesz, że w Legii jest tak jak w Wiśle ? Skoro tak twierdzisz, to odpowiedz mi jaki my mamy trzon drużyny, bo jakoś nie bardzo go widać.

Druga sprawa. Jak widać Legia ma dość szeroką i wyrównaną kadrę. Dzisiaj gra Wolski, jutro Żyro pojutrze Kucharczyk i odpowiedni poziom jest reprezentowany.

W obecnej sytuacji Legia jest zdecydowanie przed nami i trzeba przyjąć to z pokorą a nie deprecjonować ich osiągnięć.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 21.11.2011, 09:35

Naprawde wierzysz w to co piszesz? Z Arsenalu odszedł Nasri i Fabregas, Van Persie miał kontuzje i ten zespół nie istniał. A to chyba jest "czołowy klub" i "profesjonalny klub". Nie wmówisz mi chyba że Bayern z Robben, Gomezem i Ribery to taki sam Bayern jak bez nich. Bez znaczącego obniżenia siły rażenia. Inter i Sneijder - kolejny przykład. Można ich jeszcze wiele wymienić, ale utrwalił sie mit "dwóch równorzędnych jedenastek" mimo, że żaden klub na świecie takich nie ma.

PS. Nie mówiąc juz o tak ekstremalnych przypadkach jak np. Freiburg i Demba Cisse.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 21.11.2011, 09:45
Tak. Czyli Twoim zdaniem Legia nie ma już sekcji piłkarskiej, tak? Chciałbym mieć jasność.
Chciałbym mieć jasność - czy klub piłkarski CWKS Legia jeszcze działa? Pytałeś która sekcja padła, to ci odpisałem - amatorska drużyna CWKS Legia przestała istnieć. Tak, czy nie?

Info z 31.10.2011.

Nie wiem, starcze (trzymając się konwencji) jak to było u Was, ale mnie uczono wypowiadać się na tematy, które znam albo widziałem.

Nie była to moja pierwsza prośba byś się WRESZCIE łaskawie odniósł w formie B o tym o czym wcześniej powiedziałeś A. Za każdym razem padała po Twoim poście i padać zapewne będzie dopóki uczciwie nie przyznasz, że chlapnąłeś. Taki już jestem upierdliwy.
Was to uczono kontynuować linię partii raczej i błyszczeć hipokryzją. Uczono was "mieć wyjebane na wyniki i piłkarzyków" jak nie idzie i napinać się, jak coś się uda. Tak wnioskuję po lekturze waszych postów. Uczono was też, żeby siać swoją propagandę wszędzie i "prostować" niewygodne dla was fakty. No, ale to już nie temat "ekstraklasa". Albo nie tylko temat "ekstraklasa".

Napisałem ci, że nie żyję waszym klubem. Tak gdzieś słyszałem, czy czytałem. Na pewno kiedyś Miklas mówił, że jak mają wrócić do herbu z lat 50tych, to muszą go kupić, a jednocześnie pisali, że nie są zainteresowani finansowaniem innym sekcji, czyli będą musiały upaść. Nie wiem, jak historia się skończyła. Może po raz kolejny "Jihad Legia" przestała być taka Jihadowa i "może jednak się dogadamy"? Nie wiem, serio i szczerze mówiąc, mało mnie to interesuje.

Czyli, rozumiem, że oficjalne twoje stanowisko jest takie, że CWKS Legia ma się świetnie i wszystkie sekcje działają aż miło. Oczywiście oprócz piłkarzy CWKS Legia, bo wiadomo, że oni zostali rozwiązani, ale to i tak się zgadza z twoją teorią, że jest ok. A jak ma się sprawa np. z sekcją szermierczą?

A z resztą, co mnie to obchodzi.

Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 21.11.2011, 10:26
A ja sobie jeszcze wrócę do Rafała Wolskiego, bo się naprawdę jaram tym chłopakiem, trochę wbrew sobie, bo rozsądek mówi, że, no... jaranie się talentem młodzika po 6 meczach to po prostu głupota, a i ryzyko że samemu chłopakowi od tego klimatu wyskoczą bezpieczniki w mózgu. No ale to silniejsze ode mnie

Odnośnie tego, że gol z Lechią to jednorazowy przebłysk:

http://vimeo.com/32384762

Abstrahuję od tego, że robienie kompilacji chłopakowi, który zagrał 6 spotkań, jest idiotyzmem do kwadratu, ta kompilacja powyżej, to jest taki zestaw, po którym polscy youtubowscy scouci kupują zawodników 6 kolejnych oficjalnych spotkań zespołu i kilka naprawdę kapitalnych akcji.

Cytat:
Was to uczono kontynuować linię partii raczej i błyszczeć hipokryzją. Uczono was "mieć wyjebane na wyniki i piłkarzyków" jak nie idzie i napinać się, jak coś się uda. Tak wnioskuję po lekturze waszych postów. Uczono was też, żeby siać swoją propagandę wszędzie i "prostować" niewygodne dla was fakty. No, ale to już nie temat "ekstraklasa". Albo nie tylko temat "ekstraklasa".
Czy Tobie coś się poprzewracało? Potknąłeś się ostatnio i rypnąłeś głową o framugę czy coś? Co to w ogóle za teorie? Co nas uczono, jaką propagandę, o czym Ty mówisz? I w ogóle jak to "mieć wyjebane na wyniki"? U nas? Chyba żartujesz...

Sekcje CWKSu są jednym tworem, KP Legia odrębnym. Nie wymyślił tego Miklas, ani za ITI, ani za Pol-motu, bo KP Legia z CWKSu wydzieliło się jakoś na początku lat 90, zresztą z CWKSu wydzieliło się więcej sekcji. ITI mogłoby co najwyżej charytatywnie sekcje CWKS powspierać, bo do CWKSu ITI ma się nijak. Ja nie rozumiem co w tym jest takiego skomplikowanego.

Zresztą, o ile dobrze pamiętam, Ty coś pisałeś o tym, że był jakiś bezpośredni związek pomiędzy powrotem do herbu, a upadkiem "wielu sekcji" CWKSu, co jest w ogóle jakimś absurdem...
Legionista
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 21.11.2011, 10:42
Jeśli rzeczywiście jest tak, jak piszesz, to oczywiście nie ma sensu kontynuować gadki. Niemniej, mógłbyś przekazać te informacje Gmochowi, bo on zdawał się być kompletnie nieświadomy tego, co się dzieje:

Cytat:
Jakie zamiary ma ITI wobec sekcji, które przejmie wraz z całym majątkiem CWKS-u? Działacze mają nadzieję, że firma dotrzyma obietnicy i nie pozwoli na ich zlikwidowanie. - Prosiliśmy, żeby nie likwidowali sekcji. Liczymy na to, że będą chcieli kontynuować historię i te sekcje, które się będą umiały utrzymać z pomocą sponsorów, zostaną. Działały przecież tyle lat dzięki dobrym ludziom. Ale to tylko ustne przyrzeczenia ITI i pana prezesa Pawła Kosmali - mówi Gmoch. Na kontynuację działalności mają także nadzieję w poszczególnych sekcjach sportowych. - Nieznane są nam zamierzenia nowego właściciela klubu wobec poszczególnych drużyn czy też sportowców. Mamy nadzieję, że wielosekcyjny klub z tak piękną i bogatą historią, z tak uznaną marką i rozpoznawalnym na całym świecie emblematem, nie zniknie ze sportowej mapy Polski - twierdzi prezes sekcji siatkówki legionistów Łukasz Ostrowski.
Już zwyczajnie nie pamiętam, jak to się tam u was toczyło. Niemniej sporo materiałów w necie potwierdza, że coś było na rzeczy. Wbrew temu, co piszesz.

Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 21.11.2011, 10:46
Nie no, pierwszy mecz ze Spartakiem był również w ich wykonaniu naprawdę udany, dominowali nad rywalem, z tym, że rywal okazał się nieco sprytniejszy. W Moskwie zagrali konsekwentniej i wykorzystali rozluźnienie rywala. Ale trudno mówić, że w tym dwumeczu zagrali bez pomysłu, bo to był jeden z lepszych piłkarsko dwumeczów w wykonaniu polskiej drużyny w pucharach w ostatnich latach.

W obecnej Legii brakuje solidnych fundamentów. Jest świetny trzon drużyny: Kuciak, Żewłakow, Radović, Ljuboja, uzupełniony o kilku niezłych ligowców (np. Wawrzyniak) i o obiecujących młodych piłkarzy. Problem w tym, że jeśli wypadnie ktoś z ww. czwórki, macie poważny problem. Nie ma równorzędnych zastępców.
Ale bzdury. Ljuboja już bodajże od 6 meczów jest bez gola, a w ostatnich 13 strzelił...3 gole, dodatkowo gra bardzo przeciętnie, a Legia w tych sześciu meczach 4 razy wygrała, a 2 razy zremisowała. Generalnie nie widzę powodu do zachwytu nad nim, bo gra niewiele lepiej, niż Hubnik przed kontuzją na wiosnę - też dużo pracuje, przyjmuje, odgrywa, a już mniej strzela czy asystuje.

Wprowadzenie Kuciaka do składu było małą sensacją, bowiem świetnie w bramce spisywał się Skaba, m.in. jeden z głównych autorów ich zwycięstwa w Gaziantepie. Tak że trudno na ten moment stwierdzić, że nie mają godnego zastępcy dla Słowaka - inna sprawa, że chcą go sprzedać. Zgodzę się natomiast, że postacią ciężką do zastąpienia byłby Radovic, bowiem jest to zawodnik, który strzela dla Legii absolutnie kluczowe gole.

Z tym, że jest to ich jedyny taki zawodnik, z którym mieliby problem, gdyby wypadł. Niby Żewłakow trzyma niezły poziom, ale czuję, że Michał już tak ustawił grę defensywną Legii, doświadczenia złapali przy nim Jędrzejczyk czy Komorowski, że gdyby wprowadzić za niego Choto czy Astiza (de facto dwóch najlepszych ich zawondników w ostatnich kilku sezonach, a teraz grzeją ławkę), to gra defensywna aż tak by nie ucierpiała, szczególnie że Choto spisał się w PP ponoć bardzo dobrze.

No to jak widać Legia tutaj średnio się łapie - w lidze są w czołówce, jak ograją słabe Zagłębie to odskoczą reszcie i zbliżą się do Śląska na dwa punkty, w lidze europejskiej po wyeliminowaniu silnych Gaziantepsporu i Spartaka, wyszli z grupy jako jedni z pierwszych w Europie, dzięki trzem zwycięstwom z porównywalnymi rywalami i minimalną porażką 0:1 z PSV w Eindhoven.

W Pucharze Polski pewnie wyeliminowali ekstraklasowy Widzew, grając, nomen omen, siedmioma czy ośmioma zawodnikami raczej rezerwowymi, a mówiąc rezerwowi mam na myśli takich piłkarzy jak Skabę, Rzeźniczaka, Choto, Manu, Gol, Wolski, Żyro, Kucharczyk...Czyż to nie świadczy o tym, jak w naszych warunkach szeroka jest ich kadra?

Szczerze mówiąc, to wydaję mi się, że tacy zawodnicy jak Rzeźniczak, Choto, a nawet Gol czy Wolski mieliby w aktualnej Wiśle pewny skład. Czyż więc to nie świadczy o różnicy w szerokości składu pomiędzy Legią, a Wisłą?
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 21.11.2011, 12:27
Parchy o krok bliżej do utrzymania. Łódzki KS najprawdopodobniej nie wystartuje w rundzie wiosennej.
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 21.11.2011, 14:03
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Szczerze mówiąc, to wydaję mi się, że tacy zawodnicy jak Rzeźniczak, Choto, a nawet Gol czy Wolski mieliby w aktualnej Wiśle pewny skład. Czyż więc to nie świadczy o różnicy w szerokości składu pomiędzy Legią, a Wisłą?
Z calym szacunkiem ale Choto to wieksza ....a jak Jalins - niby za kogo mialby grac

Gol i Wolski- a aktualnej - masz na mysli przed powrotem do zdrowia Meliksona,Maleckiego,Sobola ? bo jak nie to puknij sie w leb!!!!

Dla mnie to swiadczy tylko o tym ze Legia dzis wygrywa a w rundzie wiosennej zagra jak jaga w zeszlym roku , za duzo malolatow w skladzie - pozostaje tylko pytanie czy uda sie ogarnac Wisle i czy omina nas kontuzje
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 21.11.2011, 14:41
Wszyscy jestescie pocieszni Przegiecia w jedna i druga strone... Mnie tam interesuje bardziej co z LKSem a nie czy Sobolewski jest lepszy od Gola

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 21.11.2011, 14:47
CMSNero napisał(a):Wyświetl post
Z calym szacunkiem ale Choto to wieksza ....a jak Jalins - niby za kogo mialby grac
Choto był przez lata wśród najlepszych środkowych obrońców całej ligi, potem miał spory dołek, teraz zagrał w PP z Widzewem i zaliczył bardzo dobry występ. Stąd wydaje się, że mógłby z powodzeniem grać za Jaliensa. Generalnie trudno mi sobie wyobrazić kogoś gorszego od Jaliensa, skoro nawet nieokrzesany Czekaj gra od niego klasę lepiej...

Gol i Wolski- a aktualnej - masz na mysli przed powrotem do zdrowia Meliksona,Maleckiego,Sobola ? bo jak nie to puknij sie w leb!!!!
Mówię o aktualnej Wiśle, a aktualna Wisła gra bez Meliksona, Małeckiego, czy Sobola. Gol natomiast jest w mojej opinii jeszcze bardziej wartościowym zawodnikiem, niż Czarek Wilk czy Nunez, ze względu na jego umiejętności ofensywne, kreatywność. Pomijam fakt, że z Twojej 'logiki' wynika, że powinienem się puknąć w łeb, jeśli wolałbym widzieć w Wiśle odpowiednika Wolskiego, zamiast Garguły...

Dla mnie to swiadczy tylko o tym ze Legia dzis wygrywa a w rundzie wiosennej zagra jak jaga w zeszlym roku , za duzo malolatow w skladzie - pozostaje tylko pytanie czy uda sie ogarnac Wisle i czy omina nas kontuzje
Czy jak każda inna drużyna niż Wisła będzie miała serię zwycięstw, to według większości na tym forum musi być to casus Jagiellonii? Ciekawa teoria. Poza tym szczerze mówiąc to nie wiem gdzie Ty widziałeś w tamtej Jadze małolatów, najmłodszy był bodajże Kupisz, który miał 20 lat, a następni byli Grosicki z Sandomierskim, o rok starsi, a reszta zawodników miała powyżej 25 lat...
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 21.11.2011, 19:38
Chciałbym mieć jasność - czy klub piłkarski CWKS Legia jeszcze działa?
Działa.

Napisałem ci, że nie żyję waszym klubem. (...)Nie wiem, serio i szczerze mówiąc, mało mnie to interesuje.
To po co zabierasz głos i się mądrzysz? I tak plus dla mnie, że wywołałem chociaż jakąś refleksję i nie brniesz już w tonach jakbyś temat znał świetnie. Rozumiem, że w .... głupio się do błędu przyznać, więc to mi wystarczy

A z resztą, co mnie to obchodzi.
No, jasne - teraz już Cię nie obchodzi

Szermierka działa, piłka działa, zapasy działają, hokej działa, kosz działa, siatkówka działa, podnoszenie ciężarów działa, kolarstwo działa i wiele innych, które w tej chwili nie przychodzą mi do głowy również działają.

Z niecierpliwością czekam na kolejne posty w oparach coraz większego absurdu.

Albo nie, dla mnie koniec, bo dłużej nie zdzierżę bez wrzutek o tym, że faktycznie to Wy jesteście w protestach najlepsi - czy to dotyczących wychodzenia z trybun czy walki o to, by klub miał swój prawdziwy herb, a nie jakąś prowizorkę. Długo się można hamować, ale z drugiej strony taaakiej hipokryzji dawno nie widziałem.

Jest takie dobre przysłowie: nie ucz ojca dzieci robić. I przy tym zostańmy.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 21.11.2011 o godz. 19:43.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 21.11.2011, 20:08
Cytat:
Z niecierpliwością czekam na kolejne posty w oparach coraz większego absurdu.
To zwróć uwagę na swój podpis.

Cytat:
Jest takie dobre przysłowie: nie ucz ojca dzieci robić. I przy tym zostańmy.
Zgadza się. Zostańcie przy tym, w czym jesteście w ścisłej czołówce w Polsce, czyli hipokryzji, a reszcie dajcie spokojnie żyć, bez konieczności słuchania waszego .......enia na swoim forum. Wiem, że nie mówisz szeptem, gdy mówisz skąd jesteś, ale weź pod uwagę to, że niektórych ludzi może to nie interesować.

Cytat:
Albo nie, dla mnie koniec, bo dłużej nie zdzierżę bez wrzutek o tym, że faktycznie to Wy jesteście w protestach najlepsi - czy to dotyczących wychodzenia z trybun czy walki o to, by klub miał swój prawdziwy herb, a nie jakąś prowizorkę. Długo się można hamować, ale z drugiej strony taaakiej hipokryzji dawno nie widziałem.
A to w związku z czym napisałeś?

Przy okazji, jaki jest oficjalny herb KP Legia? Bo poczytałem trochę o tym i widzę, że chyba jest to "trumna". :O Nie protestujecie?

Jak dla mnie, to nie my kreujemy się na ostatnich sprawiedliwych, a robicie to właśnie wy. Ze słynną akcją wnioskowania u prezydent miasta o niewpuszczenie nas na swój stadion. No, ale skoro chcesz żyć w świecie, w którym tylko wy jesteście naj, to żyj w nim dalej - nie chcę niszczyć twoich marzeń.

Do błędu przyznać się mogę, ale nie jestem w stanie zrozumieć, po co administrator strony CWKS Legia pisze, że to już koniec klubu, a potem okazuje się, że klub działa. Przejrzałem wszystkie możliwe tabele rozgrywek mazowieckiego ZPN i nigdzie tej drużyny nie mogę znaleźć. No, ale skoro działa, to znaczy, że jakoś się maskują.

Jeśli rzeczywiście, te sekcje działają, to dobrze - niech działają. Myliłem się. Założyłem, że skoro było mówione, że wykup herbu = upadek, a do wykupu doszło, to i do upadku musiało dojść.

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 21.11.2011, 20:15
ale weź pod uwagę to, że niektórych ludzi może to nie interesować.
Kpisz?

Przecież ja odpowiadam tylko na jakieś durne zaczepki wynikające z totalnego braku wiedzy w poruszanym na pewniaka temacie. Tylko tyle i aż tyle. Miło, że przyznałeś się do błędu, chociaż szkoda, że tak późno.

P.S. Reszty tematu nie podejmuję z wyżej przytoczonych przyczyn.

EDIT: Ale słabizna, za mądry na takie przedszkolne zaczepki jesteś. Nie wiem czy zauważyłeś starcze, ale nie odniosłem się już w żaden sposób do Twoich absurdalnych tez (bo temat skończyłem wcześniej), a jedynie wyjaśniłem formalną wątpliwość, którą sugerowałeś - jakobym to ja się w tym temacie czymkolwiek pierwszy narzucił. Otóż, nie. Jedynie prostowałem bzdury. I jeszcze odnotowałem, że mi miło, że koniec końców przyznałeś się do błędu.

Meritum - zgodnie z tym co napisałem wyżej - nie poruszyłem.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 21.11.2011 o godz. 20:24.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 21.11.2011, 20:19
Przypominam:

Cytat:
Albo nie, dla mnie koniec,
Widać, że nie można wierzyć w to, co piszesz.

Dla mnie koniec.

Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 21.11.2011, 20:28
Kolejka idealna dla Legii

Wisła i Polonia w plecy, Lech remis. Do pełni szczęścia zabrakło tylko straty punktów Śląska.

Panie Dudi, ale co Cię tak boli sekcja piłkarska CWKSu? Przecież aktualny KP Legia jest kontynuatorem CWKSu. Został tylko wydzielony z całej sekcji. A CWKS Legia o którym wspominasz powstał w miejsce wydzielonej sekcji, aby zapełnić lukę (przez pewien czas CWKS nie miał sekcji piłki nożnej po wydzieleniu aktualnej ekstraklasowej Legii).
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.11.2011, 20:29
Slask z taka gra zdobedzie Mistrzostwo. Nawet w meczu z Legia pokazali kto jest głownym faworytem do Mistrzostwa. A wynik Podbeskidzia wcale mnie nie zdziwił
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 21.11.2011, 21:18
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Parchy o krok bliżej do utrzymania. Łódzki KS najprawdopodobniej nie wystartuje w rundzie wiosennej.
Ale to akurat nie ma żadnego znaczenia. ŁKS był pewniakiem, bezkonkurencyjnym faworytem do miejsca spadkowego. Pasy się biją o to wolne drugie - głównie z BOTem Bełchatów. Zagrożone są też Zagłębie i Lechia.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 22.11.2011, 09:26
Ja mimo wszystko bym Belchatowa i Lechii nie liczyl w gronie potencjalnych spadkowiczow. Problem jest z Zaglebiem, ale nikt nie wie jak ich Hapal w przerwie ustawi i jak wzmocni.

Cracovia mimo wszystko moim zdaniem w tym roku poleci.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Mistal
Banita

Od: 10.2010

Stary 22.11.2011, 16:43
Z troche innej strony o naszej ekstraklasie

http://deplus.pl/news.php?readmore=14
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 22.11.2011, 16:45
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html I to jest normalne. 1.5 mln euro na transfery.
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Stary 22.11.2011, 21:29
Jakie 1,5 mln €? Umiesz liczyć? 3 mln zł to oko 0,6 mln €. Za takie pieniądze to mogą sobie co najwyżej Łobodzińskiego albo Rasiaka kupić.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów