The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.11.2011, 10:58
Tyle, że zwolnienie Kafarskiego nie jest potwierdzone narazie. Może to tylko kaczka dziennikarska (oby nie). Tylko cholera nie ten Ulatowski, bo tak fajnie było w tej Ekstraklasie
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.11.2011, 11:14
"Jutro natomiast o 14:00 oficjalnie zaprezentowany zostanie nowy szkoleniowiec, powiedział Radiu Gdańsk rzecznik klubu Michał Lewandowski."

A więc Kafarski wyleciał. Jeżeli przecieki się potwierdzą i trenerem zostanie Ulatowski to cóż... fajnie było Ekstraklasie, ale przynajmniej na Traugutta wrócimy
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 08.11.2011, 11:18
Ulatowski? No bez jaj. Jasiu Urban był wolny.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 08.11.2011, 11:24
Spokojnie z tym ulatowskim. To ze gosciowi nie wyszlo z bydlem, nie oznacza ze jest zlym trenerem.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 08.11.2011, 12:12
Tomasz Kafarski nie jest już trenerem I zespołu!

Decyzją władz Lechii Gdańsk SA trener Tomasz Kafarski przestał pełnić funkcję trenera I drużyny seniorów.

- Chciałbym podziękować za współpracę i życzyć Lechii powodzenia, i sukcesów na miarę oczekiwań – stwierdził na konferencji prasowej po ogłoszeniu decyzji Tomasz Kafarski.

Jednocześnie Klub informuje, że nowy trener I drużyny Biało-Zielonych zostanie zaprezentowany na konferencji prasowej w środę 9 listopada. Do tego czasu treningi prowadzić będzie II trener Jerzy Cyrak.

http://lechia.pl/26976
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 08.11.2011, 14:11
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie z tym ulatowskim. To ze gosciowi nie wyszlo z bydlem, nie oznacza ze jest zlym trenerem.
Też tak uważam.

Dajcie mu szanse. Parchy są przypadkiem jednym na milion.
Wg mnie, gość ma jaja, i może mu się udać.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.11.2011, 17:16
Myślałem, że kogoś z zagranicy z jakimś doświadczeniem wezmą. A tu Ulatowski
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 08.11.2011, 18:48
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
No ja tez tak myslalem zwlaszcza, ze jakies nazwisko przewinelo sie w mediach (nie pamietam nazwiska).
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 08.11.2011, 20:13
Faktycznie im się polepszyło
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 08.11.2011, 20:31
tak samo jak i Wiśle z Moskalem
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 09.11.2011, 14:05
Rafał Ulatowski w Lechii

http://lechia.pl/26978

Niestety stało sie.
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 09.11.2011 o godz. 14:09.
Odpowiedz cytując
lukaku
Junior Member

Od: 10.2011

Stary 09.11.2011, 16:21
Niestety, stało się jak napisał kolega Kociewiak. Szczerze powiedziawszy wolałbym żeby Kafarinho dalej prowadził Lechię niż Ulatowski. Może być jeszcze gorzej :(.
Wszystko o Wiśle w jednym miejscu: http://www.sport-informer.pl/topic/p...a_wisla_krakow
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 09.11.2011, 19:00
Ulatowski ostatnimi czasy mądrzył sie w Canal+ podaczas meczow czy jako ekspert.Zobaczmy co z tego wyniósł
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.11.2011, 19:06
No. Jimenez był do wzięcia. Bo u nas chwilowo Kaziu Moskal dostał szansę, ale jak się nie sprawdzi to Gurdiola jest następny w kolejce...

U nas pewnie sezon na straty, bo przy trzech trenerach to pucharów może nie być. Ciekawi mnie, jak Legia sobie poradzi. Osobiście stawiam na szybkie spuszczenie powietrza już w najbliższych meczach.

Śląsk ma na razie naprawdę wymarzoną sytuację. Z poważnych rywali tylko Legia, Amica jednak za bardzo w kratkę. Wszystko w ich nogach.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 09.11.2011, 19:15
Poźniak chyba zacznie grać w Lechijce

Ula, Ula zgwałcili cie w Cracovii ciekawe czy juz doszedłeś do siebie
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 09.11.2011, 20:15
wolfy napisał(a):Wyświetl post
No. Jimenez był do wzięcia. Bo u nas chwilowo Kaziu Moskal dostał szansę, ale jak się nie sprawdzi to Gurdiola jest następny w kolejce...

U nas pewnie sezon na straty, bo przy trzech trenerach to pucharów może nie być. Ciekawi mnie, jak Legia sobie poradzi. Osobiście stawiam na szybkie spuszczenie powietrza już w najbliższych meczach.

Śląsk ma na razie naprawdę wymarzoną sytuację. Z poważnych rywali tylko Legia, Amica jednak za bardzo w kratkę. Wszystko w ich nogach.
Raczej Jose "Autobus" Murinho

Sezon raczej do odstrzału, chyba że Kazimierz Moskal zrobi jakieś cuda i nie stracimy dystansu do czołówki. Na wiosnę mamy łatwy terminarz, z nowym trenerem może jeszcze się załapiemy do pucharów.

Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 09.11.2011, 20:27
Nie wiem czy zauważyliście ale dzisiaj tak mi się nasunęła myśl że i derby Krakowa i Łodzi i Warszawy ,wygrały zespoły które nie były faworytem przed meczem.
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.11.2011, 20:57
Gordian napisał(a):Wyświetl post
Raczej Jose "Autobus" Murinho
Guardiolę widziano, jak kupował precla na Grunwaldzkim. Podobno usłyszał (info telefoniczne z klubu), że na razie Kazio Moskal dostanie szansę. Powiedział, że poczeka.
O Mourihnio nic nie wiem. Pewne to info?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.11.2011 o godz. 21:04.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 09.11.2011, 21:05
a Ja tak odwrotnie do Was, trzymam kciuki i za Ślask i za Legie, niech idą jak najdalej. Oczywiście Ślask w lidze, a Legia w LE.

Przyznam szczerze, że nawet poznan w zeszłym roku nei robił na mnie takiego wrażenia w LE jak teraz robi to Legia.
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 12.11.2011, 08:45
W Lubinie i Bełchatowie nic ponad przyzwoitość. W Bełchatowie pamiętam serie typu - 3 w plecy, 6 zwycięstw, 4 w plecy...
Oby w Lechii zaskoczył. Szansą wg mnie jest m.in. to, że w Lechii jest sporo Polaków. Jak się z nimi dogada to zagracie na poziomie może 8 miejsca. Na więcej to chyba nie ma w Lechii w tej chwili składu.
Odpowiedz cytując
lukaku
Junior Member

Stary 12.11.2011, 13:47
Z Bełchatowa Ulatowski wyleciał, bo drużyna nie grała dobrze. Wiadomo, że w dzisiejszej piłce najemnikami grającymi/trenującymi dla pieniędzy są niemal wszyscy. Jednak wolałbym zostawić Kafara, który identyfikuje się z klubem.
Wszystko o Wiśle w jednym miejscu: http://www.sport-informer.pl/topic/p...a_wisla_krakow
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 13.11.2011, 11:33
Dostał zespół po Lenczyku, mający niezłe perspektywy na przyszłość. Do tego mógł wzmocnić zespół. Miał spory komfort pracy i czas na przygotowania. A jak wyszło - wiemy.

To, że mu nie wyszło, może świadczyć tylko o tym, że jest sympatycznym człowiekiem Ale nie czarujmy się - to trener słaby, więc dla Lechii to wiadomość fatalna.

On gotów ich spuścić do 1 ligi.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 14.11.2011, 09:51
Mnie w głowie zawsze przy Ulatowskim zapala się lampka ostrzegawcza, że koleś jest po prostu szują. Ciągnie się za nim smród od dawna. Może i złym trenerem nie jest pod względem warsztatu czy obycia, uważam że żenada Cracovii z wiosny zeszłego roku to najwyżej połowicznie jego wina (zespół przejął po nim Szatałow, wiosną zaczęli grać naprawdę solidnie, po czym z tym samym Szatałowem teraz mają sytuację taką, jak rok temu), ale ja bym mu nie zaufał psa na spacer wyprowadzić, a co dopiero drużynę ogarnąć.
Legionista
Odpowiedz cytując
lukaku
Junior Member

Stary 14.11.2011, 19:25
Ja Ulatowskiego w Gdańsku nie chcę, ale ciężko nam, kibicom, mówić o jego talencie szkoleniowym. Mnie gość po prostu nie przekonuje.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 17.11.2011, 14:04
Na Legii nie mają wstydu i zaczynają już zupełnie jawnie drukować...

Cytat:
Jutro sponsorem głównym Legii Warszawa zostanie ActiveJet. Logo trafi na koszulki stołecznej drużyny - informuje "Legia.com".
ActiveJet jest marką firmy Action SA i zajmuje się dystrybucją materiałów eksploatacyjnych do drukarek.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Stary 17.11.2011, 19:17
Na sobotni meczu Ruchu z Cracovią (początek o godz. 15.45) działacze chorzowian przygotowali bardzo atrakcyjne ceny biletów.
Fani, którzy po raz pierwszy pojawią się na stadionie zapłacą za bilet tylko połowę ceny. Również osoby, które przyprowadzą ze sobą nowego kibica będą miały 50 procent zniżki na bilet. Ruch gorąco zaprasza też na to spotkanie kobiety. Panie, które przyjdą pierwszy raz na Cichą, zapłacą za wejście tylko złotówkę.

- W poprzednim meczu z Polonią z naszej biletowej promocji skorzystało 500 kibiców. Zyskaliśmy też 120 nowych fanek.

Dobry pomysł jak przyciągnąć nowe osoby na mecz.
Ostatnio edytowane przez LuKaS TSW : 17.11.2011 o godz. 19:20.
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 18.11.2011, 01:12
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Na Legii nie mają wstydu i zaczynają już zupełnie jawnie drukować...
Świat stanie się dla Was prostszy.

To jak - dowiedziałeś się już jakie to sekcje Legii ostatnio padły, czy dalej udajemy, że tematu nie było?
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 18.11.2011, 09:06
Przykład wiarygodności Faktu.
W środę dziennik "Fakt" alarmował, że Legia jest najbardziej zadłużonym klubem w Ekstraklasie, że na koniec 2010 roku zadłużenie wobec koncernu ITI wyniosło prawie 193 miliony złotych. Dzisiejszy "Przegląd Sportowy" informuje, że właściciele przez siedem lat dofinansowali Legię kwotą prawie 200 mln złotych. Zobowiązania wobec właściciela są jednak na bieżąco regulowane i do spłacenia pozostało około 80 mln złotych.
http://legia.net/wiadomosci,44339-ja...lug_legii.html
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Stary 18.11.2011, 09:52
http://www.jagiellonia.pl/aktualnosci.php?a=10003 przy takich kłopotach Jagi,Śląsk może odnieść pierwsze zwycięstwo w Białymstoku.

"Suzuki Motor Poland i Japan Motors dalej będą wspierać Podbeskidzie Bielsko-Biała. W poniedziałek po mieście będzie jeździł samochód, w którym będzie można odebrać bilety na mecz z Lechem Poznań.

W ramach nowej umowy z Podbeskidziem, Suzuki przekaże bielszczanom pięć samochodów. - Myślimy już o przedłużeniu współpracy w przyszłości, bo te auta bardzo pomagają nam w codziennej pracy - przyznał na specjalnej konferencji prasowej prezes Jerzy Wolas.

Współpracę z tą firmą bardzo dobrze wspomina Richard Zajac, który na pół roku otrzymał w bezpłatne użytkowanie samochód Suzuki Grand Vitara. Była to nagroda ufundowana dla najlepszego piłkarza Podbeskidzia w rundzie wiosennej sezonu 2010/2011. Wkrótce podobne szczęście mogą mieć kibice "Górali" - wkrótce wystartuje specjalny konkurs dla sympatyków zespołu.

Zanim jednak do tego dojdzie, kibice muszą wypatrywać pomarańczowego wozu Suzuki SX 4, który przyozdobiony w klubowe barwy, będzie jeździł w poniedziałkowe przedpołudnie w okolicach bielskich centrów handlowych. W samochodzie tym będzie można otrzymać darmowe wejściówki na najbliższy mecz z Lechem Poznań."
kolejny ciekawy pomysł jak przyciągnąć kibiców na stadion,szkoda że u nas nie ma takich pomysłów by jakieś nowe twarze przyciągnąć na Reymonta.
Ostatnio edytowane przez LuKaS TSW : 18.11.2011 o godz. 16:38.
Odpowiedz cytując
Mistal
Banita

Od: 10.2010

Stary 18.11.2011, 21:59
Polonia W. przegrywa i co raz więcej osób piszę to co chyba stanie się nieuniknione.

http://deplus.pl/news.php?readmore=1
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów