The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
whistar
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.11.2011, 21:41
HEDu napisał(a):Wyświetl post
ty nadal widzisz Kirma i Boguskiego w tej kadrze? Boguski to tylko liczenie na jego niesamowity powrot to dobrej gry. to juz przerabiamy w przypadku Garguly i nic z tego nie wynika. Kirm to jest masakra co ten zawodnik gra, jak strzela i co w ogole wyprawia na boisku. Z tej listy usunal bym Genkova, ktory nie prezentuje dobrego poziomu i ma dlugie czasy bez bramki. ale nie mamy drugiego dobrego napastnika po Bitonie, więc tylko dlatego miałby być w kadrze? Tak mozna powiedziec i o tych panach wyżej. w koncu nie bedziemy grac 8 pilkarzami i brakiem lawki... czyli jak kogos wywalic, to sprowadzic nastepcow. wiec podliczajac. Jaliens, Lamey, Gargula, Jirsak, Nunez, Genkov, Kirm, Jovanic i nie wymieniles Diaza i Paljica, ktorzy sa tez tragicznie slabi. Diazowi sie konczy wypozyczenie więc dobrze. To jest 10-11 pilkarzy do wymiany. To praktycznie cala druga druzyna nadaje sie na 1 lige a nie na Ekstraklase. A ostatnio Nunez, Jirsak,Jaliens są podstawowymi piłkarzami. Do tego doliczyc ze Sobolowi sie konczy kontrakt i wiekowo chyba nalezy mu podziekowac. Nie wiem co tutaj trzeba zrobic, ale poziom tych pilkarzy jest slaby. Niektorym wcale nie bedzie go przybywało tylko ubywało. Jeszcze pamietajmy o dosc leciwym Ilievie. Kim tu grać?
Zgadzam si z Tobą. Holendrzy zagrali na szybki sukces i zbudowali drużynę na 1 sezon a teraz jest dramat. Jedyne wyjście to inwestycje w szkolenie zamiast wypłat dla zagranicznego szrotu. Ale to oznacza kilka lat chudych. Czy boss da radę? Nie mam pojęcia.
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem
To nie tak, że nie pamiętam

Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!!
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 20.11.2011, 21:42
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Uczcie sie kochac europejskie puchary tak szybko odchodza
Oj nie... niestety jeszcze 2 mecze nas czekają. Ja się nie mogę doczekać kiedy ten łomot w LE się skończy.

whistar napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam si z Tobą. Holendrzy zagrali na szybki sukces i zbudowali drużynę na 1 sezon a teraz jest dramat.
Holendrzy niczego nie zbudowali. Wygranie ligi w erze Cupiała to dla Wisły jak splunąć. A te 56 pkt to był marny wynik, przy marnej grze w poprzednim sezonie. To, że inni gubili punkty jeszcze bardziej nie czyni z holenderskiego teamu konstruktorów.
Ostatnio edytowane przez thechris : 20.11.2011 o godz. 21:46.
Odpowiedz cytując
MłodyAleByku
Member

Od: 07.2011

Stary 20.11.2011, 21:44
Mam pytanie, czemu skandowaliśmy "Marcin Baszczyński" który jest w klubie, który na większości meczach śpiewa, że to nasza sąsiadka tu rządzi.. Może jestem niedoinformowany.
Brzydzimy się przemocą,
nieaktualne nocą.
Odpowiedz cytując
TheGameLA
Member

Od: 06.2009

Stary 20.11.2011, 21:46
Bo to piłkarz, który u nas grał i jest o niebo lepszy od Lameya? Przynajmniej był wtedy.
Odpowiedz cytując
HanysKce
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 20.11.2011, 21:47
MłodyAleByku napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie, czemu skandowaliśmy "Marcin Baszczyński" który jest w klubie, który na większości meczach śpiewa, że to nasza sąsiadka tu rządzi.. Może jestem niedoinformowany.
grał kiedyś na R22
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.11.2011, 21:49
Bo niektórym się wydaje, że Baszczyński to był wzór Wislaka i wydaje się, że takie skandowanie coś dziś powie dzisiejszym obrońcom
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 20.11.2011, 21:56
Arek Głowacki Arek Głowacki - proszę wróć i graj z Czekajem na stoperze
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 20.11.2011, 22:03
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Bo niektórym się wydaje, że Baszczyński to był wzór Wislaka i wydaje się, że takie skandowanie coś dziś powie dzisiejszym obrońcom
Tak, to niektórym z pewnością da do myślenia. Szczególnie Jaliensowi, ale także Pajlicowi, Diazowi, Chavezowi, Bunozie, Jovanovicowi czy Lameyowi. Nieszczęsny Jaliens pewnie do tej pory szlocha w szatni.

BTW: riposta nie do Ciebie, rzecz jasna, tylko do śpiewających.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 20.11.2011, 22:04
Kpina.....
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.11.2011, 22:04
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Tak, to niektórym z pewnością da do myślenia. Szczególnie Jaliensowi, ale także Pajlicowi, Diazowi, Chavezowi, Bunozie, Jovanovicowi czy Lameyowi. Nieszczęsny Jaliens pewnie do tej pory szlocha w szatni.

BTW: riposta nie do Ciebie, rzecz jasna, tylko do śpiewających.

Popatrzcie a mnie wydawało się, że było to śpiewane do zarządu, który mógł podpisać w wakacje z Marcinem kontrakt. Ale jak widać wy wiecie lepiej do kogo te słowa były skierowane
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.11.2011, 22:06
Eternit napisał(a):Wyświetl post
Popatrzcie a mnie wydawało się, że było to śpiewane do zarządu, który mógł podpisać w wakacje z Marcinem kontrakt. Ale jak widać wy wiecie lepiej do kogo te słowa były skierowane
a tu taki cytat:

Cytat:
Latem dużo mówiło się o Twoim ewentualnym powrocie do Wisły. Dlaczego nie doszło do podpisania kontraktu?

Marcin: Powiem szczerze i otwarcie, jak wyglądała sytuacja. Kończył mi się kontrakt w Grecji, ale miałem przygotowaną nową umowę, która czekała na mój podpis. Zacząłem się jednak poważnie zastanawiać nad powrotem do Polski. Na jednym z meczów mojej drużyny obecny był skaut Wisły, który oglądał innych zawodników, ale przy okazji przypatrywał się również mojej grze. Następnie na finał pucharu Grecji przyjechał Stan Valckx, z którym spotkałem się po meczu. Powiedział, że jest zadowolony z mojej formy i zaczęliśmy rozmawiać o moim powrocie pod Wawel. Przyznał, że trener Maaskant widzi dla mnie miejsce w zespole i przedstawiono mi warunki finansowe. Valckx zaznaczył, że Wisła nie jest w stanie zapłacić mi tyle, ile Atromitos Ateny, ale ja byłem zdecydowany na powrót do Polski, więc zgodziłem się na te warunki. Wszystko wydawało się być dopięte na ostatni guzik i byłem na dobrej drodze do podpisania kontraktu z Wisłą Kraków. Jednak w ostatniej chwili mój powrót do Krakowa został zablokowany przez osoby na najwyższym szczeblu…
Wisłalive.pl

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 20.11.2011, 22:13
W jakim to jest języku?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 20.11.2011, 22:13
Eternit napisał(a):Wyświetl post
A mi się wydawało, że takie dziecinne akcje do niczego nie prowadzą. I można było już się tego nauczyć, przez tyle lat Cupiała w Wiśle.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 20.11.2011, 22:14
Należało - brutalnie rzecz ujmując - znaleźć kozła ofiarnego ostatnich porażek, by wstrząsnąć zespołem. Krzyczący na wszystkich i grający kichę Jaliens był idealnym kandydatem. Należało go odesłać do Młodej Ekstraklasy, żeby przemyślał parę spraw. Moskal pokazałby, że ma jaja, wstrząsnąłby zespołem i zyskał wsparcie kibiców.
Ależ znaleziono! Został nim Andraż Kirm, który usiadł na ławce w końcu...
Chociaż to też nie do końca takie prawdziwy kozioł ofiarny, bo może Moskal kierował się tym, że Kirm grał w kadrze ostatnio.

Zachwycać się nad młodym Czekajem nie mam zamiaru. Owszem, zagrał niezły mecz i imponował ambicją. Na pewno wykorzystał swoją szansę i zasługuje na kolejną. Ale moim zdaniem jest surowy jak pień dębu, mało zwrotny i słaby technicznie. Wielkiego potencjału to on nie ma, ot materiał na solidnego ligowca.
Jaliens nawet tego poziomu nie osiągnął w naszej jakże wysoko stojącej ekstraklasie.

W zimie konieczne jest zatrudnienie poważnego trenera, bo strażak pożaru raczej nie ugasi. Zima to idealny moment na przegląd kadry, dokonanie 2-3 solidnych wzmocnień (więcej jest chyba nierealne). Następnie wiosna na ostateczną weryfikację, danie szansy tym, którzy kończą się kontrakty i którzy coś rokują (Lamey, Jirsak, Nunez?).
Oby zatrudniono fachowca, bo jak pomyślę że Kazek do czerwca a potem Smuda co działa cuda, to aż mnie skręca.

Jak dla mnie Lamey zdecydowanie do odstrzału, jest Jovanović, potrzeba drugiego obrońcy, Nunez - dziś jakoś zagubiony na lewym skrzydle, błędna decyzja wystawiając go na skrzydle. Wstrzymywanie akcji, zbyt dużo strat.

Widać czegoś nie zrozumiałeś, skandowanie Marcina, Arka oraz Piotrka - miało na celu pokazanie, że pozbyto się zawodników, którzy stanowili trzon bloku obronnego, wybijali się na tle zawodników, których na sprowadzono - bo nie powiesz mi, że Lamey jest lepszy niż Baszczu czy że Głowa odpierdzielał na boisku taką szopkę jak nasz wódz - Jaliens.

-----------------------------

Co do samego meczu, w moim odczuciu Wisła miała zagrać tak - na zero z tyłu i może coś z przodu w padnie, zagraliśmy zbyt defensywnie, ja rozumiem że przez 2 tygodnie nie można zdziałać cudów, nie wiadomo czego - ale jeżeli cały plan ''naprawa obrony'' miał polegać na bronieniu się całym zespołem - to nie zdało to egzaminu.

Brak pomysłu na rozegranie piłki - Jirsak i Garguła - po raz kolejny pokazali, że ich poziom gry jest mniej więcej o parę stopni niższy niż Meliksona.

Biton - druga połowa kompletnie niewidoczny.

Boguski - mały plus za chęci do gry, ale nie miał z kim za bardzo.

Kończymy tę rundę...
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 20.11.2011 o godz. 22:29.
Odpowiedz cytując
krishek3
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 20.11.2011, 22:29
Wydaje mi się, że najgorsze wcale nie jest to, że tracimy 10 pkt do Śląska.
najgorsze jest to, że jeszcze 3 mecze przed przerwą. Mamy Śląska, Widzew i Polonie - efekt? zero punktów w tych meczach chyba nie będzie zaskoczeniem. Tą dyche dało by się odrobić, ale 19 to już będzie niemożliwe.
Proponuje wywiesić białą flagę i się rozejść, a te zaległe zagrać na wiosne - napewno byłoby lepiej niż grać je teraz. Porażki to jeszcze będą normą, ale z taką grą to we Wrocławiu może skończyć sie kompromitacją.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 20.11.2011, 22:31
Nie, no to nie ulega wątpliwości. Czekaj >> Jaliens.

Chodzi o to, czy można z nim wiązać jakieś wielkie nadzieje. Moim zdaniem nie, nie widzę w nim wielkiego potencjału. Ale szansę musi dostać, bo to byłoby nie fair i niewychowawcze, demotywujące dla innych młodych.

Dziś zagrał bardzo dobrze. Ma jednak mnóstwo braków, nad którymi musi popracować. Nie mam zamiaru też go skreślać na wstępie. Wszystko w jego głowie i nogach.

Przecież nikt przy zdrowych zmysłach nie mógł się spodziewać, jak wysoko zawędruje Tomek Hajto, facet o koordynacji ruchowej Pancernika Potiomkin. Niech więc on będzie wzorem dla młodego Czekaja - co można osiągnąć dzięki dyscyplinie i ciężkiej pracy
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 20.11.2011, 22:37
Dzisiaj chwalicie Czekaja... OK. Zagrał naprawdę nieźle przede wszystkim w przerywaniu akcji i w destrukcji. I nalezy mu się za to plus.
Jestem ciekawy czy jest w stanie powtórzyć ten poziom przynajmniej w nastepnym meczu.
A może da się niemilosiernie objechać i stracimy przez niego bramkę.
Wtedy wszyscy będziecie na niego najeżdżać?

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.11.2011, 22:38
A teraz odejmijcie sobie pare punktow w ktrórych to albo mielismy kupe szczescia ,albo rywal potykał sie w 100% sytuacjii albo sedzia gola nieuznawał.

z tych 21 odejmijcie jakies 7 i wychodzi 14 pkt a wiec praktycznie strefa spadkowa.

A tu jescze 3 mecze w tym bardzo ciezki za tydzien ktory moze nas prowadzic do parteru.Oj cos czuje ze gre w LE ktora to dzis traktowano jako kare ,kiedys bedziemy tylko wspominac i wzdychac.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 20.11.2011, 22:41
Dziś bardzo bardzo znacznie ograniczyliśmy swoje szanse na obronę MP. Żeby wrócić do gry trzeba będzie wygrać we Wrocku. Jeśli tam dostaniemy w pałę (tfutfutfu) to już będzie na 80% posprzątane. Śląsk daleko, Legia daleko... Płacimy nadspodziewanie wysoką cenę za awans i udział (gloria victis...) w LE
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 20.11.2011, 22:45
whistar napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam si z Tobą. Holendrzy zagrali na szybki sukces i zbudowali drużynę na 1 sezon a teraz jest dramat. Jedyne wyjście to inwestycje w szkolenie zamiast wypłat dla zagranicznego szrotu. Ale to oznacza kilka lat chudych. Czy boss da radę? Nie mam pojęcia.
O bossa to ja bym sie nie martwił.

Czy Wisła by dała rade?

arti napisał(a):Wyświetl post
Dziś bardzo bardzo znacznie ograniczyliśmy swoje szanse na obronę MP. Żeby wrócić do gry trzeba będzie wygrać we Wrocku. Jeśli tam dostaniemy w pałę (tfutfutfu) to już będzie na 80% posprzątane. Śląsk daleko, Legia daleko... Płacimy nadspodziewanie wysoką cenę za awans i udział (gloria victis...) w LE
Nieprawda.
Amica owszem w tamtym roku świetne występy w LE okupił pozycją w lidze. My gramy taką samą padake w LE , T-mobile i PP.
Na pocieszenie pozostaje Ci to , ze za rok mozemy sie pozbyć zbednego balastu. Lige wygramy w cuglach!
Ostatnio edytowane przez Dariook : 20.11.2011 o godz. 23:04.
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Stary 20.11.2011, 22:54
i co pareiko ? co paljic, gargula to zero pilkarskei, dlaczego jaliens jeszcze gral w tym meczu nie rozumiem, tak trudno rozwiazac z nim kontrakt? nie mamy ani jednego pilkarza nadajacego sie do gry Bledne decyzje Kaziu. Pareiko lawa, bo inaczej co mecz bedzie wpuszczal, Jovanovic stoper+ czekaj, bunoza na lewo, bo paljic to pajac a nie pilkarz, diaz paralityk, tyczka nie majaca pojecia o grze w pilke nozna, gargula panienka, boji sie ze dozna kontuzji... Ciesze sie z kontuzji jaliensa oby ja mial juz do konca sezonu i wypad z Wiselki pseudo grajku z holandii, z niego taki holender jak z koziej dupy traba, pewnie pochodzi z jakiejs bananowej republiki. Meleks, Maly wracajcie ratujcie nas Sobol. Wypad z wisły na dzien dzisiejszy; PAREIKO, LAMEY, JALIENS, DIAZ, PALJIC, CHAVEZ, GARGULA, KIRM,.... Moga zostac; JOVANIC, JOVANOVIC, CZEKAJ, BUNOZA, BRUD, JIRSAK, MALY, SOBOL, WILK, BOGUSKI, BITON, GENKOV RESZTA WON PATALACHY JEDNE WYPAD SZROTU NIE CHCEMY!!!!
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 20.11.2011, 23:02
Jedyny pozytyw to Czekaj - na takich zawodników powinno się stawiać.
Minus: postawa drużyny. Z zespołem w przerwie powinien pożegnać się Garguła, Diaz, Jaliens, Lamey - kompletnie nic nie wnoszą do ekipy.

Brud również nie nadaje się do I składu Wisły. Wolski, Zyro przerastają go o głowę.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 20.11.2011, 23:04
A ja tak sobie myślę że jakieś ślady ambicji w tych graczach są (chyba że to jest związane z uciekającą premią - zresztą nieważne). Jak tracimy bramkę to zaczyna się pogoń (m.in. Appoel, Fulham, Ruch,Jaga, Górnik) Tylko czemu się pytam, do cholery, nie ma takiego ciśnienia od początku meczu? Na nasze nieszczęście Górnik strzelił w końcówce, ale to nie pierwszy raz taki brak mobilizacji od pierwszych minut. Ktoś powinien im dać niezłego kopa w szatni, ale przed pierwszym gwizdkiem. Albo nie wiem, niech tańczą taniec wojenny jak rugbyści z Nowej Zelandii. Nie obchodzi mnie jak to zrobią, ale mają w następnym spotkaniu gryźć trawę od pierwszych minut. Kazek, nie wiem jak Ty to zrobisz ale chcemy wszyscy w następnym meczu zobaczyć Wisłę walczącą od pierwszego do ostatniego gwizdka.
Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 20.11.2011, 23:09
skeba napisał(a):Wyświetl post
Jedyny pozytyw to Czekaj - na takich zawodników powinno się stawiać.
Minus: postawa drużyny. Z zespołem w przerwie powinien pożegnać się Garguła, Diaz, Jaliens, Lamey - kompletnie nic nie wnoszą do ekipy.

Brud również nie nadaje się do I składu Wisły. Wolski, Zyro przerastają go o głowę.
A Paljic i Kirm, coś wnoszą?
Ostatnio edytowane przez Bąbel : 20.11.2011 o godz. 23:16.
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 20.11.2011, 23:12
Barti napisał(a):Wyświetl post
A ja tak sobie myślę że jakieś ślady ambicji w tych graczach są (chyba że to jest związane z uciekającą premią - zresztą nieważne). Jak tracimy bramkę to zaczyna się pogoń (m.in. Appoel, Fulham, Ruch,Jaga, Górnik) Tylko czemu się pytam, do cholery, nie ma takiego ciśnienia od początku meczu? Na nasze nieszczęście Górnik strzelił w końcówce, ale to nie pierwszy raz taki brak mobilizacji od pierwszych minut. Ktoś powinien im dać niezłego kopa w szatni, ale przed pierwszym gwizdkiem. Albo nie wiem, niech tańczą taniec wojenny jak rugbyści z Nowej Zelandii. Nie obchodzi mnie jak to zrobią, ale mają w następnym spotkaniu gryźć trawę od pierwszych minut. Kazek, nie wiem jak Ty to zrobisz ale chcemy wszyscy w następnym meczu zobaczyć Wisłę walczącą od pierwszego do ostatniego gwizdka.

- Cracovia
- Podbeskidzie
- Lechia Gdańsk

tu też gonili wynik aż miło, że tak zapytam się przez ile minut
5 czy 7 ostatnich...

Mobilizacja raz, po drugie nieumiejętność narzucenia rywalowi swojego stylu gry, o tym że tego stylu nie mamy to już wiemy. Ale bez jaj, jeżeli My czekamy na to co zrobi na naszym boisku, w naszej Twierdzy takie Podbeskidzie i przez prawie 20 minut nie możemy wyjść z własnej połowy... Dziś broniliśmy 0-0 o Boże!
Sam nie wierzę w to co piszę, Podbeskidzie, Górnik i Lechia - kluby które zabierają nam 3 punkty z R22.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 20.11.2011, 23:12
Bąbel napisał(a):Wyświetl post
A Pajic i Kirm, coś wnoszą?
PALJIC jak już coś...

WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Mobilizacja raz, po drugie nieumiejętność narzucenia rywalowi swojego stylu gry, o tym że tego stylu nie mamy to już wiemy. Ale bez jaj, jeżeli My czekamy na to co zrobi na naszym boisku, w naszej Twierdzy takie Podbeskidzie i przez prawie 20 minut nie możemy wyjść z własnej połowy... Dziś broniliśmy 0-0 o Boże!
Sam nie wierzę w to co piszę, Podbeskidzie, Górnik i Lechia - kluby które zabierają nam 3 punkty z R22.
Myslisz ze oni są tego świadomi?
R22 to nasza twierdza. Mamy jeden z najlepszych rekordow w Europie i znajdujemy się w doborowym towarzystwie (Chelsea).

Ale dla naszej gromady to jest fikcja, oni mają juz wkalkulowane porażki na R22. Po meczu i tak jest "nic się nie stało" a z reszta i tak nic nie rozumieć...

Skoro trener im mówił ze to tylko przegrany kolejny mecz to nie spodziewajmy się rozdzierania szat.
To jest niestety smutne.

Ps: Nowe koszulki, nowy stadion nam niestety nie służą.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 20.11.2011 o godz. 23:29.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 20.11.2011, 23:14
Dzisiaj chwalicie Czekaja... OK. Zagrał naprawdę nieźle przede wszystkim w przerywaniu akcji i w destrukcji. I nalezy mu się za to plus.
Jestem ciekawy czy jest w stanie powtórzyć ten poziom przynajmniej w nastepnym meczu.
Juz o tym mowilem. Oczywiscie jak sie bedzie dal objezdzac, to na pewno jakies pretensje bedzie mozna miec. Jednak wole zeby objezdzali Czekaja, dla ktorego to beda swietne lekcje i pozwoli mu sie tu szybciej rozwinac. Raz, drugi, czy trzeci ktos go objedzie w dany sposob, ale w koncu bedzie mogl wyciagnac wniosek i juz 4 raz tego ktos nie zrobi. A co lepiej miec 34 holdendra ktory nie dosc ze zgarnia fore kasy, to do tego odpuszcza mecz (np z Twente) albo robi mase bledow. Trzeba inwestowac w mlodziez! Co ty myslisz ze jak sie poczeka 3 lata to bedzie mniej bledow Czekaj popelniac? Najpierw trzeba zrobic kilka bledow zeby mozna wnioski wyciagnac i sie uczyc. Ale poki co po takim meczu (2gim w Ektraklasie!) zagral kapitalie w defensywie i mial pare dobrych wyjsc do przodu, choc fakt nad tym i tak sporo musi popracowac. Ale na pewno pokazal ze ma swietne potencjal, a do tego jest wysoki i swietnie gra glowa.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 20.11.2011, 23:23
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
Juz o tym mowilem. Oczywiscie jak sie bedzie dal objezdzac, to na pewno jakies pretensje bedzie mozna miec. Jednak wole zeby objezdzali Czekaja, dla ktorego to beda swietne lekcje i pozwoli mu sie tu szybciej rozwinac. Raz, drugi, czy trzeci ktos go objedzie w dany sposob, ale w koncu bedzie mogl wyciagnac wniosek i juz 4 raz tego ktos nie zrobi.
masz 100% racji.
Ja tylko zwracam uwage na to, że na tym forum jest taka tendencja:
- zagrasz jeden dobry mecz - jesteś wielką nadzieją białych
- skiepścisz coś w następnym - trzeba Cię wykopać

albo
- zdobedziesz mistrzostwo - jesteś Bogiem
- przegrasz kilka spotkań, bo ze składu Ci wypadło kilku najistotniejszych piłkarzy (Mały, Maor, Sobol, Genkov, wczesniej Jovanovic, Boguski) - trzeba Cię wykopać.

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 20.11.2011, 23:25
A no tak niech siedzi i grzeję ławę to wtedy błedów nie popełni. Wstawimy go do składu jak już będzie doświadczony w wieku 27 lat, będzie miał w cv grzanie ławy przez 4 lata, 3 spotkania udane, ale błędów nie popełniał.

Niech gra Jaliens, on kasuje wszystkich doświadczeniem, reprezentant homolandi. Ostoja spokoju i jeszcze świetnie rozgrywa...

Reasumując, Czekaja jak ktoś objedzie to może go to czegoś nauczy, drugi raz ustawi się lepiej, zobaczy swój błąd, zajebie, bo że zajebie to jest pewne, ale może coś z tego wyciągnie na przyszłość, ku chwale swojej i Wisły.

albo
- zdobedziesz mistrzostwo - jesteś Bogiem
- przegrasz kilka spotkań, bo ze składu Ci wypadło kilku najistotniejszych piłkarzy (Mały, Maor, Sobol, Genkov, wczesniej Jovanovic, Boguski) - trzeba Cię wykopać.
Jakie mistrzostwo My zdobyliśmy? Bo ostatnie to bardziej nam sprezentowali wszyscy naokoło a nie My coś wywalczyliśmy.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 20.11.2011 o godz. 23:28.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
spinna
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 20.11.2011, 23:36
WISŁA - GÓRNIK (VIDEO)

relacja + wywiad z Michałem Czekajem:
http://kiks.tv/2011/11/mistrz-znow-na-lopatkach/

zdenerwowany Łukasz Garguła nie chce rozmawiać z dziennikarzem:
http://kiks.tv/2011/11/zdenerwowany-...u-z-gornikiem/