The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.11.2011, 22:43
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Dzieci - starczy już tej frustracji. Holendra już nie ma, czeka nas dzięki temu cudowna przyszłość.
Łączono już Roberta z Feyenordem, może coś jest na rzeczy? Jeżeli ktoś pisze, że taki czy inny trener żebra w prasie o posadę, to jest idiotą. Takich rzeczy nie załatwia się przez media.
Zadali mu takie pytanie, to poszła standardowa formułka: "trener XXX jest świetnym fachowcem i bardzo go szanuję, ale klubowi YYY się nie odmawia".

Ależ wy jesteście żałośni z tym swoim jadem. Z Petrescu też kpiliście po jego zwolnieniu i co?
Dostanie ofertę z Feyenordu, to na bank tam zawita - ale to już nie nasz problem. My mamy na oku zajebistych fachowców: Wójcik, Fornalik. Liga Mistrzów nasza.

EDIT: Tak na marginesie: schowajcie swoje frustracje w kieszeń i trzymajcie kciuki, żeby Robert dostał jakąś fajną ofertę. Inaczej będzie mu płacić Wisła, a ja już widzę jak Cupiał poczuwa się do utrzymywania dwóch trenerów jednocześnie (mimo, że cała ta sytuacja to jego wina).
Podziwiam dar jasnowidzenia i wyczytywania wieku z nick'a. Co do RM, to zanim wspomniał, że Ronald jest spoko, nie omieszkał podkreślić, że rzeczywiście wyniki Feyenoordu są ostatnio słabsze (podczas gdy u nas pomimo pasma porażek wszystko szło zgodnie z planem). Tego już robić nie musiał. Co do ostatniej poruszonej przez ciebie kwestii, w pełni się zgadzam. Słusznie ktoś zauważył, szkoda energii na pisanie o RM.
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 15.11.2011, 00:28
Nie ma ludzi nieomylnych,Maaskant miał swojego Jaliensa, Skorża "gnębił" Jirsaka i wolał Beto, a Dan lubił "piachu"
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=7433
który zresztą kariery nie zrobił
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 15.11.2011, 11:48
marek2a napisał(a):Wyświetl post
Nie ma ludzi nieomylnych,Maaskant miał swojego Jaliensa, Skorża "gnębił" Jirsaka i wolał Beto, a Dan lubił "piachu"
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=7433
który zresztą kariery nie zrobił
Ale bramę w meczu na 100-lecie puknął.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 16.11.2011, 17:01
Niejako potwierdzenie tego, co opisywaliśmy w wielu postach (w tym temacie). Jak widać ocena najlepszych meczy (Bełchatów, Śląsk) z wiosny poprzedniego sezonu jest podobna także u samych piłkarzy. Pytanie czemu Maaskant zrezygnował z takiego stylu

http://www.futbolnews.pl/informacje/...stylu-gry.html
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 16.11.2011, 18:03
Zrezygnował, bo wszyscy śmiali się z zamieszania w ofensywie, dośrodkowań, a krytykowali brak punktów. Później były punkty, ale znowu krytykowano brak stylu.

Proste.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 17.11.2011, 08:47
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 19.11.2011, 16:47
Cytat:
Prowokacyjne zachowanie Roberta Maaskanta

Robert Maaskant zaskoczył wszystkich w piątek. Przed konferencją prasową Kazimierza Moskala, nowego trenera Wisły Kraków, pojawił się w pawilonie medialnym. Niektórzy dziennikarze odebrali to zachowanie jako prowokacyjne - czytamy w "Dzienniku Polskim".

Robert Maaskant został zwolniony z funkcji trenera Wisły po porażce z Cracovią (0:1). Wszystkich dziennikarzy zaskoczył zatem fakt, iż Holender na pięć minut przed konferencją prasową, ubrany w garnitur, przyszedł do pawilonu medialnego na stadionie mistrzów Polski. Jak się później okazało, Maaskant miał umówione spotkanie w klubowym biurze, ale postanowił nie iść tam bezpośrednio.

Zapytany o prowokacyjnie wyglądające zachowanie byłego trenera, Kazimierz Moskal odpowiedział spokojnie. - Dla mnie nie ma problemu. Nie mam powodów, aby cokolwiek przed Robertem ukrywać, mieć o coś żal, czy czuć niesmak - stwierdził obecny trener.

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Nie wiem co o tym myślec,Maaskant odstawia jakąś szopke czy co?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.11.2011, 18:00
Ja wczoraj Maaskanta widziałem na Rynku.... Nie wiem, prowokacja jakaś?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 19.11.2011, 18:18
Nie prowokacja. Zaczął okupować Rynek żeby uniemożliwić fetowanie mistrzostwa, zdrajca jeden

PS. Może by tak zamknąć temat i ,za mądrą sugestią kolegi kota, skupić się na obecnym trenerze.
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 19.11.2011 o godz. 18:21.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 19.11.2011, 19:06
Bez jaj dalej jest pracownikiem klubu i chyba może sobie łazić gdzie chce?
Pismaki jak zwykle się nudzą...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Bartii
Senior Member

Stary 20.11.2011, 19:07
i co teraz? powrot maaskanta?
Wisła najlepszym klubem na świecie.
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 20.11.2011, 19:09
Z takimi amatorami w zarządzie wszystko jest możliwe.
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.11.2011, 19:19
Maaskant BARANIE !! widziałeś jak dziś grał Czekaj? Bierz Jaliensa na bagażnik i rowerem do Holandii !!
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 20.11.2011, 19:24
Ten 2 ligowy trener Holenderski może jest u nas na praktykach. Nigdy nic nie wiadomo. Jest tam gdzie jego miejsce, czyli na zwolnieniu.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 20.11.2011, 19:27
po dzisiejszym "meczu" można powiedzieć tylko jedno: Maaskant wróć

Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 20.11.2011, 19:30
FraMat przecież to styl gry Maaskanta, to Maaskant zabił naszą ofensywę, więc nie rozumiem po co ma wracać Maaskant.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 20.11.2011, 19:31
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Ty naprawdę tak masz, czy tylko udajesz głupiego?
:/
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 20.11.2011, 19:35
haha Framat to chyba prowokacja z twojej strony. Ty naprawdę myślisz że Moskal wybił przez niecałe 2 tygodnie Wiśle styl, taktykę, ustawienie formacji itp. Powtórze to co napisałem w innym temacie. Za porażke z Górnikiem odpowiada być może nawet bardziej Maaskant niż Moskal (choć to żadny trener). Ten mecz pokazał (a przynajmniej powinien), że to nie była zadyszka ostatniego miesiąca, tylko to że Robert stworzył drużyne nie potrafiącą obsolutnie niczego.

Ja się ne dziwie że w tej chwili Moskal jest trenerem, bo zaden poważny trener nie weźmie tej drużyny bezpośrednio po Maaskancie by sobie CV brudzić kompromitacjami. Moskala i tak nikt jako trenera poważnie nie traktuje więc on będzie przyjmował na sioebie tą Maaskantową biede.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 20.11.2011, 19:35
medyk napisał(a):Wyświetl post
Maaskant BARANIE !! widziałeś jak dziś grał Czekaj? Bierz Jaliensa na bagażnik i rowerem do Holandii !!
to taka projekcja?
Odpowiedz cytując
zgrybus
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 20.11.2011, 19:37
FraMat napisał(a):Wyświetl post
tyle co do twojego komentarza :
"Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 20.11.2011, 19:38
Dzisiaj bez Maaskanta nasza Wisła grała pierwszą połowe jak stado przedszkolaków:
- złe ustawienie taktyczne
- źle dobrane pozycje
- brak myślenia na boisku (a Moskal nie potrafił im niczego podpowiedzieć) i reagowania na aktualną sytuację

W drugiej połowie gdy Górnik zszedł do defensywy bliżej swojego pola karnego, zdawało sie, że gramy lepiej.

To nie był styl Maaskanta. Środek pola byl całkowicie oddany bo Garguła i Jirsak, oraz Brud to panienki odstawiające nogę gdy tylko jakiś zabrzanin przebiegał obok. Za Maaskanta staralismy się budowac grę defensywne od środka. Dziś Moskalowi zdawało się (jak wiekszości na tym forum), że wstawienie bardziej ofensywnych graczy do środka (Iliev i Jirsak) ktorych asekurowac miał Brud zmieni styl Wisły na ofensywny.
Zmienił... na chaotyczny.

Gratuluje dobrego samopoczucia zwolennikom zwolnienia Roberta i zwolennikom talentu Moskala

Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 20.11.2011, 19:41
Jak widać zmiana trenera niczego nie zmieniła. A możliwe, że miała nawet negatywny wpływ na morale drużyny.
Jaki był sens zwalniać trenera na kilka meczów przed końcem rundy i nie mieć nikogo na jego zastępstwo?

FraMat, popieram
Odpowiedz cytując
zgrybus
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 20.11.2011, 19:42
gianbuffon napisał(a):Wyświetl post
Jak widać zmiana trenera niczego nie zmieniła. A możliwe, że miała nawet negatywny wpływ na morale drużyny.
Jaki był sens zwalniać trenera na kilka meczów przed końcem rundy i nie mieć nikogo na jego zastępstwo?
a jaki sens miało trzymanie go skoro graliśmy kichę i padlinę ?
"Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.11.2011, 19:43
FraMat, wiekszosc mysli ze jak przyjdzie nowy trener to bedzie swietnie, od razu bedzie piekny styl i zwyciestwa
tylko wiekszosc kibicow jest nie cierpliwa,oni juz chca sukcesow, stylu
tylko nie wazny jaki trener zaliczy kilka wpadek, to kibice chca jego glowy, w Wisle trener nie moze dlugo pracowac

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 20.11.2011, 19:43
Lubie jak junior membery znają się na piłce

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 20.11.2011, 19:45
Niestety, ale "styl"(czyli totalny chaos, brak wypracowanych schematow) Maaskanta bedzie nam sie odbijal czkawka do konca rundy. Oby w zimie przyszedl jakis trener z glowa na karku(a nie taki, ktory spuszczal kluby z Eredivisie).
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 20.11.2011, 19:45
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
FraMat, wiekszosc mysli ze jak przyjdzie nowy trener to bedzie swietnie, od razu bedzie piekny styl i zwyciestwa
tylko wiekszosc kibicow jest nie cierpliwa,oni juz chca sukcesow, stylu
tylko nie wazny jaki trener zaliczy kilka wpadek, to kibice chca jego glowy, w Wisle trener nie moze dlugo pracowac
Dlaczego jak przed meczem z Wisłą do Cracovii przychodzi nowy trener to nastepuje tam mobilizacja?
Dlaczego jak przed meczem z Wisłą do Śląska przychodzi Lenczyk to nastepuje tam mobilizacja?
Dlaczego nigdy nie ma mobilzacji w takim przypadku w Wisle?

Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 20.11.2011, 19:47
Ja to widze tak ze ten jebany styl 4-5-1 bedzie nam sie odbijal czkawka i odbijal , ktos powie nowoczesny , Barca tak gra - ok - dajcie do nas Inieste , Messiego , tez tak zagramy , won z tym antyfutbolem z Krakowa !!!!!!!!!

na + Czekaj zagral dzis taki mecz jakiego Jalins nie zagral u nas nigdy!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 20.11.2011, 19:49
Dajcie spokój Moskalowi, to nie jego wina, że wpakowano go w takie gówno. Zwolnienie Maaskanta było głupie, ale jeszcze głupsze jest trzymanie w tej drużynie pewnych zawodników. Zresztą, szkoda się w ogóle angażować w te sprawy. Że obecna Wisła jest kaleką widzimy wszyscy, a winą za to kalectwo obarczyć należy głowę, która regularnie dokonuje kolejnych okaleczeń. Gorące gratulacje.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 20.11.2011, 19:49
Po zwolnieniu Maaskanta ,powinniśmy zatrudnić jakiegos konkretnego trenera ,tak jak np. Zaglebie zatrudniło Hapala, w 2 tygodnie cudu nie zrobi ale im wiecej ma czasu tym lepiej , tymczasem prowadzenie druzyny przez Moskala to jest dalsze pograzanie sytuacji .Cos tam pomieszal w skladzie, pewnie mówił pilkarzom zeby probowali grac szybko z klepy ,ale na tle tego jak Górnik grał z klepy to była marna imitacja. Jak dla mnie zatrudnienie dobrego trenera to punkt 1 ,od ktorego w ogóle mozna o czymś myśleć ,zreszta i tak juz prawdopodobnie po meczach z Slaskiem ,Polonia i Widzewem bedzie pozamiatane
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów