|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Nie ma ludzi nieomylnych,Maaskant miał swojego Jaliensa, Skorża "gnębił" Jirsaka i wolał Beto, a Dan lubił "piachu"
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=7433 który zresztą kariery nie zrobił |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Niejako potwierdzenie tego, co opisywaliśmy w wielu postach (w tym temacie). Jak widać ocena najlepszych meczy (Bełchatów, Śląsk) z wiosny poprzedniego sezonu jest podobna także u samych piłkarzy. Pytanie czemu Maaskant zrezygnował z takiego stylu
http://www.futbolnews.pl/informacje/...stylu-gry.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Zrezygnował, bo wszyscy śmiali się z zamieszania w ofensywie, dośrodkowań, a krytykowali brak punktów. Później były punkty, ale znowu krytykowano brak stylu.
Proste. ![]() ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ja wczoraj Maaskanta widziałem na Rynku.... Nie wiem, prowokacja jakaś?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Nie prowokacja. Zaczął okupować Rynek żeby uniemożliwić fetowanie mistrzostwa, zdrajca jeden
![]() PS. Może by tak zamknąć temat i ,za mądrą sugestią kolegi kota, skupić się na obecnym trenerze.
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 19.11.2011 o godz. 18:21.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Bez jaj
dalej jest pracownikiem klubu i chyba może sobie łazić gdzie chce?Pismaki jak zwykle się nudzą... ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
i co teraz? powrot maaskanta?
![]() ![]()
Wisła najlepszym klubem na świecie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Z takimi amatorami w zarządzie wszystko jest możliwe.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Maaskant BARANIE !! widziałeś jak dziś grał Czekaj? Bierz Jaliensa na bagażnik i rowerem do Holandii !!
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Ten 2 ligowy trener Holenderski może jest u nas na praktykach. Nigdy nic nie wiadomo. Jest tam gdzie jego miejsce, czyli na zwolnieniu.
![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
po dzisiejszym "meczu" można powiedzieć tylko jedno: Maaskant wróć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
FraMat przecież to styl gry Maaskanta, to Maaskant zabił naszą ofensywę, więc nie rozumiem po co ma wracać Maaskant.
![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Ty naprawdę tak masz, czy tylko udajesz głupiego?
![]()
:/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
haha Framat to chyba prowokacja z twojej strony. Ty naprawdę myślisz że Moskal wybił przez niecałe 2 tygodnie Wiśle styl, taktykę, ustawienie formacji itp. Powtórze to co napisałem w innym temacie. Za porażke z Górnikiem odpowiada być może nawet bardziej Maaskant niż Moskal (choć to żadny trener). Ten mecz pokazał (a przynajmniej powinien), że to nie była zadyszka ostatniego miesiąca, tylko to że Robert stworzył drużyne nie potrafiącą obsolutnie niczego.
Ja się ne dziwie że w tej chwili Moskal jest trenerem, bo zaden poważny trener nie weźmie tej drużyny bezpośrednio po Maaskancie by sobie CV brudzić kompromitacjami. Moskala i tak nikt jako trenera poważnie nie traktuje więc on będzie przyjmował na sioebie tą Maaskantową biede. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
tyle co do twojego komentarza :
![]() ![]() "Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dzisiaj bez Maaskanta nasza Wisła grała pierwszą połowe jak stado przedszkolaków:
- złe ustawienie taktyczne - źle dobrane pozycje - brak myślenia na boisku (a Moskal nie potrafił im niczego podpowiedzieć) i reagowania na aktualną sytuację W drugiej połowie gdy Górnik zszedł do defensywy bliżej swojego pola karnego, zdawało sie, że gramy lepiej. To nie był styl Maaskanta. Środek pola byl całkowicie oddany bo Garguła i Jirsak, oraz Brud to panienki odstawiające nogę gdy tylko jakiś zabrzanin przebiegał obok. Za Maaskanta staralismy się budowac grę defensywne od środka. Dziś Moskalowi zdawało się (jak wiekszości na tym forum), że wstawienie bardziej ofensywnych graczy do środka (Iliev i Jirsak) ktorych asekurowac miał Brud zmieni styl Wisły na ofensywny. Zmienił... na chaotyczny. Gratuluje dobrego samopoczucia zwolennikom zwolnienia Roberta i zwolennikom talentu Moskala |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Jak widać zmiana trenera niczego nie zmieniła. A możliwe, że miała nawet negatywny wpływ na morale drużyny.
Jaki był sens zwalniać trenera na kilka meczów przed końcem rundy i nie mieć nikogo na jego zastępstwo? FraMat, popieram ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
a jaki sens miało trzymanie go skoro graliśmy kichę i padlinę ?
![]() "Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
FraMat, wiekszosc mysli ze jak przyjdzie nowy trener to bedzie swietnie, od razu bedzie piekny styl i zwyciestwa
tylko wiekszosc kibicow jest nie cierpliwa,oni juz chca sukcesow, stylu tylko nie wazny jaki trener zaliczy kilka wpadek, to kibice chca jego glowy, w Wisle trener nie moze dlugo pracowac ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lubie jak junior membery znają się na piłce
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Niestety, ale "styl"(czyli totalny chaos, brak wypracowanych schematow) Maaskanta bedzie nam sie odbijal czkawka do konca rundy. Oby w zimie przyszedl jakis trener z glowa na karku(a nie taki, ktory spuszczal kluby z Eredivisie).
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dlaczego jak przed meczem z Wisłą do Śląska przychodzi Lenczyk to nastepuje tam mobilizacja? Dlaczego nigdy nie ma mobilzacji w takim przypadku w Wisle? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ja to widze tak ze ten jebany styl 4-5-1 bedzie nam sie odbijal czkawka i odbijal , ktos powie nowoczesny , Barca tak gra - ok - dajcie do nas Inieste , Messiego , tez tak zagramy , won z tym antyfutbolem z Krakowa !!!!!!!!!
na + Czekaj zagral dzis taki mecz jakiego Jalins nie zagral u nas nigdy!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Dajcie spokój Moskalowi, to nie jego wina, że wpakowano go w takie gówno. Zwolnienie Maaskanta było głupie, ale jeszcze głupsze jest trzymanie w tej drużynie pewnych zawodników. Zresztą, szkoda się w ogóle angażować w te sprawy. Że obecna Wisła jest kaleką widzimy wszyscy, a winą za to kalectwo obarczyć należy głowę, która regularnie dokonuje kolejnych okaleczeń. Gorące gratulacje.
![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Po zwolnieniu Maaskanta ,powinniśmy zatrudnić jakiegos konkretnego trenera ,tak jak np. Zaglebie zatrudniło Hapala, w 2 tygodnie cudu nie zrobi ale im wiecej ma czasu tym lepiej , tymczasem prowadzenie druzyny przez Moskala to jest dalsze pograzanie sytuacji .Cos tam pomieszal w skladzie, pewnie mówił pilkarzom zeby probowali grac szybko z klepy ,ale na tle tego jak Górnik grał z klepy to była marna imitacja. Jak dla mnie zatrudnienie dobrego trenera to punkt 1 ,od ktorego w ogóle mozna o czymś myśleć ,zreszta i tak juz prawdopodobnie po meczach z Slaskiem ,Polonia i Widzewem bedzie pozamiatane
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|