The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pikuś
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.10.2011, 13:01
Mam na oku Sony Ericsson W995. Polecacie?
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 14.10.2011, 09:51
Klasyczny, muzyczny telefon, Nokia (xpress music) lub też inny z dobrą jakością mp3 i rozmów. Jaki polecacie?
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
GOalkeeper
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.10.2011, 10:25
Kupiłem nie dawano iPhona 3G i jestem ciekaw co kryje ten telefon i jakie może może mieć praktyczne aplikacje oraz jak omijać zabezpieczenia. Ktoś się orientuje w temacie tego telefonu?

Reymonta 22 To Nasza Świątynia, a Wisła Kraków To Nasza Religia!

Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 29.10.2011, 23:11
Który z telefonów byście polecili:
Nokia C3-01
Sony-Ericsson Hazel
Samsung S5330 Wave 2 Pro
Samsung S5570 Galaxy Mini
Szukam telefonu głównie do rozmawiania i sms. Jako, ze szukam telefonu z wifi, to przeglądanie internetu też powinno być w miarę prosto. + jakiś aparat dobry i wytrzymała bateria. Ktos mial do czynienia z którymś z wymienionych telefonów?
Odpowiedz cytując
Młyniu_Miechów
Wiślacki Miechów

Od: 07.2004

Stary 01.11.2011, 16:48
LanceTS napisał(a):Wyświetl post
Który z telefonów byście polecili:
Nokia C3-01
Sony-Ericsson Hazel
Samsung S5330 Wave 2 Pro
Samsung S5570 Galaxy Mini
Szukam telefonu głównie do rozmawiania i sms. Jako, ze szukam telefonu z wifi, to przeglądanie internetu też powinno być w miarę prosto. + jakiś aparat dobry i wytrzymała bateria. Ktos mial do czynienia z którymś z wymienionych telefonów?
Galaxy mini odpada. Ma słaby aparat i baterie.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 01.11.2011, 17:09
Nokia C3-01 solidny telefon moi starzy mają ten model i nie ma co narzekać , zadowoleni są , androidów nie bierz.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
skejton
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 01.11.2011, 17:15
Nokia tez odpada mają słaby system, jedynie ten Samsung S5330 Wave 2 Pro ujdzie , ja osobiscie bym ci polecil samsung galaxy ace badz HTC wildfire S (od wczoraj sam jestem jego posiadaczem) i musze powiedziec ze jest naprawde dobry wi-fi dziala bez problemow rozmowy bez zadnych szumow i zakłuceń , no i dobra wersja androida.
Ogólnie warto brać telefony z dopiskiem S w nazwie.

"Wiemy też, że można robić coś znacznie gorszego od biernego trwania w niemyśleniu. Tym czymś jest pustosłowie."
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.11.2011, 17:51
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Nokia C3-01 solidny telefon moi starzy mają ten model i nie ma co narzekać , zadowoleni są , androidów nie bierz.
A to niby dlaczego? Jeżeli tylko umiesz zablokować internet przez sieć komórkową to jest praktycznie najlepszy system na telefony (no może oprócz 1.5/1.6).
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 01.11.2011, 17:57
[QUOTE=Teqcontroller;1184832 androidów nie bierz.[/QUOTE]
Bez napinki, ale mozesz wytlumaczyc co Toba kierowalo do napisania tego ?
Odpowiedz cytując
kuba_cf
Member

Od: 10.2007

Stary 01.11.2011, 17:59
skejton napisał(a):Wyświetl post
Nokia tez odpada mają słaby system, jedynie ten Samsung S5330 Wave 2 Pro ujdzie , ja osobiscie bym ci polecil samsung galaxy ace badz HTC wildfire S (od wczoraj sam jestem jego posiadaczem) i musze powiedziec ze jest naprawde dobry wi-fi dziala bez problemow rozmowy bez zadnych szumow i zakłuceń , no i dobra wersja androida.
Ogólnie warto brać telefony z dopiskiem S w nazwie.

Zainteresowany jestem opiniami na temat HTC Wildfire S. Z tego co czytałem to jest wolny i się tnie. A jak jest naprawdę? Ile bateria trzyma? Warto go brać?
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 01.11.2011, 18:01
tarantulaw2 napisał(a):Wyświetl post
A to niby dlaczego? Jeżeli tylko umiesz zablokować internet przez sieć komórkową to jest praktycznie najlepszy system na telefony (no może oprócz 1.5/1.6).
Tylko że android strasznie bierze z baterii , zdjęcia się czasem psują po zrobieniu , nie wspomnę o muzie co na 5 sec idzie inny utwór a potem wraca do tego co leciał wcześniej. To już mój drugi android i nie wiem albo mam pecha albo coś jest nie tak. Na internet nie ma co narzekać , WiFi jest szybkie i przeglądnie stron jest super , no ale te dwie wady mnie zrażają , może to wina systemu mam 2.1...
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Lemonek
Member

Od: 06.2011

Stary 01.11.2011, 18:10
To zaktualizuj sobie system jeśli masz taką możliwość, bo ja obecnie działam na HTC Desire Z na Androidzie 2.3 i wszystko działa wręcz perfekcyjnie...nie znalazłem dotychczas ani jednej rzeczy w systemie, do której mógłbym się przyczepić
"Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi na prawdę .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić"
Odpowiedz cytując
Al_29
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 10.11.2011, 16:37
Posiada ktoś Nokię c3 lub nokię e71 jakieś opinie?
Ostatnio edytowane przez Al_29 : 10.11.2011 o godz. 17:16.

Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 16.11.2011, 18:16
Szukam jakiegoś fajnego smartfona. Lepiej, żeby miał Androida. Dobre WiFi, GPS. Chciałbym się zmieścić w okolicy 450-550 zł. Myślałem o SE Xperia X8, ale jego wyświetlacz jest trochę mały(chyba, że przy takiej kwocie nie znajdę nic większego. Macie jakieś pomysły. Jakiś Samsung?
Ostatnio edytowane przez kubawislak : 16.11.2011 o godz. 18:19.
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
Voin
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.11.2011, 18:51
Samsung Galaxy Ace może?
Odpowiedz cytując
kris_
Junior Member

Od: 11.2008

Stary 16.11.2011, 19:01
kubawislak napisał(a):Wyświetl post
Szukam jakiegoś fajnego smartfona. Lepiej, żeby miał Androida. Dobre WiFi, GPS. Chciałbym się zmieścić w okolicy 450-550 zł. Myślałem o SE Xperia X8, ale jego wyświetlacz jest trochę mały(chyba, że przy takiej kwocie nie znajdę nic większego. Macie jakieś pomysły. Jakiś Samsung?
Przejrzyj sobie te artykuły:

http://android.com.pl/artykuly/artyk...martfonow.html

http://android.com.pl/artykuly/artyk...now-cz-ii.html
Powód: literówka w linkach
Ostatnio edytowane przez kris_ : 17.11.2011 o godz. 10:55.
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Stary 16.11.2011, 21:02
Kris_s Tpodane przez Ciebie strony mój antywirus, odczytał jako zagrożone wirusami.
A co sądzicie o tym, ma go ktoś? samsung galaxy i5700
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
chmielu88
Member

Od: 07.2008

Stary 16.11.2011, 22:03
Paweł napisał(a):Wyświetl post
Miał ktoś z Was do czynienia z HTC Desire Z? Warto go wziąć?
podbijam (pierdyliald znaków)
PPP
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 17.11.2011, 23:30
Czy ktoś zna dobrze Androida od podszewki?

Np. pytania czysto techniczne:

1. Co się dzieje z instalkami które ściągnę z android marketu i zainstaluje - kasują się czy leżą gdzieś i zajmują miejsce?

2. Poinstalowałem kilka programów / gier - ale jak przeglądam pliki to na karcie SD w żadnym miejscu ich nie ma ...
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
maciekTSW
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 17.11.2011, 23:49
Wie ktoś może dlaczego w samsungu monte internet cały czas chce mi ustawić przez WiFi a nie normalnie z orange? Zresetowałem ustawienia internetowe i było ok do czasu aż dodałem punkt dostępu WiFi- od tej pory znów ustawiam że chce korzystać ze zwykłego internetu, a on mnie poprawia na WiFi. Próbowałem chyba wszystkiego.
Drugie pytanie to czy w monte jest możliwość zapamiętania że ZAWSZE smsy w T9 chce pisać w języku polskim.. uciążliwe jest ciągłe zmienianie języka bo przy każdym kolejnym smsie ustawia mi angielski..
Z góry dzięki!
Hristov:
" Nie chciałem iść do Cracovii, chciałem grać dla wielkiego klubu, takiego jak Wisła "
Odpowiedz cytując
Lemonek
Member

Od: 06.2011

Stary 17.11.2011, 23:57
chmielu88 napisał(a):Wyświetl post
podbijam (pierdyliald znaków)
Użytkuję go od jakiegoś miesiąca i jestem bardzo zadowolony. Wyświetlacz jak dla mnie perfekcyjny, bardzo szybki, dużo pamięci..w zasadzie nieograniczone możliwości. Jeśli chodzi o Qwerty to już zależy od Ciebie...mnie pasuje idealnie (nie lubię pisać na klawiaturze ekranowej), "slide" początkowo wydaje się być niezbyt stabilny, ale okazuje się, że sprawdza się bardzo dobrze (nie rozsuwa się przypadkowo np. w kieszeni). Jedynym mankamentem oczywiście jest bateria, która w moim przypadku wystarcza: 1 dzień jak więcej gram i siedzę w sieci; 2 dni, kiedy tylko trochę rozmawiam i trochę siedzę w sieci; ok. 3 dni, gdy tylko trochę rozmawiam, ale nie korzystam z internetu i gier. Pierwszy raz mam HTC i muszę przyznać, że jest zrobiony idealnie...nic się nie rusza, nie odstaje, czuć że jest stabilny i "twardy". Generalnie polecam..ja obecnie nie chciałbym go zamienić na inny telefon.

Pozdrawiam.

P.S. Jeśli zdecydowałbyś się na zakup to odezwij się na PW to dam Ci wskazówkę (jeśli nie miałeś wcześniej telefonu ładowanego kablem USB) odnośnie ładowania telefonu
"Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi na prawdę .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić"
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Stary 18.11.2011, 11:06
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Czy ktoś zna dobrze Androida od podszewki?

Np. pytania czysto techniczne:

1. Co się dzieje z instalkami które ściągnę z android marketu i zainstaluje - kasują się czy leżą gdzieś i zajmują miejsce?

2. Poinstalowałem kilka programów / gier - ale jak przeglądam pliki to na karcie SD w żadnym miejscu ich nie ma ...
1. Kasują - proces instalacji wygląda tak, że apka jest pobierana, rozpakowywana, instalowana i gotowa do użycia - plików instalacyjnych .apk na stałe telefon nie przetrzymuje.

2. Żeby wyświetliły Ci się pliki na karcie SD z zainstalowanych programów/gier to musisz posiadać prawa ROOT (superadministratora) i zainstalować np. ROOT Explorer. Ze względów bezpieczeństwa jest to funkcja domyślnie zablokowana (ale za pomocą odpowiedniego programu i softu możesz zyskać prawa ROOT'a i masz całą władzę nad telefonem - jest to raczej przeznaczone dla zaawansowanych użytkowników).

A jeżeli chcesz po prostu przeglądnąć listę zainstalowanych programów/gier w telefonie i np. je usunąć to wejdź Ustawienia -> Aplikacje -> Zarządzaj aplikacjami czy coś takiego (piszę z pamięci ). Albo zainstalować z Marketu program Uninstaller i wszystko jest elegancko wyświetlone.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 18.11.2011, 11:36
Dzięki wielkie !!
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 19.11.2011, 20:39
Używa ktoś Red Bull Mobile na kartę?
http://www.redbullmobile.pl/oferta/na-karte/

I jak to jest z internetem w tej ofercie- naprawdę jest darmowy?

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 20.11.2011, 13:57
Posiada z was ktoś Nokię 6500 slide ? Warto to brać czy raczej z daleka?są jakieś zawiechy ? mam okazję kupić za dobrą cenę.
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 20.11.2011 o godz. 14:20.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 08.12.2011, 14:45
odswieżam temat :

konczy mi sie umowa w erze i oferują nową. umowa nowa ciekaw ale nie znam sie na telefonach/smartfonach.
co poleciacie etc? np. samsung galaxy s plus ktos posiada?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 08.12.2011, 14:51
szprotson napisał(a):Wyświetl post
odswieżam temat :

konczy mi sie umowa w erze i oferują nową. umowa nowa ciekaw ale nie znam sie na telefonach/smartfonach.
co poleciacie etc? np. samsung galaxy s plus ktos posiada?
Polecam przenieść się do PLAY, byłem 8 lat w Erze, no i teraz już nie wytrzymałem. Play dał mi lepszą ofertę dla nowego abonenta niż Era po 8 latach dla stałego.

Co powiecie o Blackberry jakimkolwiek? Bo nie miałem do tej pory jedynie komórki z ich systemem, i chciałbym jakieś opinie usłyszeć? Szybko działa? Zawiesza się? Nawet nie chodzi mi o konkretny model, bo się w nich nie orientuje tylko ogólnie. Bo Android strasznie mnie denerwuje już...
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 08.12.2011, 14:56
jcts napisał(a):Wyświetl post
Polecam przenieść się do PLAY, byłem 8 lat w Erze, no i teraz już nie wytrzymałem. Play dał mi lepszą ofertę dla nowego abonenta niż Era po 8 latach dla stałego.

Co powiecie o Blackberry jakimkolwiek? Bo nie miałem do tej pory jedynie komórki z ich systemem, i chciałbym jakieś opinie usłyszeć? Szybko działa? Zawiesza się? Nawet nie chodzi mi o konkretny model, bo się w nich nie orientuje tylko ogólnie. Bo Android strasznie mnie denerwuje już...
tez myslalem o przeniesieniu sie do play, ale w sumie mam wiekszosc znajomych poza play, wiec opcja - do play za darmo ktora jest najlepsza w ich sieci, jakos mnie mega nie jara.
po za tym w Erze tego galaxy s plus daja mi za zeta, a w playu o wiele wiecej.
no i ogolnie era mi daje lepsza umowę niz play bo akurat dzwonił chłop z playa
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 08.12.2011, 15:05
S PLU jeden z lepszych smartów na rynku posiadam od miesiąca godny polecenia , brak tylko lampy w aparacie po za tym , Samsung Note kozak z rysikiem jedyny minus wielkość zbliżona do tabliczki czekolady .

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Stary 10.12.2011, 17:47
Czy ktoś wie czy w ogóle da sie zablokować internet z sieci, tak żeby, podczas braku dostępu do wifi. Chodzi mi o telef Sony Ericson W 995
Cytat:
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów