|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Pierwsze z brzegu info:
http://www.cwks.legia.net/ news z 21.09. Po prawej stronie. Jeszcze jakieś pytania? Dodatkowo coś mi świta o sekcji podnoszenia ciężarów? Było coś na rzeczy? Nie żyję waszym klubem, tak mi się obiło coś o uszy, więc zanim, dziecino, zarzucisz mi "udawanie", że nie było tematu, weź pod uwagę też to, że nie czytam tego forum od deski do deski.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 20.11.2011 o godz. 23:28.
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Widać niektórzy tutaj nie mogą skumać tego, że w tym momencie cała reszta Polski jest 10 lat za Legią jeśli chodzi o system szkolenia i sypią przykładami z dupy o Smolińskich, Możdżeniach i innych grajkach.
http://akademia.legia.com/ - proponuję się zapoznać z tą stroną i wbić sobie do głowy, że to jest głębszy mechanizm szkoleniowy i mentalny w którym wspomniani już zawodnicy nie brali udziału. Tutaj powstaje inna generacja piłkarzy Panowie. |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|||
Cytat:
Nie wiem, starcze (trzymając się konwencji) jak to było u Was, ale mnie uczono wypowiadać się na tematy, które znam albo widziałem. Nie była to moja pierwsza prośba byś się WRESZCIE łaskawie odniósł w formie B o tym o czym wcześniej powiedziałeś A. Za każdym razem padała po Twoim poście i padać zapewne będzie dopóki uczciwie nie przyznasz, że chlapnąłeś. Taki już jestem upierdliwy. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|||
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Był ostatnio reportaż w tv i sie okazało, że spora część tych dzieciaków zapisanych do szkółki Barcelony dojeżdża lub zamieszkała u krewnych w Warszawie tylko po to, żeby w tej szkółce trenować. Był przykład ojca, który ze Śląska dowozi syna na treningi - 3 godz. drogi w jedną stronę. Prędzej czy później ten chłopak zamieszka w Warszawie. Dzieciaki te w tygodniu będą trenować w szkółce Barcy, a co weekend, jezeli będą chcieli pójść na mecz - pójdą na Legię. Dla nich wybór dalszej kariery będzie prosty. Nie przypuszczam, żeby poza jednostkami raz na kilka lat szkółka ta produkowała talenty dla Barcelony, czy innych klubów hiszpańskich. ![]()
W Warszawie są tylko kibice Legii i JW:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Co to za mania zmieniania avatarów na fotki z "młodymi"?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja do tej pory nie miałem avatara. Teraz stwierdziłem, że warto troche popromować tych, co jeszcze nie wystąpili w Ekstraklasie a są już tego bliscy
Jak dla mnie taki Furman to nie mniejszy talent od Wolskiego, mam nadzieję, że niedługo zadebiutuje. Szkoda, że stracił ostatni sezon na leczenie kontuzji. |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
- drużynę poprowadził do zwycięstwa ze Spartakiem trener, którego miało nie być; - mecz ze Spartakiem Skorża potraktował trochę jak Lenczyk mecz z Saragossą - ok, pozamiatane, więc walczmy o honor; - bramkę na miarę awansu strzelił Gol, który w ogóle okazał się objawieniem rundy jesiennej - mimo że jego przyjście na Łazienkowską nie budziło entuzjazmu kibiców. Nie było tu konsekwentnego budowania drużyny, mądrej taktyki etc. Były jednostkowe błyski Gola, Radovica, Rybusa. Dopiero po tym meczu Legia "zaskoczyła" i zaczęła pokazywać jakiś styl. To był przełomowy moment. Porównaj sobie teraz waszą sytuację z Apoelem, który wyeliminował nas z Champions League. Mimo, że brakło nam 3 minuty do awansu, tam przypadku nie było. Cypryjczycy konsekwentnie, od lat budowali solidny zespół i zebrali jego owoce. Awans i świetna gra w LM był więc logiczną konsekwencją, nagrodą za długoterminowe planowanie i wytrwałość w realizacji celów. Tak się buduje sukces w profesjonalnej piłce. Naszym wszystkim klubom sporo do takiego Apoelu brakuje. Owszem, Legia jest na dobrej drodze - ale to dopiero początek. Na waszym miejscu poważnie obawiałbym się zagłaskania i uwierzenia, że już jest git. U nas po fartownym (tak, to był też megafart W obecnej Legii brakuje solidnych fundamentów. Jest świetny trzon drużyny: Kuciak, Żewłakow, Radović, Ljuboja, uzupełniony o kilku niezłych ligowców (np. Wawrzyniak) i o obiecujących młodych piłkarzy. Problem w tym, że jeśli wypadnie ktoś z ww. czwórki, macie poważny problem. Nie ma równorzędnych zastępców. A w profesjonalnym klubie powinni być. Jest tak, jak w Wiśle - potencjał na bycie wyróżniającą się drużyną ligi jest, ale ten czworokąt tylko daje szanse na dobrą grę w europejskich pucharach. W Barcelonie wypada Xavi - jest Fabregas Póki nie będzie u nas sytuacji, że czołowe kluby mają wyrównaną kadrę, liczącą 20-25 wartościowych piłkarzy, nadal będziemy zrywać baty w Europie. Albo podążać będziemy drogą Amiki - świetna gra w pucharach, brak sił na ligę. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Druga sprawa. Jak widać Legia ma dość szeroką i wyrównaną kadrę. Dzisiaj gra Wolski, jutro Żyro pojutrze Kucharczyk i odpowiedni poziom jest reprezentowany. W obecnej sytuacji Legia jest zdecydowanie przed nami i trzeba przyjąć to z pokorą a nie deprecjonować ich osiągnięć. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
PS. Nie mówiąc juz o tak ekstremalnych przypadkach jak np. Freiburg i Demba Cisse. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Uczono was "mieć wyjebane na wyniki i piłkarzyków" jak nie idzie i napinać się, jak coś się uda. Tak wnioskuję po lekturze waszych postów. Uczono was też, żeby siać swoją propagandę wszędzie i "prostować" niewygodne dla was fakty. No, ale to już nie temat "ekstraklasa". Albo nie tylko temat "ekstraklasa".Napisałem ci, że nie żyję waszym klubem. Tak gdzieś słyszałem, czy czytałem. Na pewno kiedyś Miklas mówił, że jak mają wrócić do herbu z lat 50tych, to muszą go kupić, a jednocześnie pisali, że nie są zainteresowani finansowaniem innym sekcji, czyli będą musiały upaść. Nie wiem, jak historia się skończyła. Może po raz kolejny "Jihad Legia" przestała być taka Jihadowa i "może jednak się dogadamy"? Nie wiem, serio i szczerze mówiąc, mało mnie to interesuje. Czyli, rozumiem, że oficjalne twoje stanowisko jest takie, że CWKS Legia ma się świetnie i wszystkie sekcje działają aż miło. Oczywiście oprócz piłkarzy CWKS Legia, bo wiadomo, że oni zostali rozwiązani, ale to i tak się zgadza z twoją teorią, że jest ok. A jak ma się sprawa np. z sekcją szermierczą? A z resztą, co mnie to obchodzi. ![]() ![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
A ja sobie jeszcze wrócę do Rafała Wolskiego, bo się naprawdę jaram tym chłopakiem, trochę wbrew sobie, bo rozsądek mówi, że, no... jaranie się talentem młodzika po 6 meczach to po prostu głupota, a i ryzyko że samemu chłopakowi od tego klimatu wyskoczą bezpieczniki w mózgu. No ale to silniejsze ode mnie
![]() Odnośnie tego, że gol z Lechią to jednorazowy przebłysk: http://vimeo.com/32384762 Abstrahuję od tego, że robienie kompilacji chłopakowi, który zagrał 6 spotkań, jest idiotyzmem do kwadratu, ta kompilacja powyżej, to jest taki zestaw, po którym polscy youtubowscy scouci kupują zawodników 6 kolejnych oficjalnych spotkań zespołu i kilka naprawdę kapitalnych akcji.Cytat:
Sekcje CWKSu są jednym tworem, KP Legia odrębnym. Nie wymyślił tego Miklas, ani za ITI, ani za Pol-motu, bo KP Legia z CWKSu wydzieliło się jakoś na początku lat 90, zresztą z CWKSu wydzieliło się więcej sekcji. ITI mogłoby co najwyżej charytatywnie sekcje CWKS powspierać, bo do CWKSu ITI ma się nijak. Ja nie rozumiem co w tym jest takiego skomplikowanego. Zresztą, o ile dobrze pamiętam, Ty coś pisałeś o tym, że był jakiś bezpośredni związek pomiędzy powrotem do herbu, a upadkiem "wielu sekcji" CWKSu, co jest w ogóle jakimś absurdem... ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli rzeczywiście jest tak, jak piszesz, to oczywiście nie ma sensu kontynuować gadki. Niemniej, mógłbyś przekazać te informacje Gmochowi, bo on zdawał się być kompletnie nieświadomy tego, co się dzieje:
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|||
Wprowadzenie Kuciaka do składu było małą sensacją, bowiem świetnie w bramce spisywał się Skaba, m.in. jeden z głównych autorów ich zwycięstwa w Gaziantepie. Tak że trudno na ten moment stwierdzić, że nie mają godnego zastępcy dla Słowaka - inna sprawa, że chcą go sprzedać. Zgodzę się natomiast, że postacią ciężką do zastąpienia byłby Radovic, bowiem jest to zawodnik, który strzela dla Legii absolutnie kluczowe gole. Z tym, że jest to ich jedyny taki zawodnik, z którym mieliby problem, gdyby wypadł. Niby Żewłakow trzyma niezły poziom, ale czuję, że Michał już tak ustawił grę defensywną Legii, doświadczenia złapali przy nim Jędrzejczyk czy Komorowski, że gdyby wprowadzić za niego Choto czy Astiza (de facto dwóch najlepszych ich zawondników w ostatnich kilku sezonach, a teraz grzeją ławkę), to gra defensywna aż tak by nie ucierpiała, szczególnie że Choto spisał się w PP ponoć bardzo dobrze.
W Pucharze Polski pewnie wyeliminowali ekstraklasowy Widzew, grając, nomen omen, siedmioma czy ośmioma zawodnikami raczej rezerwowymi, a mówiąc rezerwowi mam na myśli takich piłkarzy jak Skabę, Rzeźniczaka, Choto, Manu, Gol, Wolski, Żyro, Kucharczyk...Czyż to nie świadczy o tym, jak w naszych warunkach szeroka jest ich kadra? Szczerze mówiąc, to wydaję mi się, że tacy zawodnicy jak Rzeźniczak, Choto, a nawet Gol czy Wolski mieliby w aktualnej Wiśle pewny skład. Czyż więc to nie świadczy o różnicy w szerokości składu pomiędzy Legią, a Wisłą? |
|||
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Parchy o krok bliżej do utrzymania. Łódzki KS najprawdopodobniej nie wystartuje w rundzie wiosennej.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Gol i Wolski- a aktualnej - masz na mysli przed powrotem do zdrowia Meliksona,Maleckiego,Sobola Dla mnie to swiadczy tylko o tym ze Legia dzis wygrywa a w rundzie wiosennej zagra jak jaga w zeszlym roku , za duzo malolatow w skladzie - pozostaje tylko pytanie czy uda sie ogarnac Wisle i czy omina nas kontuzje |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Wszyscy jestescie pocieszni
Przegiecia w jedna i druga strone... Mnie tam interesuje bardziej co z LKSem a nie czy Sobolewski jest lepszy od Gola ![]() ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
||
Czy jak każda inna drużyna niż Wisła będzie miała serię zwycięstw, to według większości na tym forum musi być to casus Jagiellonii? Ciekawa teoria. Poza tym szczerze mówiąc to nie wiem gdzie Ty widziałeś w tamtej Jadze małolatów, najmłodszy był bodajże Kupisz, który miał 20 lat, a następni byli Grosicki z Sandomierskim, o rok starsi, a reszta zawodników miała powyżej 25 lat... |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Działa.
![]() No, jasne - teraz już Cię nie obchodzi ![]() Szermierka działa, piłka działa, zapasy działają, hokej działa, kosz działa, siatkówka działa, podnoszenie ciężarów działa, kolarstwo działa i wiele innych, które w tej chwili nie przychodzą mi do głowy również działają. Z niecierpliwością czekam na kolejne posty w oparach coraz większego absurdu. Albo nie, dla mnie koniec, bo dłużej nie zdzierżę bez wrzutek o tym, że faktycznie to Wy jesteście w protestach najlepsi - czy to dotyczących wychodzenia z trybun czy walki o to, by klub miał swój prawdziwy herb, a nie jakąś prowizorkę. Długo się można hamować, ale z drugiej strony taaakiej hipokryzji dawno nie widziałem. Jest takie dobre przysłowie: nie ucz ojca dzieci robić. I przy tym zostańmy.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 21.11.2011 o godz. 19:43.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Przy okazji, jaki jest oficjalny herb KP Legia? Bo poczytałem trochę o tym i widzę, że chyba jest to "trumna". :O Nie protestujecie? ![]() Jak dla mnie, to nie my kreujemy się na ostatnich sprawiedliwych, a robicie to właśnie wy. Ze słynną akcją wnioskowania u prezydent miasta o niewpuszczenie nas na swój stadion. No, ale skoro chcesz żyć w świecie, w którym tylko wy jesteście naj, to żyj w nim dalej - nie chcę niszczyć twoich marzeń. Do błędu przyznać się mogę, ale nie jestem w stanie zrozumieć, po co administrator strony CWKS Legia pisze, że to już koniec klubu, a potem okazuje się, że klub działa. Przejrzałem wszystkie możliwe tabele rozgrywek mazowieckiego ZPN i nigdzie tej drużyny nie mogę znaleźć. No, ale skoro działa, to znaczy, że jakoś się maskują. Jeśli rzeczywiście, te sekcje działają, to dobrze - niech działają. Myliłem się. Założyłem, że skoro było mówione, że wykup herbu = upadek, a do wykupu doszło, to i do upadku musiało dojść. ![]() |
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kpisz?
![]() Przecież ja odpowiadam tylko na jakieś durne zaczepki wynikające z totalnego braku wiedzy w poruszanym na pewniaka temacie. Tylko tyle i aż tyle. Miło, że przyznałeś się do błędu, chociaż szkoda, że tak późno. P.S. Reszty tematu nie podejmuję z wyżej przytoczonych przyczyn. EDIT: Ale słabizna, za mądry na takie przedszkolne zaczepki jesteś. Nie wiem czy zauważyłeś starcze, ale nie odniosłem się już w żaden sposób do Twoich absurdalnych tez (bo temat skończyłem wcześniej), a jedynie wyjaśniłem formalną wątpliwość, którą sugerowałeś - jakobym to ja się w tym temacie czymkolwiek pierwszy narzucił. Otóż, nie. Jedynie prostowałem bzdury. I jeszcze odnotowałem, że mi miło, że koniec końców przyznałeś się do błędu. Meritum - zgodnie z tym co napisałem wyżej - nie poruszyłem.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 21.11.2011 o godz. 20:24.
![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przypominam:
Cytat:
![]() Dla mnie koniec. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Kolejka idealna dla Legii
Wisła i Polonia w plecy, Lech remis. Do pełni szczęścia zabrakło tylko straty punktów Śląska. Panie Dudi, ale co Cię tak boli sekcja piłkarska CWKSu? Przecież aktualny KP Legia jest kontynuatorem CWKSu. Został tylko wydzielony z całej sekcji. A CWKS Legia o którym wspominasz powstał w miejsce wydzielonej sekcji, aby zapełnić lukę (przez pewien czas CWKS nie miał sekcji piłki nożnej po wydzieleniu aktualnej ekstraklasowej Legii). ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Slask z taka gra zdobedzie Mistrzostwo. Nawet w meczu z Legia pokazali kto jest głownym faworytem do Mistrzostwa. A wynik Podbeskidzia wcale mnie nie zdziwił
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ale to akurat nie ma żadnego znaczenia. ŁKS był pewniakiem, bezkonkurencyjnym faworytem do miejsca spadkowego. Pasy się biją o to wolne drugie - głównie z BOTem Bełchatów. Zagrożone są też Zagłębie i Lechia.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Ja mimo wszystko bym Belchatowa i Lechii nie liczyl w gronie potencjalnych spadkowiczow. Problem jest z Zaglebiem, ale nikt nie wie jak ich Hapal w przerwie ustawi i jak wzmocni.
Cracovia mimo wszystko moim zdaniem w tym roku poleci. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html I to jest normalne. 1.5 mln euro na transfery.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Jakie 1,5 mln €? Umiesz liczyć? 3 mln zł to oko 0,6 mln €. Za takie pieniądze to mogą sobie co najwyżej Łobodzińskiego albo Rasiaka kupić.
|
|
|