The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.11.2011, 19:49
Drużyna w I połowie ustawiona przez Moskala grała strasznie. W drugiej było ciut lepiej ale o ironio przegraliśmy. Dobry mecz Diaza i nie najgorszy Czekaja. Fatalnie Jovanović - tęskniłem do Lameya.
Cóż wychodzi na to, że nie Maskaant był przyczyną poprzednich 0-1
Odpowiedz cytując
zgrybus
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 20.11.2011, 19:52
ociec Ciemka napisał(a):Wyświetl post
tyle że to jest nadal zespół Maskanta w tyle czasu cudów się nie zrobi...
"Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 20.11.2011, 19:52
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego jak przed meczem z Wisłą do Cracovii przychodzi nowy trener to nastepuje tam mobilizacja?
Dlaczego jak przed meczem z Wisłą do Śląska przychodzi Lenczyk to nastepuje tam mobilizacja?
Dlaczego nigdy nie ma mobilzacji w takim przypadku w Wisle?
Nieprawda. Przyszła bałkanska przybłeda za Dana i ogralismy greckich pasterzy.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.11.2011, 19:54
gigant napisał(a):Wyświetl post
Nieprawda. Przyszła bałkanska przybłeda za Dana i ogralismy greckich pasterzy.
I to w jakich okolicznościach!

Forumowe mózgi są na razie w szoku, ale już pewnie myślą nad rozwiązaniem. Uprzedzając fakty - wyjdzie im zmiana trenera.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 20.11.2011, 19:57
Na szybko po tym meczu zmiany jakie nastąpiły za Maaskanta i za Moskala(jeden mecz za mało ale jednak mało szczegółowo)
Maaskant:
-gra defensywna
-wybicie w dal i czekanie co dalej
-gra na bitona
-brak mobilizacji
Moskal"
-gra zrównoważona defensywnie jak i ofensywnie
-gra krótko
-pressing napewno większy i lepszy niż w przypadku RM
-gra z klepy, pierwsza piłka
-potrafił zmobilizować w trakcie meczu
Podobne aspekty:
-brak mobilizacji u zawodników na początku
-słaba organizacja obronna, niestety
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Stary 20.11.2011, 20:01
syryls napisał(a):Wyświetl post
Na szybko po tym meczu zmiany jakie nastąpiły za Maaskanta i za Moskala(jeden mecz za mało ale jednak mało szczegółowo)
Maaskant:
-gra defensywna
-wybicie w dal i czekanie co dalej
-gra na bitona
-brak mobilizacji
Moskal"
-gra zrównoważona defensywnie jak i ofensywnie
-gra krótko
-pressing napewno większy i lepszy niż w przypadku RM
-gra z klepy, pierwsza piłka
-potrafił zmobilizować w trakcie meczu
Podobne aspekty:
-brak mobilizacji u zawodników na początku
-słaba organizacja obronna, niestety
Zgoda, niezła gra w połowie meczu moze nie wystarczyć i jak widać nie wystarczyło. Jednym zdaniem za krótko.
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 20.11.2011, 20:09
zgrybus napisał(a):Wyświetl post
a jaki sens miało trzymanie go skoro graliśmy kichę i padlinę ?
No to przecież napisałem
gianbuffon napisał(a):Wyświetl post
Jak widać zmiana trenera niczego nie zmieniła. A możliwe, że miała nawet negatywny wpływ na morale drużyny.
Zawodnicy popierali pracę Maaskanta. Wierzyli w niego. Świadczyć może o tym podbieganie do trenera po strzelonej bramce.
Ok, oni nie są decydentami i skoro zarząd uznał, że Maaskant nie jest w stanie poprawić naszej gry, to mieli prawo go zwolnić. Ale w dalszym ciągu nie rozumiem po co to robić na kilka kolejek przed końcem rundy i zastąpić go Moskalem.
Namieszali tym w głowach piłkarzom, a sam Moskal namieszał w systemie gry. Wiedział, że coś musi zmienić, ale nie miał żadnego pomysłu. Więc tego przesunę w lewo, tamten pójdzie do środka i może jakoś to będzie. I widzieliśmy dobrze jak było. Nunez i Garguła na skrzydle kompletnie bezradni. Brud klapa.
Sądzę, że Maaskant lepiej by to poukładał. Oczywiście dalej graliby słabo, ale lepiej niż po tych zmianach.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 20.11.2011, 20:12
Ja tam różnicy w grze nie widze. Jedyna taka, że Moskal w pierwszej połowie się skompromitował ustawieniem środka pomocy co pokazało że trenerem nigdy nie był i nie będzie. Jednak styl i gra taka jak za Maaskanta, bo jej się nie dało wyeliminować w tak krótkim czasie i nie zrobi tego zresztą Kaziu. Wniosek prosty czy to Kaziu czy Robert i tak byśmy z tym Górnikiem przegrali. Dlatego ja żałuje że Robert do końca rundy nie trenuje bo to on za ich grę powinien się wstydzić i w tej chwili to on powienin się wić jak piskorz przed kamerami tłumacząc się z kolejnej bezstylowej porażki.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 20.11.2011, 20:15
Cytat:
Dzisiaj bez Maaskanta nasza Wisła grała pierwszą połowe jak stado przedszkolaków:
- złe ustawienie taktyczne
- źle dobrane pozycje
Popieram w 100% piłkarze porozrzucani na boisku kompletnie nie wiedzieli co mają grać. Moskal nie przeperowadzil rewolucji kadrowej ale przeprowadzil rewolucje na pozycjach, źle to świadczy o tenerze który tyle czasu spędził z tą drużyną.

Spodziewałem się, że dogramy to rundę "zbierając" długą piłkę grające na środkowego napastnika a w zimie dopiero zaczniemy coś zmieniać.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 20.11.2011 o godz. 20:18.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Stary 20.11.2011, 20:16
Baala napisał(a):Wyświetl post
Ja tam różnicy w grze nie widze. Jedyna taka, że Moskal w pierwszej połowie się skompromitował ustawieniem środka pomocy co pokazało że trenerem nigdy nie był i nie będzie. Jednak styl i gra taka jak za Maaskanta, bo jej się nie dało wyeliminować w tak krótkim czasie i nie zrobi tego zresztą Kaziu. Wniosek prosty czy to Kaziu czy Robert i tak byśmy z tym Górnikiem przegrali. Dlatego ja żałuje że Robert do końca rundy nie trenuje bo to on za ich grę powinien się wstydzić i w tej chwili to on powienin się wić jak piskorz przed kamerami tłumacząc się z kolejnej bezstylowej porażki.
Tak, juz to widzę i słyszę.
"Zrealizowalismy załozenia taktyczne i kontrolowalismy grę. Uraz Jaliensa skomplikował nam trochę sytuację ale bylismy zdecydowanie lepsi. Górnik nic nie grał a sędzia nie miał swojego dnia. Ogólnie wszystko zmierza ku dobremu"

Tak mniej więcej wyglądałoby to wicie się przed kamerami.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 20.11.2011, 20:17
Drużyna w I połowie ustawiona przez Moskala grała strasznie. W drugiej było ciut lepiej ale o ironio przegraliśmy. Dobry mecz Diaza i nie najgorszy Czekaja. Fatalnie Jovanović - tęskniłem do Lameya.
Ty na poważnie z tym Diazem? Przecież tego pokraki nie da się oglądać.

Ta porażka dobitnie świadczy jak Maaskant zniszczył tą drużynę. Jeszcze wiele uronimy łez zanim Wisła się pozbiera.

My powinniśmy zgłosić drużynę do rozgrywek rugby. Tyle bezsensownych podań do tyłu powinno wystarczyć do przyłożenia.
Odpowiedz cytując
bartus2278
Junior Member

Od: 07.2011

Stary 20.11.2011, 20:17
po pierwsze !!!!!!!!! Maskant by nic nie zmienił panowie.... bo on by uważał po raz enty że zagraliśmy jak Barcelona tyle że zabrakło szczęścia...

tyle mam do powiedzenia!

PS: Czekaj do pierwszej 11 zagra kilka takich meczy + nabierze doświadczenia i będzie dobry obrońca na lata !
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 20.11.2011, 20:18
Maaskant powinien być oceniany (zapewne wówczas zwalniany) dopiero po tej rundzie. Patrząc na dzisiejszą grę to dopiero teraz jest bajzel!

Prawdopodobnie dzisiaj przegraliśmy MP ...
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 20.11.2011, 20:21
A ja myślę, że gdyby Robert wystawił Czekaja w dwóch ostatnich swoich meczach to by jeszcze pracował w Wiśle.
Odpowiedz cytując
Wesoły Roger
Member

Od: 01.2004

Stary 20.11.2011, 20:22
Racja. Na niekorzyść Moskala I połowa, ale na plus wyciągnięcie wniosków i w sumie poprawa gry w II połowie.

Jovanovic na prawą obronę się nie nadaje... Lepszy jest tam Lamey. A Jovanovicia spróbować na stopera do Czekaja. Bo Diaz regularnie ma kłopoty z trafianiem czysto w piłkę.
Hey Robert Maaskant, help me out
I'm flying blind, I'm flying blind
You know the way to work things out
To colorize and still feel fine
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 20.11.2011, 20:22
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Popieram w 100% piłkarze porozrzucani na boisku kompletnie nie wiedzieli co mają grać. Moskal nie przeperowadzil rewolucji kadrowej ale przeprowadzil rewolucje na pozycjach, źle to świadczy o tenerze który tyle czasu spędził z tą drużyną.

Spodziewałem się, że dogramy to rundę "zbierając" długą piłkę grające na środkowego napastnika a w zimie dopiero zaczniemy coś zmieniać.
Na dodatek Moskal miał sporo czasu od ostatniego spotkania by wymyślić tę pseudoorganizację gry w I połowie.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.11.2011, 20:25
FraMat napisał(a):Wyświetl post
po dzisiejszym "meczu" można powiedzieć tylko jedno: Maaskant wróć
po dzisiejszym meczu można powiedzieć tylko jedno: Maaskant zostawił po sobie spaloną ziemię
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 20.11.2011, 20:27
Posprzątać ten gnój po Maaskancie będzie ciężko.
Trzeba go było zostawić do zimy, jak pisałem, a w międzyczasie szukać porządnego trenera.

Dziesiątki razy pisałem - drużynę buduję się od sztabu szkoleniowego.
A myśmy zamienili siekierkę na kijek. Taka prawda.
Tak rozp....nej drużyny to dawno nie widziałem. Zdziwię się, jak Maaskant znajdzie zatrudnienie w wyższej klasie rozgrywkowej, niż holenderska II liga.

Chyba, że wolfy z FraMatem kupią jakiś klub i go zatrudnią. Oni przecież tacy fachowcy, tak się znają na wszystkim. I chętnie zainwestują kilkadziesiąt milionów Euro, o co tak gardłują...

Najłatwiej szastać cudzymi pieniędzmi a potem opowiadać bzdury o podatkach na Cyprze, o których się nie ma zielonego pojęcia.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 20.11.2011, 20:35
Boję się o niektórych Forumowiczów - czytając te posty można dojsc do wniosku, że Maaskant odpowiedzialny jest też za brak orła na koszulce reprezentacji, globalne ocieplenie i zamieszki w Egipcie...
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 20.11.2011, 20:38
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Boję się o niektórych Forumowiczów - czytając te posty można dojsc do wniosku, że Maaskant odpowiedzialny jest też za brak orła na koszulce reprezentacji, globalne ocieplenie i zamieszki w Egipcie...
Twoje obawy są nieuzasadnione.
Wystarczy, że jest odpowiedzialny za holenderską myśl szkoleniową, którą wdrożył w naszym klubie.
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.11.2011, 21:13
willow napisał(a):Wyświetl post
Twoje obawy są nieuzasadnione.
Wystarczy, że jest odpowiedzialny za holenderską myśl szkoleniową, którą wdrożył w naszym klubie.
Widzę że żyjesz w świecie mitów, nadal. No cóż... Dzisiaj po prostu było widać, że większość naszych piłkarzy to zawodnicy na podobnym poziomie do tych z Górnika i nie zmieni tego żadna myśl szkoleniowa.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 20.11.2011, 21:25
Mimo porazki widać ze druzyna ma potencjał, tylko trzeba konkretnego fachowca który to poukłada.
Z całym szacunkiem dla Moskala, ale od Maaskanta to wiele sie nie rózni. Raz w plecy, raz wygrana, taka bedzie jedo kariera.
Jednak dzieki niemu mogliśmy się przekonać w jakiej dupie był Maaskant, jaki z niego marny trener.
Kilka przetasowań zrobiło różnice. Nie chodzi mi o róznice w jakości bo takiej nie było tylko w pomysle na gre.

Własnie zwykła rotacją Moskal osiągnoł wyższy level niz Maaskant. Dzisaj mogliśmy się przekonać ze gra 7 defensywnymi zawodnikami była błedem. Ten idiotyzm tylko pogłebiał rozkład druzyny.
Brak wiary w umiejętności bloku defensywnyego stało sie jego obsesją. Skupienie sie na murowaniu i strach przed utratą bramki, spowodowało olbrzymie upośledzenie ofensywy.,
Dzisiaj było to doskonale widać.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 20.11.2011, 21:25
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Widzę że żyjesz w świecie mitów, nadal. No cóż... Dzisiaj po prostu było widać, że większość naszych piłkarzy to zawodnicy na podobnym poziomie do tych z Górnika i nie zmieni tego żadna myśl szkoleniowa.
Masz prawo do swojej oceny. Ja dzisiaj widziałem bajzel, dezorganizację, zero schematów i automatyki w grze. Każdy widzi, co chce widzieć.
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.11.2011, 22:36
willow napisał(a):Wyświetl post
Masz prawo do swojej oceny. Ja dzisiaj widziałem bajzel, dezorganizację, zero schematów i automatyki w grze. Każdy widzi, co chce widzieć.
Z diagnozami bywa tak, że jest ich czasami tyle ilu lekarzy je stawia... Ja widzę przeciętną drużynę z kilkoma niezłymi zawodnikami, z których obecnie większość nie gra. Żeby Wisła mogła awansować i do LM i zdobywać MP, brakuje nam co najmniej 8 kolejnych na takim poziomie. I tyle. Problem polega na tym, że ich tu tylu nigdy nie trafi... Zresztą chyba nie ma sensu się nad tym zastanawiać, bo za tydzień, w sytuacji, gdy przegramy ze Śląskiem, przepadnie właściwie szansa na Mistrzostwo i być może będziemy mieli większe problemy niż te rozważania.
Odpowiedz cytując
Aldek
Member

Stary 21.11.2011, 09:49
Tyle się pisało,że zwolnienia Roberta nie ma sensu bo z takim składem bez kontuzjowanych zawodnikow cudów nie będzie z nowym trenerem i wczorajszy mecz potwierdził, szkoda Roberta bo z nim mogliśmy do zimy zachować szanse na mistrzostwo .
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 21.11.2011, 10:41
Szkoda wspominać Maaskanta, bo z jego taktyką skończyłoby się jak na wiosnę 0-2 albo jeszcze gorzej.
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Stary 21.11.2011, 17:52
Moim zdaniem Maaskant to dobry trener. Ale bez Meliksona i Małeckiego Wisła nei istnnieje.
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 21.11.2011, 18:17
Jeszcze nie dawno co innego pisałeś o Maleckim.
Oj szybko sobie uświadomiliście, że Wisła nie może sobie pozwolić na odejście takich piłkarzy jak Patryk.
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Stary 21.11.2011, 18:27
Kiedy ma w końcu wrócić Melikson i Małecki?
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 21.11.2011, 20:31
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Z diagnozami bywa tak, że jest ich czasami tyle ilu lekarzy je stawia... Ja widzę przeciętną drużynę z kilkoma niezłymi zawodnikami, z których obecnie większość nie gra. Żeby Wisła mogła awansować i do LM i zdobywać MP, brakuje nam co najmniej 8 kolejnych na takim poziomie. I tyle. Problem polega na tym, że ich tu tylu nigdy nie trafi... Zresztą chyba nie ma sensu się nad tym zastanawiać, bo za tydzień, w sytuacji, gdy przegramy ze Śląskiem, przepadnie właściwie szansa na Mistrzostwo i być może będziemy mieli większe problemy niż te rozważania.
Czy ja wiem czy tych 8 zawodników do zdobywania MP i dostania sie do LM nam tak faktycznie brakuje ? Patrząc na ławke innych zespołów naszej Ekstraklasy nie widze takiej która by się umywała do naszej. Pozatym weźmy pod uwage jedyne dwa trudne dwumecze rozgrywane w tym sezonie (pomijajać LE) z Litexem gdzie zagraliśmy mądrze na wyjeździe i FENOMENALNIE u siebie z drużyną która jak podkreślał każdy specjalista nie była słaba, dodajmy mecz u siebie z APOELEM który taktycznie był rozegrany perfekcyjnie. Problemem Maaskanta było tylko to że w Nikozji nastawił się na bronienie marnego jeden zero i to musiało sie skonczyć tak jak sie skonczyło. Wyciagajac z tego kolejny wniosek - Maaskant tak jak w pucharach z Litexem czy Apoelem chciał grać w lidze, no z całym szacunkiem dla Niego ale MY - WISŁA KRAKÓW nie możemy pozwolić sobie na bronienie sie i czekanie na kontry w meczu z Podbeskidziem czy parchami ! W Polsce mamy rządzić i dzielić na każdym boisku. Zaimponowała mi natomiast taktyka Moskala wczoraj w drugiej połowie, bo przez chwile była to Wisła jaką pamiętam z dawnych lat i fajnie sie tym było pocieszyc nawet przez 10 minut. Szkoda tylko że wynik był taki a nie inny..... Podsumowując - moim zdaniem materiał na zrobienie dobrej drużyny jest, potrzeba tylko odpowiedniego dyrygenta żeby to odpowiednio ze soba zestroił i żeby drużyna miała wreszcie jakiś styl....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów